Last news in Fakti

13 Септември, 2021 16:50 3 611 61

Христо Иванов: Г-жа Митева е малко по-емоционална от разумното

  • христо иванов-
  • демократична българия-
  • ива митева-
  • 46-то народно събрание

"Правилникът затова е правилник, за да има различни процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може да го направи. Слава Богу президентът даде този допълнителен ден, надявам се да го използваме добре", каза Иванов

Христо Иванов: Г-жа Митева е малко по-емоционална от разумното - 1
Снимка: БГНЕС

"В политическите реалности, в които влизаме показват, че няма да има една голяма партия, която да командва останалите, да раздава с черпака на едни, а да удря през ръцете други. Ще трябва да се научим да функционираме в политическа среда, в която има няколко средни партии, които трябва да намерят диалог и да запазят принципите си и да могат да направят коалиция".

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов преди заседание на правната комисия в парламента, съобщава Novini.bg.

"Отстояването на тези технологии на правенето на такъв тип консенсуси, които да са принципни, е това което се случи в момента. Имахме 12 години управление доминирано от ГЕРБ, 30 години модел, в който винаги има един голям – излизаме от това нещо и то е сложно и трудно, но се случва, и аз мисля, че това е добре. Ако успеем да си извадим изводите, може да бъде позитивно“, подчерта той.

"Що се отнася до работата, актуализацията на бюджета беше много важен въпрос. Надявам се поне символно да можем да направим една от промените, свързани със съдебната реформа – отнемане на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор, който го превърна в своя преторианска гвардия. Това се надявам парламентът да може да го свърши, още повече, че президентът даде допълнителен ден време, така че се надявам това да се случи. Ако това бъде направено, то ще очертае мнозинството на онези политически формации, които въпреки всички различия, спорове и взаимни недоволства, ще дадат помежду си знак, че има нещо, което може да ги обедини. Това е и очакването на българските граждани“, коментира още Иванов.

Във връзка с процедурния спор за извънредното заседание на Народното събрание, съпредседателят на "Демократична България" заяви:

"Г-жа Митева е малко повече емоционална, отколкото е разумно. Правилникът затова е правилник, за да има различни процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може да го направи. Слава Богу президентът даде този ден, надявам се да го използваме добре. Така че да не спорим за това кой по-добре знае правилника“, обобщи Христо Иванов.

"Явяваме се на трети избори с обещанието колко е важно решението за Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор. Няма нужда някой да казва на председателя това нещо. Това важи не само за председателя на комисията, а също и за председателя на парламента", подчерта той.

Христо Иванов добави: "Ако това наистина ни е важно, това е наш зор, но нали някой е поел отговорността да бъде председател. Основната работа на председателя е да съобразява процедурата според политическите приоритети. Аз не искам да влизам в поредната порция взаимно сочене на пръсти. Ние сме поискали ускорено разглеждане на тези въпроси, без от моя страна да има никакви квалификации и нападки. Емоциите ще утихнат, надявам се. Срокът от 72 часа при нормални обстоятелства не ми се струва дълъг. Това е разумен технологичен срок. Той трябва да бъде съобразен с политическите реалности. Когато има един парламент, на който времето му изтича, а трябва да свърши това нещо, защото два пъти сме се явявали на почти референдум. Всички ние дойдохме като партии на промяната, а една от основните точки на промяната е по отношение на съдебната власт. Това трябваше да бъде отчетено и не може технологичните срокове да бъдат по-важни от това“, категоричен е Иванов.

"Технологичните срокове възникват само защото преди това някой не се е погрижил да придвижи тези въпроси в нормалните срокове“, уточни той. Иванов призова да не се опростяват нещата.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На море

    45 4 Отговор
    Ицо, надувай лодката че иде кампания
  • 2 1234

    52 6 Отговор
    Говори за себе си, кажи какъв си, какъв трудов стаж имаш, какво си дал на обществото или само НПО зависимости

    Коментиран от #8, #34

  • 3 Гръч

    34 16 Отговор
    Гжа Митева е секси дама и е нормално да бъде по-емоционална а не като някои ПКПки

    Коментиран от #15

  • 4 Ристо ще

    42 14 Отговор
    Трябва да връща бонусите на черепа и Прокопоко 😄😄😄
  • 5 фен на сидеров

    20 14 Отговор
    даааа, неразумна болонка ...
  • 6 Деб.илчев

    29 14 Отговор
    Сподели на кого обеща закриване на спец съда и потулване на криминалните дела, бойкикев?
  • 7 Българка

    11 21 Отговор
    "Явявaмe ce нa трeти избoри c oбeщaниeтo кoлкo e вaжнo рeшeниeтo зa Бюрoтo зa зaщитa нa cвидeтeли към глaвния прoкурoр. Нямa нуждa някoй дa кaзвa нa прeдceдaтeля тoвa нeщo. Тoвa вaжи нe caмo зa прeдceдaтeля нa кoмиcиятa, a cъщo и зa прeдceдaтeля нa пaрлaмeнтa", пoдчeртa тoй.
    И председателят на правната комисия, който не внесе веднага доклад от правната комисия за бюрото към Гешев и председателят Митева, която не спазва конституцията за свикване на извънредно заседание, са от ИТН
    Така ли разпоредиха сараите- Гешев, Доган, Пеевски и мафията?
    ИТН всички наблюдаваме действия, а не празните ви голи приказки, които са в противоречие с реалните действия

    Коментиран от #28, #31, #35, #46

  • 8 Behemoth

    22 20 Отговор

    До коментар #2 от "1234":

    Ами Тиквата какъв трудов стаж има и какво е дал на обществото?

    Коментиран от #10, #16, #17, #18, #22, #24

  • 9 Много зор

    22 4 Отговор
    Бе селянино ред и закон има 7дни.нали си с отнети адвокатски права от къде да знаеш 🤣🤣🤣
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тулупов

    27 2 Отговор
    Трябва да направим. Трябва да направят. Ще се опитаме да направим. Ще направим всичко възможно. Само ще, ще, в бъдеще време. Нищо не направихте. нищо не правите и нищо няма да направите. Нищо, нищо и нищо. Всичките в парлама-мента.

    Коментиран от #14

  • 12 Изключително

    7 11 Отговор
    дипломатично и много меко казано !
  • 13 мафия

    18 1 Отговор
    Само символично ли ще се работи срещу мафията и корупцията?
  • 14 Забравил

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "тулупов":

    Забравил си и възвратното местоимение--- Ще трябва да СЕ направи.Това им е любимо.

    Коментиран от #42

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 vasik atanasova

    1 7 Отговор
    прав е
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Сатъра на Хана

    11 16 Отговор
    Нека не забравяме че 9 години , г-жа Митова е работила слугиня в народното събрание на мутрите от Гроб-ДПС-СДС-ИТН

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ТаУмВзе

    14 6 Отговор
    Соросоидче ицко, женицата слугинаж на чалгарчето е в нервен срив. На нейн гръб ли се рекламираш, като виден бивш гербераст.
  • 24 1234

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Кой е тиква, баща ти ли?
  • 25 Вертолета

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гинеколог":

    Не, ма возих Цура без гащЕ
  • 26 гърч

    21 3 Отговор
    Хайде Бойкикев. Падаш в канала. На следващите избори не се знае къде ще бъдеш.
  • 27 ЧОЧО

    15 1 Отговор
    Два месеца ,само правиха допитване на министрите.Сега последния ден ще решават всичко.
  • 28 LOSHIA

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Действията на старши лодкаря,общия строителен работник Ристьо, също се следят под лупа!!
  • 29 Бамбука

    7 4 Отговор
    И тя и Мика Зайкова бяха симпатични в първите дни със смущението и незнанието си. Е, сега вече могат да минат за обиграни. Жалко за тях. При и власт се сменят, достойство няма къде.
  • 30 Vladi

    18 1 Отговор
    Ицо , остави я Митева и слушай сега какво нареди шефа , та значи Маджо се обади по телефона заповяда на всяка цена да ги привлечете онея двамата , от служебното правителство в Демократична България , да спечели Маджо изборите , щял да ти плати дебело ако ги привлечеш , ама айде после ще говоримеза това......
  • 31 Абе

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Сараите кво са разпоредили не знаем, ама видно виждаме ристето и прокопиев, какво са ти разпоредили да драскаш за някоя монета! Вие в това дб, само с лъжи и манипулации ли се надявате да стигнете до власт? Имаме такива! Герб се наричат!
  • 32 Да работиш

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Сатъра на Хана":

    честно и почтено, не е срамно, но да троли някой ежедневно лъжи и манипулации, не само е срамно, но е трагично!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бамбука

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Трудно е да атакуваш мафията. В нея са парите, администрацията. каквото и да си говорим човешката душа се нуждае от пари. Жалко, но факт. ИТН вдигнаха летвата, народа повярва и сега се заеха с разкешване. Няма как да си обясниш заменения копнеж по "изгегъртването" жадуван от народа, с предателството започвано с атаките към служебното правителство. Няма как и нисшите духом да станат нещо друго освен парий. Да се надяваме че в следващия Парламент ще съберат толкова проценти колкото другите клоуни - Марешки, Сидеров, Симеонов и сие.

    Коментиран от #40

  • 36 Ицо

    14 1 Отговор
    Освини се по кръчмите бе. Растеш само на корем , но не и на акъл, а тъпите ти избиратели и те това нямат, щом си мислят, че нещо ще свършиш
  • 37 Росен Асенов Плевнелиев

    4 8 Отговор
    Петър Стоянов е вълшебен и мъдър. ГЕРБ, ДПС и патриотите са демократите на България.Те трябва да управляват в коалиция в следващия парламент. Радев би се борил за премиер

    Незаконно се искат оставки, включително и на главния прокурор, изчегъртват се 1 млн. българи, смята Росен Плевнелиев
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Нали щяхтенда изслушвате

    6 1 Отговор
    Доганя? Даже и мейл с въпроси направихте? Какво стана с комисия Росенец?
  • 40 LOSHIA

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бамбука":

    СЪНИЩА.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....И КОШМАРИ ОТ СТРАХ......
  • 41 ЖАЛЪК

    5 0 Отговор
    ЖАЛКО НО Е ФАКТ . А ТИ СИ ДОСТА ПО ГРОЗЕН И ТЪП ОТ НОРМАЛНОТО.
  • 42 тулупов

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Забравил":

    Прав си. Но кой?
  • 43 Реалист

    0 1 Отговор
    Арабското трябва да осъзнае, че Българското трябва да стани БЪЛГАРСКО, както например арабското си е АРАБСКО и двете религии - мюсулманството е отделно и съвсем различно от тангризмът !
    БОГ ТАНГРА трябва да спре да бъди "любовница" на БОГ АЛЛАХ !
    Не им отива да са заедно !
    Много извинявам, но това е истината !
    Арабскоро си има СВОЕ, но Българското си няма СВОЕ от векове ! Всъщност от 5 вековната трагедия, която е минало на България !
  • 44 ГЛАС НАРОДЕН

    7 1 Отговор
    Христо как ще връщаш мръсните пари на мутрите които си взел. Голям зор те чака.
  • 45 Vladi

    5 2 Отговор
    Абе Христо , абе помияр соросоиден , не се заяждай с кака Ива , сладурана е и си върши добре работата , това , че не може да казва ”Р” я прави още по привлекателна си сладка
  • 46 Коко

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Абе г-жо вече ви казах или сте много ама много объркана или много ама много побъркана но то е присъщо за членове и партийни деятели на ДАЙ България Христо Иванов-Прокопиев мравояда с лодката е един обикновен мошеник политически олигофрен който злоупотреби с общественото доверие за пари и власт пари които никога няма да има и власт до която никога няма да се домогне това политическо петно упорочи всичко което хората постигнаха по площадите само Слави Трифонов не пасна на картинката или просто много го подцениха има време орентирайтесе правилно ИТН да станем повече и да изритаме крадливата измет
  • 47 Хан Крум

    6 0 Отговор
    Хайде при д...р Гълъбова на преглед
  • 48 ИТНайците се чалнаха

    4 5 Отговор
    Заради страха на чалгаря от каскета, Митева наруши конституцията, В следващия парламен председател няма да е пудела.

    Коментиран от #49

  • 49 Сега

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "ИТНайците се чалнаха":

    остава и да ни поразсмееш, от кое ги е страх първолаче! 😂 само детска простотия!
  • 50 ОСТВКА

    5 1 Отговор
    Що за юрист си ти бе спонджбоп да караш прец. На народното събрание да нарушава законите, защото ти си спиш и бягаш от сблъсък с ГешеВ. НАГЪЛ СТРАХЛИВЕЦ! ТОВА ЛИ Е НОВИЯ МОРАЛ. ТОЯ ХАМИД ХАМИД Е ПРАВ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА ВАС ДАЙ БЪЛГАРИЯ.
  • 51 Вики

    5 3 Отговор
    Това беше със скъпото лошо режисирано шоу. Толкова - явно Слави има да връща нанякъде , защото си продава палата в Делта Хил. 1.5 млн €.Подигра се на музикалната част от екипа. Решил е да се пенсионира -под дивана там.
    За него беше чест, а за нас ...
  • 52 Дървен философ

    3 2 Отговор
    Г-н Иванов все повече прилича на ФСИЧКОЛОК. Тази категория публични личности отдавна е демоде, но той има шанс да влезе в призоната тройка - Мишето и другите пруфесори.
  • 53 Анонимен

    3 4 Отговор
    Евала Ице, за първи път да чуя нещо умно от теб (за Ива Митева става въпрос)!
  • 54 MIG

    1 1 Отговор
    Може да не опростяват нещата сложните хора, а простите ги опростяват - аксиома на болонката
  • 55 Протестърът.

    5 0 Отговор
    Христо Иванов сам си изяде хляба, в следващия парламент няма да те има подлоги Прокопиева.
  • 56 Като го видя този

    2 0 Отговор
    Се сещам за Атанасов. А като се сетя за Атанасов, се сещам и за Костов. А кото се сетя за Костов ми се повръща. И си викам , пак ли това зло за България се завръща.
  • 57 Само да попитам

    3 0 Отговор
    Прокопиев не е ли от мафията? Или той е честен медиен магнат и олигарх. Така да знам за лична информация.
  • 58 Бел

    1 0 Отговор
    И Ицо трябва да намали емоциите, че скоро ще се пръсне. Ама нейсе ... хаха
  • 59 Петър

    1 0 Отговор
    България няма нужда от бивши министри на Борисов в политиката!
  • 60 Този пинокио

    1 0 Отговор
    Който непрекъснато говори за спазване на законите, а в същото време явно зове с разни процедурни хватки в НС закона да бъде нарушен само и само да му бъде приет закона за прехвърляне на бюрото за защита към мин. на правосъдието, за да бъдат осветени свидетели по знакови дела и олигарсите да си разчистят сметките с тях както те си знаят. Пинокиото е "за" закона само когато се отнася до другите а той и протестните партии могат да го нарушават защото така са обещали на спонсорите им. На будали ли ни правят, изобщо цялия този вой за съдебната система не е за някаква положителна промяна, а за подмяна на неудобните и за настъпване на още по голямо беззаконие, фактите го показват.
  • 61 Валери

    0 0 Отговор
    Христо Иванов е кукла на конци на олигарха Иво Прокопиев. Българската политика няма нужда от хора като него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове