19 Септември, 2021 11:12 2 623 39

Кирил Добрев: И след 20 кампании за номинации, пак Радев ще е кандидатът на социалистите

  • кирил добрев-
  • бсп-
  • румен радев

Ако президентът искаше партия, то тя вече щеше да управлява

Кирил Добрев: И след 20 кампании за номинации, пак Радев ще е кандидатът на социалистите - 1
Снимка: БГНЕС

“Борисов и Нинова са като близнаци по начина, по който говорят. Затова може би хората отказват да гласуват за тях. БСП имаме кандидат за президент още от 17 април 2021 г. След изборите на 4 април, предизборният щаб на партията в цял абзац в доклада си отчете като грешка, че не сме подкрепили нашата кандидат-президентска двойка. И затова веднага взехме решение, че ги подкрепяме”.

Това заяви пред бТВ Кирил Добрев, член на НС на БСП. Той обясни, че процедурата за номинации след вече взето решение на пленума на левицата е евтин театър за популярност, от който само партията губи. “90 % от организациите на БСП са взели решение за подкрепа на двойката Радев - Йотова. И още 20 кампании за номинации да има, отново Румен Радев ще има най-много”, каза още Добрев. По думите му номинациите са направени, а сега се налага да се преповтарят, заради емоционалното състояние на ръководството. “Радев е сам на терена и е символ на промяната. Хората искат тази промяна”, каза още той.

Добрев коментира и новия проект на Кирил Петков и Асен Василев.
Според него те са продукт на това, че трите протестни партии са се скарали в парламента и са оставили вакуум. “Тези двамата са флексабилни, имат нюх и за политика, и за бизнес и просто напипаха тази свободна ниша. Ако те получат висок резултат, виновни ще са БСП и ГЕРБ, защото с постоянните си критики ги легитимират и популятизират”, каза още Добрев. Той бе категоричен, че не вижда подкрепа от страната на президента към новия проект. “Ако Румен Радев искаше партия, то тя вече щеше да е факт, щеше да в спечелила изборите и в момента щеше да управлява”, добави той.

Според Добрев за една година от вътрешнопартийния избор за председател на БСП, Нинова е станала абсолютен лидер. “Тя е нещо като африкански президент, на който народът му или бяга, или седи мирно и гледа със страхопочитание заредения автомат на своя лидер. Оттогава имахме 2 избора и в тях загубихме 600 000 гласа, т.е. по-голямата част от феновете на БСП”, обясни Добрев.

Относно лидерския въпрос той заяви, че Нинова ще стои начело на БСП пожизнено или докато не си тръгне сама. “Ние имаме шансове да сме втори, но и четвърти. Имам политически и емоционален шок, защото преди избори винаги се караме с потенциалните си партньори. Ето сега с Кирил Петков и Асен Василев. Винаги си мисля, че Харвард и Сорбоната все пак могат да намерят общ език”, каза в заключение Добрев.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    22 1 Отговор
    Бедняка .... Милионер?

    Коментиран от #8, #28

  • 2 истина е

    23 9 Отговор
    Ако ще и Путин да е кандидатират на гроб за президент ,народа пак Радев ще избере.

    Коментиран от #7

  • 3 ДОБРЕВ МАЗНИК

    20 4 Отговор
    ВРЕМЕ Е РАДЕВ ДА ТИКНЕ В ЗАТВОРА СТАНИШЕВ ПИРИНСКИ И ДОБРЕВ , КРАЙНО ВРЕМЕ Е !СЛЕД ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е КЪСНО !
  • 4 бай Иван

    8 2 Отговор
    Не гледайте на този свят със страх и отвращение. Чувствайте се свободни да гледате в лицето на това, което ти предлагат боговете.
  • 5 Centyrion

    15 4 Отговор
    Иначе са обречени на провал,а кандидатите са за спазване на устава и вътрешните правила,и за псевдо плорализъм.Така поне ще кажат ,че са спечелили,я ти Кирчо ,нямаш лидерски качества,ти си наследствен комунист и син на баща си.Ти си конформист,и си готов да влезеш с всеки в коалиция заради власт и пари.Далеко си от Нинова,и тя беше възможно най доброто което можеше да се случи на вашата партия.Нинова и Овчаров в сянка са хората които не позволиха партията да бъде овладяна от ГЕРБ с машите Гергов, Пирински,Мерджанов,Миков и прочие вредни за партията ви хора.
  • 6 отзад

    17 3 Отговор
    Тоз го хванаха на сръбската граница с два куфара марки на сръбската граница ,но тати го отърва, и сега ще ни оправя

    Коментиран от #9

  • 7 88888

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "истина е":

    Kъв Путин те гони бе, човека каза ,че подкрепят Радев
  • 8 Jacques Yves Moineau

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Дани":

    Не съм фен на бсп, още по малко на този потомствен комунист, но в случая е прав. Ако Радев искаше партия , досега щеше да я има, и да е в НС. Едисвения правилен ход на бсп е да подкрепят Радев до дупка. Дори и да направи партия, и да вземе управлението, пак трябва да го подкрепят. Иначе остават едни крякащи опозиционери.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гражданин

    1 5 Отговор
    Баща му Добрев, покойник, е бил най-честният комунист. От старите хора сме чували за Добрев старши. Нинова е човек на Иван Костов. Лошо няма. Избирайте, радев ще ви бие, умен е и няма за къде да се хванете. И ако краде и нещо ще го обстреляме
  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 12 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ ИЛИЯНА ЙОТОВА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ВТОРИ МАНДАТ

    Коментиран от #15

  • 12 опротивя много

    7 4 Отговор
    и този уж "социалист"! Като на вас е кандидатура Радев,даваш ли си сметка на колко бивши симпатизанти на БСП не е?И какво толкова да му се радваме,че:неговия вън.м-р нарече по повод Крим,Русия окупатор,или за Триморието,което е проект на чичко Сам,а може би щото на сесия на ООН се появи на трибуната с фрак и папионка.Сигурно сме наследници на 300г.Империя,че имаме такива традиции.Освен Я.Стоилов кой друг включи от вашите в сл.кабинет?Един Р.Гечев да не би да е по-малко компетентен от К.Петков,а?Я бегай бързо срещу ветера!

    Коментиран от #17

  • 13 Сатана

    8 2 Отговор
    КирЕ Контрабандиста не е никакъв социалист ,а олигарх ползващ БСП и бащиното име за лични облаги.Той и Гергов играят сечено на Нинова заедно с Румен Прокопиев
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 име

    10 1 Отговор
    Ти и Паргов сте едни от многото боклуци за чегъртане от БСП. Тъпо, крадливо и некадърно синче на партиен функционер.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Най-честният потомък на БКП

    10 1 Отговор
    Тоя още ли е в партията?! Бияча милионер без грам трудов стаж!
  • 19 Не се

    0 8 Отговор
    поддавайте на субективно отношение, а оценявайте обективно. Кирил Добрев е прав. Нинова окупира властта пожизнено и срутва партията. Не е ли истина, че са си дружки с Борисов, не е ли истина, че иска да оттегли подкрепата за Румен Радев и Илияна Йотова, не е ли истина, че никога няма да се освободи от Костовисткия си дух, не е ли истина, че Харвард и Сорбоната могат да намерят общ език. Знаете ли кой е завършил Сорбоната? Кирил Петков и Асен Василев назоваха името му - Крум Зарков. Единственият човек , който в парламента хапеше до кръв ГЕРБ до последно, а Нинова се изнизваше като мокра връв. Пожелавам на тези момчета да отцепят от всички партии партии умните и образовани хора. Тогава и България ще има шанса да излезе от този несвършващ преход!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    5 2 Отговор
    БСП ще номинира Радев докато съществува, а това е така, защото както и Радев, така и Бсп е партия ръководена от Козяк, а само формално, Радев и Нинова са фигури за пред простата електорална единица, а всъщност са хората, които ще доубият България, давайки я на тепсия на световния терорист Сащ.
    Сам Радев официално каза, че България трябва да има синергия със Сащ, което на прост език означава, че България ще бъде ръководена от Сащ до последния останал жив Българин в следващите няколко години.
  • 22 Анализатор

    5 0 Отговор
    Съпричастността на Румен Радев към новата партия е толкова несъмнена, че не знам вече има ли човек, който би се осмелил да каже обратното.

    Нататък всеки да си прави изводите редно ли е държавен глава да бъде партиен строител.

    Впрочем, макар да е непряко, Радев стана първият президент, който строи партия през мандата си.

    Коментиран от #23

  • 23 Опитът

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Анализатор":

    на Петков и Василев да пробият в парламента чрез „Екогласност“ пък е направо изумителен.

    Мислех, че е фейк, но те днес признаха за разговорите.

    Точно „Екогласност“, водена от изключително принципен ляв човек?!

    Успелите бизнесмени, харвардците предлагат далавера на лидера на „Екогласност“, която е партия срещу статуквото още преди да са се родили тия двамата!

    Сашо Томов по принцип ги върши тия неща.

    Нищо друго освен липса на акъл не показва тази работа.
  • 24 Барикадното

    3 0 Отговор
    мислене е един от най-големите бичове на съвременното българско общество.

    Естествено, обективността изисква Петков и Василев да бъдат похвалени, ако постигат добри управленски резултати. Пак казвам, че такива до момента няма, затова не ги отбелязвам.

    Не само пиарът, но и „риенето“ в ББР не е резултат. Той просто е удар на един лагер срещу друг, част от войната между двете парчета от системата.

    Иначе в личен план двамата безспорно заслужават похвала. Имат си образование, успешен бизнес, пари, симпатиите на много хора.

    Но тези им достижения нямат общо с държавата.
  • 25 Запознат

    4 2 Отговор
    „Румен Радев е нашият кандидат за президент.

    Той ни даде благословията си за проекта ни и каза: „Правете, действайте“, каза Асен Василев, а Кирил Петков побърза да уточни: „Но това по никакъв начин не е негова партия“.

    Толкоз за партийното строителство на „независимия“ президент, който с ресурса на държавата продуктово позиционира тая измишльотина „ПП“.

    Проектчето на Кирчо и Асенчо – само службогонци, тунеядци от държавната софра, предимно министри и зам. министри и то назначени служебно от Плевнелиев и Радев, или останки от НДСВ и кохортата на “Капитал”, тук там някой “социален предприемач” или “проджект мениджър на стартъп” с пари от ББР.
  • 26 Мицев

    4 0 Отговор
    Новите “ звезди“ в българската политика Петков Василев са на път да се превърнат в черни дупки!

    Имат изискване към бъдещите водачи на изборните листи, да са завършили право и то не тук , а в чужбина.

    В кантората им , ние българските граждани сме наричани “ биткойни „, които трябвало да бъдат ваксинирани задължително!

    В разговорите им с извънпарламентарни политически формации, а и с парламентарно представените , проявяват високомерие и непрекъснато изтъкват , че зад тях стоят много пари !

    Убедени са, че ще бъдат тези, които ще определят качеството на живота ни, включително и задължително КОВИД ваксиниране !

    Коментиран от #27

  • 27 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мицев":

    И най смешното от всичко е, че тия подлоги на Мунчо връщат на власт Герб.

    Днес новите анкети показаха 7% преднина за тях и печелят убедително.

    А още по-смешното е, че единият, Петков е от основателите на СДС, т. е. подливат вода и на десните:-)).
  • 28 Най голямата

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дани":

    свинщина в политическата кочина.

    Един жалък фюрер си прави свое гестапо от п0дл0ги, удря всички нормални партии, краде им избиратели и си има свои ибрикчии в НС.

    П0дл0гите на Президента Предизвикват Пълна Погнуса у Почтените и Прехласване у Подлеците.

    А след като Кирчо направо си заяви, че Зеленият чорап е зад тях, комунягите пак са си заврели главите в зад ниците и р0бски подсмърчат.

    БСП може да избави нацията от това Пр0клятие, защото ако официално Курнела се обяви срещу него, той няма да спечели, но комунистите, обиждани от Чорапа, доволно скимтят, вместо да реагират.

    Всичко друго може да се проумее, но изборът на БСП да козирува на своя убиец е мал0умие.

    Коментиран от #30

  • 29 ЕДИННИ С ГЕРБ

    3 0 Отговор
    КОМУНИСТИ, ДАВИТЕ СЕ ВЕЧЕ! Да, Кирил Добрев, давите се, имате голям проблем - пробойната в гемията на която сте се качили е отчайващо непоправима и се люшкате с безпътен вятър в политиката! Давите се, сериозно, начело с байрактарката си Нинова! Пробойната е отчайващо непоправима! Не, не може да се прави нов зоопарк със остарели "стогодишни" катерички! Удавника, изгубил всякаква надежда за спасение се хваща и за сламка, казва народа! Няма вече бряг за вас, последната надежда ви е Радев, прословутия спасителния пояс, но и той започва да издиша и е на път да ви последва - ще поживеем и ще видим...! БЪЛГАРИ, ИЗБИРАТЕЛИ, ще позволим ли отново да ни мамят, ще позволим ли отново да ни разделят, ще позволим ли отново да ни смятат за невежи, ще позволим ли на една партия и на нейните сателити - партия забранена със закон за 45 годишното си политико-криминално управление да се върне отново на власт?! Виждате какво се случи в две поредни народни събрания - предстои 47-мо. Видяхте, за няколко месеца разбиха спокойствието ни и създадоха хаос и несигурност - икономическа криза, парламентарна криза, политическа криза, здравна криза! Цените скочиха на най необходимите продукти за преживяване- НАСЪЩНИЯ! Емигрантите, не са на границата ни, те са вече в страната ни! Очаква се тежка, сурова и гладна зима за нас хилядите бедни! Това ли заслужаваме българи?! - Да чакаме отново, и отново новия месия да ни спаси, докато остареем ли ще чакаме, докато напуснем този свят - тов
  • 30 Георги Атанасов

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Най голямата":

    Зад П П прозира клеп0ухия зелен чорап на шофьора на самолета.

    Малко усмивки, малко захарен сироп и след това яко крадене и разкриване на военни тайни на други страни
  • 31 ЕДИННИ С ГЕРБ

    5 1 Отговор
    ...докато напуснем този свят - това е много, много тъжно! Народа казва: " Изпуснеш ли питомното, търчи да гониш дивото!". При ГЕРБ, имаше допуснати много грешки, но направиха и много за България, колкото днешните да се опитват да отричат - Вярвате ли им, че те ще бъдат по-добри от ГЕРБ - всички видяхме в парламента истинските им лица! Българи, да бъдем единни с ГЕРБ, всички грешим, на сгрешилия може да му се прости и да му се даде втори шанс - ГЕРБ имат потенциал да управляват успешно - а ние избирателите, от нас зависи утрешният ни ден дали ще бъде слънчев или в измама и мъгла!
  • 32 КироДобрев

    6 0 Отговор
    Крадеца да аргументира подкрепата си за новите мошеници:

    Тия ПЛ (Продължаваме с лъжите) съвсем се оливат.

    Първо, всички с изкуствени политкоректни усмивки.

    Второ, всички с чуждестранни дипломи, т.е. напълно неподготвени за българската действителност ( което им пролича, когато обявиха безумната си идея за сертификати „Община без корупция“).

    Само Асен бил с българска диплома, но от едно „друго време“, когато се влизало в Харвард със знанията от средното образование.

    Трето, уж рр нямал нищо общо, пък преди три месеца им рекъл: „Вървете, правете каквото мислите“. И повече не им се обадил.

    Така си признаха, че работят (в нарушение на закона) по политическия си проект от поне 3 месеца, а не от 2-3 дни, както излъгаха.

    Четвърто, Кирчо оглеждал депутатите, преценявал ги, а всички заедно избирали партии, с които да преговарят.

    Защо никоя мисирка не ги попита защо са го правили като министри?

    Пето, финансирането им щяло да бъде прозрачно, нямало да приемат дарения от всеки. Само от фирми, които нямало да имат искания към тях. Само дето в България такива няма. А за Сорос и Америка за България нито дума.

    Шесто, всяка втора дума им е почтеност, почтен, почтени. Доста са прихванали от масонския речник на ментора си. Или вече са от „Братството на почтените“?

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Трябва

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "КироДобрев":

    да имаш акъл на мравка за да се вържиш на тези измамници от харвад с фалшивите им дипломи и брутални клепт0мани от д0лн0пр0бна прок0пиева секта!

    Фигуранта трябва да се прати на сметището а на тези измамници бъдещето им е на сайта на интерпол, заедно с цялата д0лн0пр0бна прокопиева секта!

    Само заради това което сега правят в ББР заслужават веднага белезници!
  • 34 Проектът

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "КироДобрев":

    на фалшивите спасители се финансира от Фондация „Америка за България“.

    Според проф. Радка Аргирова увеличение на случаите на измисления ковид се очаква между 10 и 15 октомври, а най-засегнати ще бъдат хората, които не са се ваксинирали.

    Доц. Румен Димитров:

    За РНК ваксините няма забрана. На практика е задължително бременните да бъдат ваксинирани с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИ!
    Много други неща също не са Забранени но…ОПАСНИ!

    ПАРИ…мнооого ПАРИ!!!
  • 35 Запознат

    5 0 Отговор
    Има известна китайска стратегия, тя се нарича „отсечена с чужд нож“ или „ограбване по време на огън“.

    Радев, разбира се, майстор на китайските стратегии.

    Икономиката се срина, жизненият стандарт на населението се влоши; прекратени плащания на фирми, мед. служители и др.

    Къде са бюджетните пари, оставени от правителството на Бойко Борисов?

    И откъде дойдоха средствата за формирането на партията „ПП“ – тези мошеници от Харвард ?

    Режимът на Радев се нарича „застояла авторитарна клептокрация“, която представлява заплаха за собствените си граждани.

    Примери има много.

    Коментиран от #36

  • 36 Клеп0ухият

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Запознат":

    Мунчо папа или патриарх ли е да дава благословии??!!

    Явно е имал тежко и трудно детство и е развил море от комплекси!

    Споко, Мунчо, нема да се плашиш – още два месеца ще те изтърпим и ще ти духнем под опашката.

    Ще те уредим да отидеш пазач-пенсионер на някой паркинг по МОЛ-овете!
  • 37 ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Като сте некъдърници и нямате един качествен кандидат.ще подкрепяте боклуците
  • 38 ПОЧТЕНИ СТЕ ВИЕ

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИ, ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, видяхте днешните службогонци некадърници в 45-тото и 46-тото народно събрание, те създадоха хаос в държавата - това е неоспорим факт. " Другаря ", Радев, раздели нацията и създаде омраза сред обществото. Днес, брат-брата се мрази, обезумели, ние сме се "хванали" за гушата като диви зверове подведени от сладките обещания на лицемерите алчни за власт "политици "! Една държава, разделена от омраза е слаба, с нещастен беден народ, тя няма уважение и авторитет пред другите държави! БЪЛГАРИ, днес, нашата сила е в обединението за да спрем безобразията, бедността и създалия се хаос. Точно, когато потръгна държавата при г-н Борисов, ние решихме "умно" да отрежем клона по който сме тръгнали да се изкачваме към върхът на Прогреса! Отново ли ще чакаме - спасителя, новия мисия? - сега "ТАЙНОТО БРАТСТВО НА ПОЧТЕНИТЕ!". Българи, докога ще ни заблуждават и ще ни вземат за невежи! Време е да се обединим, да подадем ръка на ГЕРБ, и да простим за допуснатите грешки, всеки сгрешил има право на втори шанс - ако е знаещ, можещ и е доказал тези си качества, а това е ГЕРБ, защото в него е надеждата да изведе България от кризата - Напред! Няма какво да се лъжем, новите в съюз със старите - от къде ще бъдат финансирани и от кого ще бъдат зависими?, няма съмнение - от чужбина, а ние знаем кои са там, и какви са техните лични интереси! Народа точно и ясно го е казал: "Който дава парите, той заповядва на оркестъра каква музика ще свири!". БЪЛГАРИ, при н
  • 39 ПОЧТЕНИ СТЕ ВИЕ

    1 0 Отговор
    ... БЪЛГАРИ, при новото гласуване, помислете, на кого ще подадете рака, за да не търсите утре вина в другите до вас, и отново да сме разделени на два фронта, и отново да се "хванем" брат-брата за гушата, и отново да се питаме защо живеем бедно - ЗАЩО сме на този хал?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове