22 Септември, 2021 07:12 3 154 35

Петър-Емил Митев: Кои са тези десни инструменти и как ще се получат левите цели?

  • петър-емил митев-
  • промяната продължава-
  • кирил петков

Ако се преведе на политически език, означава „дясна въдица за леви балъци“ или популизъм, смята политологът

Петър-Емил Митев:  Кои са тези десни инструменти и как ще се получат левите цели? - 1
Снимка: БГНЕС

„Има неща, които ме смущават - като десни инструменти с леви цели. Ако се преведе на политически език, означава „дясна въдица за леви балъци“ или популизъм. Кои са тези десни инструменти и как ще се получат левите цели? Например, не е решен още въпросът с канадското гражданство на Кирил Петков. Политическата почтеност изисква да кажеш на президента Румен Радев, когато те е поканил, да му кажеш, че имаш двойно гражданство”.

Това заяви Петър-Емил Митев пред БНР в коментар за формацията "Петков-Василев".

„Протестът от миналата година приключи, но не и партиите, които го представят. В момента просто се сменя моторът. Разбирам защо Румен Радев прие избори 2 в 1, защото ще има по-голяма активност. Партиите бяха разделени в предишните парламенти. Има системни, идеологически партии, които са част от европейското политическо пространство. Другите са конюнктурни, каквато е и бъдещата ПП „Продължаваме промяната“. Т.е., само се преразпределят гласовете на конюнктурните партии.

Системните формации имаха мнозинство в последните две Народни събрания. Самият факт, че се прави разграничение на „почтени и непочтени“, е непочтен акт. Демократичната култура е в диалога. Не може предварително да кажеш, че няма да говориш с ГЕРБ и ДПС, защото зад тях стоят 1 млн. души. Да се говори за политическа почтеност извън диалога не е адекватно“, заяви още политологът .


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    29 30 Отговор
    Като се спрат кражбите и се подпомогне бизнеса ще има пари за социални цели.То е елементарно,ама на Тикви как да обясниш!

    Коментиран от #9

  • 2 Канадското

    24 17 Отговор
    Чедо бил милионер за 4 месеца в бг ставаш и милярдер.

    Коментиран от #15

  • 3 Еми да

    32 3 Отговор
    Няма лево, няма десно всичко е за кинти !
  • 4 Последния Софиянец

    18 13 Отговор
    Лява партия в България никога не е имало.

    Коментиран от #7

  • 5 гадно

    27 6 Отговор
    Инструмента е лява ръка, десен джоб .
  • 6 Сатъра на Хана

    5 11 Отговор
    Демократическия Капитализъм на БКП Андрей Луканов .....СРЕЩУ Ислямския Феодализъм на БКП Замфир Яшаров Сакскобурготски Живков и неговите деца като Ахмед Борисов, УБО и Сергей Гергов....ЩЕ БЪДЕ КЛАСИКА НА ЧЕРВЕНИЯ БОЙ
  • 7 Сатъра на Хана

    10 9 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Единствената лява партия в момента е БСП, но дори и те не са достатъчно леви щото аз като Християн Комунист да гласувам за тях

    Коментиран от #21

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    29 3 Отговор
    Има ЕДНА Политическа каста и на нея не и дреме за ляво и дясно - важно е да е НА ВЛАСТ ‼️
  • 9 Боби Баламата

    19 12 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тъй де, СПЕЦОВ- МОШЕНИКА КРАДЛИВ ще спре кражбите?!?))) Или Асанчо завлякъл и фалирал Скандинавеца??
    Киро, Мая Галева ,Прокопиев,Бобока и Хитлера?!?

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 БАЙ Х@Й‼

    27 3 Отговор
    🇧🇬Паси дядо- пръв съветник на Живков❗Паси син - пръв НАТОвец❗ Паси внук -БСП❗
  • 12 Имструментите

    14 6 Отговор
    Лева ръка десен жоб
  • 13 Харесвам 🎃, само сготвени

    13 16 Отговор
    Е такива вампири, се опитаха да създадат от тиквата - "международник"... Този дядка е заспал в 1991 година и още не се е събудил... Игнориране!
  • 14 Спас

    6 2 Отговор
    Възможно е да е бил в известен смисъл политически почтен
  • 15 А ти - първо

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Канадското":

    научѝ граматиката и след това опитвай да сглобиш смислено изречение. Последните 12 години, неграмотниците си повярваха, че са нещо по-различно.
  • 16 Авертас

    6 11 Отговор
    Ако Продължаваме промяната се бяха появили сега със словесни послания, може би щх да се съмнявам в посланията им. но те запонаха с точни действия в интерес на редовите хора. Това е гаранцията, че ще оправдаят доверието ми. Всичко останало са словесни еквилибристики срещу новото поколение политици.
  • 17 Последния Софиянец

    14 11 Отговор

    До коментар #9 от "Боби Баламата":

    Тиквата те крадеше 12 години.Какво са откраднали лично от теб Кирил, Асен и Спецов?
  • 18 JEFF

    7 8 Отговор
    В цял свят, или поне в демократичните общества се практикува това. Развива се икономиката , като се дава възможност за частни бизнеси и предприемачество, които осигуряват работни места и плащат данъци, чрез които се постигат социални мерки . Това е толкоз просто и логично. От къде се формира държавния бюджет, от социано слабите ли ? Стига сте баламосвали хората. Успех на Продължаваме Промяната !
  • 19 Лъчо

    5 5 Отговор
    Всеки ден знайни и незнайти мафоатски тролове се активизират.Доказателство че се страхуват от Петков и Василев.С новата партия шансовете да завръщане на ГЕРБ с нулеви.ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА.БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ СВОБОДНА.
  • 20 патриот

    5 3 Отговор
    За да афишираш такъв абсурд, като десни инструменти за постигане на леви цели означава, че или нямаш елементарни понятия за компонентите на тая глупост или, че ни вземаш за глупаци, които може да бъдат баламосвани! Не следя из късо изказванията на тези юпита, но нещата около тях, които най много бият на очи, нещо не се вързват с декларираната от тях почтенност! Пък и друго, когато декларират уж сериозни намерения, не виждам физиономиите им да излъчват, вълнение, притеснение и загриженост за постигането на такива големи обещания!
    Понеже не ми се виждат много надеждни, мисля че за такива ситуации е полезна житейската мъдрост, когато си изправен пред някаква дилема, да се придържащ, към по безопасното, изпитаното и доказало надежността си решение!
  • 21 Такова

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сатъра на Хана":

    ... животно Християн Комунист няма!!! Ние комунистите сме атеисти, или както ни казват вярващите-безбожници!!!!
  • 22 Пепи

    3 2 Отговор
    С отстраняването на ГЕРБ от изпълнителната власт, вместо развръзка, сякаш възелът на политическата нестабилност се затяга. Кой бизнес, стоящ в дясното политическо пространство, би приел постигането на леви цели? Еле пък в България!?! Относно канадското гражданство на Петков. Ами то е директно проявление на почтеността на Петков, както и на президента Радев. Ако си почтен и си наясно със закона го обявяваш пред обществото, ако искаш да си честен и почтен към избирателите. А Радев няма как да не е знаел за това прикрито двойно гражданство. Ако не е знаел, то тогава с какво е по-различен от Борисов, който на пътя се запознава с една професорка и я прави министър на здравеопазването. Така че и Радев не прояви почтеност и да заяви открито да, знаех за двойното гражданство, но въпреки това наруших Конституцията на Република България. Много ми се иска да продължи промяната, но дали Петков, Василев и Радев са нейните носители? Как да им повярвам и на кого да повярвам?

    Коментиран от #25, #31

  • 23 дргб

    3 4 Отговор
    Десните цели са събираемостта на данъците от едни хора, които досега не са плащали данъци, а са пълнили касата на ГЕРБ.
  • 24 НАТО ВЕЦ

    0 1 Отговор
    Трикълдаун ....
  • 25 дргб

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Пепи":

    Тия размисли и страсти най- ще вървят в БГ мама-та. Много търсите почтеност сега от другите, но докато ГЕРБ бяха на власт, не търсихте никаква почтеност от тях цели 12 год. Сега се правите на много чувствителни.
  • 26 Antonny Queen

    2 4 Отговор
    Чета коментиращи по-горе, и съм обнадежден.В България има мислещи и кадърни хора, браво значи има надежда, не са останали само шарани.В спора се ражда истината, ние/българите/ достатъчно дълго спорихме, време е за съединението прави силата.Всички сме заедно в блатото.
  • 27 кой е този

    3 2 Отговор
    дърт комунист и защо някой трябва да му обяснява нещо. Мафията много се е притеснила явно. Взеха да изкарват знайни и незнайни герой.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Патето Яки

    2 2 Отговор
    Да не стане от продължавама промяната - ПП на продължаваме подмяната - ПП
  • 30 Фактъ

    2 2 Отговор
    Ще прилагат китайския модел . Защо не ? Китай е първа икономическа сила в света . Техният модел работи . Пожелавам им успех !
  • 31 Пепиии пепи

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Пепи":

    Целите на бизнеса не са социални, а постигане на печалби, работейки в рамките, зададени от законите. Събирането и разпределянето на парите от данъци, е работа на правителството (не на президента, не на депутатите). Ма ти ут де да гу знаш туй, а!?... (Нищо чудно - функционално-неграмотните сред учащите са 40 %. А те са от семейства на родители с подобно мислене - още Тодор Живков, сърпове и чукове са им в главите...)
  • 32 Василопеткофоб

    4 1 Отговор
    Не мога да си представя истински успешни бизнесмени да си зарежат бизнеса на Запад за да дойдат да участват в някакво служабно правителство и в някакъв политически проект. Тъй като най-малко тези двамцата могат да говорят за някакъв патриотизъм и любов към народа и държавата, то най-логичният отговор е, че се касае за огромни пари, много, много повече от милионите, които уж били изкарвали като "супер успешмни" бизнесмени на Запад. Между другото, декларациите им за имотно състояние показват, че не са били и чак толкова успешни. Освен ако не са излъгали и в тях за имотното си състояни.
    Та, накратко, става въпрос за много, много, много пари, които ще дойдат от държавните финанси в джобовете на тези "бизнесмени". И това ще с пари на хората, на България, които вместо за подобряване на живота на хората, ще отидат в личните сметки на тези граждани.
    Вяно в Харвард може да учат на бизнес, но не и на честност и морал.
  • 33 XYZ

    1 1 Отговор
    Пожелавам ти да си жив и здрав и ще видиш - малко търпение!
  • 34 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ..... " ЖИВ Е ТОЙ -ЖИВ Е - ТАМ В ИНТЕРНЕТА - С ПОСЛЕДНИ СИЛИ - ПЛАМПА И ДРЪНКА !!---ПОЛУУМРЕЛЯК -БЕЗ СИЛА МЪЖКА ---СТАРЕЦ ПРОКЛИНЯ- ЦЯЛА ВСЕЛЕЕНА " !!!!!!!!!!!
  • 35 ЕЕЕХ

    0 0 Отговор
    НЯМА ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА ОБЪРКВАТЕ ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕЧЕЦ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове