15 Септември, 2021 08:23 1 591 22

Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев

  • стефан тафров-
  • коалиция-
  • проект-
  • кирил петков-
  • асен василев

Българските политици трябва да черпят от опита на германските, смята той

Тафров, ДБ: Не се притесняваме от Петков и Василев - 1

"Коалицията e нормална демократична процедура. Видя се, че когато тази дума е набедена за мръсна, започват различни смущения. Коалицията предполага подписано споразумение, което е добре за избирателите, за да знаят с какво се ангажират", заяви депутатът от "Демократична България" (ДБ) Стефан Тафров в студиото на "Денят ON AIR".

Българските политици трябва да черпят от опита на германските, смята той.

"Ще видите как след изборите в Германия ще започнат преговори именно за коалиция между различните партии и тези преговори ще приключат с много подробно коалиционно споразумение. Така се управлява Германия вече десетилетия и в това няма нищо странно и нередно", обясни депутатът от ДБ.

Тафров се надява от партията на Слави Трифонов да подходят по-зряло към възможността за коалиция в рамките на 47-ото Народно събрание. Дипломатът също така заяви, че от ДБ не се притесняват от проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Кирил Петков е един от създателите на моята партия "Да, България!" и очакваме техните решения с Асен Василев. Важното е да работим в една посока към промяна. Промяната не може да се случи, ако не съхраним демократичната общност", изтъкна депутатът от ДБ пред Bulgaria ON AIR.

Демократичната общност, според Тафров, си е научила урока от парламентарните избори през 2017 г., когато "Да, България!" и ДСБ (под името "Нова Република", бел. ред.) не успяха да минат 4-процентовата бариера.

"Начинът, по който ще се явим на президентските избори, ще се реши от ръководните органи на партиите, които съставляват ДБ – "Да, България", ДСБ и "Зелено движение". На този етап не сме взели решение", поясни депутатът.

"В една демокрация винаги има алтернатива. Един кандидат-президент трябва да е разпознаваем и да споделя ценностите на нашите избиратели – на правовата държава, човешките права и европейските ценности", посочи Тафров.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 1 Отговор
    олигархията и мафията си имат ДЪРЖАВА
  • 2 хаберих

    10 6 Отговор
    Японски експерти са открили чужди вещества във ваксината на американско-германския консорциум Pfizer/BioNTech, която се използва за имунизация на населението в японския град Сагамихара (префектура Канагава). Това съобщи във вторник телевизионният канал NHK.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 22 Отговор
    ПЕТКОВ и ВАСИЛЕВ слги на БОБОКОВИ с ИТАЛЯНСКИЯ боклук
  • 4 Даката

    15 3 Отговор
    Къде ви е кандидат президента,защото ,ако е Муньо,забравям за вас.

    Коментиран от #10

  • 5 Хахаха

    24 9 Отговор
    ДБ са за ЛГБТИК+, педофил.ия.та, зооф.илият.а, мигрантите, и за национално предателство на България по въпроса с СРМ-БЮРМ.
    ДБ са против нормалните, хетеросексуални, бели данъкоплатци, и ако и имат деца, искат да им ги отнемат, за да ги продават на педо.фи.ли. ДБ са политически труп!!!
  • 6 Ю.Кортес

    22 4 Отговор
    Да го питам нещо тоя, Във вашата партия все отрочета на комунистически номенклатури ли са като него?

    Коментиран от #8

  • 7 Чета и се чуди

    17 3 Отговор
    Само общи приказки такива каквито можеш да чуеш от всеки политолог анализатор дори и от имунолог
  • 8 Не го питай

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ю.Кортес":

    Аз знам всички са такива отрочета маскирани с маски не срещу короната а с такива които имитират демократи

    Коментиран от #9

  • 9 Те ако са

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Не го питай":

    Отрочета на истински комунисти нямаше сега да се проявяват като червеи
  • 10 Е кое не смее

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Даката":

    Да излезе с кандидат за президент с изключение на една розова пантера
  • 11 Лицемери сте

    17 2 Отговор
    Кои наши евродепутати гласуваха против скандална резолюция на европейския парламент за еднополовите бракове в Европа през септември 2021 г
    От българските представители „за“ гласуваха евродепутатите Радан Кънев от „Демократична България“, Сергей Станишев и Елена Йончева от БСП, както и Атидже Алиева-Вели, Илхан Кючюк и Искра Михайлова от ДПС. Депутатът от БСП Иво Христов се скатал от гласуването. Защо ли ? Въздържаха се представителите на ГЕРБ Андрей Ковачев и Андрей Новаков. Тези, които гласуваха против резолюцията за еднополовите бракове бяха евродепутатите от ГЕРБ - Александър Йорданов, Емил Радев, Ева Майдел и Асим Адемов и депутатите от ВМРО - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков. Какво става , другари кремлофили, в България сте най-непримиримите антиджендъри, а като вашите хора гласуват за еднополовите бракове, ставате всъщност най-меките китки и дупета ! Егати лицемерието ! Повече да не съм ви видял да се обаждате по джендър проблемите.

    Коментиран от #15

  • 12 SH BG

    15 1 Отговор
    До кога тези "от другия бряг" ще бъдат лансирани от мисирките за единствено възможен вариант?...

    Не Ви ли омръзна бе български граждани и селяни постоянно да бъдете прекарвани по най-долнопробен начин от тези пиираси бе?...
  • 13 Последния Софиянец

    6 7 Отговор
    А трябва! Миналите избори гласувах за Слави, но той се оказа от ДПС и патерица на Тиквата. Затова ще гласувам вече само за Кирчо. Той ще ви оправи всичките. Единственият реално изчегъртващ

    Коментиран от #18

  • 14 Анонимен

    4 3 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!!! НА 15 Септември 1946, България е обявена за НАРОДНА РЕПУБЛИКА, след референдума



    Освен това
    15с

    Св. вмчк Никита. Преп. Филотей. Св. мчк Леонид
  • 15 Отровното трио

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "Лицемери сте":

    Дреме ми че ГЕРБ са гласували против еднополовите бракове. Те са зло, токсична партия. ДА БЪЛГАРИЯ дори и да са гласували за джиендърските политики на ЕС си остават борци срещу Тиквата и отприщили промяната
  • 16 ОТ НАРОДА

    7 6 Отговор
    ПЕТКОВ и ВАСИЛЕВ СА ДЪЛГАТА РЪКА НА КРАДЛИВИТЕ ОЛИГАРСИ.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Моряка

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Цялата беда е,не,че си млад,а че си много зелен.Липсва ти вроден интелект(способност за бързо ориантиране в обстановката).Плюс насадена чалга култура на цялото ви поколение и липса на подходяща семейна среда,която да те предпази от този простак и още по простаците му сценаристи.Добре,че си откровен,което е предпоставка за еволюция,но трябва много четене,вместо да си губиш времето да квичиш на Майдана под диригенството на старите ренегати Мая,Татяна,Бабикян,попчето и други подобни стари политически пр.......тки.В това число и такива похотливи пе.....сти,като Тафров,който отвратително се самопредлага на още неизлюпените Кирчо и Асенчо.Чак лигите му текат от телевизора,гнусотия.
  • 19 Павел Пенев

    7 2 Отговор
    Вижте го добре.Това е лицето на демократите в България и председател на клуб "Меки китки"–София.
  • 20 1122

    3 2 Отговор
    Сега и представителите на ЛГБТ ще имат думата!??Това наистина е позор за България.От предателите в ЕП многополовите ,ЛГБТ, джендърите като Станишев, Р. Кънев ,джендърката Елена Йончева, Илхан Кючюк/за турците двуполовостта е нещо обикновено, предателката Искра Михайлова,Атидже Алиева,са подкрепили розовите знамена.Тафров е същия -ЛГБТ.Защо го показвате.Нека да живее в сащ,там харесват такива ,като него.БСП-Христов пък се срил в тоалетната и не гласувал.Останали само Андрей Слабаков/дано да е бил трезвен/,Е. Радев, Ал Йорданов/той вече е в среден род/,Асим Адемов Е. Майдел и още двама трима.Но престъплението е на всички евродепутати от тази джендърска дружинка с.,които подписват престъпни документи.Както сега е престъпление да си с бяла кожа, руси коси със сини ,зелени очи,така ще бъде престъпление ако си хетеросексуален.Въпросът опира,ще има ли бременни мъже,с което жените няма да раждат вече деца.Някъде, по памет мисля ,че писаха /в кръга на шегата /,че опити мъж да забременее продължава.Нищо не ме учудва.Всичко пошло дойде от джендърите в сащ.Ето това са тези престъпни индивиди,които освен извращения,нищо полезно не са създали,но имат престъпни секти/32 на брой-престъпните адвентисти, лютерани, еремите ,катари, мормони и др./,ежедневни убийства ,култура-нула, мързеливи негри и бели негодници.А България!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ВЕДНАГА

    1 0 Отговор
    ХИЧ НЕ СА ПРИТЕСНЯВАЙ , И ТЕБЕ ЩЕ ОПАТКАТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове