Last news in Fakti

23 Септември, 2021 12:09 2 116 26

КНСБ: Парното на домакинствата ще нарасне с двуцифрен процент

  • парно-
  • ръст-
  • цена

АИКБ прогнозира, че ръстът на тока на свободния пазар ще продължи през следващите две тримесечия

КНСБ: Парното на домакинствата ще нарасне с двуцифрен процент - 1
Снимка: БГНЕС

Ръст на цените и на пазара на тока. Необходими ли са спешни мерки и какви трябва да са те? Колко време ще продължи инфлацията? В "Твоят ден" темите коментират Пламен Димитров от КНСБ и Васил Велев от АИКБ.

"Такива цени никога не е имало, при това толкова бързо ескалиращи. Това е безпрецедентно. Очаква се средната пазарна цена да бъде двойна. Това означава, че всички, които са на свободния пазар и не са битови потребители, получават двойни сметки за ток и те ще продължат да растат. За следващите две тримесечия прогнозата е такава", обясни Велев.

Според него над 2 млрд. лева допълнително ще бъдат иззети на свободния пазар.

"Това става или за сметка на възнагражденията на хората, или за сметка на ръст на цените. Те са над два пъти спрямо прогнозните и над три пъти спрямо миналогодишните", разкри той.

Според Димитров пък няма държава в Европа, която да се справи сама с ръста на цените.

"Има предпоставки за перфектната буря. С тези заплати няма как да се справим. По линия на цената на тока домакинствата ще бъдат защитени, но по линия на газа няма да бъдат. Вероятно сметките за парно ще нараснат с двуцифрен процент", смята той.

По думите му са нужни конкретни пакети за помощ на хората.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тракиец

    22 22 Отговор
    Връщайте тиквата,че тези ни съсипаха.

    Коментиран от #8, #22

  • 2 Сандански

    13 3 Отговор
    Купувайте акции на Газпром,
    тази година печалбата им ще е над 1000%. Не се хапе ръката, която те топли.
  • 3 Иван

    21 0 Отговор
    Що не? Като никой не протестира, мога да го вдигнат и с трицифрен процент.
  • 4 Последния Софиянец

    12 8 Отговор
    Подложите на Тиквата.Имаме нужда от истински синдикати.
  • 5 БРАВО РАДЕВ

    11 24 Отговор
    РАДЕВИТЕ ЕКСПЕРТИ СРУТИХА ДЪРЖАВАТА. СЕГА НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗРИНЕ НЕУДАЧНИЦИ.
  • 6 Не е възможно

    20 1 Отговор
    Щом българските "синдикати" не са организирали нито една стачка последните 15 години значи сме най добре в целия свят - и по заплати и по пенсии и с най ниски цени. Единствения протест, в който са участвали е в подкрепа на крадеца Балтов.
  • 7 Ааааа

    15 1 Отговор
    Закривай Топлофикация! С тези постоянно увеличаващи се цени на топлата вода, трябва да си луд да останеш техен абонат. Въпросът е, кой ще купи сградният фонд и за какво ще се ползва, евентуално?

    Коментиран от #16

  • 8 Бойко никога нямаше да позволи това

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тракиец":

    И тва е верно😉
  • 9 ВИСОКИ ЦЕНИ

    12 8 Отговор
    ВИСОКИ ПЕЧАЛБИ НА ОЛИГАРСИТЕ, РАДЕВ ЗАЩИТНИКА НА ОЛИГАРСИТЕ, ОНИВИНИХА ВСИЧКИ И ГИ ПУСНАХА НА СВОБОДА, А СЕГА ПЛАЩАЙТЕ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ.
  • 10 ммм

    14 2 Отговор
    Продажните синдикати ще направят ли нещо по темата или само констатират нещо което знаем?

    Коментиран от #19

  • 11 Пич

    14 2 Отговор
    Добро утро... Айде , гласувайте за Кирчо и Асенчо , да видите тогава...

    Коментиран от #12

  • 12 miro

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пич":

    Кирчо и Асен са про-ЕС и подркепят Зелената сделка, така че очаквайте още много повишения на парно, газ и ток.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мда

    11 7 Отговор
    Бойко щеше да оправи нещата, с още един многомилиарден заем! Що не питате какво направи Фандъчкова за Топлофикация, нали тя е Принсипал на предприятието? А да, тя се е фокусирала 2-ри мандат върху коледната украса.
  • 15 БСП най крадливата партия

    5 9 Отговор
    ДОКАТО РАДЕВ И КОМПАНИЯ СА НА ВЛСТ И ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСА НА ОЛИГАРСИТЕ А НЕ НА НАРОДА ТАКА ТЕЖКО ЩЕ НИ Е. ЗАТОВА ОСТАВКА А РУСКИЯТ ШПИОНИН РАДЕВ.
  • 16 Предприемач

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ааааа":

    Е! Ако, някой има интерес и пари ще го купи!:) Нито ти, нито аз ще сме!:) А, това че си на студено...! На кого му пука!:)

    Коментиран от #21

  • 17 мнение

    9 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Такива цени никога не е имало, при това толкова бързо ескалиращи. Това е безпрецедентно

    Не, ние помним виденовата зима.
    Предстои радева зима.
  • 18 АНАЛИЗ

    8 3 Отговор
    БРАВО БЕ ПРОТЕСТАНТИ -КЕ.ЛЕ.ШИ.ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОМЯНАТА ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ!! КИРЧО И КОКОРЧО ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ЛИЧНО ЗА ВАША СМЕТКА !!
  • 19 Незнайко

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "ммм":

    Ама, още има ли синдикати?!:)
  • 20 КНСБ Димитров Казионни структура!!!

    7 1 Отговор
    В Велев, Казионна Организация, наливат в момента вода в Мелницата на Борисов!! Той сиги Отглежда ше и хранеше 12год!! Сега мусе отблагодаряват?? 12год бяхме забравили, че Съществуват!!
  • 21 Ааааа

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Предприемач":

    Не така, как ще стоите на студено.....парното на макс! Тоя 1млрд лева как ще го връща Топлофикация? Помогнете, спасете Топлофикация! Кой как може, с по 100, 200лв върху новата сметка. Пусни парното на макс, за едно по-топло бъдеще!
  • 22 Честито

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тракиец":

    Ви служебно правителство и Прокопиев !
  • 23 Беше ясно

    6 0 Отговор
    Нали никой не си е помислил, че ще си стоим в къщи година и половина, ще се затваряме през няколко месеца за по няколко месеца и това ще мине безнаказано?
    Дойде време да си плащаме за това.
  • 24 1122

    2 0 Отговор
    Румен Радев е за тъпите сащ.Не е за Русия.Против нея е.Затова Кирил Петков и Василев, ще ни пробутват "Зелена енергия"За това, че от мошеника Иван Костов, ненормалния Филип Димитров, джендър-евреина Станишев, до предателя ,Б. Борисов,комунист,с активна членска книжка на член на БКП/БСП,ни продадоха за картинките на F-16 на корумпираните сащ ,ще студуваме.Или, ще купуваме газ от Гърциия и от Турция ,на цени определени от тях.Престъпната политика на Б. Борисов, към която напоследък се присламчва Румен Радев, и е в основата /разбира се ,той отрича/,на новасъздадената партия на двама Харватски мошеника/единия с Канадско гражданство/,ще ни остави на студено тази зима.По времето на Виденов,нещата не бяха толкова тежки.Това ни очаква от лизането на дупетата на най-пропадналата страна, сащ.Но за това са виновни всички от Парламента.Най-щастливи са ДПС.Пак, ще крадат на воля ,ще дават гласове на Герб, на новата партия,а българите пак ще бъдат излъгани.Когато си предател и се съешаваш с престъпна страна,с престъпни 15/30 секти,като сащ ,ни очаква само провал.
  • 25 Пенсионер

    3 3 Отговор
    Добро утро како Пенке? Пламене скачането на цените сега ли го разбра? Това още е нищо. Скоро ще дойде Радевата зима. Може да се окаже по лоша от Виденовата... За пенсии и заплати няма смисъл да се говори. Те са отчайващи.
  • 26 99 процента

    2 0 Отговор
    99% също е двуцифрен .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове