20 Септември, 2021 17:50 1 757 24

Пеканов: Не съм водил разговори за участие в политическия проект на бившите министри

  • атанас пеканов-
  • петков-
  • василев

Той допълни, че първо иска да види техните ясни политики, програма и чак тогава би коментирал дали се вписва в същия профил

Пеканов: Не съм водил разговори за участие в политическия проект на бившите министри - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Към днешна дата не са водени разговори Атанас Пеканов да се присъедини към политическия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, след като напусне поста си в служебното правителство. Това отговори на журналистически въпрос служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов, съобщи dariknews.bg.

"Няма такива разговори, заел съм се много сериозно с текущите задачи. Като член на служебния кабинет не мога да заемам позиция, така че не сме разговаряли по тези теми", коментира Пеканов. Той допълни, че първо иска да види техните ясни политики, програма и чак тогава би коментирал дали се вписва в същия профил.

Атанас Пеканов се включи в международна кръгла маса "Цифрова и устойчива България: малките на фокус".

На въпрос кога ще бъде внесен Националният план за възстановяване и устойчивост в Европейската комисия, Пеканов отговори, че "всичко зависи от доста трудните разговори в сферата на енергетиката". Според него всичко друго е изчистено, освен темата за безвъзмездната финансова помощ. Той счита, че грантовете трябва да се увеличат в текущата версия. Всички други проекти са почти завършени, освен в някои технически детайли. Но в сферата на енергетиката предстоят дискусии между Министерството на енергетиката и Европейската комисия.

Той не пожела да коментира в какви срокове планът ще бъде внесен в ЕК, защото в рамките на няколко седмици ще трябва да се вземат решения, които е трябвало да бъдат взети преди години. Пеканов даде за пример, че в Националния план за енергетиката и климат е записано, че през 2035 г. България трябва да постигне нула процента на ползването на въглища в енергийния микс, но пътят до там не е зададен. Именно това ще са решенията, които трябва да се вземат.

България предстои да прави много важни стъпки в цифровизацията и дигитализацията. "За съжаление на голяма част от класациите по цифровизация и дигитализация не сме на добри места, а това е бъдещето", каза служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства.

По думите му, особено в условията на пандемия, става все по-важно развитието на цифровизацията и дигитализацията.

Според Пеканов това е единственият шанс България да е конкурентоспособна. "Ако искаме по един нов модел да се развива страна ни, ще трябва не само да сме конкурентоспособни, но и да сме лидери в тези сектори", добави служебният вицепремиер.

Той отбеляза, че трябва да се развиват малките и средните предприятия с висока добавена стойност, които могат да развиват на международните пазари, и това минава през такива инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 0 Отговор
    Момчето излезна Тарикат.
  • 2 На море

    5 6 Отговор
    Пеканчо - шампиона по нищоправене

    Коментиран от #16

  • 3 Пич

    6 5 Отговор
    Доста глупави наши сънародници , отново като коне с капаци ще обогатят едни случайници , дошли само за да оправят собственото си положение... Идеите им са - инфлация , джендаризъм , и ваксинация... Като чух , че щели да борят инфлацията с чуждестранни инвестиции , разбрах , че глупаците които гласуват за Кирчо и Асенчо , ще гладуват години наред... Като са прости , това е ...
  • 4 ХХХ

    3 2 Отговор
    Г-н Пеканов е на едно мнение с Боко, че трябва да
    се запази чиновническия апарат и не бива да се
    пипа бюрокрацията тъй че мястото му е по-скоро
    в ГЕРБ отколкото в друга партия.

    Коментиран от #7

  • 5 Реалист

    5 3 Отговор
    Пеканов,ти си ,,ПЕКАН" и ще те вземат веднага...!Изобщо- Петков...Василев...,Пеканов...са много ,,ПЕКАНИ" млади, умни и начетени хора....!Нямащи нищо общо с нискообразованата герберско-пожарникаро-Гешефска крадлива маса....!!!Народе...,събуди се...!Сега е момента да се измете Герберо-Депесарската крадлива Шайка ..!!!
  • 6 Последния Софиянец

    1 4 Отговор
    Наско и Мая са добре дошли ,ама Хаджигейов и Бибиткян не!

    Коментиран от #10

  • 7 LLL

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Не ти прави чест...!Вадиш думите му от контекста...!Но както и да е...Всички знаем,че Пеканов е в отбора на Анти-Мафията-ГЕРБ...

    Коментиран от #18

  • 8 Красимир Петров

    2 7 Отговор
    Новата партия е клонинг на ДАЙ България.В нея ще присъстват доказали се пропаднали политици от стари партии.Тази партия ще е пълен сбирщайн от стари ку.ви в нов бардак.

    Коментиран от #12

  • 9 Бамбука

    5 0 Отговор
    Пеканов да изисква пътната карта за газопроводаи да сезира прокуратурата за действията на онази трътла дето отговаряше за тази измислена тръба донесла над 3 млрд. загуби за България.

    Коментиран от #11

  • 10 Избирател!

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Теб пък кой те пита...?!

    Коментиран от #13

  • 11 Ами да де...?!

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бамбука":

    Откога я искат тая карта,ама Буцката я крие,ли крие в чекмеджето си ...!Познайте защо...?!?!
  • 12 Иван Йорданов

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Красимир Петров":

    Важното е,че ще са против Буцката...!И веднъж завинаги ще се сложи край на 12 годишният герберо-депесарски терор над обрулената ни държава...

    Коментиран от #15

  • 13 Последния Софиянец

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Избирател!":

    Аз отговарям за хората от протеста които ще помагат на Кирчо,Асен и Настимир.Настимир предостави партията си с изричното условие да не се прави коалиция с ГЕРБ или ДПС.
  • 14 Българка

    3 0 Отговор
    Аз не разбирам защо никой експерт не се е произнесъл за възможността да се произвежда евтина и екологично чиста енергия от термалните извори, на които е богата Североизточна България. Турция го прави от години и продължава да разширява термелните енергийни центрове. Това е много по-надеждно от ВЕЦ
  • 15 Българка

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Иван Йорданов":

    Това ли е поредното клише на сараите? Новата партия е с нови лица, които определено са образовани и успели професионално!

    Коментиран от #19

  • 16 На Балкан!

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "На море":

    А бе вие-герберастите казвахте ,че и Радев е ,,шампион по ищоправене",ама така яко нахули юмрука си отзад на Вожда ви-Буцката,че същият,още се чуди кое магаре да номинира за президент...!А ако е мъж на място- трябва самият той,лично да се изправи срещу Радев...!Макар и двубоят да е смешен...!Измислен генерал - Пожарникар-за една нощ- - срещу истински Генерал-Пилот на Боен Изтребител...!!!Срам...срам...срам...!

    Коментиран от #24

  • 17 Бамбука

    3 0 Отговор
    Кой държи кинтите у нас ? Тарикати под диктовката ма мафиотите. Една чиста енергия, с ясна икономическа и финансова обосновка не е привлекателна за подобни субекти. Трудно се краде от чист бизнес.
  • 18 ХХХ

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "LLL":

    Аз имам усещане, че е по-скоро троянски кон в
    отбора на анти-мафията.Да си чул или видял досега
    да е направил някакво действие от негова страна
    навредило на мафията, освен да раздава чар по
    медиите друго не знам.А всяка пасивност се счита за
    съучастие.
  • 19 Българин!

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Определено тия младите,образованите са против...,,сараите"...!Доказателството- спряха кранчето на ,,сараите"само за 2-3 месеца...!А ако наистина си Българка...,а не...Ханъма- това няма как да не си го видяла и разбрала ..?!?!
  • 20 Георги v.

    0 2 Отговор
    Поредния зализан измамник с огромно самочувствие, незнайно защо.
  • 21 Дружба

    1 2 Отговор
    Проектът на Петков/Василев е краят на ГЕРБ и ДПС. Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и свързаните с тях лица.

    Коментиран от #22

  • 22 Глупости

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Дружба":

    Точно обратното е. Това е началото на управлението на коалиция ГЕРБ - ДПС -ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА.
  • 23 Старите номера

    0 0 Отговор
    Откога популистики новоизлюпени партийки се наричат "проекти". Българите обичат нови надути фрази нали?
  • 24 Лапнишарани

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "На Балкан!":

    Радев яко нахмули юмрука само на народа. Погледни си цените и скоро сметките за тока и парно. А в Гърция дават държавни дотации на гражданите да си плащат тока. Радев в България какво прави - ами едно НИЩО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове