2 Октомври, 2021 13:30 3 305 26

Шефката на „Автомагистрали“: АПИ ни дължи близо 250 млн. лв.

  • десислава христова-
  • апи-
  • автомагистрали

Тя коментира и скандала, който се заформи заради това, че заплатата ѝ е увеличена тройно - от 3600 на 11 000 лв

Шефката на „Автомагистрали“: АПИ ни дължи близо 250 млн. лв. - 1

АПИ дължи на „Автомагистрали“ близо 250 млн. лв. Това обяви в студиото на „Събуди се" шефът на дружеството Десислава Христова.

„Автомагистрали” не дължи пари на работници. Ние сме изпълнители на договори за текущ ремонт и поддръжка. И ние, и пътният бранш чакаме пари от Пътната агенция. Нашите работници са около 500 души. В момента успяваме да плащаме заплати, но това няма да продължи дълго", коментира Христова.

Тя коментира и скандала, който се заформи заради това, че заплатата ѝ е увеличена тройно - от 3600 на 11 000 лв.

„Сякаш всичко е фокусирано върху мен. Моята заплата не зависи нито от принципала на г-жа Комитова, нито от решение на Борда на директорите. Възнаграждението ми зависи от закон, приет по време на управлението на ГЕРБ. Тези заплати се определят от правилника съобразно с това какви функции изпълняваш. От 10 август моите функции са променени. Дотогава съм била член на Съвета на директорите. След това заедно с изпълнителния директор управляваме дружеството", поясни директорът на дружеството.

Христова е категорична, че дружеството е на печалба. „Не работим за чекмедже или за нещо друго. Работим публично", заяви тя.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    44 2 Отговор
    Търси си ги по чекмеджетата на герберастията!

    Коментиран от #22

  • 3 Ейй

    37 5 Отговор
    Разгеле, добре че свалиха онова говедо тиквоча, хората преди не смееха дори да протестират! Какво пък оставаше да кажат че им държи пари.
  • 4 Гоце

    41 6 Отговор
    За 11000 и магаре да сложиш за шеф, пак ще се научи да говори това, което му нареди този, който го е поставил на този пост!

    Коментиран от #6

  • 5 Искрецов

    40 2 Отговор
    Като работите публично, елате публично и си покажете "свършената" работа на пътя Бучин проход - Своге!
    Наглостта ви няма граници.
  • 6 Последния Софиянец

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гоце":

    Деси беше уволнена от Тулупа и беше цяла година без работа.
  • 7 Избирател

    40 2 Отговор
    "Възнаграждението ми зависи от закон, приет по време на управлението на ГЕРБ."

    Е така де то при ГЕРБ всичко е "законно" - съвсем "законно" си назначават калинки на държавни постове и съвсем "законно" им определят тлъсти заплати.

    Схемата за ограбване е ясна - създава се държавна куха фирма "Автомагистрали" и като държавна не са необходими търгове за държавни поръчки от АПИ и парите потичат. Автомагистрали пък наемат частни фирми но за "доставка на материали и наем на машини" пак без конкурс "ин-хаус" на цени каквито те си решат (колкото им се вижда добре за крадене). Съответно тия фирми са на приближени до ГЕРБ и се отчитат директно в шкафчето. Резултата е най-скъпите магистрали в Европа но за сметка на това некачествени но пък шкафчето е пълно.

    Схемата е прогонена и действа но от къде се появи този Радев и цялата далавера секна и сега герберастки вой до небесата.

    Коментиран от #24

  • 8 еспе

    26 1 Отговор
    Народен съд и Белене.
  • 9 Машалла МА

    30 3 Отговор
    Дето има големи заплати, все ГЕРБ е замесено! Заради такива като ГЕРБ и като теб повин България издуха навън!
  • 10 Бойко Б

    20 0 Отговор
    250 млн. лв. са малко пари за мен. Аз всеки ден хвърлям по толкова в боклука пред блока. Вече нямам къде да ги трупам всичко е пълно. Сутринта като хвълях 200 млн в кофата и една баба ме пита дали ще и дам някоя банкнота аз отвърнах - първо направи една магистрала до Гърция и тогава ще ти дам пари.
  • 11 Олеле Майко

    26 2 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че има една група в София, които трябва да бъдат изчистени и да не им се дава никаква възможност да влизат в държавният апарат. - Гледах интервюто с таз госпожа... - Не виждам нищо различно в поведението и от поведението на досегашните от ГЕРБ.
  • 12 Българка

    20 1 Отговор
    Шефката на Автомагистрали още ли не е осъзнала, че е шефка на разбойническа пирамида, която получава без обществени поръчки тлъсти договори. И най-скандалното е, че Автомагистрали нямат нито строителни работници, нито техника, за да изпълняват строителство на пътища. А относно заплатата й на фона на разрухата и нанесените щети за милиарди от държавната Автомагистрали, мисля, че е цинично висока.

    Коментиран от #15

  • 13 пожелание

    10 0 Отговор
    АПИ яко ПАПИИИ.!! Вси4ките шефове трябва да се изринат с фадромата !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ддд

    12 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Имали 500 работници,ако не вършат никакви строителни работи,какво правят 500 човека да работят в предприятие което нямало капацитет да строи?ГЕРБ били виновни,ама не виждам да са променили нещо новите управляващи в управлението на работата на АПИ или Автомагистрали!
  • 16 Забележете

    15 1 Отговор
    Заплатата на тази е повишена от закон, създаден от герб. Няма по-долна и безскрупулна мафия от герб. Корупция и престъпност на космически висоти.
  • 17 Строежа на Автомагистрали те се оказа

    10 1 Отговор
    Лесен за Крадене на стотици милиони, и всичко съшито в примитивни схеми!! Смятали, са, че вечно ще бъдат на власт и никога няма да се разбере колко и как са Крали!!! Но се оказа, че НЕЕ така, идва време даим се потърси сметката и отговорност за Кражбите!!
  • 18 НЕ ЗНАЯ

    10 0 Отговор
    КОЯ СИ НО СИ МНОГО НАГЛА.
    ВИЕ СЕ ВИЕТЕ ПОКРАЙ НАС
    И НИ ОГРАБВАТЕ. ВИЕ СТЕ
    ЗАТЪНАЛИ ДО ШИЯ В ПОМИЯ.
    ХУБАВО ТО Е, ЧЕ НИКОЙ НЕ
    ВИ ВЯРВА. МЪТИЛКА Е ЕЕЕЕ.
  • 19 Дони Праскоу

    5 0 Отговор
    хАПИ, хАПИ, дъвчи и ни пуска, това е
  • 20 Какво

    4 0 Отговор
    Напишете какво стана с биткойните за милярди конфискувани миналата година при акция на полицията
  • 21 Точка

    0 1 Отговор
    До№3: Не мислиш ли, че има много по-големи говеда!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Доко

    6 0 Отговор
    ВИЕ всички дължите на нас почтените данъкоплатци и собствениците на МПС, които си плащаме дължимия пътен данък и данък МПС а управляваме автомобилите си по разбити пътища. Не 11 000лв. а тояги трябват за безобразното качеството на пътната настилка, която ни предлагате.
  • 24 Адмирации

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Избирател":

    Браво, много добре им го каза на гербавите! А той (Бойко) смята всички за малоумни, като говори, че по негово време се е строяло...
  • 25 ПСР

    6 0 Отговор
    От 3600 на 11 хил.лева.
    Не е лошо-всичко поскъпва,така нЕкои хора,се справят с такива ситуации.
    Браво!Калинка по"правилник"да си в наши дни.
  • 26 6969

    3 0 Отговор
    Имам един въпрос кой иска да взима 10000 лв заплата и докога ние обикновените хора ще сме в се долу
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове