Last news in Fakti

14 Септември, 2021 08:07 4 996 74

Кирил Петков и Асен Василев - политическа еднодневка или ще изкарат хората да гласуват?

  • герб-
  • румен радев-
  • кольо колев-
  • цветанка андреева-
  • има такъв народ-
  • кирил петков-
  • асен василев

Избирателите имат нужда от стимул да излязат да гласуват

Кирил Петков и Асен Василев - политическа еднодневка или ще изкарат хората да гласуват? - 1
Снимка: БГНЕС

Краят на неуспешното 46-о Народно събрание е на 16 септември - идва ли време за нова партия? Изборите 2 в 1 са само след два месеца, а неизвестните около тях са много. На политическия хоризонт големият въпрос, чийто отговор се очаква до дни, е дали Кирил Петков и Асен Василев правят нов политически проект.

"Не може да направят траен и устойчив политически проект, поредният който ще влезе в НС. Политическа партия със структура и идеология не се прави на базата на рейтинг на две лица за 5 месеца", коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя очерта двата варианта пред Кирил Петков и Асен Василев - или Радев да ги съхрани за своя политически проект, който има за България, или те да участват в изборите сега.

"Ако имат добри съветници, те ще им кажат: "Влезте в политическата система, възползвайте се от политическите проекти, които съществуват, припознайте своя, вместо да сте поредната еднодневка в Народното събрание", добави политологът.

Според социолога Кольо Колев, избирателите имат нужда от стимул да излязат да гласуват. Той подчерта, че между изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, защото не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне надежда.

"Двамата нямат харизмата на Бойко Борисов, на големия и як мъжкар. Но Асен Василев изглежда интелигентен, никой няма да ходи да му пипа мускулите. Една такава политическа формация не само има шанс да привлече колебаещи се хора, тя има шанс да торпилира настоящото положение, което няма изход. Ще дадат надежда, че нещо може да се събере около здравия разум, който отсъстваше в 46-ото НС", заяви социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че всички парти са в изчаквателна позиция за обявяване на кандидатури за президентските избори.

"На Радев, с поддръжници като "Има такъв народ", не му трябват врагове. Те са основните критици на неговите министри, заедно с ГЕРБ. Ако те ще стоят до Радев и ще му сочат грешките, това не ги прави ценен съюзник. А ГЕРБ ще симулират някаква президентска битка", коментира Колев.

Цветанка Андреева е убедена, че атаката срещу бившия шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов е част от политическата интрига около президентските избори.

"Беше грешка на служебния кабинет да удари медиците, които станаха много популярни покрай пандемията. Този човек е назначен от предишния служебен кабинет. В момента, в който името му се спряга от позицията на общественик, да го уволниш и дискредитираш, е удар по политическия противник. Но вместо да избодат очи, ще изпишат вежди. Това е Путинският модел - да отстраним противника", коментира политологът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    41 67 Отговор
    Мен със сигурност ще ме изкарат да грасувам - ПРОТИВ ТЯХ.

    Коментиран от #2, #49, #73

  • 2 Българка

    31 46 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Да гласувам против тях:))
  • 3 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    69 36 Отговор
    ЩЕ ИЗКАРАТ ХОРАТА ДА ГЛАСУВАТ!!!!!!!ЗАЩОТО ЩЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ КАНДИДАТИ КОИТО СЕ КАНДИДАТИРАТ СЛЕД КАТО СА НАПРАВИЛИ НЕЩО И НИЕ СМЕ ГО ВИДЯЛИ И ОЦЕНИЛИ!!!А НЕ ОТ ОНЕЗ КАНДИДАТИ С ТОРБИТЕ С ОБЕЩАНИЯ!!!
  • 4 куку руку ку

    48 55 Отговор
    Жална ни майка от тези двамата...

    Коментиран от #55

  • 5 хаберих

    39 5 Отговор
    - Как щеше да се казва Куентин Тарантино, ако се беше родил през 2020-та година?
    - Туенти Карантино.
  • 6 Банкова

    46 6 Отговор
    КОЗЯК вече ежедневно ни набива канчето.

    Вчера митичната Джесика Ким се срещна със съдии, прокурори и следователи.

    Съешаването ни с Козяк е тъй жизнено необходимо, както въздухът и слънцето за всяко живо същество.

    Това е символ веруюто на надупените ни управници.

    Пак да питаме : какъв е смисълът от избори, щом всички политици и партии са еднакво наведени пред атлантическите господари?!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ако случайно

    41 5 Отговор

    До коментар #6 от "Банкова":

    някой не е разбрал – Ким е представителят на ЦРУ в американското посолство!
    И всички нейни срещи не са случайни!
    Сред хората , с които тя се събира, се търсят удобни за вербуване , които ще изпълняват определени поръчки, дори и когато или ако , България мине под руско влияние!!!
    Последното нещо, от което се интересуват американските б0клуци, са професионалните дейности и способности на хората, с които общуват!
    Най – малко са загрижени за изправянето на обществото ни!
    Но при този тъп народ – такъв е животът!

    Коментиран от #60

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Д С

    14 30 Отговор
    Единственото което ще направят е да отцепят гласове от всички и по този начин ще качат ГРОБ на първо място. Не знам дали са наясно с това тия лисунгери. Като са толкова отворени, защо не се изправиха срещу ГЕРБ още в самото начало ?! Час сега на готово от позицията на служебни министри.
  • 11 Псевдоним

    27 14 Отговор
    Това са статии за сондиране на общественото мнение. Вариантите са два - или да вкарат в "боя" Петков и Василев, преди хората да се усетят че не им е чиста работата, или да изчакат да минат изборите и нови такива напролет.
  • 12 прост бугарин

    26 24 Отговор
    Те са тук за да оправят едни далавери.
    Като си свършат работата, си отиват.
    А глупаците които се вързаха, че са новите спасители, пак ще блеят като кози.
  • 13 Сатъра на Хана

    24 17 Отговор
    Харвардите са проектирани да мислят като капиталисти. Тяхното позициониране ще е някъде между ДБ-Гроб и БСП - на Български тюрлю гювеч . Могат да приберат членове или от двете партии и много голяма част от вота на Чалгарите които определено се оказаха неадекватни. Главното им преимущество пред ИТН е че не са Его-маниаци и са комуникативни на едно интелигентно ниво
    ....

    Коментиран от #19, #31

  • 14 Даката

    25 11 Отговор
    Няма по лесно манипулируеми от българите.
  • 15 Бамбука

    16 3 Отговор
    Магнитски буксува за сега. Няма как при толкова много откраднати пари, част от тях раздадени и като с вълшебна пръчица, нещата у нас да се оправят.
  • 16 Венцислав Михайлов?? Какво "копаеш"

    32 11 Отговор
    Около Петков и Василев?? Казаха го ":няма да правиме партия"!! Балтов, е като другите Гербави директори, 2-3 месеца отпуск по" Болест" да не го уволнят веднага!! Балтов го хванаха, че краде по пътеките за Ковид, ако върнат на зад, ще излезат и други Менте пътеки!! Не стигна времето!! НЯМА ГЕРБ, кой да предложат за Президент!! Някой крадец или кух Професор с титла!! Всички са Омърляни с Гербавщина!!

    Коментиран от #56

  • 17 Атанасов

    25 18 Отговор
    Какво свърши служебният министър Кирил Петков за три месеца, откакто е служебен министър?

    Прескачаме болната тема с гражданството на канадеца, защото се разглежда от съда.

    Назначенията. В определени етапи назначените от Кирил Петков съветници и консултанти достигат 10 души, всички от които имат конкретни бизнес и лобистки задачи.

    Първите и основни стъпки от пиар кампанията на Кирил Петков като служебен министър се базират на лъжи и полуистини, касаещи ББР и ремонта на язовирите.

    Лъжата започва през месец май с това, че 1,4 млрд. лв. капитал на данъкоплатците са „дадени“, от които 900 млн. лв. на осем фирми.

    Оказва се, че активите на банката са почти 4 млрд. лв., а около 1.4 млрд. лв. са налични в ББР под формата на ликвиден ресурс (пари в банки и държавни ценни книжа).

    Лъжа е и, че банката не е обслужвала малки и средни фирми, каквато цел е записана в закона.

    Коментиран от #18

  • 18 В първата

    18 13 Отговор

    До коментар #17 от "Атанасов":

    половина на юни Кирил Петков се захваща с язовирите, вече установил, че ББР е стабилна, ликвидна и има едни от най-добрите показатели за капиталова адекватност.

    Той посещава язовир „Пазар дере“ и казва, че държавата е ремонтирала чрез ДКК празни язовири, които не са опасни.

    Лъжата веднага е доказана с извадки от монтираната електронна контролно измервателна система, която следи нивото и прави снимки на нивото през няколко часа.

    Коментиран от #20

  • 19 Чочо

    19 13 Отговор

    До коментар #13 от "Сатъра на Хана":

    Обаче го няма в базата данни на училите в Харвард.По скоро са програмирани за ,,гепи и бегай,,

    Коментиран от #28

  • 20 От графиките

    14 13 Отговор

    До коментар #18 от "В първата":

    и от снимките от контролно-измервателната система, става ясно, че язовир „Пазар дере“ на 31 май е бил пълен, след което започва спад на нивото и на 3 юни вече е изпуснат напълно. Това се доказва и от сателитни снимки, публикувани по-късно в мрежите.

    Язовирът е изпуснат от Държавно предприятие „Управление и стопанисване на язовири“, чийто председател и в момента е Стамен Янев. Следва нова серия от представяне на снимков материал от язовири и изричане на поредица лъжи.

    Коментиран от #21

  • 21 Лъжите

    13 12 Отговор

    До коментар #20 от "От графиките":

    не спират дотук, като се твърди, че за ремонт на язовири са използвани около 640 млн. лв., което не е вярно.

    Общият разходван ресурс е 500 млн. лв., които не са субсидия, а срещу тях държавата е придобила акции от ДКК.

    ДКК никога не е вземала кредити за ремонт на язовири, както се твърди. Неверни са изнесените данни за ремонтирани само десет язовира.
    Коректната информация е публикувана на интернет страницата на ДКК в изрични позиции.
  • 22 Електра

    22 23 Отговор
    Червените плъхове си търсят нов порно проект, за да се намърдат в бардака... Вчера в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия Сланинова...
  • 23 Запознат

    15 16 Отговор
    През целия месец юни Кирил Петков прави опити да смени ръководството на ББР. Той се произнася в качеството на собственик на акциите на банката, като безскрупулно нарушава законодателството. Съгласно нормативната уредба протоколите, с които се произнася, са официални документи на Министерството на икономиката, но нито един от протоколите няма официални реквизити.

    Коментиран от #27

  • 24 Тано Кариди

    10 5 Отговор
    Абе, вчера по случайност без да искам хванах тая социоложка по тая телевизия, но тя имаше и опонент, не му змам точно името Кольо му викат, та защо тука е побликувано мнението само на тая женица?
  • 25 Кирил, Асен

    7 25 Отговор
    В Демократична България.. НАПРЕД заедно
  • 26 Наблюдател

    26 7 Отговор
    Цитирам статията:"Той подчерта, че между изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, защото не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне надежда.". СПОРЕД МЕН ТЕЗИ 600 ХИЛЯДИ НЕ СА ОТИШЛИ ДА ГЛАСУВАТ ЗАЩОТО ЧАКАХА НЯКОЙ ДА ГИ КУПИ А НЕ ИМ БЕШЕ ДАДЕНА ТАКАВА ВЪЗМОЖНОСТ
  • 27 Документит

    12 7 Отговор

    До коментар #23 от "Запознат":

    е не са на бланка на Министерството на икономиката, нямат номер от деловодната система, нямат номер от регистър, каквото е изискването на Търговския закон, нямат печат и не са отразени и сканирани в деловодната система на ведомството, което е видно от Търговския регистър, защото информацията е публична.

    Нарушени са всички правила за администрацията, както и правилника за документооборота на ведомството.

    Коментиран от #30

  • 28 Сатъра на Хана

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Чочо":

    МВА му викаме университет , ама всъщност си нещо като нашата следдипломна квалификация
  • 29 Софиянец

    5 19 Отговор
    Поредния руски проект, нямам идея кой десен ще гласува за тях. Верният път е да България, там трябва да са, не при Радев и братушките.
  • 30 Марков

    11 10 Отговор

    До коментар #27 от "Документит":

    Впечатляващото е, че протоколът, с който се е произнесъл Кирил Петков е от 23 юни, което води до предположения, че документът е антидатиран.
    С входящ номер А №20210701003008 е депозирано ново искане за вписване от 1 юли. Към заявлението е приложен Протокол, подписан от Кирил Петков.
    Протоколът е с дата 25 юни 2021 г., което отново е преди произнасянето на съда и води до предположението, че Кирил Петков е антидатирал официални документи на държавата. В случая отново е налице предположението за документно престъпление по чл. 308 от НК.

    В същия период на депозиране на поредица от искания в Търговския регистър, касаещи ББР, Кирил Петков атакува публично независимия български съд и неговите решения.
    Той заявява, че ще депозира искания, докато не се намери съдия, който да му удовлетвори исканията. Според конституционалисти това показва пълно пренебрежение към независимостта на съда и устоите на демокрацията за разделението на властите.

    Отново е пренебрегната Конституцията на Република България.
  • 31 изрод от ГЕРБ

    16 9 Отговор

    До коментар #13 от "Сатъра на Хана":

    Упорито премълчаваш че,единия е лъжец,а другия крадец! ЗАЩО?
  • 32 Атанасов

    10 10 Отговор
    След поредица от закононарушения и и съмнения за документни престъпления по чл. 308 от НК през месец юли Кирил Петков назначава ново ръководство на ББР.
    Така надзорния съвет е увеличен с двама души, а управителния съвет с един човек, предвид освобождаването на двама бивши изпълнителни директори. На 07.07.2021 г. са вписани двамата нови членове на надзорния съвет – Васил Щонов и Валентин Михов и двама нови изпълнителни директори – Цанко Арабаджиев и Владимир Георгиев, както и нов председател на Управителния съвет – Крум Георгиев.
    Според информация в медиите Цанко Арабаджиев е член на „Зелено движение“ и на изборите на 4 април е кандидат-депутат от „Демократична България“. Същият е уволнен от Обединена българска банка (ОББ) заради „липса на умения да планира и организира работата си, както и да управлява и разрешава възникващи проблеми“.
    Така стратегията за развитие на държавната банка е поверена на лице, уволнено от частна банка и видно от текстовете на решението на съда, това е станало с мотивите за „липса на мотивация и инициатива за подобряване на работата, в резултат на което изпълнението на поставените индивидуални цели за периода 01.01.2012 – 31.12.2012 е 54%, а оценката за работата му през 2012 и 2013 г. е незадоволителна“.

    Коментиран от #34

  • 33 5577

    13 4 Отговор
    Ми че те политици ли са. За да станат такива трябват година две за да се обособят. Противен случай ще бъдат парашутисти и това ще е много глупаво. Случайностите са рядкост. По скоро нищо няма да се случи, защото като политици те нямат никаква визия. Чисто артистично се харесват на голяма част от хората, но те трябва да се позиционират на политическия небосклон, което вече е ангажираност. Пример за това е Слави Трифонов. Цялото мълчание от неправене на политика излезе липса на потенциал и слаби политически стойности. Имам усещане че тук някой иска да станат определени хора политици по метода на изключването. Последните 30г. много избори протекоха такива явления, което не е лишено от логика и на идните избори. И все пак политиката в България не е пустиня, просто циганското в нашия характер за всеобщо окаляне създава такова впечатление, но това се вижда само от чужбина, което се влияе от подобно платено писане с предварителна мисъл която е на мутри и крокодили. Мутри вън от политиката. Живейте си в дворците, пийте си уискито и оставте обикновенните хора да си вземат въздух. Така правите положението само по зле.
  • 34 Въпреки

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "Атанасов":

    че изпълнителните директори са вписани в Търговския регистър на 07.07.2021 г. и това е датата, от която те могат да представляват банката пред трети лица, същите са сключили договор за правно обслужване на 01.07.2021 г., което е нарушение на Закона за търговския регистър и същия договор вероятно е нищожен.


    Договорът е с адвокатската кантора, но е с точно посочване на Лена Бориславова, при месечно възнаграждение 13 690 лв. или 164 289 лв. годишно без ДДС, без разноски и без допълнително уговорените допълнителни 274 лв. час.

    Коментиран от #35

  • 35 Лена

    10 8 Отговор

    До коментар #34 от "Въпреки":

    Бориславова, видно от търговския регистър е обслужвала фондацията на Кирил Петков „Център за приложни изследвания и иновации“ и е лектор е там.

    Съучредител е на „Да, България“ заедно с Кирил Петков.

    Петков предоставя на същата и кабинет за ползване в сградата на министерството, на същия етаж, на който работи и той.
  • 36 Запознат

    9 5 Отговор
    По предложение на Кирил Петков Министерският съвет с решение № 500 от 12 юли 2021 г. намалява ресурса за предоставяне на безвъзмездни средства към пострадалите от кризата бизнеси със 100 млн. лв. и пренасочва средствата към необезпечените кредити чрез Фонда на фондовете.

    Тези средства е следвало да се използват като подкрепа за бизнеса в настоящата вълна на ковид-пандемия.

    В същия ден по негово предложение с решение на МС №501 се изменя и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, като безвъзмездните средства се заменят с кредити.

    Коментиран от #37

  • 37 Действията

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "Запознат":

    на Петков са в разрез с:
    – Становището на президента, изразено от периода на кризата, че средствата трябва да стигат бързо, целенасочено до бизнеса и същите трябва да бъдат безвъзмездни.
    – Становищата на работодателските и синдикални организации, изразени по време на заседанието на комитета за наблюдение на оперативната програма.
    – Публично изразеното становище на БСК от 04.07.2021 г., в което се казва, че камарата е „категорично против.
    – Становищата на повечето парламентарно представени партии, изразени публично, че договорените безвъзмездни средства за бизнеса не следва да се пренасочват към финансови инструменти и кредити.

    Коментиран от #38

  • 38 Пренасочените

    9 2 Отговор

    До коментар #37 от "Действията":

    100 млн. лв. отиват във Фонда на фондовете, на който по предложение на Виолета Лорер и Асен Василев с Разпореждане на Министерски съвет №2 от 15 юли е променена структурата на управление.

    Премахнат е надзорния съвет, който е заменен с консултативен съвет и то с чисто надзорни и управленски функции, въпреки че такава структура не съществува по Търговския закон.

    Във въпросния съвет ще участват представители на съсловни организации, а именно Българската асоциация на банките в България и Българската асоциация за дялово рисково финансиране.

    Конфликтът на интереси е виден, защото и двете асоциации са ползватели на европейските средства от Фонда на фондовете, а в същото време чрез консултативния съвет ще участват във вземането на най-важните решения на фонда.

    Коментиран от #40

  • 39 Бъдеща тактика

    9 3 Отговор
    Следващите избори ще бъдат с крайно ниска избирателна активност. Целта е да се даде възможност на служебните да продължат ОЩЕ.!
  • 40 Нещо повече,

    10 2 Отговор

    До коментар #38 от "Пренасочените":

    Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране се ръководи от Евгени Ангелов.

    Той е лектор във фондацията на Кирил Петков – „Център за приложни изследвания и иновации“.

    Освен това чрез „Силвърлайн Партнърс ООД“ управлява 75,3 млн. лв. публичен ресурс, предоставен му от Фонда на фондовете и с източник Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

    Евгени Ангелов е завършил Харвардското бизнес училище, а като съветник в президенството е лобирал за назначаването на Асен Василев за служебен министър на икономиката през 2013 г.
  • 41 Неканадец

    11 6 Отговор
    Турбо популистите на льотчика си отиват завинаги с или без проект,колкото и да разчитат на подкрепата от "Козяк".
  • 42 ЧОРБАДЖИЯ изедник

    4 12 Отговор
    Партията на К. Петков би набрала огромна популярност, ако не се обвързва с други политици и особено Р. Радев.
  • 43 Алфа Вълкът

    8 8 Отговор
    Слави номер 2, гръмки заглавия и промиване на мозъците на приматите, за да се прави сечено на ГЕРБ и да стоим със служебно правителство още 1г май. Инфлацията ще ги изяде тези субсидии дето ги чакаме от ЕС, ама правете каквото знаете! Все ми е тая, аз още 20г не очаквам да се промени нещо, докато вашето поколение не замине знаете къде!
  • 44 Харизмата на "голямия як мъжкар" "Борисо

    7 7 Отговор
    Лелките на 55-65 от Селата и малките градчета, стари моми или вдовици, харесват този"як, вече и дебел Мъшкар!" Този Блъф вече не върви, това, че 2-3 тьоти около него се натискат да се снимат е израз на друго качество!! БАЩИЦИТЕ ОТ ДС, Немските фондации и ЦИ с Мишо Константинов го юизбираха до скоро, но това свърши!! Чиновническите налалници спуска а по Веригата на долу за кой трябва да се гласува, Фирмите, печелили Обществените поръчкиму"бяха избиратели" "? Всичко това Истъня, като избиратели!!" Харизмата" му и тя вече се загуби, лъсна Голата истина!!
  • 45 XAAXAAAXA

    11 5 Отговор
    Новият канадцко-джендърски проект на Радев, ще откъсне поне едно 4-5% живо месо от БСП, което ще е края на тоя коалиционнен сбирщайн!

    Коментиран от #58, #65

  • 46 ЦИК и Мишо Константинов

    4 4 Отговор
    Го Избира а!
  • 47 216

    14 4 Отговор
    Поредния балон и българина е крайно време да спре да лапа шарани.
  • 48 През август

    9 5 Отговор
    Кирил Петков и Асен Василев подвеждат премиера Стефан Янев, като заявяват, че чрез шумно прокламираната от тях схема за предоставяне на необезпечени кредити до бизнеса са достигнали над 200 млн. лв. свеж ресурс.

    Лъжата лъсва, след като на 13 август 2021 г.. Кирил Петков сам публикува на интернет страницата отчет за напредъка по антикризисните мерки, като по същата схема за кредити през Фонда на фондовете е записано:

    „Към 12.08.2021 г. са договорени 122 кредита на обща стойност от приблизително 61 млн. лв. В периода между 27.07-12.08. портфейлът е нараснал с 40.2 млн. лв. в 70 кредита.“
  • 49 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Може ли да обясниш освен крадец на никове, крадец , усвоител или калинка в администрацията си, че си толкова активен крадлив тр0л на сараите?

    Коментиран от #69

  • 50 През месец

    7 3 Отговор
    август продължава и започналата политика за разширяване на съставите на съветите на директорите в дружествата от системата на Министерството на икономиката. Както вече е увеличен броят на членовете на съветите на ББР, същото се случва в НКИЗ ЕАД и ДКК ЕАД. Съветът на директорите на НКИЗ ЕАД е увеличен от с двама души от 5 на 7. Съветът на директорите на ДКК ЕАД е увеличен с един човек от 5 на 6 души.

    Новоназначеният директор в ДКК е Атанас Гогов, който е един от организаторите на протестите и на митинг концертите от лятото и есента на 2020 г.

    Коментиран от #51

  • 51 По предложение

    8 3 Отговор

    До коментар #50 от "През месец":

    на Кирил Петков и Асен Василев се приема Разпореждане №3 на Министерски съвет. С разпореждането се отменя освобождаването на ДКК от изплащането на дивидент.

    Това означава, че въпреки направените разчети и бизнес план, ДКК ще трябва да изплати дивидент в размер на около 10 млн. лв. За да бъде реализирано това, компанията ще трябва да събере вземанията и дивидентите от дъщерните си дружества, включително от ВМЗ и „Авионамс“, които са от значение за националната сигурност.

    ВМЗ в момента изпитва затруднения от гледна точка на поръчки.

    Кирил Петков е бездействал през последните месеци по темата, а с разпореждането поставя пред нови трудности дружествата от военнопромишления комплекс.
  • 52 Димчев

    7 4 Отговор
    През месец август Кирил Петков обявява намеренията си за закриване на Държавната петролна компания.
    Тъй като той няма време, за да извърви процедурите за обществено обсъждане и приемане от Министерския съвет, се включва народният представител Ивайло Мирчев.
    Мирчев предвижда съхранението и опазването на военновременните запаси да се възлагат на търговци и организации, които на база на акт на Министерския съвет имат военновременни задачи или на търговци и организации, определени на конкурсен принцип.

    Така идеята за конкуренция на пазара се счупва и отново се дава монополна сила на петролните олигарси.

    Коментиран от #53

  • 53 Също

    8 5 Отговор

    До коментар #52 от "Димчев":

    По предложение на Кирил Петков на 5 август 2021 г. Министерският съвет приема решение №578.

    С него се поставя началото на предоставянето на необезпечени кредити от ББР, а според експерти това би довело до нейното източване.
  • 54 Arcadium

    10 11 Отговор
    Новият политически проект след ИТН, вече е на президентската писта " Канадци за България" с поредният спасител " Киро язовиро", който ще замени Славчо......
  • 55 Димитър

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Ти наистина си куку.

    Коментиран от #64

  • 56 go6ku

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "Венцислав Михайлов?? Какво "копаеш"":

    На Балтов проблемите са му на друго място! Не са пътеките за Ковид. Има си реализирани състави от НПК и го чакаме.....
  • 57 Лудница

    11 3 Отговор
    Проект нареден и измислен отвън, за влияние на някого но не и на българите. Измислиха ги да махнат бате Бойко.
  • 58 Иван

    7 8 Отговор

    До коментар #45 от "XAAXAAAXA":

    Дай, Боже, да се изметат най-после всички гергостанишевци, които с подмолните си действия не спират да разбиват БСП.

    "Новият проект" на Киро Лъжеца ще събере и всички утайки и дегенерати от останалите партии.

    Защото са си лика-прилика.
  • 59 Язе

    5 8 Отговор
    Ще ме изкарат я, да гласувам пак за ИТН
  • 60 Марков

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ако случайно":

    Прилича ми на сбирка на анонимните алкохолици! Мустафата се занимава със законодателната, изпълнителната и четвъртата власт, не може да огрее навсякъде, нека Ким си заработи заплатата! Другарете съдии да слушкат, ако искат да папкат! Не, че не са се напапкали!

    Коментиран от #61

  • 61 Стив

    10 3 Отговор

    До коментар #60 от "Марков":

    Нотариалният акт на Република България е в американското посолство!

    Отдавна вече не сме независима и свободна държава. Държава достойна за съжаление – това сме ние…
  • 62 Вестникари

    12 3 Отговор
    Журналистите си нямат друга работа само глупости пишат. Изчакайте утре ще има указ на президента за новото правителство и после пишете простотиите си 24/7.
  • 63 Сърп и чук

    5 4 Отговор
    Аз ще разреша ребуса! Значи, излизат от правителството и създават национален патриотичен комитет ,,Родопа - Харвард"! Комитета не се явява самостоятелно на избори, ,,поради липса на време, процедури и местни структури"! Асен се явява с Мая и Хаджигенов, а Петков с ДБ! БСП са спокойни, президента щастлив!
  • 64 куку руку ку

    14 6 Отговор

    До коментар #55 от "Димитър":

    Царчето с неговите 800 дни е като пионерче пред тези двамата глобалисти. После ще реват всички от наднационални унищожителни договори, с които ще загробят България. Договорът с ТЕЦ-вете Марица 1 и 3 ще изглежда като дребен бакалски алъш-вериш.
    Тези са представители на чистото зло.
  • 65 Това

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "XAAXAAAXA":

    месо на БСП отдавна се разложи, и духовете им са на небето. Така, че нищо няма да се скъса.
  • 66 ВЪН

    9 4 Отговор
    И двамата са крайни либерали и послушници на к0зяк.
    Достатъчно сериозна причина ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ!
  • 67 ЦИЦЕРОН

    5 4 Отговор
    Я сега Гюрга от Брусарци да обясни - какво толкова МНОООГО направи Киро Харвърдо? Или щото така казаха по ТВ?
    Ама нищо вие пак си гласувайте за новоизлюпените комсомолци, все пак са мнооого усмихнати, харизматични, и яко чегъртат, а?
    Кои са водачите им на листи във вашияквартал? ооо, ама те нямали партия, чак сега зацепих... Бойкикев ще им яхне високия рейтинг , споко, евроатлантиците Асен и Киро идеално ще залепнат в Дай България (ДБ)
  • 68 1984

    3 4 Отговор
    Колко е заслепен народът, не е истина! Скачате на първите напомпани с талаш кукли
  • 69 вярвай ми

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Българка":

    Този е гербер.
  • 70 Кольо

    2 0 Отговор
    Тези ги изкараха някакви супер политици... Единия бил с холивудска усмивка въпреки, че не я виждам, имал невероятно успешен бизнес, който обаче не е чак толкова невероятно успешен се оказа... Другия прилича на злобен таралеж, човек с отрицателна визия, може би има някакви умения по финанси, но дали има морал не се знае... по-изкуствено създаден "проект" не съм виждал скоро
  • 71 КРОКОДИЛА

    1 0 Отговор
    БАНДИТИ ОТ ЦЯЛ СВЕТ ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ БЕ .....................
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 сороснерес

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Много интузиазм има в К Петков..това ме плаши...и понякога подслъгва, ей така ако мине..Ще гласувам за ИТН..едно е ясно ..казаха че няма да правят коалиции и баста..Другите искаха власт и постове навсяка цена ,за Дончева да не говорим...не слуша главата си..
  • 74 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    НЕГРАМОТНИК ............ЗАЩО ЛЪЖЕШ ХОРАТА БЕ ...................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове