Last news in Fakti

22 Септември, 2021 07:08 3 093 52

Слави Василев: Кирил Петков вдъхва надежда

  • слави василев-
  • политолог-
  • кирил петков

Действията му са правилни, смята политологът

Слави Василев: Кирил Петков вдъхва надежда - 1
Снимка: You Tube

Кирил Петков вдъхва надежда че нашия парламентаризъм, който е коалиционен, който е консенсусен и който да може да функционира изисква политическите лидери да седнат и да си говорят, неговото послание вдъхва може би надежда, може би доверие, че най-накрая ще има редовно правителство, каза още Слави Василев.

Това каза политологът Слави Василев пред NOVA.

Действията на Кирил Петков са правилни. Първо, той да не прави коалиция с останалите партии на протеста преди вота, е абсолютно правилно от негова гледна точка. Защото той иска да събере електоралната тежест, която му принадлежи на него, а не да я разпилява с останалите формации. В тоя смисъл на думата и "Да, България" и Мая Манолова искат коалиция с Кирил Петков, защото искат да се закачат за неговата електорална тежест.

Другото нещо, което ми прави добро впечатление е, че Кирил Петков непрекъснато повтаря: коалиция, коалиция, коалиция, тоест в съзнанието на хората той се стреми да прокара посланието, че властта няма да зависи от него. Какъвто и процент да изкара, той цитира 30, дори и да стане първа политическа сила, нещо, което е доста оптимистично, той отново заявява в аванс, че ще е готов да работи с останалите партии. Дори казва, че би работил с всички парти, нещо, което може да буди някакви притеснения, защото Асен Василев беше казал в едно друго интервю, че стига ГЕРБ и ДПС да си признаят корупционните практики, биха могли и те да бъдат коалиционен партньор. Тоест, той не затваря вратата към никой, нещо, което ми се струва смислено като послание, предвид провалените два предходни парламента, които си отидоха в историята по простата причина, че политиците чертаеха между тях разделителни линии още преди да седнат на масата на преговорите, допълни Василев.

Кирил Петков вдъхва надежда че нашия парламентаризъм, който е коалиционен, който е консенсусен и който да може да функционир, изисква политическите лидери да седнат и да си говорят, неговото послание вдъхва може би надежда, може би доверие, че най-накрая ще има редовно правителство, каза още Слави Василев, цитиран от Фрогнюз.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 15 Отговор
    В неделя на Лъвов мост имаше млади учени и културни хора от цяла България, много ентусиазирани.

    Коментиран от #5

  • 2 Умните

    38 14 Отговор
    Измамници спонсорирани от Бобоков, Прокопоко, Божков, и бай Златиния.
  • 3 Сатъра на Хана

    20 11 Отговор
    Кирил Петков и Асен Василев смятат да посетят село Полковник Серафимово за да разяснят на гласоподавателите селяни - англичани тяхната платформа на английски .... Партия на Градските тарикати като Банкянския Селянин и ДБ
  • 4 Деян Икебаната

    31 8 Отговор
    Тоя Слави, прослави глупостта.
  • 5 Сатъра на Хана

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    АЗ СЪМ СТАР ИНЖЕНЕР , КОМУНИСТ, АМЕРИКАНЕЦ С ТРИ КУПЕНИ ПАТЕНТИ ....
    ...... И КАТО ТАКЪВ ОБИЧАМ НЕ ЧИСТИТЕ И КРАСИВИТЕ , А ГРОЗНИТЕ , МРЪСНИТЕ И БЕДНИТЕ ПОНЕЖЕ ТЕ СА ЧАДАТА БОЖИИ ...
  • 6 XAAXAAAXA

    11 4 Отговор
    Вярно ли бе 🤣🤣🤣
  • 7 !!!

    27 9 Отговор
    Абре, хорааа ... Поотворете си очите ... Поразтъркаййте ги ... Изчоплете гуреляците ... Пробвайте седа прогледнете, та да видите, че се касае чисто и просто за поредните глетави крадливи чекиджии .

    Коментиран от #12

  • 8 Противни

    29 12 Отговор
    Петков и Василев са новото проклятие на България, новото НДСВ.
    Васалите на САЩ.
  • 9 8777

    22 16 Отговор
    Кирчо и Кокорчо са проект на Стратегическия съвет на Радев. Аман от червени боклуци.

    Коментиран от #11

  • 10 хаберих

    2 5 Отговор
    - Боца, здравей! Разбра ли, че твоята Лили са я отвели в родилното?
    - А какво й е!?
    - Не знам...
  • 11 Тра ла ла

    18 9 Отговор

    До коментар #9 от "8777":

    Може да са били такива на времето и са от тъмно червен произход, но сега са правоверни, отявлени соросоиди. Поредните троянски коне на новите господари.
  • 12 Анонимен

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "!!!":

    Нацелил си ги точно в малката черна точка на мишената! Кликнах ти +! А като как не те е затрило модито - щото тук неправоверни постове не се допускат! Явно Киро и компания не са стигнали до тоя сайт засега!
  • 13 Последния Софиянец

    2 12 Отговор
    Я ми посочете други бивши министри с голям рейтинг?
  • 14 таньо

    19 6 Отговор
    На този пикльо колко са му платили за да дрънка глупости.Гледал ли се е в огледалото 4е има жълто около устата и не трябва да дава съвети

    Коментиран от #26

  • 15 РъпОн

    13 7 Отговор
    Защо постоянно ни давате поученията на този лили-пут. Това е гав.ра с народа. Този говори само глу.по.сти.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кирчо

    4 5 Отговор
    Обещавам да надъхам на всички минали под дъгата.
  • 18 Анонимен

    0 3 Отговор
    Под една друга статия в тоя същия сайт един коментатор прекороса Кирил Петков на Киро Йогурта във връзка с негов близък роднина! Доколко със/без основание е въпрос на който някой колега ще напише смислен и надявам се несъдържащ псувни, лични обиди и прочее отговор!

    Коментиран от #43

  • 19 За какво

    5 3 Отговор
    да си говорят? как заедно да продължат миналото разграбване може би!? Продажници! Ежеминутно ръсите глупости и предавате и продавате страната си!
  • 20 Гост

    13 2 Отговор
    Слави Василев е придворния "безплатен"глашатай на Кирчо.Почвам да се съмнявам,дали не си ходят сериозно.
  • 21 Продължавам

    7 2 Отговор
    Продължавам да се чудя---как така преди изборите няма да се обединяваме с Мая Манолова, за да не си загубим избиратели,които не я харесват.После,автоматично ли почват да я харесват?!Или вече СВИРЕНО,мандалото хлопна ,духайте супата и т.н.Леви,десни---турлюгювеч.
  • 22 Татьовото

    7 3 Отговор
    пак взе думата да чупи стойки. Кажи нещо за хладилния завод и за доносниците на ДС. Цял живот татьо ще те бута напред за кариера след като осигури кинтите от грабителската приватизация.
  • 23 сороснерес

    7 3 Отговор
    Този политолог...ама много ми е смешен по тв..погледнете само неговите жестове с нежните ръчички,как ги ръкомаха,как ги свива в юмручета.. все едно гледаш Хитлер..сигурно доста го учили на това изкуство..Фюрера стоеше пред огледало часове наред ..и успя да овладее тълпата..ама нашия къде се пъха между шамарите..да копираш Адолф..траги..комедия..

    Коментиран от #29

  • 24 миризлив пръч

    7 4 Отговор
    Абе Слави,ясно ми е че Киро и кокорчо са продукт на някой и се опитват да ни се продадат,но да видим кой ще им повярва.За мен те са си пълен фалш.Но народа ни все вярва на нов месия,и после се чуди как да го изгони.Предстои да видим......дежа вю.....Славуца
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    като всяко чудо до три дни хххххххххххххххххххххххххххххххххх
  • 26 Доооо

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "таньо":

    Зад този пикльо седи татко му. В. Василев кореспондент на БТА в Париж, ДС човек и приватизатор и унищожител на Хладилния завод в София. От къде то са му и милионите от наеми. Това леке кара поръчково Порше911 и живее на Оборище до Френската легация. А баща му е водещ все още в ТВ на БСП. Той го набута в канцеларията на Радев.
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    мошеници крадци лъжци далаверджиитп
  • 28 БАЦЕ ИДВА СЪС СТРАШНА СИЛА М'А'НГАЛИ

    6 7 Отговор
    ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ...26 ПОРЕДНИ ПОБЕДИ ...НА СВЕТИ БОЙКО ПОБЕДОНОСЕЦ...3 ПЪЛНИ МАНДАТА ...ЦЯЛА ЕВРОПА ..ЦЯЛ СВЯТ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С БАЦЕ...МАЧКАЙ ДОКРАЙ....
  • 29 Баща му

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "сороснерес":

    го е обучавал. И той го бута здраво напред. И спонсорира Радев. Затова този е там.
  • 30 СВЕТИ БОЙКО ПОБЕДОНОСЕЦ БЕДНОУБИЕЦ

    4 6 Отговор
    МАЧКАЙ БАЦКА ..КОМУУНЯГИ , ЧАЛГАРИ И ДЖЕНДЪРИ...ЦЯЛ СВЯТ Е С ТЕБЕ ....БЪЛГАРИЯ В ЕКСТАЗ....БАЦО ИДВА ПАК НА ВЛАСТ....МУУВ ЗА ФАТМАКА И КАУН РАДЕФФФФ...КАЗАХ
  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    РИБАТА се бмирисва откъм главата
  • 32 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    рибата в морето тия тиган на печката сложили

    Коментиран от #35

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    БОЙКО идва в ПЛОВДИВ стяга редиците на герб

    Коментиран от #37

  • 34 Нов Ред

    6 2 Отговор
    Реших сутринта да си игладя ризата ,включвам ютията ,боже и тя за тез двамата ми говори.Новите месии
  • 35 БАЦО МАЧКА ДО КРАЙ М'А'НГАЛИ

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ТАКА ТЕ ИСКАМ....МУВВВ ЗА ДЖЕНДЪРИТЕ , ЧАЛГАРИТЕ И КОМУНЯГИТЕ И ФАТМАКА....ВИКАЙ МОЩНО С ПЪЛНО ГЪРЛО ...КAУН РАДЕФФФФ ПEEEРACCCTTTT ПEEEРAAAACTTT.....🤑😨🥶
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ПЕТКОВ
    ВАСИЛЕВ
    НДСВ
    2
  • 37 ГEРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ще стяга разбира се! Победителите се подкрепят. Помниш ли снимката преди няколко месеца мачкащия всички Бойко прегърнат със Станислав Недков -Стъки , Георги Валентинов и Дани Илиев и написал под нея -"Победителите се подкрепяме". Това бе намек че нашите трошачи са активизирани да смажат всеки опълчил се срещу Герб

    Коментиран от #40

  • 38 Сашо

    7 3 Отговор
    Петков е голям смешник. Трябва на среща си да има много прости хора, за да им вдъхва доверие. Аз съм средно интелигентен българин и на мен ми изглежда- въздух под налягане. А пък и начина, по който влиза в политиката/купуване на партия, липса на идеология, бутането от страна на американците/, за мен като избирател е крайно неприемливо.

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "ГEРБ":

    много ми се подиграват ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ
    СТАМАТ
    МАГАРЕТО
    РАДИО АЛТАФ нищо не съм им направил помогними
    вярно лие това щото АТИЛА е починал ф

    Коментиран от #41

  • 41 ГEРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Да, това са наши хора. Изнервени са че Бойко бе свален от власт, но като го върнем ще се успокоят. Само тоз Софиянец не е от нашите
  • 42 6232

    3 1 Отговор
    В случай, че не сме наясно какво да мислим, трябва да гледаме кои одобряват канадеца. Това може да бъде верен ориентир! И ето сега, заради одобрението на този "политолог", трябва да ни светне ЧЕРВЕНО! Това е свързано, силно заинтересовано лице!
  • 43 8292

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Предполагам, че прякора е свързан с бизнеса на Петков - производство на пробиотик, съдържащ лактобацили.
  • 44 Хубаво

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "Сашо":

    мислиш колега. Много сме такива. Но в случая това не е от значение. Ваното е какво мисли Херо на Козяк. И какво и нареждат ония зад голямата вода. А в техен интерес е да ме хилави и калпави , че да може лесно да ни яхат.
  • 45 Василопеткофоб

    3 2 Отговор
    Личният политокосоциологосолтопковец на резидента продължава да си заработва по корем жалките подаяния и да инвестира в бъдещата си позиция на личен дронов асистент по всякакви социологически, ПР и политически въпроси.
  • 46 Павел пенев

    5 1 Отговор
    Какво е направил Кирил Петков, че толкова бързо се ориентирахте към него? Вярно е че бившите крадци от ГЕРБ не заслужават внимание,но бъдете по критични и към тези които изглеждат много почтени.

    Коментиран от #48, #50

  • 47 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ТОЗИ Е ДЕВАЛВИРАЛ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПИШМАН ПОЛИТОЛОГ ....... ТОЙ Е ПОЛИТОЛОГ КОЛКОТО ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП Е ДЕМОКРАТ ......ВСЯКА ВТОРА ДУМА В РЕЧНИКА МУ Е "ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА".........
  • 48 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Павел пенев":

    А Кокорчо какво?! Само за декорация ли е!
  • 49 Славчо П

    3 0 Отговор
    Детенце на Ченгенце с Порше .
  • 50 Димитър Вълев

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Павел пенев":

    Кои са крадци бе, ти крадци не си виждал . Кат почнеш от Рашкоффф с дванадесетте кенефа . минеш през всички измамници и отровители.
  • 51 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    ОТ ПЪРВОТО СИ ПОЯВЯВАНЕ Е " АНАЛ ЛИЗАТОР " - НО НЕ Е ВИНОВЕН - НАТИСКЪТ Е БИЛ ФИНАНСОВО ЖЕСТОК !!!! МАЙКА МУ СЕ РАДВА -БЕЗ ДА ЗНАЕ ,ЧЕ ЧЕДОТО И Е ПРОДАЛО- НАРОДА И !!!!!!!
  • 52 145 мили Славчо,

    1 0 Отговор
    защо не се завърнеш в Бостън.Какъв човек трябва да си, за да се движиш сред клошарите в центъра на София с поръчково порше, .както пише в много от коментарийте тук. Баща ти ти е казал явно "НЕ СЕ СТРАХУВАЙ" от маймуните, те нищо не могат да ти направят. И трябва да ти кажа, че за съжаление той е прав. На него никой нищо не му направи, след т.н. промяна, даже му " подариха" цял хладилен завод.Интересно какви подарэци очакваш ти от бъдещето?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове