Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 16:44 5 287 35

Николай Слатински: Ако трябваше да е Герджиков, поне да беше другият професор Герджиков

  • николай слатински-
  • герджиков-
  • другият професор-

Аз уважавам сегашния президент  за битката срещу Злото ББ, казва секретарят на Георги Първанов по национална сигурност(2000-2006 г.)

Николай Слатински: Ако трябваше да е Герджиков, поне да беше другият професор Герджиков - 1
Снимка: БГНЕС

"Засега не разбирам на какво разчита Герджиков. То ако трябваше да е Герджиков, поне да беше другият професор Герджиков...
Тръгвайки си от президентството и доработвайки последните си месеци там през 2006 г., аз наблюдавах доста шокиран, как конкурентите на Първанов в неистовото му желание да спечели втори мандат, бяха все абсолютно неизбираеми (при иначе добрите човешки качества на някои от тях). И пътят към преизбирането на Първанов бе внимателно и старателно разчистен. На балотажа отиде Волен Сидеров - сам по себе си не политик, а диагноза. А политиците в центъра и дясно от него попаднаха в небрано лозе, някои дори призоваха да се гласува за Първанов. А можеха да не го правят, да оставят техните съмишленици сами да решат какво да правят".
Така коментира в социалната мрежа издигнатите вече кандидатури за президентската надпревара проф. Николай Слатински.

Когато се окажеш в такава ситуация, поне си направи изводите. За да не се оказваш отново и отново в нея.
Сега, може би с какви ли не по-различни аргументи, но отново се разчиства внимателно и старателно преизбирането на левия президент.
Разбира се, Радев не е Първанов - що се отнася до ламтежа за пари и стремежа към скрити, задкулисни сделки, до плетенето на мрежи от зависимости с най-непочтените политици и олигарси, до бащинската грижа децата му да имат огромни хотели и коли за стотици хиляди.
Но отново досегашните алтернативни кандидати са абсолютно неизбираеми. Дори за Герджиков отиването на балотаж е под очевидно съмнение - така поне мисля аз.
А на мен все така ми се иска да има силни и вдъхновяващи избори на силни и вдъхновяващи кандидати. Да отидат на балотаж хора, които да събудят и мобилизират обществото - личности, политици, които биха могли да станат нещо повече от държавни глави - да станат държавници.
Не ми се гледа мач на една врата. Нито предрешен мач. Още повече пък свирен или уреден мач!
Ние като държава и общество нямаме нужда от победа още на първия тур или победа на втория тур срещу безцветен и слаб, пък дори и - дай Боже - ментално здрав кандидат.
Това може да събуди властнически амбиции за повече власт и даже за цялата власт.
Аз уважавам сегашния президент - за битката срещу Злото ББ (да не говорим, че той в предизборните баталии предния път ме бе цитирал), но някои негови позиции по стратегически въпроси ме смущават, а подкрепата му тогава за анексията на Крим от Путин още ме боли и няма да преболи. Такива рани не зарастват и не се забравят никога.
Ето поради това смятах и смятам, че партиите на протеста (не включвам ИТН към тях) вместо да се туткат и ослушват, трябваше вече да издигнат 40-45, максимум 50-годишен кандидат - жена, но може и мъж, с ясни демократични и проевропейски възгледи, с точни и отчетливо артикулирани, а не увъртяни и казани с половин уста принципни позиции по стратегическите приоритети и проблеми на България.
За да има Румен Радев достоен противник от млада България, от България, която е онлайн, чиято ръка не се свива в юмрук, а се протяга за диалог - диалог относно нейното, на България бъдеще.
Аз може да съм вече пенсионер, но желая все така и все още да си позволя една мъничка политическа мечта - отново, след толкова много години, да имам за кого да гласувам на президентските избори. И това да бъде млад човек, който не е функция и следствие на Прехода. За да има сили да ни поведе към нов Преход - от блатото на статуквото и кошмарната бездарност на Бойкоборисовото спряло и корумпирано време, обратно към Европа, в смисъл на европейските принципи, ценности, приоритети и цели.
Млад човек от поколението на нашите деца, който няма вечно да оплаква и критикува в какво профукано настояще живеем, а ще обедини младите хора - да изградят такова бъдеще, в което те и техните деца да живеят.
За да не бъдат някога и те като нас - дето си гледаме внуците по скайп, вабър или уотсап и подсмърчаме, че децата ни са потърсили по-добра реализация на друго място, извън и далеч от Родината. Защото де факто България ги е прогонила.
Моята мечта е точно в това - да управляват не хора от България, която прогони цяло поколение навън, а от България, която иска до поеме бъдещето си в своите ръце.
Знам, че е наивно, но в това динамично, противоречиво, стремително и сложно време когато всичко се мени толкова бързо и така революционно, аз не бих желал политици да бъдат преизбирани за втори мандат - 10 години е цяла вечност и винаги вторият мандат е по-слаб, човекът - по-амортизиран, повече взел се насериозно, повече обръгнал на политика отколкото през първия мандат. Вторият мандат е напразно загубено време днес.
И ужасно не искам ние, хората, закърмени с аналоговото и оф-лайн време, все така да искаме да управляваме България и да я водим към епохата на супервисоките информационни и комуникационни технологии, към изкуствения интелект, генната революция и още куп други доскоро смятани за фантастични научни открития, бързо и радикално внедрявани в практиката и кардинално променящи не само нашия начин на живот, но и нашето мислене, нашето себеусещане като човеци.
Време е вече да дадем управлението в ръцете и главите на поколението на нашите деца, стига ние, 60, 65, 70-годишните сме им се натрапвали - ние да им казваме как да живеят, ние да не вярваме в тях, ние да проектираме върху тях нашите комплекси, визии, амбиции и ... грехове!
Нас Преходът и безвремието Бойкоборисово са ни уморили, изчерпили, амортизирали, натоварили с вини - например, че допуснахме такова убожество да се прави на божество и да спира и спъва България цяло десетилетие!
Децата ни, младите хора на днешна България няма да ни подведат. Те са много по-добри, по-знаещи и по-подготвени от нас. Ние можем само да им помагаме, но не и да ги водим към бъдещето. То е тяхно. Да им го поверим. Няма никакъв риск в това.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борислав

    22 11 Отговор
    Другия има някакво достойнство! Резил за ГЕРБ, това явно е капацитета им! Колкото и да се опитват медийно да му създадат някакъв си имидж, ще е пълен провал...

    Коментиран от #9, #22

  • 2 Карадайъ

    23 12 Отговор
    Герджика е мой човек от Кърджали.Ще го подкрепим отзад.Той обича.
  • 3 миризлив пръч

    18 16 Отговор
    А ти кой си че да определяш кой да се кандидатира бе?
  • 4 Патриот

    16 33 Отговор
    Иска ви се на вас цоциалистите-радевисти Румен Решетников да няма достоен опонент, но няма да е на вашата! Шофьора на самолет го чакат пот и сълзи! А като не хване втори мандат, Гешев ще го подпука за национално предателство!!!

    Коментиран от #18

  • 5 Бай Вълчан

    17 16 Отговор
    Браво! Това се казва позиция.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Изнервен

    16 15 Отговор
    Защо на този нещастник му се дава трибуна да ръси само простотии ?

    Коментиран от #12

  • 8 Далавера

    19 12 Отговор
    Този Герджиков да си се обединява с мутрите колкото пъти иска!!! Ама да се маха от ректор на СУ!

    Коментиран от #16

  • 9 За другия

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Борислав":

    признавам, че е ерудит и поради тази причина никога нямаше да се съгласи да се изложи.
  • 10 Хубава

    7 4 Отговор
    работа! Махнаха ми коментара, защото написах, че ми дойде в повече за два дни двама от другия бряг!

    Коментиран от #17

  • 11 миш

    10 3 Отговор
    Баце,най-добре е да е Т.Живков,първо,ще пикате у шише,ама много ора и второ,ще имаме държава, а не територия.Ама,ще ревете за него,а и имате късмет,че нема,като него.Скъп ви е тока,малко е 2 лв на киловат да стане,че само при диктаторите е 2 стотинки.
  • 12 Asdfg

    10 10 Отговор

    До коментар #7 от "Изнервен":

    Нещастник ще казваш на баща си! А на този човек се дава думата,защото е в пъти по-умен от теб и баща ти и майка ти и цялата ти рода взети накуп! Ясно ли ти е? Или още да те “храня”?
  • 13 българка

    11 3 Отговор
    Г-н Слатински, времето за "подаването на ръка" още не е дошло - първо трябва да се "счупи" крадливата ръка, която отново протяга алчни пръсти към джобовете на изтерзания народ!
    Така че стискайте да дочакате времето на "подадената ръка", надявам се всички да го дочакаме!
  • 14 Професор

    9 5 Отговор
    Слатински, мисли малко по-мащабно! Вместо да препоръчваш жена, която може и да е мъж, защо направо не препоръчаш трансв-стит, който може и да е п-дал? Така соросоидните ти спонсори ще разтворят кесиите за твоите философски търсения още повече...
  • 15 no name no face no number

    11 1 Отговор
    Хайде хайде и Огнян клекна на американците, не ни трябват хора, които заемат поза партер да ръководят държавата. Президентът трябва да отстоява националните интереси на държавата, а не тези на сащ, нато, ес или Русия
  • 16 цървулан

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Далавера":

    Я пак си прочети изреченията............не за друго,да видиш колко си умен
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хуарбуса

    11 1 Отговор
    С тези думи професор д-р Хонорис Кауза Николай Слатински който бе 6 години съветник на Първанов и негов много близък , го разбира с факти за кражби , корупция и задкулисни сделки! Защо прокуратурата не се е самосезирала все още за агент Гоце Ага - "Разбира се, Радев не е Първанов - що се отнася до ламтежа за пари и стремежа към скрити, задкулисни сделки, до плетенето на мрежи от зависимости с най-непочтените политици и олигарси, до бащинската грижа децата му да имат огромни хотели и коли за стотици хиляди."
  • 20 Ще ти

    13 5 Отговор
    издам една тайна, Слатински. Нормалните млади хора искат за президент мъжкаря Радев, а не разни претенденти, които не знаят накъде са тръгнали. Иначе държавната субсидия е добра и това обяснява защо са тръгнали.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гюро Михайлов

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Борислав":

    Ало,Слатински!! Най добре е да изберем някой МЛАД човек като Бай Дън например!!!

    Коментиран от #23

  • 23 Смееща се катерица

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Гюро Михайлов":

    Ха ха ха ха!! Хи хи хи хи!!
  • 24 Димитров

    6 0 Отговор
    Професоре,това за
    Крим е само твое скромно мнение!
    По скромно по този въпрос!
  • 25 Дани

    3 4 Отговор
    Сашо гробаджиите вече в ада а Радев е прав ако тиквавата е достоен и чист чавек а той се е увэртял в л.....на до ушите и се покри джкато тойпи колеше и бесеше и непрекъснато плюеше президента като миеше че му прави лошо но който гроб копае в гроб пада а тиквата все козваше кой му е началник е време е вече началника да си го прибира
  • 26 Вич

    4 2 Отговор
    Кой е този оръфляк да казва какво и що. Да го погледнеш трябва да си пил хапче за страх.
  • 27 Грульо

    1 2 Отговор
    И аз мислих, че са избрали дъртия Герджиков, а то имало някакъв друг. :D
  • 28 Павел пенев

    0 2 Отговор
    Ти си бил винаги невзрачно седесарче. И двамата не стават за нищо,защо се обаждаш неподготвен?

    Коментиран от #31

  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 3 Отговор
    Руcкaтa мурзилкa cлaтинCКИ ce рaзквичa. Oбрaзoвaниe: Виcшe oбрaзoвaниe - мeхaникa - Хaркoв, Укрaйнa (тoгaвa CCCР), Държaвeн унивeрcитeт, Фaкултeт пo мaтeмaтикa и мeхaникa, 1975-1979 г. Дoктoр пo мaтeмaтикa (Кaндидaт нa мaтeмaтичecкитe нaуки), Хaркoв, Укрaйнa (тoгaвa CCCР), Държaвeн унивeрcитeт, 1982-1986 г., Мeхaникa нa нeпрeкъcнaтитe cрeди, диceртaция "Някoи виcкoзнoплacтичecки тeчeния нa нaмaгнитвaщитe ce cрeди", И ИЗВEДНЪЖ .... Дoцeнт пo мeждунaрoднa и нaциoнaлнa cигурнocт – 2002 г. Прoфecoр пo мeждунaрoднa и нaциoнaлнa cигурнocт – 2012 г. ..............................................Aмa рaзбирa ce, чe нe e МУРЗИЛКA!!!
    Руcия нямa нуждa дa ни бoмбaрдирa, дocтaтъчнo e дa aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa... Цялaтa ни държaвнa cтруктурa e oкупирaнa oт руcкитe \"cпящи клeтки\", eдинcтвeнo гeн. Б. Бoриcoв уcпя дa прoбиe oгрaничeниятa c хитрocт, зaщoтo гo пoдцeнихa интeлeктуaлнo нeгo, a и БЪЛГAРCКИЯ НAРOД e умeн и мъдър. Ocвeн тoвa, чecтнo кaзaнo имaхмe нeвeрoятeн шaнc c Гoрбaчoв и Eлцин, a мoжe би и Гocпoд e Бългaрин, чe хвaткaтa ce oхлaби и бързo Бългaрия пoe глъткa въздух....

    Коментиран от #30

  • 30 Че си преписвач

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    на автобиографии е видно, че не си чел нищо от Слатински също, че преписваш само което ти е изгодно също ! Аз не виждам нищо укорително в биографията, напротив един умен човек със собствено мнение, което не крие и стои зад името си и не е като теб анонимник!!

    Коментиран от #32

  • 31 Моряка

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Павел пенев":

    Точно така,колега.Веднага щом го заболя сърцето за Крим(който винаги си е бил руски,втория път от 250 години насам),се видя че сърцето му си е останало натовско синьо.Остава и да обяви война на Русия
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Че си преписвач":

    Уважаеми адвокатино на слатински. От биографията му е видно, че от специалист-физик, става ченге-манипулатор платено от ФСБ-СВР.
  • 33 Реалист

    2 0 Отговор
    Не може да обединяваш доброто със злото. Почтените с непочтените
  • 34 Ицо

    1 0 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
  • 35 Димо

    1 0 Отговор
    Той и другият Герджиков е една стока, но този ректор е абсолютен резил! Да видим сега има ли студенти в СУ, или няма никой?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол