Last news in Fakti

23 Септември, 2021 12:19 2 767 33

Алибегов след срещата на туризма с Янев: Ще продължим да работим както досега – протестно

  • алибегов-
  • янев-
  • среща -
  • туризъм-
  • работа-
  • протестно

Ваксинацията е възможност за осигуряване на икономически растеж, категорична бе Полина Карастоянова

Алибегов след срещата  на туризма с Янев: Ще продължим да работим както досега – протестно  - 1
Снимка: БГНЕС

Дадохме 10-дневен срок, в който и правителството, и браншовите организации трябва да свършат много работа. Това каза Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията след срещата на служебния премиер с представители на туристическия бизнес и министри, цитиран от bTV.

„Ще продължим да работим както досега – протестно. В следващите дни ще депозираме нашите предложения в Министерството на туризма на база европейските практики“, каза Алибегов.
По думите му предстоят срещи с новите министри на икономката и финансите, на които ще изложат опасенията си и това, което искат да бъде променено в мярката „60/40“.

Министърът на туризма Стела Балтова от своя страна заяви, че на срещата всички са се обединили около няколко тези. Най-важната от тях е, че държавата има нужда от работещ сектор „Туризъм“.

"Всички искат да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос за развитието на икономиката в страната", каза Балтова.
До 10 дни ще се направи втора среща, като през този период ще бъдат взети решения по три направления:

- да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектора в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес. Страната ни има интерес от това да остане "зелена дестинация", а изискването за това е да бъде постигнато ниво на ваксинация, което да позволи на чуждестранните туристи да пожелаят да посетят България;

- да се намери пакет от сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти;

- още днес трябва да бъдат взети решения в перспектива 2022 г. – освен практически и финансово-икономически мерки.

Ваксинацията е възможност за осигуряване на икономически растеж, категорична бе Полина Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.

„В този смисъл предложихме министърът на финансите да намери необходимата форма, под която средствата, които бяха заложени през актуализацията на бюджета, да бъдат използвани именно за осигуряване на стимули за ваксинация на гражданите“, каза Карастоянова.

Тя поясни, че от години Националният борд по туризъм настоява бюджетът на Министерството на туризма да бъде съществено увеличен в частта си за национален маркетинг и реклама.

Сред коментираните теми на срещата със Стефан Янев е била и гарантирането на устойчивост на туристическата индустрия през 2022 г., механизмът за който трябва да бъде изработен със състава на това служебно правителство, за да не се допусне загуба в БВП, обясни Карастоянова.

През следващите 10 дни трябва да бъдат готови и мерките, които ще направят възможно бизнесът да работи.

„Това става през инструментариум от различни видове тестове, които удостоверяват здравния статус на всички ползватели на публични услуги. Искаме този кръг от тестове да бъде прилаган не само за ползване на услуги в хотели и ресторанти, но и в други сектори“, обясни Полина Карастоянова.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5656

    50 8 Отговор
    Тоя не разбра ли, че не се интересуваме как щял да работи. Тия заведения се оказаха най- важните за Бг, бе! Те по- важни от здравеопазването и отбраната ли са?!

    Коментиран от #29

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Иван

    13 26 Отговор
    По принцип са прави, няма никаква логика заведенията на работят след 23 часа, да не би вирусът да заразява само нощем?
  • 4 Как

    43 11 Отговор
    така ще работиш протестно , кой си ти , бе ? Има правила и наредби и си длъжен да ги спазваш !
  • 5 даа

    36 3 Отговор
    В държава с 80% противници на ваксините, всеки бизнес участващ в агитацията е обречен на фалит!

    Коментиран от #21

  • 6 MERS

    6 4 Отговор
    Няма смисъл от тези ковид мерки като има застели ваксини с изтичаш срок на годност в складовете?!
  • 7 БРАВО ТОЛУПИ

    27 5 Отговор
    АЛИ БЕГОВ И БОЙКО ВЕЧЕ СА В ХАСКОВО ЗА ОТКРИВАНЕ НА НОВИЯ ВОДОПРОВОД - РЕМОНТИРАН ПРЕДИ МАЛКО !
  • 8 Меката Мария

    6 2 Отговор
    Ша Ви оправи.Чакай те
  • 9 Последния Софиянец

    37 4 Отговор
    Алибегов е подлога на Тиквата!

    Коментиран от #31

  • 10 Алибегай

    15 6 Отговор
    БОЙКОтирам служебния кабинет!
  • 11 Бай...

    32 6 Отговор
    АлиБегов! Ти и твоите приятели сте наети от Борисов да мътите водата на СП и чрез него се опитвате да компрометирате Президента! Длъжни сте както всички граждани и фирми да спазвате закона и правилата, или си въобразяват, че сте най-важните в тази държава! Борете се за компенсации, а не да работите против правилата!
  • 12 Българка

    29 4 Отговор
    Тоя умирисник не се спря. Оставам с впечатление , че икономиката ни е само ресторанти и магистрали. Това са обръчите фирми около Баце. Явно те са активизирани за окопна война и саботажи.
  • 13 Калмук

    29 5 Отговор
    Наясно ли сте каква държава имаме, щом тоя шушляк не само не зачита наредби и закони, но и демонстартивно се хвали с това ?!?!
  • 14 Ричи

    2 7 Отговор
    Протести му е майката. Може пак да те пуснат на фланелката.
  • 15 Анонимен

    15 6 Отговор
    Сачева от герб живеел с Нея. И тя как си ляга с тоя, с тая мазна коса. Може и да е вашлясал, въшки пък ходят по чисто. Извинявам се. По мръсно ходят жените. Мускули на килограм. Ежко бежко ще протестира, ако скочат останалите, които поради грешки на лекари всякакви си отидоха без време и трябва да се радвате за вдигнатата ръка на Президента Радев.
  • 16 Гай Турий

    24 2 Отговор
    Тоя Али... какъв туристически оператор е?! Чист кръчмар и "баровец". Ами глобявайте го всяка вечер, след като не е затворил и толкова! Цените им надути 4-5 пъти и все реват, че нямат пари. Омръзнахте ни бе. Лентяите да започнат истинска работа и вие ставате излишни.
  • 17 Бамбука

    20 2 Отговор
    Няма да е лошо НАП да провери колко данъци и осигуровки са внесли фирмите на този "протестиращия". Как са осигурявани служителите му и той самия.
  • 18 Този дава Ултиматуми на Държавата??

    18 4 Отговор
    Този Който създава Хаус, да не се спазват мерките в Заведенията, този определя Срокове на Държавата!!! Марионетка на Борисов, играе по неговата свирка, да се вдига бройката на заразените а Борисов да Реве, че само той може да се справи!! Елементарен Сценарий!!
  • 19 ГОРСКИ

    11 3 Отговор
    Вие май ще искате правителството да ви вкарва туристи, пари се дават за свършена работа!!!!!!
  • 20 XYZ

    13 3 Отговор
    Явно имате ясни инструкции от ГЕРБ - постоянно да поддържате напрежение в обществото!
    Сякаш си нямаме друга работа, освен да ходим по заведения!
  • 21 Точно

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "даа":

    С кеф ти праснах плюса
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Джони

    4 1 Отговор
    ТурчинКато си недоволен отивай да брамчиш пак на Карти в Австрия..
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ковид 2021

    6 1 Отговор
    Абе тези хора все още ли не разбраха, че "лапаницата" от туризма, хотелите, увеселителните барове и ресторантьорството вече свърши и остават в миналото с въведените мерки за сигурност , задължителните сертификати за ваксинации и очакваните зимни локдауни и заедно с новите цени на тока, ще са само в тежест на себе си с опасността от фалити,затова държавата се очаква да започне по етапното им закриване на този вид услуги и че трябва вече да се преквалифицират в нови професионални услуги с изолираното домашно самозадоволяване и развлечение на населението.... !!!!
  • 26 ТЪРТЕЙ

    6 2 Отговор
    ОРАТА НЯМАТ ПАРИ ЗА ПАРНО И ТОК ..................ТОЙ ИСКА ДА ,,РАБОТИ" - ЗАРАДИ ТАКИВА РАБОТНИЦИ СТИГНАХМЕ ДО ТУК - ПАРАЗИТ ГАДЕН !
  • 27 питащ

    7 2 Отговор
    Скрий се бе недоразумение човешко. Такава подлога си на бойко, че не може да бъде. Когато по време на неговото управление ви затвориха напълно, защо не протестира бе несресана маймуно. Сега очаквам факти да ми и зтрие коменатара, но ти си с образ на маймуна. Съжелявам, че обиждам горките животни заради простотиите ти.
  • 28 Някой си...

    2 1 Отговор
    АЛИ БАБА, ЩЕ ДОЙДЕМ ДА ВЕЧЕРЯМЕ В ТВОЯТА КРЪЧМА, НО АКО СЕ ЗАРАЗЯ, ЩЕ СЕ ВЪРНА... А БЕ, НА ЖЕНА ТИ МНОГО ЩЕ И ОТИВА ЧЕРНО ...
  • 29 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "5656":

    А ти не разбра ли, че ще продължават ваксиниране и тестване? Ще влизаш , където и да е или , ако покажеш ваксинация, или с Тест :(
  • 30 Касаматис

    3 0 Отговор
    И кво, ако не си ваксиниран не можеш да си купиш хляб.Ще има палежи и изпочупени магазини ей така за назидание, ако се позволи нещо подобно.
  • 31 Истината

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    А служебните ваксъри на кого са подлоги ? Не са ли същите като Бойко- продължават Извънредното положение без да е необходимо, искат ваксинация, искат тестване - скоро ще го въведат задължително при влизане , където и да е .
  • 32 Кунчо

    0 1 Отговор
    До всеки блок, бар.Мечта.Кафе, еклер, кифла, екстра.Бе яяяяяяя
  • 33 Абе,

    2 1 Отговор
    Алишебекович,що като бяхте затворени осем месеца трая и се вози с джипката,а сега се сети да протестираш ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове