16 Септември, 2021 12:57 2 073 35

Любомир Стефанов: Двама души не са партия, лицата около тях ще са показателни

  • любомир стефанов-
  • партия-
  • двама души-
  • лица-
  • показателни

„Въпрос на време е да видим дали двамата господа ще сътворят нещо, което Радев ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива авторитет към него“, казва политологът

Любомир Стефанов: Двама души не са партия, лицата около тях ще са показателни - 1
Снимка: БГНЕС

"Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам. Септември няма да бъде май. Двама души не са партия и лицата около тях ще са показателни за това въобще има ли посока и с какви идеи ще бъде напълнена тази структура евентуално." Това мнение изрази в "Преди всички" по БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов за очакваното обявяване на новата политическа формация на бившите вече служебни министри Петков и Василев.
„Надявам се въпросните двама господа да направят партия, а не политически проект. Едното е инженерингово изпълнение в стил обслужване на лични интереси, а другото е с обществено-социално значение с дългосрочна визия и политика“, коментира Стефанов.

Любомир Стефанов отбеляза, че президентът Румен Радев трябва да е научил уроците на Георги Първанов и неговия проект АБВ, сътворен през втория му мандат. „Въпрос на време е да видим дали двамата господа ще сътворят нещо, което той ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива авторитет към него.“ Партийната система няма да бъде такава, с каквато свикнахме – една лидираща партия и шлейф около нея, посочи още Любомир Стефанов.

Много печеливша тактика е да си избереш опоненти, които са ти удобни, а тези, от които те е страх, да не ги припознаваш като такива, заяви Стефанов, наблягайки на отминалите две предизборни кампании и в очакване на следващата. Това, което провали работата на двата последни парламента е фундаменталното неразбиране на политиката като материя, смята преподавателят. По думите му това ще минира и следващия парламент.

В България не сме дефинирали какво е общо благо и национален интерес и оттам нататък - кои са хората, които се събират заради тази задача.

"Оттук нататък няма начин да няма критичен, да не казвам циничен прочит на евентуални бъдещи проекти, нови месии, конници, бели лястовички или всякакви други такива, или зайци, притичващи."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не лицата

    25 4 Отговор
    а делата !
  • 2 ГЛАС НАРОДЕН

    12 24 Отговор
    КАК ЗА ДВА МЕСЕЦА СЕ СДОБИХТЕ С БАНКА БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ. ЗАЩО НЕ РАЗКАЖЕТЕ НА НАРОДА, А КРИЕТЕ
  • 3 Последния Софиянец

    13 16 Отговор
    Ще им събера поне 10 000 човека на площада само аз.
  • 4 Аперитив

    11 20 Отговор
    Какви ли ще се съберат, около крадец и лъжец?
  • 5 провинциалист

    27 7 Отговор
    Той и един не е партия, ама Тиквун и Чалгун опровергаха това.
  • 6 Мислещ

    11 10 Отговор
    Поредни слуги на сатанистите. Очаквайте ковид паспорти и там другите обичайни репресии, които си идват от Запада.
  • 7 бушприт

    12 2 Отговор
    На лудешките купони на БАН, бюджетът им като не стигал за салфетки, мятали енциклопедии.
  • 8 гларус

    4 2 Отговор
    И как да дефинираме какво е общобългарско благо и национален интерес, като за това никое НПО , партия или прокси политическо образувание няма да получи грантове и субсидии, напротив, ще го отрежат и натирят , като го обвинят в национализъм, сепаратизъм, патриотарство, популизъм и антиевропеизъм
  • 9 Този не е

    17 6 Отговор
    политолог, а тикволизач. Да не бере грижа за това, какъв екип ще съберат (и двамата са обединили високообразовани и възпитани хора от неправителствения сектор, по техен образ и подобие). Имат банка кадри от учили в престижни университети, с които бързо ще изградят структури. Този лизолог по-скоро да се притеснява, че тази ще е последната кампания, по време на която може да захлеби от манипулиране на общественото мнение.
  • 10 Псевдоним

    8 5 Отговор
    Няма време да направят партия, освен ако структурите не са предварително подготвени и не е заплатено подобаващо. Когато Сакскобургготски дойде беше в същото положение.
  • 11 XYZ

    12 2 Отговор
    Започва се-е-е-е!
    Отдолу под политоложките безсмислици се показва злобата като змия! И съска с-с-с!
  • 12 вижда се

    18 8 Отговор
    Не сравнявай първанов с Радев ,защото единият е мушингер а вторият истински мъж и патриот мислещ за родина и народ.

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Мислещ

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "вижда се":

    Патриотите не приемат заповеди (И назначения) от Козяк.
  • 14 "Една птичка пролет не прави"

    8 2 Отговор
    А един ГЕРБрастки политолог какво може да направи?, освен да злобее?
  • 15 Бойкооооооо

    4 1 Отговор
    Страхуват ли те?
  • 16 Крайно време е

    6 1 Отговор
    Политолози, социолози всички лози да обявяват конфликта си на интереси. Например като този, първото изречение аз съм ГЕРБраст, друг ИТНайец, ДПСарин аз съм червен и т.н. и тогава да пишат каквото си искат а те политолог и какво ? независим?
  • 17 Българка

    3 10 Отговор

    До коментар #12 от "вижда се":

    Кой е патриот и мислещ за родината, фигуранта ли??? Приятелю, родина и народ не са педесетината безработни на плащада. Имаше избори , знаеш ли колко РЕАЛНО гласуваха за партиите на фатмака (БСП и ИБНИ), под 10% от имащите право на глас. Знаеш ли колко подкрепиха за втори мандат Параванката ? Три пъти повече. Вижда се кой е мушингер. Помниш ли друг български президент с толкова прякори: фигурант, фатмак, зелен чорап, таксиджия, фърчило, козяшка подлога.. сигурно пропускам тякой

    Коментиран от #18, #19, #20, #24, #32

  • 18 не знам що за българка си

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Лепваща прякори по президента си? За президента Румен Радев гласуваха близо 2.5 милиона и това ако е 10% значи сме станали велика българия.

    Коментиран от #23

  • 19 каква българка с къса памет

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    За Радев гласуваха БСП И ДПС тогава още нямаше ИБНИ. Ех тез невежи ГЕРБрастки тролчета и тролки.
  • 20 Ех лъжкиньо 30хил в по-вече за Радев

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    3 540 829 българи у нас и в чужбина са гласували на балотажа според данните за избирателна активност при 100% обработени протоколи. От тях 2 063 032 души са подкрепили ген. Румен Радев, а за Цецка Цачева са гласували 1 256 480 души. избори и остава държавен глава на България до 2012 г.
    Георги Първанов. Той води със 75,926% при обработените 99,11% резултати от секционните протоколи, съобщиха от ЦИК. За него са гласували 2 030 710 български граждани. Първанов е първият демократичено избран за втори мандат президент на България.

    Коментиран от #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 да така е

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "ха ха":

    обградени са от ГЕРБрастки шпиони.
  • 23 Българка

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "не знам що за българка си":

    Гласуваха за фатмака, защото другия избор беше Цачева, което си е смешно. При мъж конкурент, нямаше изобщо да спечели.
  • 24 Голям кеф

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Май си в червено, скапа се да отмяташ минусчета, така е с толчетата/ки.
  • 25 Русенец

    2 0 Отговор
    Българинът не гласува за партия, нито за програмата й. Той се юрва да пуща бюлетини за представителя й на челна позиция, който си няма хал-хабер от света, но пък обира гласовете и притиква цял отбор пара3ити напред, към парламентарната трибуна и местата със сладки заплатки.
  • 26 Българка

    1 1 Отговор
    Грамотна българка, на която се налага да обяснява на трудно четящи. Пак ще ти го напиша"Имаше избори , знаеш ли колко РЕАЛНО гласуваха за партиите на фатмака (БСП и ИБНИ)," кое не разбираш и кой ти говори балотажа ? Визирам сегашните избори и партиите на фатмака, че са спечелили под 10%
  • 27 Българка

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ех лъжкиньо 30хил в по-вече за Радев":

    Ей илитерат, чети малко, гледай запетайките,ако не ти е ясно да ти обяснявам и на теб. Чукча писател...

    Коментиран от #28, #29

  • 28 ех лъжкиньо, това не е ли от теб?

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Българка":

    "Знаеш ли колко подкрепиха за втори мандат Параванката ? Три пъти повече."
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПротесЪр

    1 0 Отговор
    Няма нужда Радев да га припознава,то ще е негоно творение.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хохохо

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Българка":

    Не-приятелко, както си написала, Първанката нямаше много прякори, но си спомням един ГОЦЕ ТРИПЕРА, който обхваща цялостно и двата му мандата.
  • 33 Стратиев

    0 0 Отговор
    Как един не каза една добра дума дза тезе двама души.
  • 34 способни

    1 0 Отговор
    С Петков и Васлев са всички разочаровани, угнетявани и унижавани способни хора в България.
  • 35 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    И двама души са партия,стига да има кой да плаща.Партия от двама души бяха Боко и Цецо, но те се издържаха от пазара на наркотици и фондация Зайдел и успяха да ни крадат 12 години.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове