Last news in Fakti

24 Септември, 2021 19:14 4 706 49

Бойко Рашков: Разнасят се куфари от една област в друга, няма да стоим безучастно

  • бойко рашков-
  • куфари-
  • разнасят-
  • области-
  • стоим-
  • безучастни

За разлика от преди, сега разследванията били за купуване на гласове от ГЕРБ и ДПС, казва вътрешният министър 

Бойко Рашков: Разнасят се куфари от една област в друга, няма да стоим безучастно - 1
Снимка: БГНЕС

Обвиненията на ДПС Бойко Рашков определи като политически спекулации. Припомни, че към него е имало и питане в парламента, но ДПС тогава не са посочили никакви конкретни факти, които да потвърждават тезата им за полицейски произвол и репресия преди изборите от 11 юли.

Бойко Рашков заяви, че няма как да вярва на голи твърдения, които не са подкрепени с конкретни факти за произволни действия на полицията при предотвратяването на изборна търговия преди вота на 11 юли, допълват от БНТ.

"Ако има такъв случай веднага ще разпоредим проверка и ако има виновен ще вземем съответни мерки", заяви Бойко Рашков.

Според Рашков преди последните избори полицията е изготвяла предупредителни протоколи, съгласно закона, на хора за които е имало информация, че участват в подготовката на схеми за купуване на гласове.

"И в една такава предизборна обстановка, при която отвсякъде тече информация как определени лица, свързани с политически партии, не с МВР, а с политически партии, се подготвят да купуват гласове. Разнасят куфари от една област в друга и плащат на бедните слоеве както с пари, така и с продукти, ние няма как да стоим безучастно. Това купуване на гласове е купуване на душите на тези хора", заяви Рашков.
Бойко Рашков твърди още, че преди и след изборите на 11 юли са образувани десетки повече разследвания за купуване на гласове в сравнение с периода, в който МВР се е управлявало от предшествениците му Младен Маринов и Христо Терзийски. Освен това за разлика от преди - сега разследвания били за купуване на гласове именно от страна на ГЕРБ и ДПС.

"Щом така подхождат от някои партии, чийто депутатски места именно в резултата от полицейската активност бяха намалени с по 10-15 такива. Щом като те по такъв необективен начин обвиняват действията на полицията, ние тогава ще започнем да огласяваме информацията за дейността на някои техни активисти, които се занимаваха с кампанията преди 11 юли само с покупко-продажба на гласове. Справка - центъра на България около Гурково, Казанлък, Сливен и други. Или пък изведнъж се пренася електората на българските турци към Враца и Монтана, където няма нито един от тях и се пита в задачата как се получава това", каза Рашков.

Рашков за пореден път критикува и прокуратурата. Той заяви, че МРРБ са изпратили резултати от своя проверка на обекти от пътното строителство и в прокуратурата има образувано досъдебно производство, което било на трупчета.

"Моята информация е следната: прокурорът, който наблюдава делото и е от специализирания отдел на Софийската градска прокуратура като му е направено едно предложение и искане от разследващите следователи от НСлС да внесе това искане в компетентния съд и да се разреши претърсване и изземване на документи от една фирма, прокурорът си е оставил някъде това предложение и си е взел отпуска до 10 или 15 септември и това действие не е извършено. Там се създава и такъв манталитет - слушам и изпълнявам. Докато не се обади този човек с каскета никой нищо не предприема и не прави", каза Рашков.

Проверката на ДАНС в КЕВР и енергийната борса са заради високите цени на тока на свободния пазар и съмненията, че причините не са пазарни.

"Има ли спекулация или няма спекулация. Има ли някъде фактор, който води до подобни скокове в цените, като отчитаме, разбира се, че за голямо съжаление е тенденция и на световния пазар. Освен това въпросът е чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, за да дойде сега есента и да почне да се колебаят цените главно нагоре. И да се каже: вижте колко е лошо служебното правителство".

Според Рашков резултатите от проверката за цените на тока ще станат ясни в следващите дни.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    30 11 Отговор
    Нема да микрадеш куфарите че ще мачкаш таралеж с гол г..

    Коментиран от #20

  • 2 отвратен

    55 19 Отговор
    Герб са абсолютната гнус на държавата , а ядрото им е до един за пандиза !

    Коментиран от #15, #49

  • 3 Кирчо

    41 14 Отговор
    Да вземе Рашков за Мин на редовен кабинет.
  • 4 Последния Софиянец

    44 12 Отговор
    Рашков да им вземе куфарите с пари и да ги раздаде на бедните.
  • 5 Чисто Златка

    16 49 Отговор
    А Рашков разнася пълни куфари от тоалетните си на таваните си :) Дали са пълни с кюлчета?

    Коментиран от #6

  • 6 Последния Софиянец

    38 16 Отговор

    До коментар #5 от "Чисто Златка":

    И да разнася са си негови,а не крадени от народа цели 12 години.

    Коментиран от #23, #24

  • 7 Бибитко

    38 8 Отговор
    ДПС подхвърля на бедняците и сиганите жалки трохи, за да гласуват за тях и за да може беят им Ахмед Доган да се шири в палатите си и да се къпе в злато, а Данчо Ментата да надува още повече тлъстите си сметки. А пуделчето Карадайъ лае бясно по мерките срещу купуването на гласове, като ги обявява за "комунистическа диктатура" и "посегателство към правата и свободите".
  • 8 Последния Софиянец

    5 12 Отговор
    Притискат ме, да приема поста министър но туризма,не знам какво да правя. Храня много гърла,но отец Дионисий ме съветва да приема. Идва цунами от милиарди
  • 9 Сатана

    16 33 Отговор
    От Дондуков 2 се носи вонята на Новия морал.Ще разследваме хипотетично купуване на гласове,но ще си траем за суспендиране на Конституцията на България назначавайки чужд гражданин за министър?
    К’во става бе ,Рашков?Двата шмекера с какви пари са финансирани?

    Коментиран от #12, #13, #44

  • 10 хихихихихи

    17 8 Отговор
    Карадайъ куги шъ си опрай българския?
  • 11 Последния Софиянец

    10 17 Отговор
    Приди малко говорих с Кирчо. Може да не преминем 4%. Хахаха

    Коментиран от #14

  • 12 Последния Софиянец

    30 8 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана":

    Целият народ знае че се купуват гласове.Това не е тайна за никого освен за вас гербавите.
  • 13 Бибитко

    23 10 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана":

    А каква полза като вашия цар Тиква е жител на село Банкя? Отговорът е: "Дванадесет години лъжи и крадене!" Кранчето вече спира и затова, герберчета, квичите до небесата!
  • 14 Последния Софиянец

    10 4 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Кирчо е в Стара Загора бе трол!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гоце

    8 12 Отговор
    Егати държавата щом тоя й е министър!
  • 17 Последния Софиянец

    2 9 Отговор
    Кирчо даже се шегува, че може и премиер да стана. И на шега току-виж съм станал премиер.
  • 18 Гласуващ

    20 11 Отговор
    Браво на Рашков, всички честни българи го подкрепят в мерките срещу купения вот!
  • 19 Симеонов

    22 8 Отговор
    Гербавите тъ паци са толкова про сти, че си мислят, че Президента увеличава цената на олиото и на тока.
  • 20 ПЕНЦИОНЕР

    10 13 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    ....... РАШКОФ... ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ВА БРАТ..!!!!!..... КАВИ КУФАРЕ СА ТИ У ГЛАВАТА ВА... ПИАНКА..... ПФУ... МИНИСТЕРР НА МВРО...!!!!!!!
  • 21 Дани

    14 8 Отговор
    Ей тези гробаджии съсипаха държато окрадоха заемите взети на гърба на народа и сега тъпите крадливи твари гледат сеира за който те са виновни но простата администрацша която им е сигерен електорат не са ли Българи не виждат ли диктатора тиква кокво прави за собствена сметка и защо на изборите него изритат да може наржда да си отдъхне и да има един истински парламент парломент чиито работждател е народа и да работи и твори за благото на държавата а бб каскета и сие до влязат в затвора и да си платят за всичко причинено за 12 години ухпавлениеНАРОДЕ Събуди се иги измени като непотребна веш в боклука

    Коментиран от #25

  • 22 Шоп

    15 9 Отговор
    Радев предупреди.Атаките ще бъдат от всякъде.Змията хапе най много преди да умре.
  • 23 Чорбар

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Още ли се подмазваш на известните? Няма да ти дадат парче от баницата колкото и да се напъваш да се залепиш за "известните на деня". От прост кръчмар политик не става!

    Коментиран от #33

  • 24 Айде бе

    10 14 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Да ние сме вчерашни, а Рашков "с честен труд" направил 19 апартамента на негово име. Смешки!

    Коментиран от #26, #47

  • 25 Айде марш

    12 14 Отговор

    До коментар #21 от "Дани":

    Народа се събуди и ще бие шута на Радев и компания. За 6 месеца ви видяхме че за нищо не ставате! Лозунгите са едно, ама ние гледаме цените!

    Коментиран от #35

  • 26 Последния Софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #24 от "Айде бе":

    Няма доказателства за обратното, значи имотите на Рашков са с честен труд. И за мен се носят слухове, че крада ток и съм обратен, но доказателства има ли?! хаха ха ха ха
  • 27 Ахахаа

    7 7 Отговор
    Издаване на предупредителни протоколи за евентуално подготвяне на схема за купуване на гласове. Как звучи само а? Ала бала портокала.... Няма такива обвинения, няма престъпления, няма арестувани но има съмнения. Лошото е, че наивниците му вярват на тоя.
  • 28 Герб са страхливи мишки

    6 8 Отговор
    Борисов се държи недостойно.Не е лош човек,но откъм мъжко поведение е пълна скръб..
  • 29 Гербавите само пишат, че това и онова се

    5 5 Отговор
    Вдигат цените от Президента!! Гербавите са наясно, просто пишат, а и хората са наясно, че НЕЕ така Нека си пишат, просто повод да пишат!!
  • 30 12345

    5 2 Отговор
    Бибитко не е лош, но който се захване с х и у губи. Те го издигнаха и те го мачкат и ще го довършат. Кой се хваща с мохамеданите богати и с дпс. Геноцид спрямо бедни турци и българи остави без препитание тютюна. Карадайъ да замълчи, че те явно без ьа се пазят се нареждаха по списък по 20 юева, и българите и те да не останат, мъж и жена. Виж списъците от преди. Да не мислиш, че лъжем и кмета от кватрал на квартал се срещаше и уговаряше и днес малцинство българи. Много трудно вече се живее в България. И завиждат на отвън напусналите Бг, а кога бяха безработни след образование висше им се радваха българите връзкари. Иди ги разбери. Щом ние сме живи и над 13 г безработни и вие ще оцелеете в бг.
  • 31 кой

    5 6 Отговор
    Рашков, ударете ги с пълната сила с която разполагате. Сринете корупционния ѝм модел.
  • 32 Избягал от село, ама то от него не

    7 6 Отговор
    Цитат от Рашков пред медиите: Оня с каскета.,😂
    Е, дами и господа, това е нивото на служебните министри на Радев.
    И сега си представете Гешев да отговори на Рашков в неговия стил: Оня с дамаджаната и с 19 те клозета😂😂😂.Ще настъпи такъв вой от всички "почтени" медии, и протестърите ще се възпалят,😂😂А сега радиомълчание😂😂тишинаааа😂😂😂
  • 33 САЩ

    4 3 Отговор

    До коментар #23 от "Чорбар":

    Колко хубаво си се определил като "Чорбар". Да не си роднина на шкембе-чорбаря от Банкя, дето има чекмедже банк?
  • 34 ГЛАС НАРОДЕН

    2 7 Отговор
    РАШКОВ КРАДЕЦА, ЕТО КЪДЕ СА ПЕНСИИТЕ КАТО ИМА 300 КАТО НЕГО С ПО 20 ИМОТА И МИЛИОНИ БАНКОВИ СМЕТКИ. ЧУДЕТЕ СЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЦЯЛ ЖИВОТ НА ХРАНИЛКИ БКП.

    Коментиран от #37

  • 35 САЩ

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Айде марш":

    Айде марш в зайчарника.
    Еднокнижника и компания ГЕРБ ни крадоха 12 години и сега като ги разобличиха са виновни тези дето 6 месеца им вадят далаверите.
    Никога повече ГЕРБ и Винету.

    Коментиран от #38

  • 36 ХА ХА ХА

    8 4 Отговор
    ВЕРНО БЕ РОШКОВ , НЕ СТОЙ БЕЗУЧАСТЕН ! ИДИ И УЛОВИ СЪВЕТНИКА УЗУНОВ ДЕТО РАЗНАСЯ ТИЯ ПЛИКОВЕ , ПАЧКИ , УЙСКИТА , ПУРИ ....И КАКВО ЛИ НЕ ....ФАТМАКА МНОГО ЩЕ ТИ СЕ ЗАРАДВА ЗА ТОВА !!! ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН , ЩЕ СИ УВОЛНЕН , ЗА НЕСПРАВЯНЕ СЪС РАБОТАТА !
  • 37 Глас БОЖИ

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "ГЛАС НАРОДЕН":

    Крадеца е само един от 12 години насам. Пъкъла го чака. Безбожник и бездарник.
    Похвално слово за служебния кабинет разкрил и разобличил крадците.
    Слава на Бога!
    Ами!
  • 38 Още на тия избори БОЙКО се връща !

    7 6 Отговор

    До коментар #35 от "САЩ":

    Той и ГЕРБ ще управляват България ! А ФАТМАЦИТЕ , ще са при БАЙ СТАВРИ !

    Коментиран от #46

  • 39 Пурпурно сърце

    6 3 Отговор
    Много гласове се купуват в селата на Врачанско. Местните органи на МВР не се справят или саботират Рашков. Трябват много решителни действия срещу нарушителите на закона!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Биби Долапчиев

    3 3 Отговор
    Ми тага е Рошко некои разнасаме куфари,долапи,други надигате дамажани по зелени чорапи!
  • 42 Павел пенев

    1 2 Отговор
    Купувачите на гласове за изборите да бъдат арестувани заедно с поръчителите от ГЕРБ и ДПС -престъпниците Борисов и Карадайъ,парите да се конфискуват а двете партии заличени от съда. Само така политическата обстановка у нас ще се успокои.
  • 43 Бай Гошо

    2 2 Отговор
    Абе, милиционер въшлив, превърнал си се в селска клюкарка. Повтаряш тъпотиите на оня фатмак резидент, без да мислиш. Но май се обръща палачинката и ще гризнеш дръвцето.

    Коментиран от #45

  • 44 ЧуматаГерб

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана":

    Със МИТНИЧАРСКИ БИТКОИНИ за3 милиарда, дето тиквата им ги взе и писаха за аферата по вестниците чак у щатско. Тогава банкянския шмекер забогатя за един ден и му се услади хапката, затова от тогава е зинал да лапа и още не му се е затворила мръсната алчна и крадлива уста
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БокоТъпото

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Още на тия избори БОЙКО се връща !":

    ТояБоклук вмирисан ще гние в затвора съвсем скоро
  • 47 К.. Р за герб

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Айде бе":

    Не си разбрал бе трол, чети по добре и пробутвай опорките герберски, че да не последваш мишо бирата.
  • 48 Aйша

    0 0 Отговор
    Кой дамаджани, кой дисаги разнася ?
  • 49 Рашков

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "отвратен":

    Куфари куфари пък един не покажеш Може би ги комфискуваш за 20 имот Само с приказки направи 19 имота съд няма ли в тази държава За кокошка няма Прошка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове