Last news in Fakti

16 Септември, 2021 05:40 3 556 26

БСП започва номинациите за депутати и президент

  • бсп-
  • избори-
  • президент-
  • народни представители-
  • номинации-
  • румен радев

 Стартират ударни заседания на районни, общински и областни конференции

БСП започва номинациите за депутати и президент - 1
Снимка: БГНЕС

БСП започва от днес ударни заседания на районни, общински и областни конференции, на които социалистите трябва да направят номинации за кандидатските листи за народни представители и за президент. Това реши Националният съвет на червените на неприсъствено заседание вчера пише “Труд”, позовавайки се на членове на Изпълнителното бюро на БСП.

Очакванията са да има и други предложения за кандидат-президент, освен името на Румен Радев, но вероятно накрая социалистите ще подкрепят за втори мандат сегашния държавен глава, коментираха от “Позитано” 20.

“Ако Радев изрази подкрепа за нова партия, в която влизат служебните му министри Кирил Петков и Асен Василев, тогава ще реагираме адекватно”, казаха депутати от левицата в последния работен ден на парламента.

“Зa нac e вaжнo eднo - oтгoвoрът нa прeзидeнтa пoдкрeпя ли тaзи пaртия, или нe”, посочи председателят на БСП Корнелия Нинова.

“БСП е подредена партия, партия с процедури, устав и правила. Ние заявихме на Национален съвет нашата подкрепа за президентската двойка Радев-Йотова, сега предстои да извървим нашата уставна процедура и тогава да вземем окончателното решение”, обясни Атанас Зафиров.

След заседанието на НС на БСП обаче партийни организации в страната ще започнат да настояват за смяна на всички водачи на листи от предишните избори, а аргумент за това са изключително слабите резултати на БСП от последните избори.

Източник: Novini.bg


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАН КРУМ

    27 11 Отговор
    БСП Е ПАРТИЯ С НАМАЛЯВАЩА ПОДКРЕПА СЛЕД 2009Г.РЪКОВОДЯТ Е ДЕМАГОЗИ,ЗАДКУЛИСНИ ИГРАЧИ,ХОРА СЪС СЪМНИТЕЛЕН МОРАЛ И ВЪТРЕШНО ИЗЯЖДАНЕ. И ВСИЧКО ТОВА Е ВИДИМО С ПРОСТО ОКО.НИНОВА НЕ Е СПОСОБНА НА САМОСТОЯТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ С АВТОРИТЕТ И СМЕЛОСТ,В КОЯТО ХОРАТА ДА ПОВЯРВАТ-СПОСОБНА Е САМО НА НОМЕНКЛАТУРНИ ХВАТКИ И ОПРАВДАНИЯ С КОЛЕКТИВНОТО ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ, ЗАД КОИТО СТОЯТ НАРЕДЕНИТЕ ОТ НЕЯ ПИОНКИ.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 obs 106

    28 18 Отговор
    БСП да не се занимава с Радев, а да издигне друга кандидатура....

    Коментиран от #16

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хаах

    16 18 Отговор
    ДЕМАГОЗИ и рекетьори са върхушката на БСП.Казват на Президента да се обяви ПРОТИВ създаването на най нормалното нещо-няколко граждани на България решили да направят ДВИЖЕНИЕ или Партия.Те не се съобразяват със общественото мнение, форуми и посочване на истината.По добре да дойдат отцепниците, явни гербери, които поне имат достойство и открито обявяват намеренията си, отколкото лъжите и задкулисието на Нинова.Докога мислят, че редовите членове ще им се връзват на непоследователната и антинационална политика която водят, обявявайки я за загриженост и последователност.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БСП...ЗЛО КОМУНДЕ

    15 9 Отговор
    Тия само заседават...царе са на събранията, конференциите, пленумите, конгресите.....ама на изборите ги мачкат...вече 12 години
  • 8 Станко Георгиев

    11 19 Отговор
    Остана ли още някой да се води по акъла на Корнелия Нинова ? Не че Радев знае какво прави в последната година. Много хора ще гласуват с хладилниците и портмонетата си, а това не е в полза на радев и нинова. По скъпи сметки за ток с 200% , това получихме през август от захаросаните момчета на ра8674дев

    Коментиран от #23

  • 9 Станко Георгиев

    4 18 Отговор
    Остана ли още някой да се води по акъла на Корнелия Нинова ? Не че Радев знае какво прави в последната година. Много хора ще гласуват с хладилниците и портмонетата си, а това не е в полза на радев и нинова. По скъпи сметки за ток с 200% , това получихме през август от захаросаните момчета на радев

    Коментиран от #26

  • 10 Да номинират пак

    9 2 Отговор
    Пак да номинират онзи бившия шеф на офиса на СИК в Шумен, който е несменяем депутат и после да направят пореден пленум на който да бистрят въпроса защо хората не гласуват за тях.
  • 11 дааа

    13 3 Отговор
    Не напразно Радев се обърна към редовите бесепари, че няма да ги предаде и е един от тях.Не към Нинова и Политбюрото им-СЕКТАТА.В 30 годишната ни нова история, това Политбюро е основния виновник България да е в сегашното положение.Съглашателство, скрита подкрепа на мутренския модел-СТАТУКВОТО.Приказките за социалност, политика, нямат нищо общо с постъпки и реални действия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Чип и Дейл

    5 2 Отговор
    Какви номинации!Само парашутисти от София в листите!
  • 14 Pilot

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "NIKOLAJ":

    Президента,че не е прост е ясно, но ти си точно такъв !!!
  • 15 КРОКОДИЛА

    6 5 Отговор
    КРАЙ СЪС БЕСЕПЕ ...............................НИКОЙ НЯМА ДА ГЛАСУМА ЗА ТИЯ КРАДЦИ .......................................
  • 16 Станчо

    5 11 Отговор

    До коментар #3 от "obs 106":

    Точно така, лъотчика предаде дори партията, която от неизвестен шофъор на самалъот го направи президент. Да си го подкрепят чалгарите и мутрите на Мая.
  • 17 Калугин

    5 8 Отговор
    Чао, чао втори мандат. Без гласовете на БСП и ДПС е на минус с 800 хил. гласа.

    Коментиран от #21

  • 18 Госあ

    9 0 Отговор
    простолюдието няма да понесе промяна, която неминуемо ще бъде свързана със санкции от октопода ЕС. Така както стана при Орешарски. Дори не изчакаха и 100 дни от неговото правителство и започнаха санкции. Примери за държавническа политика са Унгария и Полша, които биват непрекъснато подлагани на санкции. Въпросът е че благодарение на държавиците си те имат икономика и тези санкции не се отразяват така пагубно на хората,а хората имат търпение и посока и подкрепят курса на независимост. Нашата държава е напълно ликвидирана след 30г демокрация и 12 години управление на палячото на германците. Не мисля че изпростелия под западно влияние български народ ще издържи истинска промяна и затова се съмнявам в нея. Дори и да има партия с политическо желание за такава.

    Коментиран от #20

  • 19 Феодал

    3 3 Отговор
    Как става номера с номинациите за депутати и Президент в БСП.Спускат парашутиста отгоре, след предварителна обработка на Партийния секретар, он минава и дава тълкования насоки и внушения.Местните наистина умни и хора с достойнство нещо не им се нравят.Табу е там май личната позиция и мнение и инициатива.Може и да минаха 30 години, но това партиен секретар, дисциплина, култ към ДРУГАРЯ, все още си е в сила, като в при милиционерите. в сегашната полиция.Та така, такива ми ти работи.Няма как да стане реформиране на тази партия отдолу нагоре.
  • 20 За съжаление

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Наистина не се вижда промяна в близко бъдеще, НО българина колкото и да повтаря една и съща грешка, ударят ли го през ръцете и посегнат ли му на парите и най милото(децата, алкохола и цигарите) завихря буря за отрицателно време и може да изненада всички с бурни обществени промени. Гледам, че май следва скок на цени, инфлация и свито потребление на фона на корона криза и повишени разходи за лекарства и нищо чудно по традиция при студена пролет да има изненади.

    Коментиран от #22

  • 21 Криви са ти сметките...!

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Калугин":

    Това,че Нинова каже-да не се гласува за Радев,съвсем не означава,че електората на БСП послушно ще го направи...?!Електората на БСП е твърдо зад Радев и никакви наредби на Нинова не могат да променят избора им...!!!
  • 22 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "За съжаление":

    Напълно унищожени са българското земеделие ,хранителновкусова промишленост и фармацевтика, които обезпечават най основното.

    Коментиран от #24

  • 23 Айде бе...?!

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Станко Георгиев":

    Как пъкк ги изчисли тия 200%...?!Явно в училище си имал най-много среден(3) по математика...
  • 24 Питай...

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Госあ":

    ...Другаря Иван Костов за това...

    Коментиран от #25

  • 25 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Питай...":

    мавъра е просто марионетка на запада.
  • 26 Сметката

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Станко Георгиев":

    ми за ток за август е по- ниска с пет лева при една и съща консумация през последните пет години. Въпреки цените.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове