13 Септември, 2021 11:30 2 132 34

Доц. Гломб: Въпросът с трета доза от ваксината срещу COVID-19 у нас не е релевантен

  • доц. любомира гломб-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • трета доза-
  • covid-19

По думите ѝ за момента вариантът „Мю” не е актуален за България

Доц. Гломб: Въпросът с трета доза от ваксината срещу COVID-19 у нас не е релевантен - 1
Кадър: NOVA

"С течение на времето имунитетът избледнява и може би е добре да се слага и трета доза от ваксината срещу Covid-19”.

Това каза доц. Любомира Гломб - началник на отдел „Вирусология" в НЦЗПБ пред NOVA.

"В България обаче този въпрос не е релевантен, той не се отнася за нас. Ние едва се справяме с първа и втора доза, дори „едва” е оптимистично казано”, каза още тя.

"Това което се вижда от данните е, че имунитетът е съхранен – имаме данни за 1 година по отношение на ваксината и за почти 2 години по отношение на преболедуването”, посочи Гломб.

По думите ѝ за момента вариантът „Мю” не е актуален за България.

"Наблюдавам какво се случва в другите страни. Хората в болниците са предимно неваксинирани. Нека гледаме какви са тенденциите, а не единичните случаи”, призова Любомира Гломб.

Тя изрази надежда, че със започването на новата учебна година мерките в училищата ще се спазват.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    8 17 Отговор
    Ганьо на първа доза не е съгласен, пък какво остава за трета. Ганьо е хитър умен и прозорлив. Него с ваксина не можеш го излъга. Ганьо е безсмъртен.

    Коментиран от #17

  • 2 Доцентке

    23 1 Отговор
    избледняват видимите неща,имунитетът отслабва или намалява,ама как да кажете това.
    И да знаете,че няма да се ваксинираме.
  • 3 Хайл

    27 0 Отговор
    На си ЛЪЖИТЕ-ИМАЛИ 2 ГОДИШНИ НАБЛЮДЕНИЯ НАД БОЛЕДУВАЛИ И 1 НАД ВАКСИНИРАНИ-КАК СТАВА???? ОТ БОЛЕСТА" НЯМА 2 ГОДИНИ,ОТ "ВАКСИНАТА 1 ГОДИНА....ТАЗИ ДА НЕ Е РОДЕНА ПРЕДИ МАЙКА СИ СПОРЕД НЕЯ

    Коментиран от #15, #19, #20

  • 4 хаберих

    9 0 Отговор
    Доц. Пломб: Въпросът с трета доза от ваксината срещу COVID-19 у нас не е релевантен(уместен, съответен, приложим, от практическо значение, значим, важен,
    свързан (с даден въпрос))
  • 5 БАЙ Х@Й ‼️

    18 0 Отговор
    Ясен е броя на боцканите с нещо, броя на регистрираните преболедували, но нищо за броя на нерегистрираните преболедували ( а те също би трябвало да имат имунен отговор на ковид) ! Тук именно математиците могат да са полезни !

    Коментиран от #31

  • 6 Бай Шили

    7 0 Отговор
    Абе къде са днешните данни за заразените и умрелите с Ковид?
  • 7 Хайл

    22 1 Отговор
    СМЪРТ НА ВАКСИНАТА,СМЪРТ НА КОРОНАТА,СВОБОДА НА НАРОДА
  • 8 ssss

    18 0 Отговор
    След 3-та идва, после и 4-та и така до края. Като мечтата им е да стане на 3 месеца, по-възможност сам да си купуваш и слагаш.
  • 9 др Гей Билтс

    18 1 Отговор
    Естественият имунитет е доживотен, също както след Шарка, Антракс, Чума. Ходя си свободен с бистър ум, малко нямам обоняние, но все още надушвам продажниците като г-жата с узчанчената фамилия..
  • 10 666

    23 1 Отговор
    доц. Любомира Гломб ...Хубаво е на тая да бият поне десет ваксини в кратуната ! Отвратителна и проста !
  • 11 Псевдоним

    19 1 Отговор
    И защо да не е релевантен въпросът, защото дори набоцканите с две дози се усетиха, че ги вземате за канарчета ли?
  • 12 Какво означава

    4 0 Отговор
    релевантен.

    Коментиран от #21, #33

  • 13 КОКО

    21 0 Отговор
    Мисля , ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ, да се за интересуваме, КОЙ и КАК обработва и обобщава Статистиките с които ни заливат и плашат всеки ден!!!
  • 14 666

    14 0 Отговор
    Ако някой гледа трите измислени телевизии в България ,няма да изброявам ... моля изтриите като програми и ще почувствате спокойствието .Тия телевизии не са национални а слугински ,обслужват тоя който плати най-много ,манипулират обществото .
  • 15 Xaxxaxa

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл":

    Хората от "Световния икономически форум" са обяснили целта си в официалния им сайт!
    Има видео промотиране в ютуб с обяснения. SkyNews водят разследване, в Щатите сенатът и конгресмените отдавна са започнали дела и разследвания по въпроса с вируса, ваксините "Новото нормално" и манипулациите относно климатичните катастрофи. Палежите на пожари по света, са доказано, умишлени. Убитите доктори, които се борят срещу това също. Президентите, които "умряха" бяха част от плана на дявола Швабс, за сплашване на държавниците по света. Само нашите медии още ни пробутват манипулациите на Клаус Шваб и Женева! Американците протестират, в Австралия тече нечуван процес по "запушване на устите на овцете" В Германия също! Но ние говорим все още за затваряне, мерки, маски, ваксини.
    СЪБУДЕТЕ СЕ! УНИЯ ЗАПОЧНАХА ПРЕДИ 1 МЕСЕЦ ОФИЦИАЛНО "ГОЛЯМОТО ЗАНУЛЯВАНЕ" ОТКРИТО ДИСКУТИРАТ НА САЙТА ИМ. ИМА ОНЛАЙН ФОРУМ ПО ТИЯ ВЪПРОСИ В САЙТА НА "СВЕТОВНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ"
    РАЗГЛЕДАЙТЕ В ЮТУБ КАНАЛИТЕ НА SkyNews И FoxNEWS" Забравете тия БГ продажници, че ще ви промият мозъците.
    Информирайте и семействата си! И си инсталирайте VPN и защитни стени, че ще са трудни години, тъй като сме твърде безпомощни пред това!!!

    Коментиран от #18

  • 16 Ааадее...

    5 0 Отговор
    Тая па от де се изтърси!!? Що пиавици ,,професори" и ,,доценти" има на държавна хранилка. Требе здраво чистене.
  • 17 истински

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    скотландски боец!
  • 18 Майна

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Xaxxaxa":

    НИЙ В ГЕРМАНИЯ СЕ БОРИМ ЗА ВАС!
    Хайл Хайлайф!
  • 19 Крали Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл":

    Казва му се "хипербола".
  • 20 Не се коркай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хайл":

    брато. За теб времето тече обратно.
  • 21 Миии

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Какво означава":

    Релевантен - реле, получено на аванта...? XD
  • 22 Снимката

    4 0 Отговор
    Снимката кърти - това да не е рекламен плакат за новата част на Матрицата?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хри сте ве - пиши на наш език !

    2 0 Отговор
    Г н ом, може да казва РЕЛЕВАНТ , но ти го предай на нашият човек със разбиране а не като на Му, н,чо , че да те разбере цял наш народ , дори и в с. Шипка в Родопите , дето няма Ни Електрика, Ни Път, Ни Вода , Ни Интернет, Ни Преса, Ни Магазин , Ни Аптека, Ни Телефон. Пиши на БЪЛГАРСИ ЕЗИК , оставия тази Г.Н. ОМ ! Напиши вместо Релеватн - Наложително, Необходимо, Нужно, Подходящо, Удачно, Целесъобразно, Наложащо , Уместно , Правилно и т.н. Или и ти си " тафтян " нарочен ФЕ/К джърналист - прес СТИТ/ТНИК ?
  • 27 Всички днешни вестникари сте същият

    2 0 Отговор
    ГАРДБИЧ , както и нарочилите се за партийни лидери и държавни управници ! Затова НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ Народа че е бил ПРОСТ ! Той е такъв , какъвто ВИЕ го Моделирате и МЪРЛЯВИТЕ !
  • 28 С НАРОДА днес се

    2 0 Отговор
    ГАВРИ всеки , който е загубил чувството за СВЯН и ГРЯХ !
  • 29 П Р О С Т ли е Народа или такъв

    2 0 Отговор
    Е нужен той да бъде - за да е УДОБЕН на Бруталната и Нагла Кримилана Олигархия , криеща се зад неяснотата на днешната " дермоКрацията " ?
  • 30 Не след дълго - до година , ДВЕ !

    1 0 Отговор
    От България Евросъюза ще се ОТЪРВЕ ! Тя е като камък на шия , като " труп " поддържан все още жив , благодарение системата за функциониране на мозъка в Спешно Отделение . Щом в ЕС "дръпнат ШАЛТЕРА " и ние ще сме сме " Живия ТРУП !" Световна Криза настъпва а ние вместо ИНДУСТРИЯ - Крадем парите Брутално ! А без Заводи - промишленост , стоки и пари - загиваме ! Но за това не се говори а само за ИЗБОРИ ! Ще променят ли тези избори днешното БЕЗУМИЕ ? Как мислиш ти бе братко ?
  • 31 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    По сметка "на око" умножаваме броя на документирано преболедувалите,не на КОВИД положителните, защото между тях ще са и хремясалите с други коронавируси, грипясали и прочее, а на наистина преболедувалите КОВИД по 5 до 10 и имаме приблизително колко са! Документирано към 450 000 преболедували - вадим от това число 100 000 за хремави, грипави и прочее минали като КОВИДясали през измислените тестове и остават около 350 000! 350 000 умножено по 8 - 2.8 милиона! Т.е. между 2.3 до 3.3 милиона срещнали и оживели от НЕЩОТО + над 1 милион ваксинирани! Преди говореха за "стаден" имунитет и кой знае защо спряха да говорят! Сметката е на основата на метода за хвърляне на райкин боб! Моля не се заяждайте на дребно!
  • 32 Miro

    2 0 Отговор
    Всяка трета доза платена .ДА спомогнем здравеопзването!!!!!!
  • 33 Доц.Гломб

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Какво означава":

    ...както и релевантен в превод на български имат едно значение: куха лейка!
  • 34 ВЪН

    0 0 Отговор
    АРЕ У ЛЕВО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове