Last news in Fakti

13 Септември, 2021 16:20 3 380 33

Доц. Славов: Днес г-н Гешев не е сред нас - щях да го питам дали чатенето с пиара на Борисов е елемент от независимостта

  • атанас славов-
  • демократична българия-
  • главен прокурор-
  • чат-
  • иван гешев-
  • севда арнаудова

"Миналата година федералният главен прокурор на Швейцария беше принуден да си подаде оставката, защото е седнал да пие кафе с човек, който би трябвало да бъде разследван от прокуратурата", припомни народният представител

Доц. Славов: Днес г-н Гешев не е сред нас - щях да го питам дали чатенето с пиара на Борисов е елемент от независимостта - 1
Снимка: БГНЕС

"Щях да попитам г-н Главния прокурор, когато говори за независимостта на прокуратурата и съдебната власт, а в същото време си чати с пиара на бившия премиер, дали това е елемент от тази независимост или трябва да го разбираме по някакъв друг начин".

Това каза народният представител от "Демократична България" в началото на днешното извънредно заседание на постоянната парламентарна Комисия по конституционни и правни въпроси. На въпросното заседание се обсъждат прoмeнитe в Зaкoнa зa cъдeбнaтa влacт, внeceни oт "Дeмoкрaтичнa Бългaрия". Тe прeдвиждaт зaкривaнeтo нa cпeциaлизирaнитe cъд и прoкурaтурa, кaктo и нoв нaчин нa избoр нa члeнoвeтe нa Виcшия cъдeбeн cъвeт. За разлика от предходното заседание на комисията в петък - 10 септември 2021 година, днес главният прокурор Иван Гешев не участва в дискусията.

Именно на заседанието на същата комисия в петък Гешев беше заснет как разменя писмена комуникация с пиара на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова или Pi ar Sevi Boiko, както е записан нейният контакт в телефонния указател на главния прокурор.

"За съжаление обаче днес г-н Гешев не е сред нас. Вероятно има важни срещи, които възпрепятстват неговото присъствие, но този казус от миналата седмица е поредното доказателство за необходимостта да престъпим към промяната, за която говорим. Промяна не само на органите на специализираното правосъдие, но промяна и по отношение на статута и мястото на главния прокурор в цялата ни система на правораздаване", каза още доц. Атанас Славов.

"Миналата година федералният главен прокурор на Швейцария беше принуден да си подаде оставката, защото е седнал да пие кафе с човек, който би трябвало да бъде разследван от прокуратурата. Когато излязоха данните за пиара на г-н Борисов, за палата в полите на Витоша, за трансмисията, която тя (б.р. Севда Арнаудова) има в отношенията с Божков и с други бизнесмени, вместо госпожата да е разследвана - или най-малкото да да е обект на прокурорска проверка от същата тази институция на главния прокурор, тя си чати в реално време с главния прокурор по време на заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси", каза още народният представител.

"По-голямо доказателство за необходимостта от промени в системата на българската прокуратура и в съдебната власт, мисля, че трудно можем да видим", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гешев

    30 7 Отговор
    Па ние тая си я .... с 200 нон стоп всички. Що да не си чатя с нея.

    Коментиран от #11

  • 2 Това сам

    11 40 Отговор
    Ли го измисли!?И ,като го питаш ,какво!?Да не би да станеш по умен?Едва ли?Ти ли ще даваш на Гешев наклон бе ,съединител?

    Коментиран от #26, #32

  • 3 Българина

    37 5 Отговор
    севи арнаудова е жената със снимките, с къши за 1. 5 млн. тъкмо се зашумя от къде са й парите и се появиха снимките на Баце да нанка, лри цялата охрана на НСО!!! след което никой повече не я попита откъде са й парите.... А явно била на ти с тоя който трябва да я разследва. Гешев е за затвора не ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ!
  • 4 Миризлив пор

    10 31 Отговор
    ДБ може и да не влязат в следващия парламент, Гешев обаче ще остане.

    Коментиран от #22

  • 5 Бай Шили

    18 7 Отговор
    Абе организирайте един голям протест пред прокуратурата. От ИТН ще ви подкрепят.
  • 6 Да,бе

    20 4 Отговор
    Па нека си чатят - накрая бай Ставри ще го очатка всите .
  • 7 да попитам

    12 7 Отговор
    А вашия шеф дали си чати с председателят на ВКС? ХАХАХА
  • 8 Бай Шили

    17 7 Отговор
    Един голям протест организиран от ДБ, ИТН и БСП и Гешев ще даде оставка.

    Коментиран от #28, #33

  • 9 Само да питам вЪзмутения

    6 21 Отговор
    А когато Севда си чати с Радев или Бойкикев може, а нашата кожа неодрана😂😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 10 Българка

    27 5 Отговор
    Гешев не чати просто с ПР-ката на Борисов и сараите. Той си чати със същество, за което има внесени в прокуратурата материали/ доказателства за корупция, пране на пари, данъчни престъпления. Н г@ди.ата НАП правиха ли проверка за 1400 000 лв, с които си купи палат. Разследващи снеха ли показания за това, че е ходила в офиса на Божков и е получавала и пренасяла за Борисов милиони? Нима това не е ОПГ?
    Та какво трябва да се случи не с главен, а с обикновен прокурор, който нагтло в правна комисия си чати с потенциален участник в ОПГ и посъдим? Във всяка нормална стра такова същество ще бъде отстранено от правораздаването, разследвано и съдено

    Коментиран от #14, #16, #25

  • 11 Е да де...?!

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гешев":

    Тая си в ,,чатят" с 200,когато си поискат...!Ама и тя не отказва...😝😛👍...!
  • 12 2loop

    12 4 Отговор
    Тва е номера на боко замаскиран като пи ар.....
  • 13 лицемери

    16 5 Отговор
    какво ще се случи на щатския главен прокурор ако излезе снимка с чат, с организатор на ОПГ който той трябва да разследва по внесени данни в прокуратурата? ило с френския гл шрокурор ило немския или шведския??!?! Гешев го одобриха в сащ, така чеКозяк са омазани в лайн а целите
  • 14 Миризлив пор

    6 13 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Много нещо може да се обяви предизборно, да се позовеш на думите на човек неплатил 700 милиона към бюджета и с 19 обвинения. Но човек е виновен кога съда го постанови. Питай този с голата глава, тук който обвинява трябва да го докаже а не обвинения да се оправдава.
  • 15 Бойкикев съм

    10 11 Отговор
    а бре апуняк, като ви беше на крака Гепев мълчахте като мисирки... а пират Христо даже го нямаше... всъщност платихте ли хонорара за лекциите, които ви изнесе гешката?
  • 16 Ама патко

    10 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Престани с тези опорки на Позитания. Има ли доказателства за това!?То и ти живееш в палат за милиони.На теб ,кой ти ги даде ?Май цицаш от Прокопиев.И за това си толкова напориста да клеветиш и лъжеш.
  • 17 Гражданин

    11 13 Отговор
    Е какво да прави повече Гешев сред такива г-лупаци ,като вас?!

    Времето ви изтече!
  • 18 Деб.илчев

    8 14 Отговор
    Да надничате през рамото му с кого пише е елемент на какво? Гешев може да си пише с когото реши
  • 19 Онуфри

    10 17 Отговор
    Гешев си има задължения и трябва да работи.Няма да се занимава с малоумници, които не знаят какво искат.Крайно време е народа да се осъзнае и да ги изчисти на следващите избори.Че докараха държавата до кривата круша само за три ,четири месеца.Не трудно да се досети човек ,какво ще е ако управляват цял мандат.
  • 20 Идиот

    9 2 Отговор
    айде чао ,чао..много глупости на финала!
  • 21 XYZ

    13 3 Отговор
    Такава наглост и окото им няма да мигне, в каквото и да ги обвините - Борисов и Гешев - любов завинаги!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 въздухари

    10 5 Отговор
    Мноо сте отворени ама като дойде Гешо бегате , като оня мушморок водоплаващият Ристю , да се криете под дивана.
  • 25 Ей като

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    руски самовар си, много пара изпускаш.
  • 26 А ти?

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Това сам":

    Защо си толкова неграмотен, отделителю?
  • 27 Кико

    4 0 Отговор
    Доценти,генерали,професори,измикяри всички се облизват за малко медийно внимание! А ние с "гайдите" как ги търпим?
  • 28 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Шили":

    ИТН ли каза?Че те не протестират,те искат да управляват.
  • 29 гост

    2 2 Отговор
    А дали падането на колене пред президентството е елемент на независимостта? А заканите на един бизнесмен, че ще ореже правомощията на главният прокурор? Хайде престанете да се занимавате с глупости, освен да лалате за главният прокурор какво друго свършихте?
    Интересно когато Христо Иванов беше министър не му пречеше съдебната система, а сега пръв противник - защо така?
  • 30 До коментар29

    2 0 Отговор
    Христо Иванов се отказа сам от министерския си пост,като разбра,че Толупа и другите нямат намерение да правят реформа в правосъдието.Така,че лъжите ти не струват куха лейко.
  • 31 Гешев

    2 0 Отговор
    кога ще се самосезира спец.прокуратурата за 500-те милиона лв.изтеглени от ШИШИ от КГБ.Кога Петьо Еврото и Любяна ще върнат 36-кг злато на ЗЛАТАНОВ от аферата на 8-те джуджета.Кога Толупа ще влезе в затвора за окрадените от бюджета ни пари.Четете в сайта Бивол-Хронология на престъпленията на Борисов.Дон Толуп и Горанов превърнаха държавата ни в мафиотска структура.Овладяната държава от Борисов ,ФБР трябва да разследва Толупа,Интерпол.Книга да се напише за МАФИОТСКА БЪЛГАРИЯ .
  • 32 Pilot

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това сам":

    Отворко защо не дойдеш да го кажеш така уверено това на хората на площада а? Не те ли е срам, а много сте такива на хранилката на тъпата мутра, които за нищо друго не ставата ! Нямате срам и грам почтенност, от кражби се самозабравихте !
  • 33 Pilot

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Шили":

    Пич то се видя,че дефакто БСП също пазят каскета !!! Те са си заедно с тиквата !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове