Last news in Fakti

27 Септември, 2021 05:56 6 628 15

Близките на внезапно починалия 27-годишен от Болярци отказаха аутопсия

  • болярци-
  • починал-
  • болница-
  • спешна помощ-
  • аутопсия

Причината за смъртта на младия мъж остава неясна

Близките на внезапно починалия 27-годишен от Болярци отказаха аутопсия - 1
Снимка: БГНЕС

Не е ясна причината за смъртта на младия мъж от село Болярци, за когото бе съобщено, че е починал, докато чака линейка, предаде БНТ. Роднините на 27-годишния Георги са отказали аутопсия. Те твърдят, че са чакали линейка 45 минути и след това са решили сами да го закарат до болницата в Асеновград. Спешните медици обаче заявиха, че не е имало забавяне и пациентът е пристигнал мъртъв.

Според близките на младия мъж той не е имал здравословни проблеми и се е почувствал зле едва преди няколко дни.

"Два-три дни не беше добре, оплакваше се от кръвното", сподели бащата Йордан Христев.

Георги е отишъл на лекар, разказа майка му. Изписани са му само хапчета за глава, тест за ковид не му е правен. И вчера по обяд внезапно му е прилошало. Припаднал е и семейството е извикало Бърза помощ.

"Веднага тръгваме, тръгваме, обаче 45 минути я нямаше бързата помощ и след което аз се принудих да го кача в колата и да си го закарам лично в болницата в Асеновград", разказа бащата.

От Спешна помощ обаче твърдят, че няма забавяне на линейката.

"Адресът е получен на екран в 13.27 ч., екипът е отпътувал в 13.28 ч., в 13.53 ч. е освободен, защото не е намерен пациентът на адреса", обясни медицинската сестра в Спешна помощ Марияна Кърджалиева.

"Тук ли е починал, по пътя ли, не съм сигурен пак, но в болницата беше мъртъв, за 10 минути ми отиде синът", допълни Йордан Христев.

Че пациентът е докаран мъртъв, констатира още пред болницата в Асеновград и дежурният лекар от Спешното отделение.

"Като го погледнах, той беше без дишане, зениците не му се разширяваха на светлина. Имаше трупни петна по тялото, което показва, че не е умрял току- що. Взех слушалка да преслушам сърцето, в периферията не се напипа пулс и си личеше, че човекът е починал", обясни д-р Деница Цанкова.

"Смъртта, ако е настъпила пред медицинското лице, то е длъжно да окаже помощ, но когато е докаран мъртъв с трупни петна, няма как, нищо не може да се направи, смъртта е настъпила", допълни д-р Александър Пепеланов.

До идването на съдебните медици и полицията повече от час починалият мъж е останал пред входа на болницата.

"Това е скоропостижна смърт, не е естествена, и особено на млад човек, просто няма как да се пипа тялото, дори защото всяко едно действие може да е промяна на доказателства", каза още д-р Цанкова.

Близките на починалия обаче са отказали да му бъде направена аутопсия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 33535

    15 10 Отговор
    Ваксини, тромби, кръвно и край.

    Коментиран от #15

  • 4 УБИЙСТВО В ЦИГАНСКА МАХАЛА!

    33 3 Отговор
    АКО ИМА СЪМНЕНИЯ ЗА НЕЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ, ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА ПРОКУРАТУРАТА, УКРИВАТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ДА ЛЕЖАТ ЗА УБИЙСТВО. ЩОМ ИМА И ТРУПНИ ПЕТНА, БАЩАТА ДОПЪЛНИТЕЛНО ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ИЗМАМА, ЗА КЛЕВЕТА И ЗА ПРИКРИВАНЕ НА СЛЕДИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО. АУТОПСИЯТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА В ТАКИВА СЛУЧАИ!
  • 5 Чел съм го от Ванга

    15 6 Отговор
    Хората,казва тя,ще умират внезапно по улиците,без да са боледували,млади и стари.И оня глупак Чертовенски Генчо да престане да я оплюва от страниците си в Уикенд,каун непросветен..

    Коментиран от #7

  • 6 Ковид - кючек!

    9 21 Отговор
    Досега ваксините бяха безплатни, от утре всеки да си плаща лечението! Мангър-кючек, шарала - барала!
  • 7 Време е!- каза Ванга

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "Чел съм го от Ванга":

    Тоя бил ли е човек? Едва ли!
  • 8 Руми

    15 1 Отговор
    Щом искат разследване , наказани ,ИСТИНАТА в случая може да се каже САМО с аутопсията .
    Щом отказват, значи имат съмнение или знаят, че нещата не са точно такива, както го казват. Това поведение на роднините много е съмнително
  • 9 хмм

    7 0 Отговор
    Може и наркотици да е вземал, щом близките му не искат аутопсия. А може и да е инсулт, вече доста млади развиват високо кръвно налягане. Жалка работа, не са му обърнали внимание на момчето навреме.
  • 10 Joro

    4 1 Отговор
    Близките да платят 3000 лв. за погребение, плюс 1000 лв. за аутопсия. Тя се плаща, не е до искане или не. Ако има данни за престъпление, тогава е задължителна и не я плащат близките.
  • 11 5858

    2 2 Отговор
    Аутопсията се плаща. Може да нямат пари хората.
  • 12 big

    9 3 Отговор
    В България нещата с аутопсиите не са никак наред, по-точно с резултатите и евентуално съдебно търсене на отговорност. Всичко това е нерви и определено починалия няма да се върне! Поради тази причина навремето и аз отказах аутопсия на майка ми, въпреки че бях на 100% сигурен в "убийството" и в реанимацията в болница "Света Марина" - Варна. Първо в реанимацията не и слагаха донесените от мен памперси, а я държаха по 24 часа в мокрия чаршаф, съответно след инсулта е направила пневмония най-вероятно. Изписват я болна и с температура, но в анамнезата пише, че е в перфектно здраве. След два дни я върнахме обратно, но нямаше кой да и обърне внимание, затова наех болногледач да и сменя памперсите и храни - вече нямаше мокри чаршафи, но тя не даваше лекарства. След два дни констатирахме 40 градуса температура, но не успяхме да намерим нито дежурен лекар, нито сестра. След доста време лекарката се появи и докато търсихме съдействие от нея дойде сестрата и каза, че сложила една инжекция с температура понижаващо. Не съм лекар, но не съм идиот и съм минавал доста медицински курсове и само с една инжекция тази температура не може да се свали - никакви други мерки и на следващия ден ми обявиха смъртта и. Безразличие от страна на персонала, за мен те са убийци, но кой би ги наказал? Кой лекар би написал нещо против колегите си, дори патоанатомите?

    Коментиран от #13

  • 13 голям ужас

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "big":

    Майка ми почина и тя след инфаркт и инсулт там. Навремето искаха задължително придружител да гледа такъв човек, когато баща ми влизаше в болница след инсулта, можеше да влизаме, да го видим какво иска. Но когато преди 5 години майка влезе там, решиха, че ще е в интензивна стая. То нямаше значение голямо, защото за цялото отделение свиждане само наобяд. човекът бере душа, те не позволяват да влезеш да го видиш, че си вземах отпуски и т.н., за да мога да я виждам само половин час на ден. В последните ти дни те изолират от близките, въпреки, че не си в безсъзнание, кошмар някакъв и не си опасен, заразен и т.н.
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Правилно са отказали!Щяха да си чопнат я,сухожилия ,якожа,я някой орган!
  • 15 Стига с вашите ваксини. 100%не е бил

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "33535":

    ваксиниран. Дори и ковид не спрягат като причина за смъртта. Спрете да ръсите простотии!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове