2 Октомври, 2021 10:25 1 872 25

Комитова: Не сме опоненти с пътните фирми

  • комитова-
  • строители-
  • работа

Над 155 000 души работят в строителния бранш

Комитова: Не сме опоненти с пътните фирми - 1
Снимка: БГНЕС

"Аз не приемам това като протест срещу мен, а срещу политическите кампании. Ние не сме опоненти с пътните фирми, срещаме се с тях често, преговоряме, за да намеря решение", коментира регионалният министър Виолета Комитова, цитирана от БНТ. Ангажирани са повече от 155 000 работници в строителния бранш, това са данни на НСИ, добави тя. Това са около 28 -30 фирми и в момента се проверява доколко наистина им се плащат заплатите. "Не казвам, че са нарочно организирани да протестират, но взимат системно пари от държавата, за да ремонтират пътищата. Това са една особена група фирми, която е зависима само от държавните плащания, а останалите са зависими от конкуренцията на пазара", каза министърът.

По думите ѝ са подписани петгодишни договори, че ще се ремонтират пътищата на България, но при наличие на бюджетни средства. "Какво заварва служебното правителство в края на април - бюджет от 382 млн. лв. на АПИ, раздаден на фирмите за ремонти на пътища, не за ново строителство, и дадени, със задание, едни текстове за още милиард отгоре - да копаят, и да ремонтират. В договорите пише, че тези пари, които очевидно са повече от договорените, ще се изплати когато има наличност в бюджета на АПИ. Към момента обаче АПИ няма наличност, затова и фирмите си работят цяла година без бюджет", обясни тя.

Според министър Комитова те са си работели така четири години назад и накрая по някакви неведоми пътища са им били доизплатени останалите средства. Тя заяви, че на първо място трябва да се въведе бюджетна дисциплина. "Знаете, че благодарение на народните представители осигурихме 100 милиона за пътна поддръжка. От опит знаем, че зимната поддръжка струва между 60 и 80 милиона. Искаме да ги дадем на пътните фирми, за да си направят пътното поддържане, както са го правили предните години", допълни министърът.

Тя подчерта, че служебното правителство е заварило фирмите с неизплатени средства още за миналата зима.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 28-30

    10 6 Отговор
    Фирми, зависещи, само от държавните пллащания? А бакалъм, гласоподаватели, даже и повечето са създадени, сигурно преди ОП /обществените поръчки/. Затова майката му е яко чегъртане на 14.11.2021 г. на изборите на ГРОБ, тези народни поробители и след това и изкъртване, както и те искат!

    Коментиран от #10

  • 2 ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    10 15 Отговор
    Комитова, стига се обеснява, действай...дай на хората заплатите да не гладуват....нема кой да те чака......ФАТМАШКИТЕ цени са убииствени

    Коментиран от #6, #21

  • 3 КОМИТОВА, ДЕЙСТВАЙ

    7 10 Отговор
    Стига плака...ти министър ли си или .....убиец на бранша
  • 4 Българка

    14 6 Отговор
    Комитова не казва, че "протестиращите" усвоители, които са години на държавната трапеза и често с нагласени или изобщо без обществени поръчки са се домогвали до милиони държавни пари, защото е възпитан човек. Истината е, че ГЕРБ-ДПС организират обръчите си от фирми ( И Алибегов е протестиращ) да рИват и внасят смут, хаос.
    Мафията не може да прости на Комитова, че иска в България да се строи единствено и само по закон!
  • 5 Народът БГ

    14 16 Отговор
    Това правителство спря нормалния живот в България!
    Провали ваксинирането на българите!На последно място по това сме в ЕС и на първо място по смъртни случаи.
    За пет месеца се спряха строителството на магистрали и пътища!Ремонта по тях също!
    Виновна за всичко това е Комитова,изпълняваща разпорежданията на Янев и главният виновник божковият фигурант!
  • 6 Jacques Yves Moineau

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ":

    Фатмак си ти, че имаш само една гънка на мозъка и тя станала от стегната шапка.
  • 7 КОМИТОВА СТИГА ПЛАКА

    6 9 Отговор
    СТРОЕЖИТЕ СПРЕНИ, ПЪТНИТЕ СТРОИТЕЛИ НЕ ПОЛУЧАВАЛИ ЗАПЛАТИ ОТ МЕСЕЦИ, ОСЪДЕНИ ЗА КРАЖБИ ...НЯМА. КОМИТОВА ТИ МИНИСТЪР ЛИ СИ ИЛИ ЛУКОВА ГЛАВА
  • 8 ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    5 10 Отговор
    Комитова, колко ли ще струва километър магистрала при цените на фатмака....
    .много Комитова, много доене на народна пара
  • 9 следствие

    9 2 Отговор
    Докато не започнат да влизат по затворите, разбойниците герберасти, няма да има управия. Раздавали са парите на българите напред, лъгали са хората че ще има пари и сега друг да им сърба попарата. А от пътища и саниране най много са крали. Пишеш 100 лева за път, гепиш 40-50, пък че няма качество, нищо, после ремонт. И така. Под строй при бай Ставри.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "следствие":

    Ами Радев да ги вкарва в затвора, кво чака...от пет месеца е на власт и си крепи ушите....само вдига цените и дои здраво българите
  • 12 ФАТМАШКО, ТВЪРДЕ ФАТМАШКО

    5 9 Отговор
    Те с един заседнал кораб не могат да се оправят, тръгнали държава да управляват

    Коментиран от #16

  • 13 gggw

    4 1 Отговор
    Комитова трябваше да направи партия. С удоволствие ще гласувам за нея
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гочо

    0 0 Отговор
    Написах истината, а те я скриха
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай Стою касапина

    3 9 Отговор
    Това бабе да престане да се прави на петнайсет годишна. Облякла се като ученичка в десети клас а шията й увиснала до коленете. Да вземе да слезе на земята и да престане да обвинява този и онзи. Явно не може да се справи с работата си и се оправдава с другите. Очевадно е, че за близо половин година не е свършила грам работа. Един пирон не е забила там където трябва, но иначе ръси мозък наляво и надясно. Всъщност най-добре е да върви да върти баници на внуците и да остави министерството на някой дето ще върши работа.
  • 21 Убийствено е

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ":

    12 годишното разрушавана на майка българия от една банда, създадена за тази цел от външни и вътрешни кукловоди. И убийствено е един неграмотен, недорасъл да управлява екземпляр да говори, че е създател! А цените... са плод на подставените фирми в енергетиката и навсякъде от изедника народен и грабителската му организация!
  • 22 троле

    5 4 Отговор
    С платен драскач като теб, герберастите са обречени на изчезване. Вярно е че много крадоха от българите и с част от откраднатото си плащат, само че с такива като теб ефекта е обратен. Ти ще ги довършиш. Президента Радев и служебното правителство, не могат и да искат да влияят на цените. Могат да вдигнат малко доходите, което и направиха за разлика от крадеца с менискуса и твой вожд. Радев направи 3 месеца това, което простия крадец и лъжец от Банкя не можа за 12 г.
  • 23 Ти си

    6 0 Отговор
    Ха, така е и такава е истината, казана и от номер 21, освен че има влияние на цените по света, като октоподи са създадени гробарски фирми в енергетиката, строителството, като обръчите на Доган. Затова и незнаещите избиратели трябва да изберат да изметат тази сган!
  • 24 РАДЕВ СА СПИЧА

    3 5 Отговор
    Що нема заведени дела за кражби бе...РАДЕВ
  • 25 Тая не прави пътища

    3 3 Отговор
    Защо не я питат къде отидоха парите за магистрала Хемус. Потънаха в някой джоб ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове