15 Септември, 2021 17:20 2 614 38

Българската ортопедична и травматологична асоциация защити проф. Балтов

  • асен балтов-
  • пирогов

Бившият директор на "Пирогов" беше уволнен дисциплинарно преди дни

Българската ортопедична и травматологична асоциация защити проф. Балтов - 1
Снимка: Нова ТВ

От Българската ортопедична и травматологична асоциация излязоха със становище относно уволнението на бившия директор на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов. Ортопедът беше уволнен дисциплинарно от лечебното заведение, след като се върнал от отпуск по болест.

В становището си от Асоциацията посочват, че в уволнението на Балтов виждат няколко тенденции, свързани с пряка намеса на политиката в лечебната дейност с негативен знак. От БОТА са притеснени от „немотивираното уволнение на лекар, защото е връщане към едни мракобесни времена на саморазправа”.

Според Асоциацията "това е връхната точка на поредица от политически мотивирани уволнения и опити за саморазправа от позицията на власт". Според тях те са започнали с уволнението на проф. Балтов като директор на най-голямата спешна болница у нас през юли.

"Припомняме, че той не е назначен по време на управлението на ГЕРБ и всичко, което е направил в сътрудничесто с МЗ и учредения от МС Национален оперативен щаб e за справяне с пандемичната обстановка в страната. Всеотдайността му в тази насока очевидно е използвана в опита за внушаване на предполагаемата му близост с предходното политическото управление на страната", се казва още в декларацията.

И още - "Немотивираното уволнение на един лекар ни притеснява, защото е връщане към едни мракобесни времена на саморазправа, които смятахме за отминали", пише още в декларацията.

Неговото уволнение намалява в значителна степен възможностите на екипа на болницата да оказва адекватно лечение на пациентите си, се казва още в декларацията. "Лишаването на пациентите от неговата компетентност определено ще влоши качеството и всеобхватността на здравната помощ в лечебното заведение", казват още колегите на проф. Балтов.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гледай каква

    34 5 Отговор
    мантинела Балтов ..бялата мафия в действие
  • 2 ТаУмВзе

    34 7 Отговор
    Епидемията от герберастия е злокобно явление.
  • 3 Багерист

    8 41 Отговор
    Радев и Кацаров са шушумиги.

    Коментиран от #19

  • 4 гадно

    38 9 Отговор
    Какво уволнение та той е за пандиза след това което е ставало в Пирогов.

    Коментиран от #17

  • 5 опг

    28 7 Отговор
    Доста далавери сигурно са заработили, колко ли пътеки са усвоили?
  • 6 Фронт

    30 4 Отговор
    Си го вземете в асоциацията за ковчежник ако смеете
  • 7 Ако има поне един

    19 2 Отговор
    От коментиращите тук да не се е сблъсквал с далавери при джипитата при болниците или поне да не знае за някой свой близък преживял такива сблъсъци да се обади
  • 8 Джамбаза

    21 3 Отговор
    Една ревизия в тази асоциация ще ме зарадва много.

    Коментиран от #25

  • 9 ЗАЩИТА

    13 5 Отговор
    Е ЗНАК НА ОДОБРЕНИЕ ЗА ЗОЛУМИТЕ (ТОВА КОЕТО ИЗНЕСЕ
    ЗДРАВНАТА КАСА) ВСИЧКИ СА У КЮПА НА.......
  • 10 Ю.Кортес

    7 18 Отговор
    Професоре,давай на президентските и да изринем фашистката хунта

    Коментиран от #18

  • 11 пешо

    11 4 Отговор
    той и тиквата го защитава , нали са една дружинка
  • 12 Държава МАФИОСТАН

    12 5 Отговор
    ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ!!Тия са такава долна мафия,ОГРОМНА МАФИЯ и се държат един за друг да не секне далаверата!!!
  • 13 Нормално..

    12 4 Отговор
    Бялата мафия защитават колега по професия ( и крадане) и се озъртат да не дойде техния ред.
  • 14 Jacques Yves Moineau

    14 5 Отговор
    Болницата е на загуба--> слаб мениджър -->уволнен. Какво толкова неясно има?
  • 15 Bbbbbbb

    13 6 Отговор
    Какъв лекар е Балтов в случая няма никакво значение. Но той е крадец и човек без морал.
  • 16 3.14К

    13 6 Отговор
    Мракобесните времена бяха, когато Балтов беше в НОЩ!!!
  • 17 Д-р Хаус

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Ало,БОТА!! Защо лъжете,че Балтов не е назначен по времето на Тиквата?? И ако Балтов е толкова добър професионалист кому ку....ра дири в жипката на Чекмеджето???
  • 18 Беновска пита

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ю.Кортес":

    А бе тоя " Ю.Кортес" да не е водачът на испанските конквистадори,избили индианците в Централна и Южна Америка???!! Ами че тоя тарикат е бил по-лош и от италианските фашисти на Мусолини!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Крадеца Балтов!!! Какво го защитавате,?

    9 4 Отговор
    Крадец на 1680 050лв от несъществеващи болни по здравни пътеки!! Крадец?? За Директор не става, много краде!! Имало е и за вас явно!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Фффффф

    3 2 Отговор
    Тоя що не е с тиквата на обиколки в страната...или при бай Ставри..
  • 23 Жалко за 21-ви коментар

    4 1 Отговор
    Значи е “улучил” мазола!
  • 24 big

    9 3 Отговор
    А тази асоциация дали знае за всички негови далавери? Тук не говорим за професионализъм, а за морал и корупционни практики! Да оставим настрана факта, че той стана най-добрия пътен инженер сред медиците! Загърби Хипократ, но плътно слушаше БМБ,
  • 25 Каскета

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Джамбаза":

    Я да спретна една проверка и ревизия на тая " Асоциация БОТА"!! Да видя какви ги вършат!! Да не се окаже,че са ортаци с Балтов във фалшификациите и източването на НЗОК???!!

    Коментиран от #31

  • 26 Смешно човече

    4 0 Отговор
    От какво толкова удобно се разболя тоя?Май всички тиквени подлизурковци са болнави.
  • 27 atanas

    4 0 Отговор
    Мракобесието в " Пирогов" , започна от Балтов! Той бе привлечен в болницата за да стане маша на д-р Диан Енчев Малушев! Чрез тази маша бяха разрушени добре работещи структури и бяха принудени да напунат много професионалисти! Болницата стана кото частна на Балтов, Енчев ,Габровски и компания! Няма по хубаво частно от дьржавното казаа техния сьмишленик д-р Марчо Марков! За сведеие БОТА не са се допитвали до членоветн си за подкрепа на Балтов! Това са партенки на балтов и енчев!
  • 28 Петко

    5 0 Отговор
    За сведение, много членове на БОТА,са замразили членството си поради участието на Балтов в управата!
  • 29 Павел Пенев

    4 1 Отговор
    Крадец,лъжец и милионер. Може ли да има такива лекари.Кой го защитава този?
  • 30 Дерачи

    4 0 Отговор
    40-те разбойници застават зад Али Баба... приказка!
  • 31 Братиньо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Каскета":

    не ги закачай тия, плащат си, обещал съм.
    Знаеш че си държа на думата.
  • 32 98765

    1 2 Отговор
    Скоро в държавните болници ще ви лекуват КаЦарИ не ставащи за лекари, а кадърните за двойно по-висока заплата ще си организират частна болнична система, разбира се ако хунтата не ги ликвидира физически по сталински.
  • 33 Радев

    0 1 Отговор
    Щом не е носил фуражка вън Умни хора не ми трябват плюс това не беше на протеста
  • 34 БОКОКРАД

    1 0 Отговор
    БАЛТОВ НЕ Е ТОЛКОВА ЛУД ДА СЕ КАНДИДАТИРА И ДА СЕ ИЗЛОЖИ ! БОЙКО СЪЩО НЕ СМЕЕ И ГЛЕДА ДРУГ ДА ОПЕРЕ ПЕШКИРА ! ............. НИКОЙ НЕ ЩЕ !
  • 35 КРАДЦИ ЗАТВОР

    1 0 Отговор
    И СЕГА НИ ЛЕКУВАТ КАЦАРИ , А МАФИЯ ОТДАВНА СИ ИМАТ ............. НО ЩЕ ОТГОВАРЯТ ЗА КРАЖБИТЕ !
  • 36 Перо

    1 1 Отговор
    Как осигурява адекватно лечение на пациентите,на задната седалка на джипката на толупа,по магистралите! Катила,доносник,Балтов е правилно уволнен дисциплинарно!
  • 37 Гражданин-

    0 0 Отговор
    Всеки плюе всеки тук.. За мислете се че всеки ще краде и сега и предните влсстимиущите винаги са добре.. - вижте колко е нагъл Рашков.. и не само той..
  • 38 цеко

    0 0 Отговор
    А не защитиха ли и новопоставеното "дириктор" на Пирогов пора-майнски, нали и то било орто-пет.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове