Last news in Fakti

21 Септември, 2021 20:10 2 683 51

9-годишно дете е починало от COVID-19

  • 9-годишно дете-
  • covid-19

Все още няма официално потвърждение от МЗ

9-годишно дете е починало от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Деветгодишно дете също е починало от COVID-19, съобщиха от Областната администрация на Хасково.

Детето е постъпило за лечение на 15 септември в болница извън областта. Починало е няколко дни по-късно, на 19 септември.

Все още няма официално потвърждение от Министерство на здравеопазването. Детето не присъства и в справката с починалите от конкретния ден.

По-рано стана ясно, че и 7-годишно дете е загубило битката с болестта. То е страдало от хронично неврологично заболяване.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    53 8 Отговор
    Не ви ли е срам да спекулирате с това, за да ОСАКАТИТЕ децата ни с маски, и задължителни дупчения с експериментални отрови...Прочетете официалните данни ,колко деца вече са с психични отклонения, увредени БЕЗВЪЗВРАТНО от тези ИНЖЕКТИРАНИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ НЕ ДА ЛЕКУВАТ ТЕРАПИИ

    Коментиран от #21

  • 2 Лешояд

    25 1 Отговор
    Мисирки
  • 3 хах

    40 5 Отговор
    Този ковид идва като дюшеш на бялата мафия. Всички умират от ковид. Изчезнаха болести като инсулт, инфаркт, диабет, хепатит, перитонит всичко е ковид.

    Коментиран от #6

  • 4 Майна

    27 4 Отговор
    Застъпническа група Адвокати за свободата предупреди служителите в училищата в цяла Англия, че те могат да бъдат подведени под отговорност, ако настояват да ваксинират учениците срещу коронавирус Ухан (COVID-19) без съгласието на родителите. НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ДЕЦАТА, ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ НА КАКВО Е СПОСОБЕН БЪЛГАРИНЪТ
  • 5 Тост

    17 1 Отговор
    След като не е потвърдено официално за мен това е фалшива новина!
  • 6 Гаглей

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "хах":

    Спин , язва , гастрит , конюктивид , гонорея , сърбеж ,
  • 7 Раданч Татлъту

    31 2 Отговор
    Значи детето е било хронично болно.....,ама го писали умрело от Ковид-19.🤡👍
  • 8 Смех

    18 1 Отговор
    1 за цяла пандемия все си мисля, че не е толкова страшно НО ме съмнява, че лекарска грешка се преписва на заболяването...
  • 9 Абе,

    6 25 Отговор
    тука пишещите, вие нямате ли близки или приятели изкарали или починали от ковид? Чета ви глупостите и не вярвам на "ушите" си, колко сте щастливи, щом ви е пропуснал. Бъдете здрави, но не се подигравайте с болката на близките на починалите.

    Коментиран от #31

  • 10 Fenasi Kerim

    16 5 Отговор
    Не може човек на 65 с диабет, 5 стенда, подагра, и високо кръвно да го изкара вируса (моя шеф) и това без да се лекува в болница а в домашни условия със серуми и антибиотици /за съжаление след като се възстанови направи инсулт но го преодолян и това/ а 9 годишно ЗДРАВО дете да почине след ТРИ дни в болница! Тук със сигурност има нещо гнило. Знам вируса е опасен и доста настойчив и не се маха бързо но да убие млад човек - дете това е прекалено. Грипът е много по опасен за децата особено 5-6 годишните. За децата Ковид е НАСТИНКА. Обикновените коронавируси /човешките/ също причиняват настинка. Тук както казвам има нещо гнило. Жалко, тъжно. Никой да не доживее децата си.. Как се казва на БГ да не живее повече от децата си. Амин!

    Коментиран от #12

  • 11 Аутопсия

    15 0 Отговор
    Правил ли е някой 🤔или пак лъжи.. А ДА ПЛАШИТЕ БАЛЪЦИ ТЕ
  • 12 Fenasi Kerim

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Fenasi Kerim":

    Да не надживее децата си. Съжалявам сбърках.
  • 13 Ваксиниран1403

    10 33 Отговор
    Това е резултат от масовото вярване в сектата на Мангъровците. За огромно съжалени подобни случаи ще стават все повече и повече и ще са ежедневие. Не ни чака нищо добро като общество, но ние сме си виновни за това и ще платим жестока цена за нерационалното си поведение.

    Коментиран от #14, #16, #17, #18

  • 14 даммм

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Нали си ваксиниран, какво ти пука за другите. Вече си безсмъртен.

    Коментиран от #19

  • 15 Румен

    16 0 Отговор
    Да ви е —— ба май——- ката лъжлива
  • 16 Майна

    18 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Ти просто имаш робска психика, а и страхлива , ваксиниран или не.....Остави другите да носят отговорност за живота си...

    Коментиран от #24

  • 17 до ваксинирания

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Бягай да се ъпдетваш с буустера че ковида е зад теб.

    Коментиран от #25

  • 18 мда

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ваксиниран1403":

    Не може ваксиниран да дава акъл на неваксиниран.
  • 19 Ваксиниран1403

    5 19 Отговор

    До коментар #14 от "даммм":

    За съжаление с отказа си от масова ваксинация като общество ние си гарантираме условията за перфектната буря. А щетите ще са пагонни. Ощети десетки хиляди жертви, дълбока икономическа криза и още няколко десетки милиарда международни кредити, които ще се връщат още много десетилетия. Не ваксинираните много повече застрашават благополучието на населението на една страна отколкото здравето на ваксинираните. Защото ги обричат на живот в тежка икономическа криза.

    Коментиран от #22, #23, #27

  • 20 Танев

    8 2 Отговор
    Бог да прости децата те са отишли в рая а Апашите които бутат насила ваксините ?
  • 21 АДА

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    ВСИЧКИ ПРОПОВЕДНИЦИ НА КОРОНА ЛЪЖАТА В АДА ДА ГОРИТЕ НЕ ВИ Е СРАМ ЗА ХАРТИЙКИ НАРИЧАНИ ПАРИ СРАМ И ПОЗОР ВЕЧЕ ПРЕКАЛЯВАТЕ ДОЛНИ САТАНИСТИ!
  • 22 Онзи

    12 6 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Няма никакви ковид ваксини. Това са отровни инджекции за постепенно намаляване на човечеството. А за икономическата криза която идва тя е планирана от Глобалистите за установяване на тяхния нов световен ред който ще превърне Земята в концлагер.
  • 23 дааа

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Живота си е мой и не искам някой да ме поучава, какво да правя с него. Не живея за благополучието на другите то не ме интересува.
  • 24 Ваксиниран1403

    7 15 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    А кой ще изплаща спасителните заеми които ще бъдат изтеглени след поредната вълна на епидемията и ужасяващата икономическа криза гарантирана ни от отказани от масова ваксинация като общество.Нима те ще бъдат плащани само от антиваксърите , а не от всеки един живеещ в страна чрез данъците които му се удържат независимо дали е бил ваксиниран или не. Който не иска да се ваксинира е редно да си понесе последствията от своето решене. Тоест ваксинираните трябва да плащат в пъти по-малки данъци от не ваксинираните.

    Коментиран от #28

  • 25 Ваксиниран1403

    3 9 Отговор

    До коментар #17 от "до ваксинирания":

    Вече си сложих трета доза, но в Турция няма да чакам докато европейските бюрократи се наканят да я одобрят. Данните от Израел доказаха че тя е задължителна ако човек иска да е защитен. Тук ще си сложа четвъртата след още 6 месеца, но ще ми си води официално трета.

    Коментиран от #30

  • 26 ттт

    11 2 Отговор
    Вече правите ли аутопсии? Ако не, заключението за причина за смъртта е несериозно.
  • 27 нидялко

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Бе ти работа нямаш ли си? На всяка манджа мерудия.
  • 28 dfu

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ваксиниран1403":

    По-полека с манипулациите - десетките милиарди заеми бяха взети от Бойко още преди да се появи ковид кампанията.

    Коментиран от #32

  • 29 Онани

    10 3 Отговор
    Тоя "ваксиниран1403" май са му били и няколко ваксини в кратуната, освен всичките, дето сам си е причинил :)
  • 30 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    По добре да си сложиш деактивирана ваксина, която представя целия антигенен комплекс и е с една и съща ефективност срещу известните щамове. Около 60% процента. Точно толкова, колкото казаха производителите в самото начало. Бетон. Файзер е 34% срещу делтата. Няма смисъл да се боцкаш през месец с един и същ епитоп за пептид, който вече е различен. Освен това, всяко боцкане носи рискове с тези препарати.

    Коментиран от #33

  • 31 АБЕ ИМАТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Абе,":

    АМА ГИ ПРЕХВЪРЛЯТ ПРИ АНОНИМНИТЕ АЛКОХОЛИЦИ
  • 32 Ваксиниран1403

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "dfu":

    Въпроса е в това, че продължават да се вземат и ще продължават за съжаление. Служебното правителство вчера обяви още 300 милиона дълг който поема чрез емитиране на облигации.Докато има епидемия ограничителни мерки компенсации и помощи заемите ще нарастват с бясна скорост. Това от своя страна ще генерира инфлация и намаля не на покупателната възможности. Получава се един омагосен краг в които се затъва се повече и повече, а цената ще я плащаме всички и даже и бъдещите поколения.
  • 33 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "Госあ":

    Има смисъл и не е през месец, а през 5-6 месеца. Ще се ваксинирам именно с тази ваксина защото тя е най-ефективната. Тези теории с вечната константна защита срещу всички варианти не се потвърждават от никаква статистика, а даже обратното статистиката доказва, че в нея няма нищо вярно. Дори и за момент да допусна, че на другите ваксини ефективността остава константно 60% отново бих избрал периодична ваксинация с ваксината с ефективност над 90% която постепенно спада до 60% във времето, защото през по-голямата част от времето защитата която ще ми осигури е по-голяма от 60%.

    Коментиран от #36

  • 34 Иван

    2 5 Отговор
    Щом и децата ги почна значи е сериозно, ще отида да се ваксинирам!
  • 35 Осъзнайте се

    1 0 Отговор
    Повечето коментари са грозни и неуместни. Бог да прости детенцето! Съболезнования към близките! Дано на никой от коментиращите не се случи да погребе чедото си– било заради вирус, пиян шофьор или неизлечима болест!
  • 36 Госあа

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ваксиниран1403":

    Именно в Турция се потвръждава. И в Турция. Затова ти казвам, като си в Турция и имаш тази възможност да се ваксинираш с истинска ваксина с реална ефективност и безопасност. Не разчитай, че като си се боднал два пъти със файзер и ти се е разминало, третия път ще бъде същото. При тези ваксини всичко е случайност. А няма как да ме убедиш, че нещо което е теоретично детерминирано, ще бъде емпирично различно. Няма шанс. За вариабилния епитоп става дума например. И ако започнеш пак с конспиративните теорийки за файзер и Турция, отиди на официалния сайт на министерството и прочети с какво са ваксинирани масово хората и какви са резултатите от бустерните дози на файзер и Синовак. Всъщност, както не веднъж съм писал, точно това определя и много по високата смъртност и висок брой заразени с тежки симптоми в Гърция сравнени с Турция. Едните използват деактивирана ваксина, другите файзер.

    Коментиран от #37, #39

  • 37 Ваксиниран1403

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Госあа":

    С деактивирана ваксина няма да се ваксинирам абсолютно никога особено ако е китайска или произведена по тях лиценз, а и да не беше пак не бих избрал този тип ваксини. Всички други типове са в пъти по-добре от тези. Моите предпочитания в съответния ред са рнк, протеинови но високо ефективни, а не на Пастор, векторни, деактивирани

    Коментиран от #38, #43

  • 38 до ваксъра.

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксиниран1403":

    Колко ти плащат за агитация? Пращаш хората към смърт.

    Коментиран от #40

  • 39 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Госあа":

    Гърците се справят чувствително по-добре от Турците във всяко едно отношение.Само виж колко е спаднала смъртността при делта вълната спрямо алфа вълната в едната и другата страна и после твърди нещо. Това което ти го твърдях за туршия ми го потвърди лично медицински специалист от български изселник работещ там. Самия той е с две дози от китайската ваксина и после две дози на файзер през 3 седмици. Това не изключение, а масово там по неговите думи. Виж каква е ситуацията в западните страни които заложиха основно на файзер и делта вълната мина през тях между два и четири месеца от масовата ваксинация в тях. Всички тези страни вече имат напълно затихнали или затихващи делта вълни. Освен това височината на делта вълните в тези страни изобщо не беше висока дори колкото алфа вълната им а беше чувствително по-ниска разбира се има значение и процента ваксинирани които имаха по време на настъпването на вълната, но тенденцията се вижда навсякъде в тези страни, а в тях китайски ваксини не се ползват въобще.

    Коментиран от #41

  • 40 Ваксиниран1403

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "до ваксъра.":

    Други гора агитират глупости и обричат на смърт хората. На тяхната съвет тежат вече 20 хиляди официално регистрирани жертви и още поне толкова не официално регистрирани жертви. Всъщност те съвест нямат защото станаха политици, а съвест и политик са взаимно изключващи се неща. Тези жертваха 40 хиляди заради своите политически амбиции а наивниците им се възхищават на гнусната секта и нейната пропаганда. На жертвите които убиха гурутата на сектата явно чйчето и супичката не им е помогнало, а са се оказали “сухите клечки” или не са били сухи но са изгорели покрай сухите.

    Коментиран от #42

  • 41 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Ваксиниран1403":

    Ама аз ти давам официално изявление, на министерството, ти ми казваш какво бил казал изселник 😂 Хайде по сериозно. Как ще са по добре гърците, като в промили имат два пъти повече починали сравнение с Турция, М ?

    Коментиран от #44

  • 42 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ваксиниран1403":

    Тук ще се съглася с теб, но също така едни други политици влязоха в картела закупувайки необосновано скъпи експериментални ваксини (особено в началото, вече се видя че сравнение китайските и протеиновите са със значително много по високи странични ефекти, включително смърт, но все пак не са толкова страшни колкото би могло да бъдат с този протеин и тази технология), вместо да осигурят избор на хората от ваксини с очаквано сравнително ниска ефективност срещу РНКов вирус, но реална и стабилна и най важното - безопасни. Това също е престъпно.

    Коментиран от #49

  • 43 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Ваксиниран1403":

    Значи казваш , никога не би се доверил на Институт Пастьор и китайци, които са номер едно по импакт и публикации в биотехнологиите в момента ? Може би трябва да се доверим на шахин, юзлем и дойче веле ?

    Коментиран от #45

  • 44 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "Госあ":

    Недей да гледаш смъртността от началото на епидемията до сега, а гледай тази при делта вълната при които вече имаше чувствително количество ваксинирани. И не сравнявай проценти между различните страни защото всяка страна си има своите особености. Обективно сравнение се постига единствено като се сравняват съотношенията между отделните вълни във всяка от страните преди и след ваксинацията. Официалните изявления на авторитарните или полу -авторитарните режими не винаги отразяват точната действителност. Информацията от първа ръка е доста по-полезна. Не е случайно, че точно на медицинския персонал в Турция масово се предлага тази комбинация, а не още една доза от ваксината с която са ваксинирани първоначално.

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    Конкретно на ваксината която разработи институт Пастьор не бих се доверил поради ниската и ефективност, а не защото е тяхна. На Китайските не бих се доверил независимо на базата на каква технология са направени. Казано честно ваксина или лекарство произведено в Китай дори и за домашния си любимец не бих избрал никога пи никакви положения. Китайците да бълват суровините, но искам друг да е крайния производител и правилата за регулацията и контрол на самото производство да не са китайски. Това си е моето мнение и разбира се в него има огромна доза субективизъм.

    Коментиран от #48

  • 46 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Гледам последни данни. Това е положението. А реалната ефективност на файзер не е по висока от ваксината Пастьор, още по малко от тази на Синофарм. По високи са страничните ефекти.

    Коментиран от #50

  • 47 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ваксиниран1403":

    Ваксината с която са ваксинирани първоначално, а именно Синовак дава по висока ефективност след проведено изследване. Съвсем логично, особено за новите варианти, където ефективността на рнковите ваксини пада драстично. Това е и теоретично очаквано и наблюдавано в реално време.
  • 48 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ваксиниран1403":

    А, между другото единственото лекарство с което се лекува ТОРС при котките е китайско. Купуват го като луди в Холандия и дават луди пари за него. Не говори много за теб, да не се доверяваш на страната, която от доста време забрави за тази пандемия. Лошо.
  • 49 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    С това твое мнение аз също се съгласявам, но частично. Действително другите които бяха на власт носят отговорност за това, че бяха избрали и фаворитизирали единствено една ваксина и бяха поръчали най-големи количества от нея. Поради какви причини много се коментира, но къде е истината не мога да твърдя. Факт е , че другите страни бяха приели доста по балансиран подход при поръчката на ваксините. Тази ваксина която беше избрана за България се оказа с най-много проблеми във всеки един аспект и това допринеси сериозно за провала на ваксинацията в нашата страна освен тотално грешния подход и липсата на каквато и да е качествена информационна кампания.Така, че огромна вина граничеща с престъпление на управляващите по време на поръчването на ваксините съм напълно съгласен с теб.
  • 50 Ваксиниран1403

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Госあ":

    Ефективността е много по-голяма. Изриел публикуват много полезни данни от тяхната статистика. Ниската средна ефективност не е обективно представяне на нещата защото като се види разбивката на ефективностите на ваксините по възрастови групи и по време изминало от ваксинацията нещата се променят драстично и ефективността изобщо не е ниска. Даже две седмици след третата доза за хора които не са в групата на много възрастите и тези с имунни проблеми ефективността срещу делта варианта става по-голяма отколкото беше ефективността спрямо алфа варията две седмици след втората доза.
    Нивото на блокиращите антитела става над 10 пъти по високо от това което е било след втората доза на дадения човек.Страничните ефекти при РНК ефектите са нищожни и много по-редки отколкото при другите ваксини. Говорим за няколко човека на милион ваксинирани със сериозни странични ефекти.
  • 51 Виновни сте

    1 1 Отговор
    Това дете лежи на съвеста на антиваксърите, неуморно драскащи тука. Мир на праха му.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове