Last news in Fakti

18 Септември, 2021 06:00 3 376 31

Николай Василев: Правителство на ИТН нямаше да предложи актуализация на бюджета

  • николай василев-
  • актуализация-
  • бюджет-
  • има такъв народ-
  • икономика-
  • финанси-
  • пенсии

Подкрепях горещо, публично, многократно консервативната бюджетна политика на правителството на ГЕРБ до големия обрат през септември 2020 г., заяви бившият вицепремиер

Николай Василев: Правителство на ИТН нямаше да предложи актуализация на бюджета - 1
Снимка: БГНЕС

Ако правителството на Слави Трифонов, предложено на 12 юли, в някакъв друг паралелен свят се беше състояло нямаше да предложи актуализация на бюджета.

Това заяви в студиото на "Панорама" Николай Василев, който беше предложен за премиер в проектокабинет на "Има такъв народ".

"Подкрепях горещо, публично, многократно консервативната бюджетна политика на правителството на ГЕРБ до септември 2020 г. Тогава се случи голям обрат, защото уж заради кризата, а всъщност с предизборни намерения, се промени обществения договор и само за нула време се образува един бюджетен дефицит от около 5 млрд лв и огромната част от тях отидоха в сфери, които нямат нищо общо с пандемията", обясни Василев.

Той отправи своите 4 критики към увеличението на пенсиите:

- защо това се случва по средата на годината;

- защо се нарича пенсионен модел, след като 50% от пенсионерите получават една и съща пенсия;

- дефицитът на НОИ;

- увеличението за перо "Пенсии", което е над 3% от БВП;

"Бюджетен ястреб е човек като мен, който подкрепя влизането в Еврозоната, подкрепя ниските преки данъци, подкрепя да няма бюджетен дефицит", заяви Николай Василев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 6 Отговор
    ИТН подведе и излъга избирателите си

    Коментиран от #5, #24, #27

  • 4 Шопо

    56 8 Отговор
    Те затова те шкартираха,бе пинчер!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    54 6 Отговор
    ИТН патерица на олигарсите от дпс и герб
  • 7 Румен

    40 4 Отговор
    Пиле шарено,какьв ястреб си ти ,Бе?
  • 8 Кокошкар

    58 3 Отговор
    Абе, Мики Маус, скрий се някъде. Видяхме теб и Милен Велчев крадльото, какви ги вършихте.
  • 9 Пенди

    27 5 Отговор
    Не умувай, бе запъртък!
  • 10 Watchdog

    31 8 Отговор
    И какво лошо има в това пенсионерите да получават приблизително еднакви пенсии? И тях ли трябва да разделяме и противопоставяме? Този Ники е твърде смешен и простодушен. Дете, в кожа на възрастен човек. Много е странно.
  • 11 ТОК ПАРНО ГАЗ

    37 5 Отговор
    Василев, ИСТИНАТА е една.
    Референдум за излизане от ЕС.
    Вчера имаше предаване Шеф БЕХ-уникално, там целият народ ще разбере какви непосилни услови налага ЕС по отношение на цени ток.
    Със зелената сделка-която е геноцид срещу българският народ за цени на газ, ток-влияещи върху ПАРНОТО, България и потребителите са обречени на гибел.
    Ако България не беше в европейският съюз, нямаше да има нужда от индексация на пенсии.
    2005-2008 управляват НДСВ, ДПС, БСП.
    2002 2006 НДСВ Кунева подписва БЕЗОБРАЗНИ КЛАУЗИ предприсъединяване ЕС, за които НДСВ трябва да носи Наказателна отговорност.
    Протестирайте и гласувайте само за партии, искащи излизане от ЕС и отказ от еврото.
    Новият кабинет да РЕВИЗИРА скандалната Концесия на ГЕРБ Фандъкова Веолия, всички загуби да се поемат от Веолия, като отпаднат от сметките на потребителите.
    Гледайте скандалното интервю защо нямаме газ от Азербайджан с Манолова, 90 000 евро глоба за закъснения, Безобразен Договор сключен от ГЕРБ.
  • 12 Otoplitel

    42 2 Отговор
    С една дума нямаше да вдигнете пенсиите.Нямаше да плащате на бизнеса за щетите от Ковид.Нямаше да плащате на лекарите.Щяхте да оставите границата отворена за влизане.Прогнозирам,че ако не се разграничат от ИТН от тъпото ви мнение ще видят влизането си в новия парламент през крив макарон.
  • 13 Куку селекция

    38 1 Отговор
    Около чалгаря все напалеоновци.
  • 14 Караибрахим

    38 2 Отговор
    Сега отново доказваш, че трябва да си далеч от тази държава. Къде ви учат на такива глупости? В тази тежка обстановка и растящи цени, само с глад ли ще се оправим? Всички нормални държави подпомогнаха народите си, ти пък искаш да го умориш. В подобни кризи, се ограничават излишните разходи. Това са отбрана, култура, спорт, външни и представителни дейности, ненужно за момента строителство и други такива. Повишават се социалните разходи, защото населението, особено нискодоходните групи, изпитватат тежест, а те ще похарчат отново тези пари и те ще се влеят в икономиката. Но явно целта на Никито е да не се харчи, за да има кво да се краде.
  • 15 Ток ГАЗ

    28 2 Отговор
    Връзка газ Гърция се бави съзнателно, 90 000 евро на ден плащаме на изпълнителя неустойка на ден, сключен договор ГЕРБ.
    Питаме ГЕРБ-защо забавихте строежа на връзката с Гърция, и не може да купуваме евтина газ от Азербайджан?
    Не само че забавихте, ами плащаме 180 000 лева на ден.
    Топлофикация плаща на посредник 20 милиона за вредни емисии.
    29 милиона от парите ни за парно, плащаме на посредник.
    И още има хора, гласуващи за ГЕРБ.
    ЕДИН МИЛИАРД дължи ТОПЛОФИКАЦИЯ, кръг Фандъкова-Ковачки и др. облагодетелстват ГЕРБ.
    Гледайте ЕвродикоФ.
  • 16 Сатъра на Хана

    26 4 Отговор
    То е ясно че сития на гладния не вярва . Мазни джуки Народ не хранят
  • 17 Бюджетният

    26 1 Отговор
    ястреб най-вече подкрепя джоба си и джоба на Симо царя.
  • 18 вуй4о

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГОЛЯМ СМЯХ":

    Много си е прав град Козлодуи.
  • 19 Верно

    23 2 Отговор
    Като го слушам тоя става ясно, че ИТН е една жестока заблуда !
  • 20 ХАН КРУМ

    23 1 Отговор
    ВАСИЛЕВ,ГОДИНАТА НЕ Е 2001,КОГАТОВИ ИЗСИПАХА ЕДИН АВТОБУС ЮПИТА. В МОМЕНТА ТАКИВА КАТО ВАС ИМА МНОГО,НО ВЕЧЕ НИ ОМРЪЗНАХА ОПРАВАЧИ КАТО ТЕБ,ОМРЪЗНАХА НИ И КРАДЦИТЕ ИЗМАМНИЦИТЕ И БАНДИТИТЕ ,КОИТО РЪКОВОДЯТ ПРОЦЕСА НА ДЕМОКРАТИЗАЦИЯ И ДОКАТО ОБЩЕСТВОТО РАБОТИ И ПЪЛНИ ХАЗНАТА,ВИЕ НЕ СПРЯХТЕ ДА МУ СТЯГАТЕ ПРИМКАТА И ДА ГО ДЪРЖИТЕ В МИЗЕРИЯ С ТЪПИ УПРАВЛЕНЧЕСКИ РЕШЕНИЯ.СТИГА.!!!!
  • 21 Георги v.

    20 2 Отговор
    Този лъжец и мошеник пак се появи. То бива нахалство, ама като му се дава трибуна! Въобще не ни ли писна от такива тарикати като него, Симеон, Милен Велчев сега и двамата нови "младежа",които ще ни смъкнат и последната риза от гърба.
  • 22 майтапчия

    15 3 Отговор
    е тоя. каква е тая консервативна бюджетна политика на герб не разбрах ...през всичките 12 години държавата завършваше на дефицит !! като през последните месеци излишъка се харчеше ударно....раздаваше се де на наши хора без актуализация минала през парламента и дори се взимаха заеми а не да изплащат кредитите с излишъка. но съм против всички да искат държавата да ги подпомага защото това са наши пари които държавата е събрала. нека да попитат хората...бихте ли дали 50 лева месечно от заплатат си за да подпомогнете някой бизнесмен който плаща мин. заплата на работниците си ? аз НЕ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чиба смърф

    14 3 Отговор
    Хайде царските авантюристи поне да замълчат. Видяхме ги и колко са умни и колко са можещи и как лапат като за последно. Чалгарят трябва да бъде изритан от политиката само за това, че възкреси тази дребна мумия.
  • 26 Бамбука

    12 2 Отговор
    Бюджетния ястреб - хахаха Пълна пародия на мисъл в кратуната му. Истината е че на Царя да бяха предложени мижитурки като този, превърнали се после в перфектни мошеници.
  • 27 До драскача на продажницата дончева!

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не са подвели никой! Ти само се успокой и кажи на оня дърт жълт вестник да измисли нещо по умно! Ако може разбира се! Ако не може, ще се смеем и на тия глупости!
  • 28 Малкия крадлив Пуек, го използваха за

    13 2 Отговор
    Отстрел!! Отстреляхаго, а той си се взе на сериозно!! Едно от крадливи те Юпита за които ще до чакаме времето и хората, които щеги изправят в Съдебната зала!! Далавери с Мотриси, вагони, списъка е голям!!
  • 29 Стоян Хлебаров

    3 1 Отговор
    Волът/Василев/ рие-на гърба му пада...Рядка мижитурка!!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Малък

    2 0 Отговор
    измамник, не ти спира устата. Пак ви се краде на вас юпита.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове