Last news in Fakti

14 Септември, 2021 18:39 3 311 30

МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово

  • мо-
  • чешнегирово-
  • христо гаджев

От силовото ведомство отговориха на изказване на Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС

МО отговори на ГЕРБ за инцидента в Чешнегирово - 1
Снимка: БГНЕС

От Министерство на отбраната излязоха с позиция, относно изказване на депутата от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев, че убийство е новата версия за смъртта на военния от Чешнегирово. В позиция, разпространена до медиите, от силовото ведомство отвръщат, че демократичните норми на правовата държава изискват не политиците, а компетентните разследващи органи да дават обективна информация по трагичните инциденти в Българската армия.

Ето и цялата позиция без редакторска намеса:

Трибуната на парламента следва да се използва за намиране решения на проблемите на хората, основани на обективната истина, но, за съжаление, днес от тази трибуна ПГ на ГЕРБ-СДС поднесе поредните неистини и манипулации.

Министерството на отбраната за пореден път заявява, че демократичните норми на правовата държава изискват обективна информация по подобни инциденти да дават компетентните разследващи органи, а не политиците, които в конкретния случай я използват единствено за предизборна пропаганда.

Твърденията на ПГ на ГЕРБ-СДС, че Министерството на отбраната и Служба „Военна полиция“ водят разследването по случая са белег на тревожна неосведоменост от страна на народните представители, тъй като на всеки юрист е ясно, че разследване на подобни инциденти се води само от Военната прокуратура.

Още веднъж подчертаваме, че е недопустимо от трибуната на Народното събрание да се изнасят непроверени и манипулативни факти и да се влияе както върху общественото мнение, така и върху работата на разследващите органи.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 62 Отговор
    Убийството на военния в Чешнигирово е заповядано от Радев.

    Коментиран от #5, #16, #28

  • 2 Сатъра на Хана

    20 18 Отговор
    По времето на Ахмед Борисов, всичко щеше да се покрие, а сега явно има разследване щом да установили убийството. -има желание за работа-всеки може да сгреши , но поне тия сепоправиха

    Коментиран от #19

  • 3 El boko

    50 15 Отговор
    Лъжите на ГЕРБ-СДС нямат никаква стойност!
    Боко и Геша да отговарят пред Лаура!
  • 4 Демир

    27 15 Отговор
    Това момче убиха, пилота убиха. Хунтаджии.
  • 5 Това...

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    ...по ,,btv-action" ли го гледа...😂🤣😆😝😂🤣...?!
  • 6 кой

    26 15 Отговор
    Атентати във военни заводи на българска земя, убийства на български военни. Вербувани военни снасящи информация на други разузнавания? И това с позволението на управляващите през това време от ГЕРБ?

    Коментиран от #11

  • 7 ФАТМАШКОТО ДС-ПРАВИТЕЛСТВОТО

    12 20 Отговор
    Е ПРОКОБА,ЧУМА,СМЪРТ ЗА БЪЛГАРИЯ!
    СЪД ЗА ДЕБИЛА И ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНЯГО-ФАТМАШКИ ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 8 сигурно

    15 12 Отговор
    Ако това беше станало с тиквата ,щеше да настъпят народни тържества една година.
  • 9 ПОРЕДНИТЕ

    19 11 Отговор
    МАНИПУЛАЦИИ И ЛЪЖИ ОТ ГЕПИ
    "ГЕРБ". КОЛКО ПЪТИ ДО ТУК ЗА 5 МЕСЕЦА СЕ ДЪНИХА. НИТО ЕДНО ТЯХНО ТВЪРДЕНИЕ И ДОНОС НЕ
    БЕ ВЯРНО.

    Коментиран от #13

  • 10 МАХМУРЛИЯ

    10 5 Отговор
    РАШКОВ КАЗА ЧЕ ТАКОВА НАСЕЛЕНО МЯСТО ЧЕРЕШОВО НЯМА ИМА САМО ТАКЪВ ЛИКЬОР
  • 11 КОЙ

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "кой":

    Кой снася информация?? В България турция си има партия данс е пълно с турски агенти - превзеха ни.

    Коментиран от #17

  • 12 Вера

    19 3 Отговор
    отан са убийци двама наши военни убити за един месец, защо не се казва истината, а мустафата се среща с министри, може би тя нарежда така, ГОСПОД ДА ГИ УБИ....

    Коментиран от #27

  • 13 ЛЕКО ТЪП

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "ПОРЕДНИТЕ":

    ТОЧНО ТАКА Е РАДЕВ НЕ Е БИЛ ШЕФ НА ВВС И ПОРАДИ ТАЯ ПРИЧИНА НЕ Е ПРАВИЛ ДАЛАВЕРИ ТАМ НЕ Е БИЛ И ПРЕЗИДЕНТ И ПОРАДИ ТОВА ДЕ ФАКТО НЕ Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ РАШКОВ Е НЕПЪЛНОЛЕТЕН И НЯМА КАК ДА ИМА 12 КЕНЕФА ТЕ СА НА ДЯДО МУ А ДРУГИЯ НЕ Е СТЪПВАЛ В КАНАДА КАМО ЛИ ДА И Е ГРАЖДАНИН /СПЕЦОВ Е НЕГРАМОТЕН И ПОРАДИ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ФИРМА КАМО ЛИ ДА КРАДЕ ДДС И ВЪОБЩЕ ГЕРБ САМО ЛЪЖАТ

    Коментиран от #14

  • 14 САМО ТЪП

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЛЕКО ТЪП":

    А ДРУГИЯ ФАТМАК Е БЕЗДЕТЕН КАМО ЛИ ДА НАЗНАЧИ ДЕЦАТА СИ НЯКАДЕ
  • 15 СПЕЦ ОТ МНО

    10 3 Отговор
    В ЧЕРНАТА КУТИЯ НА МИГ 29 ИМАШЕ БОНБОНИ А ЧЕРВЕНА НЕ СА НИ ДАВАЛИ ЗА РАЗЧИТАНЕ
  • 16 ФАКТ Е

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Накрая ще докажат, че военният се е самоубил.
    Както секретаря Емин на Доган в Сараите!

    През ерата Борисов,
    от 20г. няма разкрито нито едно убийство!

    Борисов, Доган и Гешев са опасни престъпници на власт!
    Включително на един премиер, заместник-министри и висши държавни служители!
  • 17 Хаха хаха ха

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "КОЙ":

    ДАНС още не е скъсал пъпната си връв с Кремъл!
    А комунистът Борисов построи на Путин газопровод през България за Сърбия!
    Факт е!

    Коментиран от #21

  • 18 Затворник

    5 3 Отговор
    Комунистите почват разчистване на сметки, ще имаоще кръв
  • 19 Жигули

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Сатъра на Хана":

    Сега Демир Радев показно наказва
  • 20 падение

    5 6 Отговор
    Толкова гнусни герберасти, интриганти и прости, ужас. Вие некадърни герберуги, от къде сте сигурни че не е самоубиство? От къде ви хрумна, да клеветите президента? Такова падение като вашето е отвратително и гнусно. За да омаскарите президента, сте склонни да измисляте обвинения и да се гаврите с загиналото момче. Дано българите жестоко да ви накажат за гнусотията ви.

    Коментиран от #23

  • 21 Хи хи

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хаха хаха ха":

    Факт е и вече има договор подписан за 2години с Газпром за транзит на газ за 340 милиона лева на година при 90 % пълна тръба. Унгарците също заявиха , че искат да купуват от същата тръба. Фактът е, че газопровода ще се изплати за 10 години, а не за 30 , както някой предричаха и си е наш , не на Путин. Запомни ФАКТА и забрави опорките. Хи, хи.
  • 22 Абе

    8 3 Отговор
    Не ви ли е срам, информацията за убийство не я е измислил герб. Вместо да замазват от МО да кажат кои са истинските виновници. Кой прикрива убийства в армията първо на пилота прикрихте истинските виновници, сега и с този случай. Лъжете и мажете и герб са ви виновни. Има убийци и истински виновници но мръсната клика на Радев ги покрива. И какво обяснение са дали според ингилизова, нула една голяма лъжа.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Матей

    2 1 Отговор
    Вижте сега какво се получава.Доскоро тоя инцидент беше напълно неизвестен,някому е било изгодно да се мълчи,а разследването е било претупано.В един момент обаче се решава друго,че може да се хвърли петно върху опонента,в случая епичната борба между боко и радев.Цялата машинация се извърта срещу радев,все едно той е лично отговорен за убийството,бнр вчера предаваше на всяка емисия за това,специално радиото се използва за масови манипулации.Всъщност в дъното стои тъй разпространеното угодничество към американските окупатори,чака се тяхното благоволение и както виждаме се стига до крайности.
  • 25 не ми пиши

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "ПЕТЕЛ":

    Ти си толкова прост, че е чудно как си жив все още. Как пазиш равновесие докато ходиш, си е чиста загадка. По лошото в случая е че има много като теб на територията, прости и заблудени.
  • 26 МРхемпя

    1 1 Отговор
    Как неразбрахте, че Сертовите подлоги са в основата на това нещастие? Пловдивските некъдърници на Бобито са майстори на шантажа, те добре са знаели какво е психологическото състояние на момчето. Жалко е, че тази трагедия се политизира.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Каскета

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Незабавно да бъдат арестувани " наблюдаващия" ВОЕНЕН ПРОКУРОР и " експертите" от Катедра " Съдебна медицина" на ВМА!!!
  • 29 Свидетел

    0 1 Отговор
    До АБЕ... Браво, завря им го в десятката на послушниците на зеления чорап.
    И в двата случая, потърпевшите е трябвало да замълчат завинаги, без съд и присъда.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове