2 Октомври, 2021 10:47 8 192 65

Политолог: Да не повтарят гафовете с "тоалетната" на Първанов и "брака" на Радев

  • татяна буруджиева-
  • политика-
  • избори

Татяна Буруджиева: От вчера съм изкушена да дам съвет на всички кандидати

Политолог: Да не повтарят гафовете с "тоалетната" на Първанов и "брака" на Радев - 1
Снимка: БГНЕС

"Много различно е професор от генерал от гледна точка на управленски умения. И двамата са били управляващи в някакъв ресор. Втората разлика е в цялата социализация за това, как се взимат решения. Отделно има чисто личностни разлики. Плюсът е, че имаме двама реализирали се хора, които по-скоро могат да дадат, отколкото да вземат". Това заяви политологът Татяна Буруджиева по повод битката за "Дондуков" 2 между проф. Анастас Герджиков и Румен Радев, цитирана от epicenter.bg.

"От вчера съм изкушена да дам съвет на всички кандидати - избягвайте агресията и негативната кампания. Кампаниите срещу Георги Първанов, че бил от село, че не знаел английски език, в каква тоалетна ходел и т.н. не сработи. По същия начин не се получи и с Румен Радев, около когото се говореше дали бил женен или не. В Софийския университет ректорът е принуден да работи с останалите и трябва да свършат заедно една работа. Това е големият плюс на проф. Анастас Герджиков. На ГЕРБ ѝ трябваше да покаже фигура и да я препоръча на обществото, за да покаже, че може да работи заедно с хората. Много е важно за партията да постигне подобно убеждаване. Това показва и друго - че ГЕРБ излиза от изолацията, в която е попаднала", каза още Буруджиева.

"Първият въпрос е защо партиите предпочитат инициативни комитети. Представете си, ако Атанас Атанасов спечели по-малко проценти за президент, отколкото партията му за парламент. Звучи страшно лошо. Затова се правят комитети, за да се избегнат рискове.

Изборите за Румен Радев ще са много трудни. На втория тур ще има много ниска избирателна активност. В случая с Лозан Панов имаме опит за надигане на вълна срещу останалите кандидати. Ще има разцепване при електората на "Демократична България". Остава въпросът дали избирателите на ДБ ще си направят труда да гласуват за Румен Радев", коментира политологът.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активни борци

    70 9 Отговор
    Комуняги като тази нямат право да гъкнат, не акъл да дават, особено ако са се пребоядисали.
  • 2 булю булю

    81 17 Отговор
    Ива Николова гневно: Мафията издигна Лозан Панов за президент

    Ивче, мисирко, давай, още можеш.
  • 3 Деса

    22 65 Отговор
    Ами сега моя фигурант дали ще спечели
  • 4 ПИК

    89 19 Отговор
    Професор Герджиков участва във фондация Новото време където е ортак със Цветелина Бориславова, Мирослав Севлиевски и Кошлуков.Без коментар!

    Коментиран от #7, #20, #30

  • 5 Вики

    8 14 Отговор
    ПуйоПуев, ти. какво можеш?/Освен да крякаш и плюеш/?!
  • 6 двуполюсен

    32 3 Отговор
    На територията се очертават два полюса , народец , наричан за кратност балъци и една друга категория , която не мога да я определя точно , защото не се вместват , като качество и умения в никоя позната ми категория , освен крадци , наричани за кратност тарикати.
  • 7 Мими

    9 28 Отговор

    До коментар #4 от "ПИК":

    Е и?Твоята фондация коя е? Ако участвува Митьо Пищова иМара отварячката,с вас съм
  • 8 JEFF

    76 22 Отговор
    Моят избор е генерал Радев и Продължаваме Промяната. Другите не ме интересуват.

    Коментиран от #22, #57

  • 9 Професор за декор

    52 11 Отговор
    Това е от гербавия отбор
    Ама си е пълен обор
  • 10 гарга

    51 17 Отговор
    От чекмеджето е дадено на такива като тази лисица, да ни убедят как ще ни обедини професора МАГАРЕ с марка ГЕПИ и как хубаво ще забравим как са ни ограбили разбойниците от ГЕПИ. "Магаре да ви предложа и магаре ще изберете" и за да излъжат българите, простия крадец и лъжец, и платенолозите ни обясняват как ще ни обедини това магаре. Кого лъжете?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 вижда се

    55 17 Отговор
    Радев е истински генерал- летец ,а боко е набеден генерал -пожарникар . И при професорите е така ,защото имаме към три хиляди ,а де -факто само 20-30 са истински !
  • 13 стига

    52 18 Отговор
    Омръзнало ми е от герберастките подлоги татяна буруджиева, румяна коларова и антоний гълъбов. Герб като иска да имитира излизане от изолация, барем да вкара нови лица за лизане на задни части!
  • 14 124

    39 17 Отговор
    Бандитът Борисов отива в затвора след изборите. Само подлогите си затварят очите за престъпленията му.
  • 15 Българка

    46 11 Отговор
    Герджиков по-скоро да бъде питан как така той е втори мандат декан на СУ, а не е коментирал или предприел действия за казуса с пладиатството на Петър Илиев ? Още повече Герджиков е работил в СУ, когато Киселова е сигнализирала, че й е откраднат част от труда. А сега какво мисли относно кражбите по принцип и защо той става лице на крадци?

    Коментиран от #17, #24

  • 16 име

    32 7 Отговор
    Дончева беше след коларова и буруджиева и язък за опитите им за замазване на очите с новия месия герджиков.
  • 17 Последния Софиянец

    36 12 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Гепиджиков също е доказан крадец.
  • 18 Абе да ви

    39 9 Отговор
    се не види политолозите! До един никой не казва нещо вярно и смислено. Само Осман Октай ви пердаши с прогнозите си, които са винаги на 100% верни. Върлият противник на ДПС и Доган от 20 години насам каза, че безспорният победител е Румен Радев. Точка по въпроса. Аз прогнозирам следното: след изборите ще броим колко процента от различните партии за гласували за Президента и това въобще няма да бъде изненада.
    А, да! ГЕРБ въобще не излизат от изолация. В карантина са задълго!
  • 19 1234

    21 10 Отговор
    Да, Първанов го плюеха и, че майка му била тъкачка, аз съм десен избирател, но точно това ме мотивира и съм гласувала за Първанов
  • 20 Ако някой

    36 10 Отговор

    До коментар #4 от "ПИК":

    си мисли, че Боци е приключил със Цветелина Бориславова, много, ама много се лъже - ортаци са в 39 фирми. Иначе професорчето цъфна и във фондация със себеподобните на Буци. Ще цъфти още и няма да се учудя, ако вождът оттегли кандидатурата му. Най-новата история помни подобен случай.
  • 21 Потресен

    24 4 Отговор
    Баща й на тази е един от убийците на достойния Български генерал Луков , герой от първата световна война! Член на БКП( Болшевики) и червен терорист , активен борец срещу капитализма!

    Коментиран от #26, #28

  • 22 българка

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "JEFF":

    Подкрепям!
  • 23 Гацо Бацов

    24 6 Отговор
    А леля Цецка няма ли да се включи? Бойко, направи я вице на жмульо и ше са като свинче звънче:))))
  • 24 На всичкото

    30 7 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    отгоре въпросният ректор твърди, че не познава Петър Илиев. Как работодател не познава хората си! Този или е много завеян или се прави на тапа. Започва с лъжи още от самото начало. Тц, няма да го бъде президент!
  • 25 аз съм Веска

    3 12 Отговор
    СИТУАЦИЯТА Е ТОТАЛЕН УЖАС . НАЦИЯТА Е ПОСТАВЕНА В УРЕД ЗА НАНО ЧАСТИЦИ .ОБИКНОВЕНО ИЗЛИЗА БЯЛА ПЯНА .
    ДА . БЯЛА .НАЙ - ВИСОКАТА ЧАСТ НА ТРИКУЛЬОРА .ВЕДНАГА СЛЕД ТОВА ИЗЛИЗАТ ЗЕЛЕНИТЕ С ТОТАЛЕН СТУПОР НА ЗАМЪРСЯВАНИЯТА .
    ЗА ЧЕРВЕНОТО ВИНАГИ ИМА ВРЕМЕ .
  • 26 Даа, тази трябваше да е прогонена от РБ

    14 6 Отговор

    До коментар #21 от "Потресен":

    Преди 77 години е извършен показният разстрел в София на генерал Христо Николов Луков от комунистически терористи. Водачът на патриотичната организация Съюз на българските национални легиони е ликвидиран по решение на БКП.

    Изготвен е списък на хора, които трябва да бъдат убити, в който влиза и Христо Луков. Заповедта е предадена от секретаря на окръжния комитет на БКП в София Методи Шаторов на ръководителя на терористичните групи в града Славчо Радомирски, който възлага убийството на Луков на Иван Буруджиев и Виолета Якова

    Коментиран от #45

  • 27 Татянче...!

    20 5 Отговор
    Ще си ппзволя да те перифразирам...!Остава въпросът дали избирателите ще си направят труда да прочетат и се вслушат в поредният ти предизборен гербаджийски пасквил...
  • 28 Даа, тази трябваше да е прогонена от РБ

    18 2 Отговор

    До коментар #21 от "Потресен":

    Вечерта на 13 февруари 1943 година Бураджиев и Якова причакват Христо Луков пред кино „Роял“, след което го проследяват до дома му на улица „Артилерийска“ №1, търсейки удобен момент за нападението. Това става едва когато той влиза в къщата си. Бураджиев стреля по Луков от близко разстояние и го ранява, но той се опитва да окаже съпротива, отстъпвайки навътре в къщата. Якова влиза след двамата и прострелва Луков в сърцето пред очите на дъщеря му, след което убийците избягват през съседния двор.

    Коментиран от #36

  • 29 Комуниста

    16 5 Отговор
    Родоотстъпницата продажница Татяна Боруджиева внучка на патриота Иван Боруджиев физическия ликвидатора на фашиста Христо Луков!

    Коментиран от #38, #43

  • 30 Златколюбчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "ПИК":

    Гроб са бухалката на САЩ в бг вече 20 години. Финансов октопод. Лицето на мрака в бг.

    Коментиран от #61

  • 31 Софиянеца

    13 4 Отговор
    Алкохоличка, редовна гостенка на пияницата от Банкя!
  • 32 Сега да ти

    17 3 Отговор
    кажа, Буруджиева! ИК на Президента наброява 199 човека. Сред тях знаеш ли кой е? Ники Дойнов от Нова. Затова се бутате при Кошлука да дрънкате. Пред Полина Паунова /която не цепи никому басма/ за "Свободна Европа" Красимир Вълчев /председател на ИК за Герджиков/ призна, че техния комитет е малоброен. Най-малката бройка е 21 човека. Не знам колко са в действителност, но ще го представят в неделя. В понеделник всички ИК трябва да регистрират кандидатите си, но в правилата на ЦИК има възможност да изтеглят кандидата си до 12-ти октомври. Помните ли какво каза Боци "Ще представим нашия кандидат на 12-ти октомври". Този Герджиков да не стане втори Шнорхел!

    Коментиран от #35

  • 33 Регистратор

    22 5 Отговор
    Всичкото гербаджийско стадо- на амбразурата- в неспирен хор за хвальотене на ,,великият нов обединител на нацията..."!,,Прекрасният и извънземно- интелигентен..." проф.Герджиков...

    Коментиран от #64

  • 34 Salli

    3 9 Отговор
    По времето когато Р.П. беше шеф на МВР, абривиатурата сякаш звучеше като Маджо вика Румен хаха
  • 35 1234

    5 15 Отговор

    До коментар #32 от "Сега да ти":

    199 бр, от които колко са ДС сътрудници или децата им, заркова/дъщеря кацамунска на живковото следствие/-син зарков крум от бсп, и все тем подобни разсипници на БГ

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 А колко

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "1234":

    са доносниците?! Различни неща са. Ти на колко си годинки и знаеш ли кой е Бу да?

    Коментиран от #41

  • 40 Интересна работа?!

    19 0 Отговор
    Внуците на антифашисти- най големи фашисти...?!Освен примера с тая и наскоро с внука на антифашиста-герой-ген.Заимов...!Същият пък се напинят да събаря паметника на Съветската Армия-...
  • 41 1234

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "А колко":

    Разсипниците на БГ са агентурата на ДС, техните роднини и приближени

    Коментиран от #42

  • 42 Много си

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "1234":

    зелен още и нищо не ти ясно.

    Коментиран от #44

  • 43 1234

    7 8 Отговор

    До коментар #29 от "Комуниста":

    Ти ли определяш Луков какъв е бил, за вас комунистите е ясно: КОМУНИЗЪМ е вечно тлеещото ЗЛО, обещаващо постижения без отговорности и придобивки без усилия

    Коментиран от #46

  • 44 1234

    1 4 Отговор

    До коментар #42 от "Много си":

    Червена кратуна си и сам си определяш, че ти е ясно
  • 45 и какво

    7 10 Отговор

    До коментар #26 от "Даа, тази трябваше да е прогонена от РБ":

    Какво лошо има, убийците-фашисти като Луков си заслужават съдбата!
  • 46 историята

    6 11 Отговор

    До коментар #43 от "1234":

    Историята го е определила като убиец, не ти, не той, не аз. Няма какво да ми ревеш за някакъв фашистки убиец, позор за пагона. Не че другите с пагони са били стока.

    Коментиран от #55

  • 47 Мда

    5 13 Отговор
    И двамата могат да дадат - единият злоба, омраза, хаос, реваншизъм, демагогия, разделение на нацията....., а другият - мир, разбирателство, толерантност, почтеност, обединение, прогрес !
  • 48 boreto2

    3 11 Отговор
    Единия кандидат е " професор" , а на другия забрави че е "генерал"
  • 49 Факти.бг са описали с точност кой е Луко

    6 1 Отговор
    https://fakti.bg/mnenia/555978-doide-vreme-komunistite-da-zamalchat-gen-hristo-lukov-ne-e-nacist-i-antisemit
  • 50 Хубаво

    8 3 Отговор
    Давай акъл на тиквата само. Нали се продаде на него.
  • 51 ИСТИНАТА

    12 2 Отговор
    Кюстендил е Български а не Сръбски , благодарение на генерал Луков - В края на Първата световна война се разказва за 4-те оръдия. Според различни източници, командваните от Луков войници напускат своя пост. Майор Луков самостоятелно обслужва 4-те оръдия и обстрелва сръбски батальон, наброяващ 400-500 души. Единствените, които се притичат на помощ на артилериста са няколко овчари, които подават снарядите. След отбиването на атаката, Луков успява да запази Кюстендил в пределите на страната
  • 52 Я журналя

    15 2 Отговор
    Питайте няколко настоящи студенти,този т.н. професор.... взима ли някакви пари освен заплатата...и картинката ще се избистри.
  • 53 Лост

    7 3 Отговор
    Арпаджиков както си седял миналата седмица си помислил:Що да не се кандидатирам за Президент. Не, че знам кой ще ми е вицето, но това не е важно. Борисов пък уловил тези мисли и си казал:Той е! Но не П. Стоянов, защото това беше неговият слоган за изборите, а А Герджиков.

    Коментиран от #60

  • 54 Вацев

    6 8 Отговор
    „Като оставим настрана красноречието, аз просто искам да ви предупредя, че значими и влиятелни кръгове в България готвят национално предателство и измяна“.

    „Ще избера президент, който е против Триморието и който е срещу „синергията с дневния ред на САЩ“.

    „Български президент не може да търси синергия с дневния ред на САЩ! Дори и Албания не търси такава. Не може и да подкрепя Триморието, като антируски проект“.

    „Българските русофили си позволяват да си затварят ушите за това, което е изрекъл Радев. Ангажиментът на Радев с Триморието е политически гибелен!“

    „Проектът на Кирил Петков е направен като чисто американски проект, като за стадо! Това е пластмасов проект!“

    „От военен най-трудно става политик. Някой внушава на президента, че това, което прави е върха на политическата далновидност. И го мами. Висшия пилотаж за Радев е политическото лицемерие.“

    „Това, което извърши Радев към БСП е грях. Грях, който се помни и остава като мазно петно и няма как да се измие.“
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Павел Пенев

    6 4 Отговор
    Тази отдавна е изтрещяла, а какъв политолог е –другарче на Жоро тръбата. Искам да и кажа,че втори тур няма да има,без да съм политолог. То е срамно да си политилог или социолог у нас или дебел социален антрополог като Хараланкоолу.
  • 57 стоян

    3 7 Отговор

    До коментар #8 от "JEFF":

    До 8 ком -Ама тая ваша промяна я осетихме само в надуване на цените бе другарю-няма да е тая
  • 58 Павликянинът

    7 0 Отговор
    Татяна, кажи нещо за дедите си през "турското робство"? Пра, пра дядо ти Боруджи или Боруджъ са гонаричали? Това може би е бил занаята му и от там и фамилията? Знаещите османски език и история ще кажат. Много години минаха от робството на българите, промяна йок!
  • 59 Който и да изберем

    3 7 Отговор
    Все ще е по добре от хвърчилото.
  • 60 Така ли

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Лост":

    Ти говорят ,гласовете в червената ти кратуна?
  • 61 демократ

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "Златколюбчо Чекмеджийски от гр. Банкя":

    и много българи са "бухалки" на САЩ срещу Путина
    Аз също!
  • 62 Кутефчетата

    1 0 Отговор
    Откачат, драскат,драскат и дрискат
  • 63 Ангелина

    0 0 Отговор
    Тази "политоложка" на ГЕРБ говори за техните "опорки" с "тоалетните" и "браковете"!!!!Мислех ,че да си политолог - се занимаваш с политически анали ,а не с клюкарски теми от кварталната кръчма. Така ,че аз си направих следният "дебилски анализ" - верен на 100% : Политолозите в по- голямата си част са същиге ,като основната част от политиците и първите и вторите са същите "тоалетни бракове" ,като тези ,чийто ежедневие е да стоят,ядат ,пият и .....в кръчмата !Общо взето това е "материала" - без разлика ,дали е образован или не!!!!Всичко са с едни и същи дребни страсти!
  • 64 Ангелина

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Регистратор":

    Не обиждайте животните...Те не са стадо ,а секта от жадни за власт и пари мръсни твари ,от които единствено може да ти се .....!!!!ЖАЛКИ,в по- голямата си част много плиткоумно жалки ,за които единствената ценност са шумът на парите ,екзотичните дестинации и СПА -МОЛ центровете по света и у нас!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове