Last news in Fakti

16 Септември, 2021 13:40 3 155 42

Радан Кънев: Хиляди българи не могат да разберат тишината на Европа за корупцията

  • радан кънев-
  • магнитски-
  • делян пеевски

В изказването си Радан Кънев заявява, че докато САЩ налагат санкции, механизмите на ЕС за прилагане на върховенството на закона са неефективни

Радан Кънев: Хиляди българи не могат да разберат тишината на Европа за корупцията - 1
Снимка: БГНЕС

Хилядите протестиращи срещу корупцията българи не могат да разберат тишината на Европа по проблемите, които доведоха до санкциите на САЩ по закона „Магнитски“. Това се казва в писмено изказване на евродепутата от „Демократична България“ Радан Кънев, внесено във връзка с днешното изслушване в Европейския парламент.

На изслушването в Страсбург тази сутрин Европейската комисия обяснява защо е бездействала срещу корупцията в България, докато САЩ са наложили санкции на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков и техните мрежи.

В изказването си Радан Кънев заявява, че докато САЩ налагат санкции, механизмите на ЕС за прилагане на върховенството на закона са неефективни.

Ето и пълното изказване на Радан Кънев:

Санкциите по Закона „Магнитски“, наложени от администрацията на САЩ на български физически и юридически лица, са безпрецедентни в историята на ЕС. Те ясно показват, че антикорупционните механизми в България не работят. Нещо повече – че механизмите за гарантиране на Върховенството на правото в ЕС са, поне засега, неефективни.

България е подложена на два мониторингови механизма от ЕК и един – от Съвета на Европа. И въпреки това, централният проблем с провала на Главния прокурор и прокуратурата въобще да се бори с политическата корупция, не е разрешен, съдебната реформа е блокирана на нивото от 2015 година, а общият упадък на институциите се задълбочава.

Лицата, санкционирани от властите в САЩ, изглеждат недосегаеми в България – 14-те проверки срещу Делян Пеевски са прекратени, няма разследвания срещу Илко Желязков, а нито едно от обвиненията срещу Васил Божков не е за корупция.

Колеги, ние всички сме наясно, че санкциите на САЩ нямат правна сила в ЕС и го приемаме. Но десетки хиляди българи, които протестираха срещу корупцията и за правова държава, не могат нито да разберат, нито да приемат тишината в Европа за проблеми, лесно видими през един океан разстояние.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли

    24 19 Отговор
    Ти пак ли лаеш, бе, Бай Ху.? Оня ден си подписа заповедта за напускане, както и на Дай-яджиите.

    Коментиран от #41

  • 2 Раданч Татлъту

    24 12 Отговор
    Раданч ни показа верния път още преди 6 години ,с един от органите си.За съжаление народа не разбра посланието!👉😎
  • 3 Коко

    47 7 Отговор
    Няма ли начин когато сме пратили някого в Европарламента погрешка да го сменим.

    Коментиран от #24

  • 4 Еми да

    38 5 Отговор
    ЕС не оправда надеждите, стана по - зле !

    Коментиран от #16

  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    22 15 Отговор
    Аз пък не мога да разбера един продажник/Радан Кънев/, който иска народа му да е зависим и да се управлява от чужбина. Ало Кънев, още миналата година от Европа ни казаха, че няма да ни се бъркат, трябва сами да си взимаме решенията и да си носим последиците от тях. Може би не мога да го разбера, защото аз искам да съм свобден човек, пък макар беден или мъртав. А Радан Кънев иска да е роб и някой друг да му казва постоянно какво да прави. Защото Радан Кънев е неспособен да взима лични решения за своето настояще и бъдеще.

    Радан Кънев е срам за България.
  • 6 Гоце

    24 11 Отговор
    Най-накрая и Хаджи Тошко да каже нещо смислено! Тоя е пълен “боклук”!
  • 7 Прекрасно я разбираме!

    35 3 Отговор
    ЕС толелира корупцията, защитава я, и я укрива...
  • 8 БОЛШЕВИК 🌟

    31 5 Отговор
    Което е вярно си е вярно! ЕС не само мълчи за корупцията, безобразията и геноцида извършван от бившите управляващи от ГЕРБ , че човек си мисли вече, че това става с тяхна помощ!
  • 9 Масаж на простата

    18 5 Отговор
    Първо ще ни ваксинирате и после ли ще ставаме лгбт, или първо лгбт и после ще ни ваксинирате? Колко много Раданчо се грижи за нас!
  • 10 Българин

    25 7 Отговор
    Тоя ли беше оня клоун, който искаше ЕС да ни наказва защото не искаме да се боцкаме?

    Коментиран от #21

  • 11 ТаУмВзе

    11 6 Отговор
    Марш на коч парти в дълбокото и си Трай!
  • 12 Реалност

    24 2 Отговор
    Радане, чудиш се само ти, всички българи отдавна сме наясно, че начело на ЕС са престъпници, които са по корумпирани и от нашите управници.
  • 13 бучка

    19 3 Отговор
    Радке, нал Буци си плаща и ги еве с 200, щот бил проЗд! Всички са се облажили от кацата, която Бойко им поднася, затова. Неук, без политически маниери, с осанка на мафиот, но ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРВИЛЕН! И удобен!
  • 14 Бичето

    5 13 Отговор
    Давай Радане, насъскай отново ЕС срещу България. Тебе ти е добре, живуркаш си в Белгия, какво ти пука за територията. Като нас, българите в чужбина си. Май за теб ще гласуваме, не за Слави
  • 15 Някой

    28 3 Отговор
    Милиони българи не могат да те разберат теб. По друг въпрос - защо приканваш България да се откаже от суверенитет, за да може ЕС да наложи мерки за повишаване на ваксинацията срещу коронавирус?
    Трябва да бъдеш отзован от ЕП и съден за национално предателство!
  • 16 отегчен

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Еми да":

    ЕС не е Федерация. Нали всички циврите срещу Обединени Европейски Щати.
  • 17 Каквото и да правиш

    17 2 Отговор
    От тук натам, изключително грозната ти и предателска постъпка си остава като черен печат на челото ти.
    Никой вече не ти верва.
    Квото и да кажеш ,все тая.
  • 18 пешо

    5 1 Отговор
    предполагам рада-къ има извнапредвид тия, които са в карето зад библиотеката. те никога и нищо не можаха да разберат. и така ще бъде до края на дните.
  • 19 Напротив

    8 0 Отговор
    много добре я разбираме. Клати...ри
  • 20 Българка

    14 2 Отговор
    Причината ЕС и ЕК да не видят превзетата от мафията България е, че там са също корумпета. Мама Меркел и ЕНП покровителстват и до днес най-големите грабители ГЕРБ- ДПС. Ако бяха наложили от ЕС санкции, ако беха спряли еврофондовете заради корупция и липса на върховенство на закона, надали Гешев щеше нагло и цинично открито да отказва не само разследване срещу най-големите грабители Пеевски, Доган, Борисов, а и да е в едно ОПГ с тях
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 браво

    5 7 Отговор
    Добре , че поне Елена Йончева и Радан Кънев са в европейския парламент, та да има кой да повдига завесата с корупцията в България . Всички други гербаджийски, патреотарски и депесарски европейски депутати са отишли на хранилка там и да прикриват кражбите на мутрите в България - всъщност депутатите на ГЕРБ, ДПС и ВМРО са съучастници на в това ОПГ.
  • 23 Уйке

    11 2 Отговор
    Радане, как няма да мълчат, като 12 години подкрепяха послушкото Борисов, който старателно ги ближеше по задниците и ако не мълчат значи да признаят съучастие в кражбите!
  • 24 нннн

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Коко":

    Същото важи и за българския парламент! Който депутат се на.ка, отива да си пере кюлотите(хубава френска дума). Идва следващият в списъка.
  • 25 отврат

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "брънка":

    Надявам се , подобните ти същества да не са много - аман от простаци в тази държава.
    Предполагам , че и статиите не можете да прочетете, а се ориентирате по снимките.
    Но за съжаление " независимата " медия Факти .бг сега ще изтрие моя коментар като "обиждащ" а коментарите на извратеняците ги оставят, за да промиват мозъците на младото поколение.
  • 26 ddd

    2 0 Отговор
    Ето го б..ка
  • 27 Факт

    8 1 Отговор
    Самата комисия е потънала в корупция
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кой на кого

    3 2 Отговор
    Европарламента е подкупен. Тиквата, този мечкадарин им напълни чекмеджетата с парите на народа и си плати такса Спокойствие. Цяла година протести, снимки, записи, всичко им се изпращаше, те знаеха що за крадец и лъжец е Тулупа. Но жалбите, надеждите и молбите на българите, не бяха чути от евродепутатите. Те всички имаха лична сметка този простак да управлява България, защото беше послушник и имаха един сигурен глас за техните далавери. Той продаде България . Той който реве като дърто магаре търсейки из селата съчувствие и обич, а с цял глас вий от злоба против Радев. Вместо да насъсква хората против Радев, защо не ,застане срещу него в един политически дебат, да се кандидатира за президент. Защото ще стане за смях, две свестни думи не може да обели, да не говорим че при него всичко се свежда до Пунта Мара. Европата е глуха за България, върховество на закона ама друг път, щом каскета е Главен прокурор, по скоро гладен за още пари и власт дебелокож шопар.

    Коментиран от #38

  • 30 Историк

    2 0 Отговор
    Раданчо, Радсанчо..палячо си на Иван Костов
  • 31 XYZ

    4 0 Отговор
    Тишината е част от корупцията!
  • 32 Не си Българин

    2 0 Отговор
    Радане ти си боклук.
  • 33 кой

    3 0 Отговор
    Европейските държави, не всички, са едни от най-големите и безсрамни колониалисти и крадци, затова. Работят с мафията и с корупцията.
  • 34 Забайставриси

    3 0 Отговор
    Абе тоя Българин ли е или ду.....ец ?! Да видим последната му... изцепка. Следва копи-пейст :
    Eврoпeйcкият пaрлaмeнт oтхвърли прeдлoжeнaтa рeзoлюция нa групaтa нa Зeлeнитe, кoятo имaшe зa цeл oгрaничaвaнe нa изпoлзвaнeтo нa aнтибиoтици в живoтнoвъдcтвoтo. Дoкумeнтът бe oтхвърлeн c 450 „прoтив“, 204 „зa“ и 32 „въздържaл ce“ глaca. Бългaрcкитe прeдcтaвитeли oт ВМРO Aнгeл Джaмбaзки и Aндрeй Cлaбaкoв пoтвърдихa кaтeгoричнaтa cи пoзиция и oтхвърлихa прeдлoжeнaтa рeзoлюция. „Прoтив“ глacувaхa и ocтaнaлитe бългaрcки прeдcтaвитeли в EП, c eднo изключeниe. Eдинcтвeният, кoйтo пoдкрeпи cкaндaлнaтa рeзoлюция и зacтaнa прoтив бългaрcкия интeрec, бeшe eврoдeпутaтът Рaдaн Кънeв !!
  • 35 бай Даньо

    1 0 Отговор
    радане, това с разрушителната и всепомитаща корупция май само във вашите умно красиви кратуни кънти ....тиру-лиру-тиру-лиру! има ли вариант в който я няма или поне не е шоу стопер а държавата може да си върви напред както в Италия и Гърция да кажем ... да не давам примери с държави с ужасяваща корупция като Русия и Турция който като че ли по общо мнение на нашенското простолюдие също като че ли вървят напред!? Дали си струва да закриваме държавата заради корупцията която не се вижда дори!?
  • 36 ЩО БЕ РАДАНЕ

    1 1 Отговор
    РАДАНЕ РАДАНЕ ДА Т Е..Е КОЙ ТЕ ХВАНЕ /ЩО НЕ СЕ ОПРАВИХТЕ ВИЕ БЕ ОТ ДБ ЩО ХОРАТА НЕ ВИ ПОДКРЕПИХА НАЛИ СТЕ УМНИ И КРАСИВИ ИЛИ МАЙ НЕ СТЕ И ЩО ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ВИ БЪРШЕ НАС,,НИТЕ ЗАДНИЦИ
  • 37 ОБИКНОВЕН

    1 1 Отговор
    РАДАН НЕ Е ГЕЙ ГЕЙОВЕТЕ ОБИКНОВЕННО СА УМНИ РАДАН Е ОБИКНОВЕН П...АС
  • 38 АЛАНГЛЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Кой на кого":

    ВЕРНО Е БОРИСОВ Е ПЛАТИЛ ПО 1 000 000 НА ВСЕКИ ЕВРОДЕПУТАТ МЕСЕЧНО И ГИ Е ВЗЕЛ ОТ ТАКИВА КАТО НОМЕР 29 ОБЩО 29 ЧОВЕКА КАТО ГИ Е ЗАПЛАШИЛ ЧЕ ЩЕ ГИ ИЗЯДЕ АЛАНГЛЕ /ДОКАТО МЪРДАТ/

    Коментиран от #39

  • 39 НЕ СЕ ЯДЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "АЛАНГЛЕ":

    КАЗА ОЩЕ ЧЕ НЯМА ДА ЯДЕ МОЗЪКА ЩОТО Е МАЛЪК И ТЕЖКО УВРЕДЕН
    ВЕРОЯТНО ТОКСИЧЕН
  • 40 Петър

    2 0 Отговор
    Радан пак нещо бърбори колкото да се оправдае пред неговите господари от Капитал. Ползата от Кънев в Европа за страната е нулева.
  • 41 Този говори, говори и все на криво

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли":

    За Иван Лостов кога ще дойде време? Неговите пари, които ви завеща чисти ли са вече?
  • 42 Динеков

    0 0 Отговор
    Този Радан въобще кой го изпрати в ЕП да срами и род и Родина.Българите сме без мозък такива хора да ни представляват!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове