Last news in Fakti

16 Септември, 2021 18:50 3 422 31

Експерт по сигурността: Политиците станаха съучастници на организираната престъпност

  • тихомир стойчев-
  • организирана престъпност-
  • политици-
  • корупция

В България е много сложно да се работи със защитените свидетели. Това винаги е било проблем на малките държави

Експерт по сигурността: Политиците станаха съучастници на организираната престъпност - 1

Предстои да видим дали Бюрото за защита на свидетели трябваше да бъде към прокуратурата или към Министерството на правосъдието. Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ експертът по сигурност и бивш директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

В България е много сложно да се работи със защитените свидетели. Това винаги е било проблем на малките държави. Много се разчиташе на международното партньорство, за да се изведат тези хора навън. Въпросът е, че държавата ни е оставила подобни случаи в забвение, заяви Стойчев.

Той коментира и влиянието на организираната престъпност и корупцията върху българската политика и обществото ни.

Корупцията е злоупотреба с власт – корумпира се този, който има съответното служебно положение. Влизаме в хипотезата на един негласен договор между корумпиран и корумпиращ, заяви той.

По думите му у нас няма воля за борба с корупцията. Тези форми на тежка корупция у нас започнаха в момента, в който у нас започнаха реформите в службите. Хората във властта се оказаха заинтересовани организираната престъпност да продължи да съществува. В един момент на прехода, около 1997-1998 година политиците станаха съучастници на организираната престъпност. Как да имат интерес да се борят с организираната престъпност и корупцията? Всички партии на прехода се оказаха финансирани от организираната престъпност, коментира бившият шеф на ЦСБОП.

На тези хора, които в момента твърдят, че са загрижени за правата и свободите на хората, им трябва повече всеотдайност.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бени

    27 8 Отговор
    Бойко е главатаря.

    Коментиран от #7, #11

  • 2 Бибитко

    22 7 Отговор
    Се покри.
  • 3 Прав е.

    9 16 Отговор
    Хаджигенов го направи,платен от мафията.
  • 4 мешена скаричка

    13 1 Отговор
    Мики маус е виновен. Проклет мишок.
  • 5 ТаУмВзе

    14 5 Отговор
    Пак се дудне и лае, без нищо да се направи. Защо опг Гроб, опг депесе и компания не са в Затвора? Как нещо да се промени бре? Естествено промяната ще е към Още по Зле. Друго няма как да се случи.

    Коментиран от #8, #30

  • 6 Туй го знаем

    18 1 Отговор
    Но никой не казва как да си върнем държавата! Мафията хвърля яко пари по медии и калинки, да лъжат и манипулират, за да си я пазят! Следващият етап са протести! И как ще се изрине тази паплач, която е заграбила толкова ресурс от всички нас, че с дребни суми манипулират по глупавата част от народа?!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 отегчен

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Все още ли, не си наясно, че няма да има никакъв затвор, бай Ставри, Белене и т.н. ?

    Коментиран от #14

  • 9 Gowo

    12 2 Отговор
    Казват ,че аварите които Крум претопил и се влели в българския геном дават плодове.Авсрсксъс държава е загинала точно по тия причини .Корупция .Странно е , да се говори за ония векове.Но наистина така е писано ....,,„От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после – от подкупничеството; после – от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наистина погибел произлезе от това“.
  • 10 карамфила

    13 4 Отговор
    Поджарникаря евнух е много,много,много ама гигантско много прозд за да бъде главатар на каквото и да е.Виж да пази колите на маргините,да изпие бутилка марково уиски,да сложи някоя пачка и кюлче в шкафче и да преспи с някоя к.о.в.р.а. това го може.
  • 11 карамфила

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бени":

    Поджарникаря евнух е много,много,много ама гигантско много прозд за да бъде главатар на каквото и да е.Виж да пази колите на маргините,да изпие бутилка марково уиски,да сложи някоя пачка и кюлче в шкафче и да преспи с някоя к.о.в.р.а това го може.
  • 12 Димов

    10 1 Отговор
    Добрутро свате! Кой мислиш ги е сложил там, да им прокарват удобни закончета?
  • 13 !!!?

    7 11 Отговор
    Радев е съучастник - вместо мутри вътре (в затвора) , той вдигна юмрук и извика "мутри вън" ! Доже и откровени убиец и са вън - убиеца на Милен Цветков, генералите виновни за убитите български офицери Терзиев и Манчев !!!?
  • 14 ТаУмВзе

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "отегчен":

    Прекомерно ясно ми е. И затова сме Приключили отдавна. Нация, която се самоуби сме.

    Коментиран от #16, #17

  • 15 вярно

    6 2 Отговор
    Това е абсолютно вярно. Което вече засяга националната сигурност на държавата и българските граждани. Вербуват се военни и се назначават лица БЕЗ българско гражданство в съдебни институции??? Какво се случва в България???
  • 16 Не сме

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    приключили, но ако продължим така, може и това да стане! За сега само се самоубиваме бавно, с помощта на камара продажници и предатели!

    Коментиран от #18

  • 17 добре

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "ТаУмВзе":

    Продължавайте да извъртате. Години наред ще продължава да кънти това МУТРИ ВЪН. Само две думи успяха да съборят цялата мафиотска кочинка. Още работа има.

    Коментиран от #20

  • 18 ТаУмВзе

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не сме":

    Харесвам оптимистите, но реалистите са ми присърце.

    Коментиран от #21

  • 19 Ааааа

    4 1 Отговор
    Много добър анализ на Тихомир Стойчев!
  • 20 песимист

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "добре":

    Надай се!
    Една кочинка може да сме съборили, щото тя и без това е изгнила, ама друга си строят! После лозунгът ще го променят!
    И дружно ще го подемем с вяра в нови месии!
  • 21 Това

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ТаУмВзе":

    е реализъм, а не оптимизъм! Държавата е разграбване и окупирана, но не е толкова зле! Единствено трябва да се изрине, което разбира се не е лесно, но с отказване, означава да я подаряваш! Точно това искат!

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пепи

    3 2 Отговор
    Тоя от герб ли е?
  • 24 Дон Толуп

    7 1 Отговор
    е на върха на корупцията,но американците в МАГНИТСКИ трябваше да му кажат името,за да млъкне наглеца да гази окрадената си от него държава.ЕТ -ОПГ ГЕРБ на Б-я.Не ме трийте.Четете в сайта Бивол-Хронология на престъпленията на Борисов.Истината отдавна крещи,ама Гешев нищо не прави против шефа си и пиарката СЕВИ.Какъв смях са тези провалени и нагли хора,които реват да ни командват още и да крадат безотчетно.Най-непрозрачното управление и най-крадливото за всички времена.
  • 25 ТаУмВзе

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Това":

    Снощи изпратих, скъп мой приятел, през терминал 2. Заедно със семейството му. Те няма да се върнат пич! Ето реализъм, защото територията, никога повече няма да е Държава, Без Българи. И всичко, което се дудне, няма общо с реалността.
  • 26 Облъчване

    5 1 Отговор
    При Цветанка в момента говори едно абсолютно недоразумение – Тихомир Стойчев. Некомпетентен точно толкова, колкото изглежда.

    През 1992 г. Соколов го беше направил шеф на ЦСБОП. Уволнен беше, защото беше цъфнал на акция срещу Чомбе в Петрич с колата на един наркотрафикант – Джевад – застрелян по-късно в х-л Родина. Когато го питах защо не разработва Джевад, той ми донесе разработката. Беше два листа. Беше го „бронирал“ по този начин, да не би друг да разобличи престъпника.

    През 1997 г. го заварих отново назначен на ниска длъжност в ГКПП Станке Лисичково. Назначен от Любо Начев, Бог да го прости. Вдигаше бариерата пред камиони. Уволних го отново за некадърност. Записано е в заповедта му за уволнение.

    Казах го по-късно в едно интервю, защото ми писна мисирки да продължават да го канят като експерт.

    Заведе дело в съда, за да докаже, че не е некадърник.

    Загуби делото.

    И сега пак наговори куп глупости при Цветанка.

    Ей, мисирки, имайте малко памет кого каните! Поне прочетете кого каните, като нямата грам подготовка и памет!

    Богомил Бонев
  • 27 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    И това новина ли е?
    Колко филми през годините го показват това,тоя сега открива топлата вода.
  • 28 Абе умньо, защо като стана бивш

    1 1 Отговор
    "Как да имат интерес да се борят с организираната престъпност и корупцията? Всички партии на прехода се оказаха финансирани от организираната престъпност, коментира бившият шеф на ЦСБОП"
  • 29 Бай Шили

    0 2 Отговор
    Аоу. Добре дошла Бай Славчо от болница:)
  • 30 Затвора не е решение....той е спасение..

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Има по трайни и по болезнени начини...Пълна конфискация на всичко и навсякъде...При отказ за съдействие от страна на престъпника се прилагат други методи, които са се доказали в Китай...
  • 31 Артилерист

    1 1 Отговор
    Спомнете си как мутроидът Баце заведе цялото правителство на откриването на една трибуна на доказаните домус-престъпници, кръстена на един добрал се до брега на Дунава влас. Това е показателна подкрепа на мутрите. На всичките му публични прояви: в ЕС той си джитка телефона като случайно попаднал там простак; на заседание на МС нахока, като мафиотски кръстник, някакъв чирак да ходи да вика по селата; на всички записи той се държи като бандитски тартор, уличен вагабонтин, селяндурски бабаит... Благодарната му строителна мафия изкара на протест робите, пардон, работниците си срещу опозицията, щото поискала проверка на строителството и краденето от него. Експерти пресметнаха, че са затрити 600000, заради престоя на техниката, но мафията показа силата си. За Гешев, ВСС и прочие мутренско подчинени съдебна и всякакви други държавни системи, е всеизвестно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове