Last news in Fakti

13 Септември, 2021 14:29 3 361 28

Адв. Петър Славов: Най-после успяхме да се преборим с порочната практиката на "криещи се в храстите" служители на КАТ

  • адв. петър славов-
  • кат-
  • мартин димитров-
  • бойко рашков-
  • пътна полиция

Министър Бoйкo Рaшкoв e рaзпoрeдил cлужитeлитe нa пътнa пoлиция вeчe дa нe ce крият, дoкaтo изпълнявaт зaдължeниятa cи

Адв. Петър Славов: Най-после успяхме да се преборим с порочната практиката на "криещи се в храстите" служители на КАТ - 1
Снимка: ФАКТИ

Както стана ясно в петък, служeбният вътрeшeн миниcтър Бoйкo Рaшкoв e рaзпoрeдил cлужитeлитe нa пътнa пoлиция вeчe дa нe ce крият, дoкaтo изпълнявaт зaдължeниятa cи пo cпaзвaнe нa Зaкoнa зa движeниe пo пътищaтa. Тoвa oбявявa тoй в oтгoвoр нa пиcмeн въпрoc oт пaрлaмeнтaрния кoнтрoл нa дeпутaтa oт "Дeмoкрaтичнa Бългaрия" Мaртин Димитрoв oтнocнo прaктикaтa, пoзнaтa oщe кaтo „криeнe пo хрacтитe“ c цeл дa изнeнaдaт вoдaчитe, изcкaчaйки прeд тях в пocлeдния мoмeнт.

Въпросното писмо беше публикувано и от адв. Петър Славов, колега на Мартин Димитров в 43-тото Народно събрание.

"Един документ за всяка "жабка" на автомобил, за да пази от лоши катаджии", пише Славов в публикация във Facebook, където помества и писмото.

"Най-после успяхме с Мартин Димитров (депутат в сегашния парламент) и аз самият (практикуващ адвокат) да се преборим, порочната практика на "криещи се в храстите" служители на КАТ да бъде прекратена!

По наше настояване, министър Бойко Рашков е забранил със своя заповед това опасно поведение на пътните полицаи и дори нещо повече: задължил ги е да се отнасят с уважение към водачите на МПС; да поставят триногите камери на опасни участъци и то така, че да са видими отдалеч с оглед превенцията; забранил е спиране на добросъвестни водачи за щяло и нещяло с въпроса ‘И к’во ша пра’им с’я’; разпоредил е извеждане от пътните колони на опасни водачи тип ‘ниско прелитащи изтребители’, които карат агресивно и притискат опасно останалите водачи", обясни адв. Славов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    18 34 Отговор
    точно ти с нищо не си се преборил ! И пиядурникът Рошков също не е, просто е казал 2 изречения за да може да блесне в нова светлина ..... стари комунделски похвати и практики, учени и отработвани от мЪсква !
  • 2 aaaa

    26 4 Отговор
    Ахахахахахахахаха, тия ме разсмяха.... Всеки министър във всяко правителство пуска такава заповед, и познайте какво.... На полицаите не им пука, продължават си да го правят. Реално тази заповед е от 16.06, но въпреки това всеки ден има снимки и клипове на тия чакали как се крият в храстите, защото цялото това дебнене не се прави с цел превенция а с цел да се пълни хазната. Разберете го, тая държава живее от данъци, такси и глоби, нямаме нито производство нито нищо. Така че това е само в сферата на пожеланията, просто някой се изтъква, за да може някой заблуден да гласува за него отново.

    Коментиран от #26

  • 3 Мануил

    10 3 Отговор
    " ‘И к’во ша пра’им с’я’?!" Отдавна трябваше да се наложи това,което Бойко Рашков заповяда,отдавна.
  • 4 д р Вирхов

    6 3 Отговор
    Катаджиите не се крият в храстите,а просто изпълняват повика на природата!
  • 5 Гошо

    17 2 Отговор
    Глупости на търкалета от 20г насам всеки нов министър на МВР първо вади катаджийте от храстите! Прост късопаметен народ!
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    18 2 Отговор
    Имаше нещо за вълка и козината😉😉😉 та сега не са в храстите, а в лична кола , от която да виждат триногата с барбекюто, а то пържи ли пържи ‼️ Лошо няма , да има контрол. Ама от Търговище до магистралата знаете ли колко знака 40 има, а никой не работи и никакви машини не излизат? Ама знака ПОСТОЯННО е ТАМ !

    Коментиран от #13

  • 7 Точно така

    16 12 Отговор
    Не мога да разбера ако си редовен и спазваш правилата и скоростта от каво има да те е страх че стоят в храстите.

    Коментиран от #11

  • 8 Ддд

    9 9 Отговор
    В България се криели в храстите????
    Защо,в другите държави,да не би да не се крият,а в Германия с цивилни коли полицаите засичат каращите бързо по пътищата,отбиват ги и ги глобяват.
    А тука пак ще увеличаваме самоубийците на пътя,с тази заповед на Пияния Рашков!
  • 9 Бай Шили

    8 2 Отговор
    Че се запрат катаджиите като им се отреже келипира. Закона за фаровете.
  • 10 Матей

    4 2 Отговор
    И с тази козметика какво съществено се променя?Проблемите са заложени къде по-надълбоко,в самата нарушена хомогенна структура на обществото,каквато имаше допреди 32г. Сега колкото повече затягат дисциплината,толкова по-лошо става,много хора не ги лови радара,образно казано.Както един слон не се решава да го нападне никой хищник,самата му маса го предпазва,така и милионера е недосегаем за катаджийски хватки и уловки,а има и връзкари,които не са толкова богати.Дори да пренебрегнем рушветите,парата все пак решава всичко,плаща си глобата и кара застрашително.Да не забравяме и че скъпарските коли са обзаведени с въздушни възглавници и други екстри,спасяващи живота на пътниците,това също дава голяма самоувереност.Наредбите са безнадеждно демодирани,щом има такова родео,значи е нужно изключително находчиво да се променят и в крайна сметка резултатите ще покажат.И без излишен мрън,че милионерите щели да плащат с десетки и стотици пъти по-високи глоби!
  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    7 3 Отговор

    До коментар #7 от "Точно така":

    Как да си редовен , когато нищо не е наред‼️ Уж караш по магистрала , а ограничение 90 в продължение на 16км , защото асфалта е като море! Караш по булевард за 50 милиона на километър, а няма знак и с 60 вече си в нарушение! За участък между Търговище и Шумен писах! Ами те да са само тези ИДИ.ОТИ.ИИ ‼️
  • 12 Гица

    2 2 Отговор
    Онъз кофаджийката ви рече- одете пеш щом ви е скапо. С шоферите и Сталин не можа да се справи, ама тия наще сталинисти ни здраха кесиите. Карайте безплатно с Waze и изпратете куките на диета.
  • 13 СПЕЦПИДARAZ

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    И изедниците се крият на завоя след последното 40 , точно преди да се качиш на магистралата , нали ?
  • 14 Фактъ

    3 2 Отговор
    Законите хранилки трябва да бъдат премахнати. Служителите в МВР да се съкратят на половина. И заплатите в МВР да бъдат увеличени двойно.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Години наред

    4 3 Отговор
    Умерем от смех, като некой ми каже че катаджийте контролирали реда и скоростта на движението и поставяли високи глоби на шофьора защото било загрижени за него и искали да му спасят живота , като че ли той е НЕЗНАЕ , та някой друг да преценява с каква скорост да се движи, нещо като опасността със заразяване с КОРОНАВИРУСА от който много хора умреха... лекарите предупреждават и искат да ваксинират народа, НО нямат право да глобяват защото всеки сам избира дали да се спасява И ВАКСИНИРА или иска да мре... Така че целта на полицаите и на КАТ ,не е да ти спасяват живота, А искат да те хванат с превишена скорост, за да могат да ти бръкнат по надълбоко в джоба, нещо което си е чисто рекетьорство и нарушаване на човешките права....!!!

    Коментиран от #18

  • 17 4595

    5 6 Отговор
    Ако си спазваш правилата за движение по пътищата, какво те бърка полицаите и камерите дали са в храстите или не? Точно, че ако камерите и радарите са скрити ще има превенция срещу високата скорост. Казвам го като човек често нарушаващ ограниченията на скоростта.

    Коментиран от #19

  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #16 от "Години наред":

    Все едно бармана като те удря в грамажа да заяви: "ама то е във Ваш интерес, да не се напиете" ! Същото е с коланите ! Да, те са за наша защита и сигурност, но защо аз не мога да реша дали искам да ги ползвам ! С тях или без тях , не застрашавам другите участници в движението ! Айде като имам и няколко еърбега да ги искат отворени ‼️

    Коментиран от #21

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "4595":

    Имаш ли идея какво би станало , ако един ден всички решат да карат с 30км по Аспаруховия мост ‼️

    Коментиран от #22, #23

  • 20 МВР

    1 0 Отговор
    Сега просто заставаме след завоя.
  • 21 Миновач

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Коланите са задължителни в цял свят .
    Верво си Бай й
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 4595

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    А ти знаеш ли, че в центъра на Берлин и Париж максималната скорост е 30км/ч. Имаш ли представа колко коли има и какъв е трафика там? Тръгнал си да ми обясняваш за умрелия Аспарухов мост...
  • 24 Важното

    2 0 Отговор
    Да няма жертви по пътищата от безрасъдните бабаити, неграмотните кифли и кухото его! Дали от храстите ще изкачат катаджийте няма никакво значение, ако това меле по пътищата прдължава! Всеки ден пътищата пълнят черни човали и се деца ,и с млади и със стари!Това трябва да спре!
  • 25 Катаджия

    2 0 Отговор
    Няма го вече дебненето и спирането със стоп палка.Напоследък е модерно да спират в движение чрез подаване на светлинен и звуков сигнал.За съжаление и това се прави безразборно и в нарушение на вътрешните им наредби.Лошите практики в тази институция никога няма да спрат,докато не се реформира напълно.
  • 26 Беновска пита

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "aaaa":

    А там, където няма храсти??? Кво прайм??

    Коментиран от #27

  • 27 Катаджия

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Беновска пита":

    Ха ха ха!! Ами крием се на няколко метра СЛЕД ЗАВОЯ извън града,а в града - ЗАД ПАРКИРАНИ КОЛИ!! Тва праим!!!
  • 28 Народа

    2 0 Отговор
    Пълни глупости по цел ден се крият във ВОЛФна цариградско шосе мършите долни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове