Last news in Fakti

28 Септември, 2021 15:42 8 270 43

Дайнов: Все повече се убеждавам, че Петър Илиев не е написал тази книга

  • дайнов-
  • петър илиев-
  • книга-
  • написал-
  • убеждавам

Дал е пари на някой от ония "професионалисти", които бродят из София, и пишат чужди трудове срещу сериозни пари, коментира политологът 

Дайнов: Все повече се убеждавам, че Петър Илиев не е написал тази книга  - 1
Снимка: БГНЕС

"Колкото повече чета за решението на Етичната комисия на СУ относно онова нагло недоразумение, което беше готвено за новия Пеевски, толкова повече се убеждавам, че Радослав Бимбалов е прав: Петър Илиев изобщо не е писал книгата, носеща неговото име. Дал е пари на някой от ония "професионалисти", които бродят из София, и пишат чужди трудове срещу сериозни пари - от бакалавърски тези до монографии. И този "професионалист" е сглобил книгата надве-натри, плагиатствайки от най-лесно достъпните източници". Това написа в социалната мрежа политологът Евгений Дайнов. Той анализира нещата по следния начин:
"Защото тези хора не отделят повече от седмица на такова усилие (познавал съм такива в миналото, които се гордееха с "професията" си, смятайки останалите нас за балъци - как така две години пишеш книга??). Отвратително е, но е добре, че най-сетне такива шменти-капели започнаха да лъсват пред публиката. Добре е някой да разрови цялата тиня покрай "професионалното" писане на чужди трудове и да пресуши това блато."


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 112 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    47 5 Отговор
    Що е,има много умен вид.ха ха ха ха

    Коментиран от #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хъхъ

    121 3 Отговор
    Той не я е прочел, а какво остава да я е написал.
  • 4 Крадлив

    61 6 Отговор
    Всички знаем, че сме крадливо племе. Какво изненадващо?

    Коментиран от #7, #10, #13

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знам

    68 1 Отговор
    Са няколко студенти които така си пишат дипломните работи КОПИ-ПЕЙСТ. Вероятно като завършат продължават да пишат научните си трудове по същия начин
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Втора майка

    73 2 Отговор
    Едно 98% от тия с титлите в университети и БАН са с купени и написани от някой друг неща, тъпунгери - ченгесари "градени" като "наши хора" - Факт!

    Коментиран от #32

  • 9 гадно

    56 0 Отговор
    Тоя нЕма ли рецензент все някой е бил уж такъв или и те са "професионалисти" срещу заплащане?

    Коментиран от #16

  • 10 Прав си нооо

    40 7 Отговор

    До коментар #4 от "Крадлив":

    Ромите крадат кокошки,
    Гербаджии и Борисов крадат пачки, нали?

    "За кокошка няма прошка,
    за милион няма закон"

    Коментиран от #43

  • 11 Такива са Титлите на Витанов и Л Томов!!

    51 4 Отговор
    Не знаят какво са учили нито писали, за това са ту математици, ту физици ту медици, а на практика Врачки и Шамани!! За това е пълно в Държавата с Професори и доценти с Кухи титли!Прав си Евг. Дайнов!! !
  • 12 120 лева

    27 0 Отговор
    Видна до-центка преди години сама си искаше 120лв "за обувки" та да напише тройките на студентие (да - 120лв. за тройка, нагоре - повече), какво остава за тия на "по-виското ниво"... Добре, че и Бог си знае работата, наистина кофти се раболя рекетьорката, мъчи се месец-два и отиде в Ада - където й е мястото!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 преводачка

    49 0 Отговор
    Да, така е! Наистина повечето дисертации и почти всички студентски реферати се пишат срещу пари. Ако ние преводачите се разприказваме, ще стане много веселко! Леле, мале!
  • 15 Наблюдател

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    Моята прогноза
    Направена на 16-ти септември 2021 година. Вече бях прогнозирал че изборите ще са 2 в 1. Сегашният президент ще спечели на първи тур срещу когото и да е.
    ГЕРБ ще получи малък спад в резултата а има такъв народ по-голям и ще остане на второ дори трето място
    БСП съвсем малко ще увеличи резултата си и ще запази и дори леко може да надвиши резултата на има такъв народ
    За ДПС предвиждам запазване на получените досега резултати дори съвсем малък спад поради особеностите на техния електорат и сложността на изборите с машини.
    Изправи се ще бъдат на ръба на четирите процента с еднаква вероятност да са малко над или малко под този процент
    Петков и Василев каквото и да направят трудно ще влязат в парламента.
    За всички досегашни"патриоти"общо предвиждам не повече от 3%.
    Възраждане както и изправи се ще бъдат плътно до четирите процента с голяма вероятност да ги прехвърлят.
    Предвиждам малък отлив от ДБ поради тяхната непоследователност

    Коментиран от #21

  • 16 Ей кг

    39 0 Отговор

    До коментар #9 от "гадно":

    Рецензент е неговият ролеви модел Близнашки.
  • 17 рецензент

    8 18 Отговор
    извън контекста: кой е фон миндя, че се изхожда по въпроси, които нито са от импотенцията му, нито предоставя някакви ясни доказателства?
    цялата им котерия, на тия, които оправдаха т.н. преход, се изхранва от "хайли лайкли" и "олмост съртанли".
  • 18 4597

    26 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Петър Илиев изобщо не е писал книгата, носеща неговото име, той дори не я и чел.
  • 19 ИНДИЕЦА МОЯ ПРИЯТЕЛ

    16 1 Отговор
    АМИ ТО ТОВА ПРЕПИСВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ОТ ПРЕДИ И СЛЕД 681 година🤔
  • 20 Крис51

    32 0 Отговор
    Изобщо не бих се учудила да е така. Спомням си, че се писа тук-там и за докторантурата на бившето вице Николова, която на няколко пъти ме е смайвала с претенции, които не са подплатени с нищо. Ако помните, я бяха сложили да отговаря за киберсигурността в страната, а на въпрос в Нова ТВ заяви, че имала IT Card. Като проверих какво е, се оказа, че и аз съм супер специалист в тази сфера - да боравиш с Word, Excel и PowerPoint. А когато чух английския й на едно официално събитие в Канада, направо щях да си умра от срам. Припомням и назначението на Рашидов в СЕМ - някаква дама със завършен с 3,85 университет във Враца, нещо за селско стопанство, ако не се лъжа. Такива хора са накацали навсякъде по върховете на държавните ведомства, което е огромна щета за всички ни. Дано следващото правителство успее да разчисти шлаката и да намали администрацията, че вече надскочи 400 000 души, докато в Холандия са към 20 000, при сходно население.

    Коментиран от #23

  • 21 7534

    2 6 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Това за една нощ ли ти казаха завездите или всяка нощ ти го говорят?
  • 22 Го4о

    3 22 Отговор
    Все повече се убеждавам, че Дайнов е обратен не само в мисленето, но и в друго.
  • 23 1245

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Крис51":

    Публикувано във факти.бг: докато в Холандия са към 20 000, при сходно население. Населението на Нидерландия е близо 3 ПЪТИ повече, над 17 млн., а администрацията е 80 хил.

    Коментиран от #25

  • 24 Нов европеец

    18 0 Отговор
    А, Дайнов не само той и СУ и в други университети има писачи и хора с написани трудове без дори да знаят какво им е написано, но се пъчат с титли, че дори някакви занятия водят. Има и тарифи за доктор, доцент, професор.
  • 25 Крис51

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "1245":

    Добре, приемам поправката. Така или иначе, администрацията е безумно раздута и много хора вземат високи заплати, които не отговарят на квалификацията им.
  • 26 Тошко

    4 25 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    И в момента Борисов е N1! А дали ще се кандидатира за президент, това е лично негово решение (защото той не е нищоправец) Радев да си гледа ченгетата изпълнили "инициативния комУМНитет" и да не дава съвети кой, като какъв да се кандидатира!!!!

    Коментиран от #29

  • 27 Мдаа

    7 2 Отговор
    Живота е кратък а балъците много
  • 28 Перо

    19 0 Отговор
    Проверете колко “професори” получиха научната титла през последните две години,през време на Ковид-19 и съпоставете бройката с другите години от прехода и ще се разбере,че научните титли и даването на ТЕЛК са съпоставими явления!
  • 29 Перо

    18 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тошко":

    Нали тиквата се пише ербап,”генерал” от пожарната с дипломна работа от Симеоново:”разгъване на маркуч в пресечена местност”.нека се кандидатира и после да се пеняви!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 XYZ

    15 2 Отговор
    Значи щом твърди, че не е плагиат ....
    Но в такъв случай се оказва просто един обикновен МОШЕНИК !!!
  • 32 чекмедже 2

    3 12 Отговор

    До коментар #8 от "Втора майка":

    А Дойнов какво завършил..какво написал ? "Тримата мускетари" или "Идиот"... Сорос поЗнава такива политолози, подарява на такива по един институт, и като ги питаш къде работи..в институт за либерално развитие и др.глупости....Погледнете как разсъждава "все повече се убеждавам" А къде бяхте когато беше издадена тази книга..къде бяхте когато го отличиха..Ръкопляскахте..а сега бил плагиатствал..Какво има да плагиатсва..А унивирситета къде беше..Всичко е по поръчка на ДБ..и другите герои от протести..Търпяхте 30 години прости хора на власт..а последните 12 и некомпетентни, сега когато решиха че все пак трябва да има и малко образование..цялата либерална соросоидна София възропта...УЖАС..гладна кокошка просо сънува. Реват срещу Бойко ,но го сънуват в мокри сънища и мечтаят той да се върне и продължи да граби България и те да получават трохи от масата на властимащи, в тази група вкл. всички платени медии и политолози и социолози,курторолози..и др.коментатори..
  • 33 ЛЕНТЯЙ

    16 0 Отговор
    Все повече се убеждавам, че Петър Илиев не е написал тази книга КАКТО И БОЙКО Е СТАНАЛ ДОКТОР НА НАУКИТЕ И ГЕНЕРАЛ ЛЕНТЯЙ !
  • 34 Стършел

    3 14 Отговор
    Дайнов колко ти платиха за това " мнение". Много е удобно!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Любопитен

    5 4 Отговор
    Поредния син на комунисти уредили го да учи в Англия на времето и използвали връзките си в БКП да го издигнат - дали ако проверят неговия труд няма и той да е плагиатствал.
  • 38 Светец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    познавал, и си мълчал ;)
  • 39 Разсъждения

    5 5 Отговор
    Добре де тоя е плагиатствал но някои "професори" са приели труда му и не са казали нищо тогава - как така сега излизат с решение след толкова години. Къде беше Етичната комисия до сега, кой му е одобрил книгата кой му е бил рецензент и още много други.

    Дадоха се много пари за оплюването на ИТН - някой някога до сега да е проверявал дипломите или книгите на някои от министрите за 30 години. Компроматът беше изваден в точния момент веднага след като Слави предложи кабинета - не преди да го предложи и не след като бъде гласуван. И всичко беше изкарано по медиите а не Христо Иванов като бъдещ коалиционен партньор да се обади на Слави и да му каже да оттегли кандидатурата на Петър Илиев защото знаят че е плагиатствал.

    Но целта беше да се провали първия мандат на ИТН и от ДБ бяха много сърдити че Радев не им е връчил третия мандат - бяха сигурни че щели да направят правителство.

    Въпроса е с кого щели да направят правителство - май като отрязаха ИТН оставаше ГЕРБ и ДПС.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Alex

    0 0 Отговор
    Ейй,обади се и баш демократа-музикант.Кой го знае какво е сънувал,та сега се кашля!Освен да са го изритали от ордата на Чалгата.Иначе може и да е прав.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Прав си нооо":

    Ромите крадът от бедните обричайки ги на глад.Да си чул кражби в Банкя и в Бояна ?Но ръцете и на едните и другите -да се скъсят.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове