Last news in Fakti

21 Септември, 2021 11:33 2 464 82

Румен Христов: Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици

  • румен христов-
  • радев-
  • проблем-
  • екипа-
  • няма-
  • политици

По-добре да има цивилни фигури на позицията президент, диалогът с тях би бил по-лесен и достъпен, смята лидерът на СДС

Румен Христов: Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици - 1
Снимка: БГНЕС

Последните социологически проучвания поставят коалицията ГЕРБ-СДС на първо място на изборите на 14 ноември. На каква фигура биха заложили те в надпреварата за "Дондуков" 2?.

Много се изговори за личността на бъдещия президент, тя трябва да обединява и да умее да води преговори. Много служебни правителства в един мандат не е добър атестат за президента. Това каза за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR лидерът на СДС Румен Христов. Той подчерта, че ролята на президента е да търси консенсус и да обединява.
"От 1913 г. за пръв път 45-ият парламент не излъчва правителство. Желанието да бъдеш доминираща фигура в държавата води до това властта да е съсредоточена в едни ръце. Не вярвам, че ще е толкова партийна фигура президентът, като че ли не сме узрели и за жена президент все още. Вървим в правилна посока обаче. И до това ще стигнем", посочи той.
Румен Христов е на мнение, че е по-добре да има цивилни фигури на позицията президент, диалогът с тях би бил по-лесен и достъпен.
"Би било добре кандидатът за президент да има международен опит. Да бъде човек, който би могъл да изгради такъв опит. Не е задължително изискване да говори различни езици. Важно е да минава всичко през превод, за да няма неразбиране, но все пак би било добре да знае такива", обясни още той.
"Най-важното е президентът да е демократ, да има афинитет към политиката. Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Той трябва да комуникира с политическите формации и е добре да се направи екип. Трябва новият държавен глава да е различен от сегашния. Да нямаме колебания накъде гледаме - България е направила своя избор и трябва да го следва", подчерта лидерът на СДС.
Румен Христов уточни, че не знае каква точно идеология изповядват от "Продължаваме промяната" - движението на Кирил Петков и Асен Василев, и не е сигурен колко дълго ще се задържат на политическата сцена.
"Не могат да вземат от нашите лица. Ако нещо разтърсващо не се случи, ние ще сме първа политическа сила, без която не може да се управлява. Без нея не става правителство. Не бива да се правят крайно големи компромиси, но такива трябва да има. Имаме още малко време. СДС има доста работа, която трябва да свърши. Аз съм човек, който бяга по друга писта, а не към президентската институция", допълни събеседникът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    93 4 Отговор
    Иска да каже че няма професионални мошеници, политици.

    Коментиран от #20

  • 2 пешо

    90 6 Отговор
    "Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици"
    не е негов проблем, а ваш, умнико!

    Коментиран от #13, #34

  • 3 Бойко Разбойко

    90 6 Отговор
    С магарето Плевнелиев се разбирах лесно.Един зад врата и готово.
  • 4 ДяДо Ви КурТи от СелО ПиПерКоВо

    81 9 Отговор
    Радев няма проблем,вие от тиквената партия и патерици те и,имате проблем..Радев ще ви разгроми на изборите..И колкото повече ревете срещу него толкова повече почитатели набира...
  • 5 Пламен

    72 7 Отговор
    Тиквите са в потрес,незнаят кво да праят..Предстои голям резил на изборите....
  • 6 Отвратен

    65 4 Отговор
    ПОМИЯР
  • 7 БКП=герп+сдс

    42 6 Отговор
    +дпс.

    Шът на патката главата!

    Коментиран от #12

  • 8 така

    53 2 Отговор
    Да, всички сме се нагледали на политици. Трябват повече от всякога държавници. Политик стана понятие за безпринципност и корупция. Каквото и да направите всичко се обръща срещу вас, защото сте "политици".
  • 9 XYZ

    36 1 Отговор
    И добре, че няма!

    Един политически виц:
    - Искате сменяемост на властта?
    -Абе, ако може поне вменяемост!

    Не съм аз авторът, но много от политиците в Парламента и особено в 46 номер пораждат сериозно съмнение за невменяемост!
  • 10 РАЗ ДВА

    49 1 Отговор
    Добре,че си ти за да виждаме за какви политици да не гласуваме!

    Коментиран от #18

  • 11 Тоширо мехуне

    49 2 Отговор
    Аз пък съм любопитен да видя кой ще е този палячо,който ще се пусне на президентските избори от тиквената партия
  • 12 ААААААААААА

    36 1 Отговор

    До коментар #7 от "БКП=герп+сдс":

    не: КОЙ КОЙ КОЙ не скача е червен СДС СДС СДС УуууууууууууууууАААААаааааааааЕеееееееееее ДЕМОКРАЦИЯ ДЕМОКРАЦИЯ. Абе кажи си ЦИРКаджии
  • 13 Онуфри

    35 2 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Казва "политици", като визира крадци, мошеници и б0клуци.
  • 14 Протестърът.

    5 51 Отговор
    РАДЕВ И НЕГОВИТЕ ЕКСПЕРТИ ПОТОПИХА ДЪРЖАВАТА, ВСИЧКИ ЦЕНИ СКОЧИХА ДВОЙНО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ, А СЕГА ЩЕ СИ ВИДИТЕ НОВИТЕ ДЕБЕЛИ СМЕТКИ ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ Е ФАКТ.
  • 15 Пламен

    39 2 Отговор
    Румен Христов вътрешно тайно мечтае да го издигнат за държавна тиква,но си и знае ,че ще задмине по резил баба Цецка...
  • 16 сигурно

    40 4 Отговор
    Проблема ви е ,4е Радев ви изкара крадливите кирливи ризи ,и сега боко ще лежи в затвора заедно с каскета който го покриваше.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А бе

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "РАЗ ДВА":

    Той не е политик. Това са б0клуци.
  • 19 Ти си най политик

    37 3 Отговор
    Тулупа те взе на хранилка и ти стана политик-храненик.
  • 20 Платения

    4 30 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Софиянец

    При Радев работи бригада зидаро—мазачи от Пловдивската задруга
    “Слънце Ориент”.
  • 21 ГЛАС НАРОДЕН

    5 41 Отговор
    ЕДВА ЛИ, С ТАЯ ИНФЛАЦИЯ В НЕРАБОТЕЩАТА НИ ДЪРЖАВА МАГАРЕ ДА ВЪРЖАТ НА ПЛОЩАДА НАРОДА ЩЕ ГЛАСУВА ЗА МАГАРЕТО НО НЕ И ЗА РАДЕВ ЛИЦЕМЕРА СРЕБРОЛЮБЕЦ.

    Коментиран от #68

  • 22 Скрий се...

    39 4 Отговор
    ...миришеш на седесарски нафталин...
  • 23 човек от народа

    36 4 Отговор
    то пък ти си един политик....! пък и около тебе......такива като ал йо...!
  • 24 Уйке

    39 3 Отговор
    А ти що за политик си, къде ти е партията, защо и ти, и оня мръсник Ал. Йорданов се закачите за ГЕРБ да ядете хляб? Ти нали се кандидатира за президент защо не спечели като си политик имаш политици около теб, а защо сега не се кандидатираш? Аз ще ти кажа-защото и ти, и тези около теб сте боклуци, от които е писнало на изстрадалия ни народ!
  • 25 Българка

    34 4 Отговор
    Защо се дава трибуна на доказали се б0кл.ци? Тоя и сега доказва, че не е никакъв политик, а глашатай на мутрите от сарайската глутница. Как един престоял на хранилка уж политик не прави разлика между президентска власт , законодателна и изпълнителна власт? Каква отговорност има Радев, че две поредни НС не излъчиха редовен кабинет и то по основно вина на ИТН?

    Коментиран от #27

  • 26 4885

    21 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Румен Христов: Проблемът на Радев е, че в екипа му няма политици. Да няма такива "политици" като тебе не е предимство.
  • 27 Бамбука

    3 27 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    Ооо, мойто тролче, има отговорност фатмака. Той назначи служебните министри, той може да ги сменя, цялата власт е негова, вече близо година. Та май ти не правиш разлика
  • 28 Българка

    6 35 Отговор
    Прав е Христов, фатмашката хунта води страната към хиперинфлация. Може да разбират от маршировки, козирувания и униформи, но от демократично управление не отбират грам. Класацията за глупост винаги завършва с ФАТМАК

    Коментиран от #30, #32, #49, #51, #75

  • 29 Centyrion

    27 3 Отговор
    Проблема на Радев е ,че е харесван от повечето хора,а тиквата е мразен от същото количество избиратели.Това ви убива в обувката.Ама който каквато си я направи.12 години на застой,колосални кражби,рекет и заграбване на бизнес,контрабанда и лично облагодетелстване.За идиоти ли ни вземате,или се мислите за много хитри?Времето ви изтича,а мястото ви е по затворите!

    Коментиран от #43

  • 30 Българка

    17 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    От колко откраднати по гербераски ника пишеш? Поне сменяй стилистиката, че иначе напразно хабиш енергия. Почини си. И без това никой нормален ( изключение са зависимите, крадците и от обръчите сарайски фирми) не ти се връзва
  • 31 Мале мале

    21 1 Отговор
    Някакво недоразумение, получило някога 0,5% от избори се изказва. Кога ще си седнете на мястото псетта дедесарски!
  • 32 Centyrion

    25 3 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Какво общо има Радев с цените.Толкова години изкуствено се задържаха цените на всичко,и днес са задействани клетки на опозицията да вдигат цени с което да покажат колко е лошо без ГЕРБ.Инфлацията е Световен проблем,и България не е изолиран остров.Инфлацията е показател за стойността на парите и икономиката до колкото я има.Бомбата в енергетиката не я е заложил Радев.Тези процеси трябва са следени и анализирани десетки години за да получи човек ясна картина и да определи вина!Само погледни за 12 г с колко е пораснал Външният дълг,и колко вътрешен е емитиран ?Тогава ще разбереш пагубното присъствие на ГЕРБ в управлението.Много скоро ще се наложат огромни разходи по ремонтите и "строителството" на Герб,(разбирай кражбите им)
  • 33 Сали

    18 1 Отговор
    Ти ли си политик ,подлого на тиквата.
  • 34 Баба Яга

    18 1 Отговор

    До коментар #2 от "пешо":

    Умнико, у СДС гъста гора от политици. Като се почне ли Сашко олигофрашко и се стигне до теб. Се политици от класа. Свят да ти се завие и да ти се доповръща.
  • 35 Някой

    12 2 Отговор
    ГЮБЮР.
  • 36 иван

    12 2 Отговор
    Проблема му е,че е мухльо

    Коментиран от #39

  • 37 КПСС БКП

    14 1 Отговор
    Бойко вкараха ли го в затвора вече ?
  • 38 chi

    16 1 Отговор
    Радев няма проблем, вие имате!
  • 39 Някой

    11 2 Отговор

    До коментар #36 от "иван":

    Не, БОКЛУК Е !
  • 40 Румен Христов!! Теб те взеха от кафето

    16 1 Отговор
    И ресторанта на братята Боби и Крум в Студентски град!! Помниш ли какъв Политик беше тогава??? Никакъв!! Заведе те един техен познат, който работеше в СДС и те направиха Министър!!
    Отведоха те на Раковска 134 като Панаирджииска мечка!! Беше господин Никой, а най малко политик!! Забравили Румене??

    Коментиран от #45, #53, #55

  • 41 Лозето не иска ПолиТика а иска

    5 1 Отговор
    ПолиМотика
  • 42 Бай Вълчан

    11 1 Отговор
    Сус бе, пейзан!

    Коментиран от #57

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Анонимен

    9 1 Отговор
    И на този президента му виновен, че през мандата му имало много служебни кабинети, и че в екипа му нямало политици. Нали заради слаби политици му се налага да назначава служебни кабинети. Няколко събрания от 240 души не могат да изберат двадесетина министри, а той сам трябва да ги намира да ги назначава а те да им търсят кусури.
  • 45 Преминаващ

    10 1 Отговор

    До коментар #40 от "Румен Христов!! Теб те взеха от кафето":

    И от тогава се мъчи да се изхранва с поликанстване - ама и това го неможе.
  • 46 крум

    6 4 Отговор
    Проблема му е,че е мухльо
  • 47 Дани

    11 1 Отговор
    Продадохте каузата ...за едно депутатско кюфте.
  • 48 ко речи

    11 0 Отговор
    Вие там в ГЕПИ и СДС, сте събрани само "политици" от сой. Все сте потомствени политици. Ти си един лъжлив селяндур, Барба Ганьос и той е потомствен политик, дуловската гарга и тя е потомствена, Бичето е куклен артист и той политик. Сачева е била в едно Добричко село кръчмарка, преди да я откриете за голямата политика. Все политици сте. Трябваше с тоягите да ви гласуват по главите българите много отдавна.

    Коментиран от #61

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПП ГРУБ

    11 0 Отговор
    А на вас проблемът ви е , че нямате мозък, но за сметка на това сте корумпирани и крадливи лъжци.
  • 51 Българка 3

    8 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Много станахте българките. Я ти се измитай. Не можем да те припознаем като оригиналната.
  • 52 бай Иван

    6 0 Отговор
    Значи да разбираме,че трябва да има политици(мафиоти,крадци,далавераджии).Това ли е проблема на Радев,че е честен Човек.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Отпадък

    8 0 Отговор
    Видях един надут цървул.
    Защо така си се надул?
    Той ми отвърна без преструвка-
    тама се смятам за обувка!
  • 55 Помнещ

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Румен Христов!! Теб те взеха от кафето":

    Гю6ре си беше и гю6ре си остана.
  • 56 комон сенс

    6 0 Отговор
    Проблема на Р. Х. е че се продаде на Тиквата и плю на всичко , което беше говорил преди туй.
  • 57 233

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Бай Вълчан":

    Това френско турска поговорка ли е? Богат е българския език!
  • 58 Мечо Пух

    6 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Трябва новият държавен глава да е различен от сегашния.
    Е, Христов, колкото и да ти е тъжно новият държавен глава ще е старият, така че гледай кой ще е новият министър - председател...Но от сега ти казвам, че няма да е от вашата шайка, щото вече омръзнахте и на гаргите...
  • 59 колчо

    6 1 Отговор
    усещате ли,че не хванем ли тоягите и не напълним ли затворите със сДС и разни други мошеници от други партии,няма да се промени нищо,даже ще става по-лошо!
  • 60 СМЕРШ

    8 0 Отговор
    Румен Христов пишман политик, вечният кандидат за всичко
  • 61 Отвратен

    7 0 Отговор

    До коментар #48 от "ко речи":

    Колко още има за изброяване, няма да стигне мястото. Политик до политик са и между тях още един.
  • 62 ДОКО

    7 0 Отговор
    ПРОБЛЕМ ПРЕ ПРЕЗИДЕНТА Е ЧЕ НЕМА РАЗБОЙНИЦИ И МАФИОТИ КАКВИТО СМЕ НИЕ ОТ ВЕЛИКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ И СДС КАЗА РУМЕН ХРИСТОВ..ЕТО ЗА ТОВА НЕ ВЪРВЯТ НЕЩАТА КАЗА ТОЙ..БЕЗ ДАЛАВЕРА НЕМА ПРОГРЕС ..
  • 63 Перо

    9 0 Отговор
    Кой го извади от нафталина тоя боклук? За какви политици говори,когато в Мутристан никога не е имало такива,а само долнопробни селяндури!
  • 64 ХАН КРУМ

    7 0 Отговор
    КАТО ТЕ ГЛЕДАМЕ ТЕБ, Е ПО ДОБРЕ ДА НЯМА ВЪОБЩЕ ПОЛИТИЦИ. И ПОНЕЖЕ ОКОЛО РАДЕВ НЯМА ,ЗА ТОВА УСПЯВА.ТОЧНО ТИ С КАКВО СИ БИЛ ПОЛЕЗЕН НА НЯКОЙ ,ОСВЕН НА СЕБЕ СИ?
  • 65 Мира

    8 1 Отговор
    А понеже вие имате много политици от СДС, затова се присламчихте към Гробарите. Като стигнете рейтинга на Радев тогава ще говориме.
  • 66 Помияри

    9 1 Отговор
    Политици в Герб и Сдс няма. Крадци при тях пълно. Тъпанари колкото искаш. А този с зализа
    ния перчем и онази торба с л..на Алексакндър Йорданов са политици от сой. Защо изобщо се излагат да се показват. Радев не му трябват политици. За съжаление Тиквата опорочи и тази дума Политик. Сега звучи като крадец, като подмазвач, като човек който иска да живее на чужд гръб, без да работи да прави само далавери. Е такива са хората на Тиквата, такива си ги избира послушници, за това никой не смее да му каже че вече е за посмесище на малки големи и че всяка приказка казана от него е лъжа или бълнуване на луд.
  • 67 Споко

    3 0 Отговор
    И олимпийски да станете правителство няма да направите.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 сдс вегетира

    3 0 Отговор
    30 г. с проблем като този на Радев, тй че немя страшно
  • 71 гост

    7 0 Отговор
    а ти за политик ли се имаш бе подлога такава ???? ИЗМЕКЯР !
  • 72 пешо

    3 0 Отговор
    проблема сте ти и тиквата
  • 73 сноу

    3 0 Отговор
    Е как бе Румба да има политици като и предишния и сегашния ви вожд съсякоха де що има изглед да покълне сакън да не ги засенчи..
  • 74 веселяк

    3 0 Отговор
    А да бе! Щото вие сте 7 поколение политици!
  • 75 Тодор Живков

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Браво.Това е истинската българка а не онази от Карлуково, която има мишки в главата си.
  • 76 питащ

    3 0 Отговор
    От къде изпълзя бе недоразумение такова, пропаднал седесар. Като бяхте на власт разпродадохте България на безценица на приближените ви хора. След което всичко фалира, нещо което хората са градили с труда си, предприятията са работили и имало износ в чужбина. То бива да сте нагли, но то вашето няма мярка.
  • 77 Аз съм

    3 0 Отговор
    СДС не изчезна ли? Имала си и лидер? В коалиция с ГЕРБ? Влечуги от изчезващ вид! Има ли вярващи в тези месии " Кой не скача е червен" " 45 години стигат" " Времето е наше". Не, не е ваше вече времето! Българските будали поумняха!
  • 78 от файтона

    2 0 Отговор
    Тунеядец , ама ти за политик ли се имаш ?
  • 79 0000

    1 0 Отговор
    Боровски селяк,на нас не ни трябват политици.трябват ни специалисти в дадените области.на политици се нагледахме
  • 80 ДолуБКП БЗНС

    0 0 Отговор
    Главното ТКЗСар в БКП-БЗНС-ГЕРБ-СДС сам не може да схване, че лисата на партийци-политичар в екипа на Радев е негов плюс! От край време за да станеш партиец-земеделец е трябвало да бъдеш тъп, безпринципен и крадлив - работивите и честните са си работели земите на село и не са се занимавали с партийно-идеологически мошеничества и кражби от общото! Този процес се "изстрелва в небесата" по време на комунистическия колхозно-ТКЗСарски режим!
  • 81 petar svilenov

    0 0 Отговор
    A ти, агрономе, за политик ли се броиш.
  • 82 Пламен

    0 0 Отговор
    Това не му е проблем а предимство селски гьоетферн олигофрен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове