Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 08:00 11 020 68

Стефан Гамизов пред ФАКТИ: 12 години ГЕРБ и ДПС само укрепваха монопола на “Газпром”

  • стефан гамизов-
  • енергийна криза-
  • българия-
  • герб-
  • дпс-
  • газпром-
  • монопол-
  • високи сметки-
  • електроенергия

"Българите ще обедняват и мизерстват, а руските и български олигарси ще стават по-богати за тяхна сметка", каза той

Стефан Гамизов пред ФАКТИ: 12 години ГЕРБ и ДПС само укрепваха монопола на “Газпром” - 1
Стефан Гамизов, кадър: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Енергийната криза в България придобива все по-сериозни размери, а служебното правителство не дава сигнали, че е в състояние да направи нещо сериозно, за да минимизира щетите, заложени като бомби от предишните управления на страната.

Силно притеснителна картина виждаме сега - през октомври, без все още да сме в зимата, когато потреблението на електроенергия ще се увеличи и е възможно да счупим всякакви рекорди по сметки за ток.

Провокирани от това и за да поговорим защо се стига дотук, от ФАКТИ се свързахме с енергийния експерт Стефан Гамизов, който бе любезен да отговори на нашите въпроси.

Интервюто четете в следващите редове:

- Г-н Гамизов, Вие сте енергиен експерт, но средностатистическият българин е далеч от материята и се чуди защо сметките му за ток са високи и защо му вещаят още по-високи - нещо, което се повтаря много години. Бихте ли обяснили?

- За съжаление енергетиката не е единственото ми занимание в чужбина, където работя след 2013 година. Затова и имам по-широк поглед над нещата. Европа е в енергийна криза, основно предизвикана от диктатурата в Москва, която - не без съдействието на Германия на Меркел и България на Борисов, монополизира окончателно газовите пазари. Но както Европа и България не си приличат в нищо, така са и различни в енергийните си кризи.

В България енергийната криза е свързана с електроенергията, на първо място, и е предизвикана от малка група лица, умишлено извели хидроенергийните балансиращи мощности на държавната енергетика извън техническа експлоатация. Целта им е да предизвикат ценова криза и да набавят огромни криминални облаги за група търговци на електроенергия, а най-вероятно и за себе си от корупция. Постигнаха го, като с изключителна наглост и чувство на безнаказаност, забраниха достъпа до централата на построилите ПАВЕЦ “Чаира” японци. Непосредствено ги прогониха от България или, ако трябва да бъда конкретен, откраднаха хиляди страници техническа документация, започнаха ремонт, който не отговаря, подчертавам, не отговаря на нуждите на тази много голяма мощност. По такъв начин забатачиха всичко документално и технически съвсем умишлено. Толкова са нагли, че се подиграват помежду си на службите и на полицията. В крайна сметка, те са по-силни от държавата. Дотук са нанесли вреди за 1,2 милиарда лева, ако се базираме на думите на правителството относно това колко ще плати като държавна помощ в резултат на енергийната криза.

Виждате, че държавата прие техните фантасмагорични обяснения, които са съчинили със смях и подигравка към всички държавни органи. Крият се зад жалкото обяснение за 25 милиона евро, дадени от Европейската банка за възстановяване и развитие, която управлява т.н. “Фонд Козлодуй” по безобразен начин - България е приела при финансиране от него да няма никакъв съдебен контрол и обществени поръчки. Представяте ли си!? 400 милиона евро дотук, дадени по този начин в България! Няма съд, няма обществени поръчки! Държавата ни приема обясненията на тези нагли рецидивисти в Националната електрическа компания (НЕК) и ще плати 600 милиона лева на богатите българи като компенсация, а към момента не прави нищо, за да открие къде са изтекли тези 600 милиона лева през цените на енергийната борса.

Най-малкото питам - 25 милиона евро без съдебен контрол и обществени поръчки струват ли си цената държавата после да плаща заради тях 600 милиона лева и да понесат всички загуби за 600 милиона лева преди това? Имаме си работа с политически покровителствана организирана престъпност в НЕК на първо място, а после с безотговорност и липса на всякакъв контрол в една институционална банка и от страна на Европейската комисия. Но пак подчертавам, че държавата е безсилна срещу всичко това или се държи като такава умишлено.

Тази престъпност и чиновническа безотговорност е по-силна от държавата и прави каквото си пожелае. Изобщо не слушайте, какво обясняват политиците. Те вече лъжат, както лъже тази организирана престъпност, защото не могат и не искат нищо да ѝ направят, както и ги е страх от нея. Затова изваждат от джобовете на всички българи 600 милиона лева от бюджета - за да заглушат гласа на тези, които са допуснати в медиите - богатите, и казват, че ще вземат мерки. Никакви мерки няма да решат проблема без уволнения и арести в енергетиката, както и в този конкретен случай. Всеки знае кой в НЕК предизвика това. Знаят, но мълчат, защото ги е страх. Предизвикалите тази криза за 1,2 милиарда лева се ползват с покровителството на ДПС, санкционираните от САЩ, изобщо “другата българска държава”, която си има име - мафия. Това за електроенергията.

За отоплението нещата също ще са страшни. Там сме в ръцете буквално на зверове. Те ще вземат и последната стотинка от ръцете на всеки българин през цената на газа. 12 години ГЕРБ и ДПС само укрепваха монопола на “Газпром” и сега всички ще плащаме жестоко за това. Българите ще обедняват и мизерстват, а руските и български олигарси ще стават по-богати за тяхна сметка. Мафия и бездържавност, свързани с диктатурата в Москва. Дезинформация и лъжи за отклоняване на вниманието. Отказ от контролни и наказателни функции в Брюксел. Това е.

- Имаше ли начин това да бъде предотвратено?

- ПАВЕЦ “Чаира” трябваше да е в пълна техническа изправност през февруари 2021 година по оригинален японски график, ако беше оставена да работи построилата го японска компания. Мисля, датата казва всичко. Кризата се разрази през лятото на 2021 година, но нямаше да се случи, ако ПАВЕЦ “Чаира” работеше, както беше планувано. Сега лъжат, че ще заработи ноември и панически се опитват да скрият истината с участието на чиновник от въпросната банка, който дейно участваше в нагласяването на цялата история. Няма да се случи нищо добро през ноември. Най-много да аварира и последната машина от четири, която не натоварват, за да лъжат, че работи. Централата ще заработи с пълна мощност най-рано през ноември 2022 година, а после след около година ще започнат нови аварии, защото плана за ремонт е сбъркан, технически непоследователен, несъобразен с проектантите и производителите на основното оборудване в Япония и напълно безотговорно изпълняван, дори и в този си сгрешен вид.

Имаме си работа с добре плануван технически саботаж срещу националната сигурност от организираната енергийна престъпност, която е пряко свързана с диктатурата в Москва. Заедно те целят енергийна криза, незаконно обогатяване и създаване на обществена истерия, за да надградят тези криминални цели с лъжи колко е нужна нова ядрена централа в Белене. За да се спре това, трябва да бъдат уволнени всички началници в НЕК за една нощ, а някои от тях да бъдат арестувани, за което са необходими решителност, държавническо мислене и действие.

Организираната енергийна престъпност е проникнала във всички партии. Ако направите проверка на изреченото през последните седмици, ще откриете например, че ДПС, ГЕРБ и новите партийни формации говорят с едни и същи думи за тази криза. Щяло нещо да се случи зимата, азерски газ и т.н. Това са празни приказки, които се поставят в устата на всички от предизвикалите енергийната криза. На някои се плаща да говорят така, други като новите, просто нищо не разбират и не могат да променят нищо, дори и да искат. Държавата я няма. Просто няма държава, която да действа решително в защита на интересите си и на българите. Честно казано, ако имах власт в ръцете си, това щеше да приключи до обяд на същия ден.

- Има ли изобщо някаква вина Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР)? Чувал съм от Ваши колеги, че ролята ѝ е само на счетоводител.

- КЕВР има вина, че одобри “Турски поток” и само един от комисарите му се възпротиви. КЕВР има вина, че не е отнела лиценза на ПАВЕЦ “Чаира”, защото НЕК подава документи и справки с невярно съдържание, за да прикрива ставащото. КЕВР има вина, че не е наложила санкция на НЕК за пазарни злоупотреби, която може да достигне до 10% от оборота на компанията. Но КЕВР не е полицейска структура, а в случая имаме работа с организирана криминална дейност, покровителствана от политически лица. Помните ли например, това е само факт, как през 2016 г., мисля, Румен Петков ме атакуваше персонално, че с японските ми партньори работим за ремонта на ПАВЕЦ “Чаира” и внушаваше инсинуации за нещо нередно? Не казвам, че той е покровител на тази организирана престъпност. Не би могъл да бъде, защото няма нужната власт. Но все пак представлява добър пример, как едно политическо лице, с публичното си поведение, е съдействало да се случи всичко, което доведе до настоящата енергийна криза - просто малък детайл, но описващ добре случващото се.

- Ключов проблем е енергийната зависимост от Русия. Казвали сте го многократно, казахте го и сега. Отлично знаем, че в България политиците нямат воля да се преборят с това или поне 99% от тях. Знаем и защо. Какво е обяснението обаче за европейските политици, които също са абдикирали от задачата за решение на този проблем, а се предполага, че те трябва да са пример за нас?

- Диктатурата в Москва е много ефективна в корупцията, а европейските политици в много държави не могат да ѝ устоят. Корупцията понякога е недоказуема и затова не може да бъде назована директно като такава. Погледнете къде работи Герхард Шрьодер - в борда на “Газпром”. Или бившият френски премиер Фион - пак за руснаци. Няма никакво решение на този проблем сега, защото европейските политици отказват да приемат, че сме в нова Студена война. Отказват, защото руската военна хибридна пропаганда проведе мащабна дезинформационна кампания в Европа и мнозинството европейци са в пълно неведение или са заблудени на тема Русия. Не осъзнават случващото се и не се чувстват заплашени, което води до липса на изисквания към политиците да ги предпазват от агресията на руската диктатура. Само отделни държави с исторически опит осъзнават случващото се.

Болният човек на Европа е Германия. Германия и германците са отново проблем номер едно на Европа, защото са най-големите и едновременно най-заблудените. Напълно русофилска държава с политици, които не помислят за конфликт с Русия, а тя е нападнала хибридно цяла Европа. Намираме се в ситуация, напомняща Чембърлейн и Хитлер преди Втората световна война. Разликата е, че Путин не иска да завзема с танкове Европа, а иска да краде парите ѝ със своите олигарси, както и да предотврати създаване на обща европейска армия, защото това ще превърне Русия в една несуперсила, каквато тя е по население и икономика. Но руснаците са умни и брутални на държавно ниво. Когото не могат да купят, ще дискредитират. Когото не могат и това, ще платят да бъде унищожен икономически. На когото и това не могат да причинят, ще го убият. Имаме си работа с много зла руска диктатура и европейците са като изгубени деца в гората спрямо нея, а родителите им - политиците, предпочитат да не търсят децата си, а да си пият бирата, платена с руски рубли.

- На база сметките за тока и парното, плюс инфлацията, какво прогнозирате - дали ще направим частично или пълно повторение на Виденовата зима или тези прогнози са пресилени?

- България е много по-богата от онова време, макар да е трагично бедна на фона на всички останали държави в ЕС. Виденова зима няма да има за всички, но някои прослойки от обществото ни ги очаква ужасна мизерия - енергийна бедност, съчетана с непосилни сметки за храна. Държавата е превзета и от енергийната организирана престъпност е извършен реален преврат, както и от няколко олигарси, добре охранени от ГЕРБ и ДПС. Знаете ли, точно това прогнозирах, ако не се лъжа, някъде през 2005 година в първото си телевизионно интервю при покойния вече Георги Коритаров. Спомням си много добре онази сутрин, в която му казах, че ако нещата продължат така, ще се стигне до момент, в който енергийната престъпност ще стане по-силна от държавата. Може да го намерите в интернет, предполагам. Казал съм го преди 15 години, както и не само това. Виждате, че големите медии ме държат под цензура. Реално в момента съм единственият човек, разполагащ с всички факти за настоящата енергийна криза от първа ръка, но точно моята уста е затворена насила и публично. И ето, че този момент на реален преврат и по-силна от държавата организирана енергийна и олигархична престъпност настъпи - в комбинация с подкрепата на руската диктатура за тази престъпност, използвана за оръжие срещу България.

Дори почтените сред българските политици не разбират проблема, чието развитие прогнозирах още преди 15 години. Не казвам, че съм по-умен от тях, а само, че трябва уважават тези, които знаем нещата в детайли и да следват съветите ни, ако искат наистина да направят нещо за смазания български народ. Ако не искат, ще предприема други мерки. Мисля енергично да се противопоставя на подготвяните злоупотреби от свързаните с ДПС и санкционираните от САЩ в “Марица Изток” с парите от Плана за възстановяване и развитие. Няма да я бъде, както си я представят мафията и олигарсите в България. Все някога границата ще бъде премината и ще има възмездие за всичко.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 66 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 црррр

    61 35 Отговор
    Като не построиха АЕЦ "Белене", нищо добро не ни чака.

    Коментиран от #6

  • 2 българин

    70 25 Отговор
    Боко подари на Путин 3 милиарда за тръбопровода !!!

    Коментиран от #36

  • 3 гадно

    65 11 Отговор
    Така де тя и Меркел го укрепва затова имат вече два потока, а ние гледаме като наакани.
  • 4 ????

    54 49 Отговор
    Тоя става и ляга с пяна на устата против Русия. Периодично от Америка за България му превеждат тлъсти чекове за това плюене при това яко. Интересно другия специалист Васил Филипов не се изказвал скоро плюещ отрова.
  • 5 Сандо

    33 40 Отговор
    Вкарайте го тоя в някоямаз и там да си говори простотиите до Второто пришествие.Докога ще ни облъчвате с бръщолевенията на отрепките,довели ни до просешка тояга,не виждате ли накъде се е запътила могъщата някога Европа?
  • 6 Стига

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "црррр":

    С това Белене, не разбра ли че трябва да купуваме единствено и от по близко от САЩ. Кокви газопроводи, каква АЕЦ при колониална държава?
  • 7 Сатъра на Хана

    36 17 Отговор
    ПО НАЧИНА ПО КОЙТО Е ПОСЪРОЕН ТИРСКИЯ ПОТОК ..... ... АКО БЯХМЕ НЕЗАВИСИМИ ГАЗПРОМ ПРАВИ ЕДНА ЧУПКА 20 КМ ДО ВЕЛЕКА И ТРЪБАТА ЗА 2 МЕСЕЦА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА БЪЛГАРСКИЯ БРЯГ КАТО БЪЛГАРСКИ ПОТОК .....
    ....... .... ТОГАВА И РУСНАЦИТЕ ЩЕ НИ ПАЗЯТ И АМЕРИКАНЦИТЕ .....
    ...... А КАТО ИСКАТЕ ДА СТЕ КАПИТАЛИСТИ, ВАЖНО Е КОЙ ДАВА НАЙ ЕВТИНИЯ ГАЗ. ...... ГАМИЗОВ ОБЛИЧА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОБЛЕМИ В ПОЛИТИКА , ПОНЕЖЕ Е ПЛАТЕН ОТ НЯКОГО ДА ГО ПРАВИ ....
    ..... И ДА СИ ЗАРАБОТВА ЗАПЛАТАТА
  • 8 Гамизов

    47 16 Отговор
    Е енергиен експерт, но не се опитва никога да даде сравнение на енергетиката ни днес с тази преди 89-та година. Може ли гамизов да обясни защо повече от 35 години започналият строеж на АЕЦ Белене не е завършен. България от енергиен гигант изнасящ електроенергия за всички околни и по-далечни държави сега се налага понякога да внася електроенергия. Нека каже гамизов какво пречеше Южен поток да мине през българска територия отдавна да е построен и ние да черпим Блага от него. Нека гамизов да каже Защо се отказахме от син поток който вместо по дъното на Черно море можеше да мине през нашата територия. Защо гамизов беше против петролопровода Бургас Александруполис. Той ще извади от 99 дерета вода за да докаже че всички тези проекти са вредни за България А истината е че те щяха да носят ползи и ние Сега щяхме да живеем по-добре. ВСИЧКИ

    Коментиран от #65

  • 9 кастроли

    18 7 Отговор
    Един козел под наем взел един таблет от "Мобилтел".
  • 10 Кръндела

    28 19 Отговор
    И тоя е един енергиен експерт, майката си трака. :-)
  • 11 Еми да

    10 19 Отговор
    Сега Анастас ще ни обедини, въпреки всичко !!!
  • 12 💀💀💀💀💀💀💀

    24 3 Отговор
    TолупЪ е плъх с заешко сърце...
  • 13 ПКП

    32 14 Отговор
    ей тъпак , нали ти казваше че южен поток няма как да мине по дъното на черно море бе , ТОЧНО ТИ ПОМАГАШ НА ГЕРБ И ДПС ДА КРАДАТ - ТИ СИ НЕОБРАЗОВАН ИДИОТ , ПАРАЗИТ И МРЪСНИК !
  • 14 Кирилов

    24 14 Отговор
    Изглежда Бойко и ДПС през всички тези години са предавали тайно българските интереси на Москва.
  • 15 Българин

    29 12 Отговор
    Мястото на тези русофобски, щатско-турски слуги, които подариха Южен поток на Турция, а сега искат да подарят българската, държавна АЕЦ Белене на "инвеститори" - чужденци е в затвора !
  • 16 Нерон

    29 18 Отговор
    Ха ! И тоя ако е енергиен експерт то азз съм римския император Нерон. От неговите бръщолевиния се разбра само, че Русия била агресивна диктатура и германия била с нея та заради това имало енергиина криза ! Защо не слезе оня от горе и да прибере вересиите си от тая пропаднала територия

    Коментиран от #23

  • 17 ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    7 19 Отговор
    РАДЕВ, А ТЕБ ??????
  • 18 gggw

    14 14 Отговор
    престанете с тоя тъпyнгеp бе, прзти дурналисти
  • 19 БАЙ КУРТИ

    20 15 Отговор
    Този от къде го изкопахте бе . Пак Русия виновни за АЕЦ БЕЛЕНЕ , ПАВЕЦ /ЧАИРА , цената на тока ,и газта.
    А нашите родни политици са най честните и милеят за родината . Абе да беше казал директно че газта от ОБОРА е по евтин и с по хубаво качеството от руския
  • 20 Гъмзов,

    18 16 Отговор
    ти си прокиснала гъмза за оцет. Ако ти си енергиен експерт, то аз съм марсианец. Престани да се изказва неподготвен, защото някой гледаме и други новини, в които запада сам си изкопава гроба, а не Русия. За Германия и Меркел, ами те си опекоха питката със СП 2,а ние дори нямаме брашно и вода от слуговтя на щатските тъпанари.
  • 21 rusnak

    13 14 Отговор
    Да изчезнеш като пръдня бе, интригант долен!
  • 22 НМД

    22 17 Отговор
    Ама и вие от Факти намирате едни "експерти" по енергийни въпроси, та и гаргите се смеят. То от такива "експерти" енергетиката е в това състояние.
  • 23 По-скоро

    14 13 Отговор

    До коментар #16 от "Нерон":

    Ти си руски трол

    Коментиран от #37

  • 24 кравешка тор

    17 15 Отговор
    Докато такива като тоя не бъдат пратени на остров Белене да спят в една килиоя с няколко рома нощем,а денем да полагат безплатен обществено полезен труд,като копаят канали и хигиенизират тоалетни на площадката на АЕЦ Белене,България няма да се оправи.
  • 25 разкарайте го

    16 11 Отговор
    тоя гъзимов, пълен шемет е !
  • 26 Трудовакъ

    18 4 Отговор
    Кратка история на АЕЦ -Белене.
    С постановление № 9 от 20 март 1981 г. правителството, оглавявано от Станко Тодоров одобрява площадка Белене за изграждане на втора атомна електроцентрала. През 1981 – 1987 г. е изготвен технически проект за изграждане на 4 блока с реактори ВВЕР-1000/V-320, а през 1987 г. реално стартират строителните дейности. През същата година с Наредба № 3 от 24 ноември се уреждат организационните и техническите изисквания, изпълнението на които е необходимо условие за осигуряване безопасността на новата централа. Първата копка е през 1987 г. Проектът е на "Атоменергопроект" - Киев, и на българската "Енергопроект". През 1988 г. с разпореждане № 5 от 19 април се приема като предпланов документ „Програма за развитие на енергетиката до 1995 г. и в перспектива до 2005 г.”, а АЕЦ „Белене” е включен в списъка на основните енергийни обекти. Пусковият срок е определен съответно – за I реактор – 1992 г., а за II – 1994 г.
    До 1990 г. са изпълнени 40% от строителните дейности и е доставено 80% от оборудването. Същата година заради протести на "Екогласност" проектът е замразен с Решение № 106 на Бюрото към МС за финансиране на разходите, които произтичат от това.
    И така вместо 4 хилядника - сега имаме в Белене една огромна нула. Само за справка, когато през лятото на 2011 г. КК "Слънчев бряг" беше на режим на тока, се оказа, че само този комплекс дърпа в летния сезон цял един "хилядник" на АЕЦ "Козлодуй". Само ПАВЕЦ- Чаира няма да ни свърши ни раб
  • 27 urod

    18 10 Отговор
    Тоа сериозно го хапе мухата. Като казва че работи в чужбина, започвам да се досещам за кого работи :-)
  • 28 Монопола на Газпром.

    15 10 Отговор
    Голямата лъжа....Живея извън Тикволандия.Сега се коментираше поскъпването на газа...Има световни борсови цени.Тия борсови цени не се определят от Газпром. Има много производители в света на газ.Определят се от търсене/ предлагане.Находищата в северно море, в Алжир са с намалено налягане.Тръбопровода Северен поток бе бавен политически.Още не е пуснат.Говорим за западна Европа.Трябва да се одобри още нещо в Германия за да заработи и евентуално цените се " успокоят".Но според експертите цените винаги ще са нагоре поради растящото търсене.А заради кампаниите против изкопаемите източници на енергия вложенията в индустрията са намалели (за търсене, за сондажи).Така че тия дрънканици в Бълтария-Газпром.....Газпром....не са коректни.
  • 29 Онзи

    11 9 Отговор
    Да иде на козяк подмит и да си е избръснал работното място.И там ако му остане време с дъх на йогурт да им разправя вицове..
  • 30 сатир

    15 10 Отговор
    И дума няма, че т.н. експерт Гмизов открадна над 3 млн. евро от КТБ, защото беше влязъл под кожата на Цв. Василев. Думичка няма - нито от интервюиращият го, нито във форума. Това означава, че всичко е забравено. Срам и позор.
  • 31 5577

    6 10 Отговор
    Е добре. Герб са виновни. За ДПС щот така са ви казали не знам защо ги пришивате. Кажете какво по различно ще направите. Поне поуки като извод да има. Само с плюене и омаскаряване не ставате по хубави разберете. Като дойдете на власт ще ви скочат догановци божковци пеевски и рано или късно ще им уйдисате, защото те държат с нотариални актове ресурсите. И на следващите избори ще ви ги пришият на вас. Гешев добре ги захапа ма те плащат на протестъри, които цитирам Искат да се променят нещата в България, ма до сега само за мутрите се променят. И всичко е за сметка на обикновения човек.
  • 32 1122

    15 8 Отговор
    ТИ какво искаш бе,от САЩ бутилиран ли да ти го карат?Колко струва руския газ,колко американския,колко и азерския,напиши го на една таблица и го покажи,само празни приказки неща да се говорят.Да не стане като американската БЕЗПЛАТНА царевица дето ни я пратиха преди године,че само транспорта и струваше по скъпо от царевицата ако я бяхме взели от друго мяста,АМА американска да е,еее и какво разбраха кравите като я ядоха?
  • 33 gggw

    9 8 Отговор
    Абе Петре, Здравков, защо се впечатляваш от тоя нахалник? ясно, че ти самия, хабер си нямаш от енергетика, ама непонятно ми е с какво, такъв типаж ви впечатлява и хипнотизира така, че да му вярвате. Това е типажът на един обикновен лъжец и измамник. Докога ще се връзвате на такива? Не пораснахте ли?
  • 34 Мнения

    15 1 Отговор
    Гамизов,кажи кой управлява Тец -2 Марица изток. Човека на Дпс
  • 35 С две думи

    12 8 Отговор
    да обясня на българите, да не се чудят. Енергетиката от 30 години е в ръцете на ДС милиционерите от територията и КГБ милиционерите в Русия. Това е. Простичко и ясно. Да не четат дълги интервюта.
  • 36 Много си т@п

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Унгария сключи договор за доставка на газ за 15 год. Инвестицията ще се избие. Само да не дойде някой сенатор да го приватизира за сина си. А и това е стратегически проект
  • 37 Цезар

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "По-скоро":

    Ооо ! Много нежно така го казваш, мило, женствено такова едно ! Мечтаеш да се появи в леглото ти и да те " пълни, пълни"
  • 38 МОЛБА ДО ИМПЕРАТОР ВОВА

    5 2 Отговор
    ПУСНИ НИ ЕДНА ТЪРБИЧКА ЗА ГАЗ САМО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ КРИМ ДО ВАРНА. ТЪНКО ЩЕ ТИ ИЗЛЕЗЕ. ПРЕДВАРИТЕЛНО ТИ БЛАГОДАРИМ
  • 39 МАФИЯ

    6 4 Отговор
    ГАЗПРОМ КЕВР са мафия герб дпс партия на мафията и мутрите а унас мафията си има ДЪРЖАВА
  • 40 Диагноза

    4 8 Отговор
    Защо тогава нашите русофили плюят ББ. Да ви кажа ли ? Защото са прости момичета и момчета !
  • 41 Фффффф

    2 7 Отговор
    Като се има предвид че двама генерали ни управляват,явно е че нищо не разбират и оставят мафията да прави каквото си иска
  • 42 За транзитиране на газа

    3 7 Отговор
    през България на ясно ли си колко пари влизат, а питай Радев , къде потъват !
  • 43 Vorik

    9 2 Отговор
    Някак си много "случайно" цената на газа скочи сред като и северен и южен поток бяха построени и завършени !!!

    Коментиран от #45

  • 44 Прав е Гамизов

    11 9 Отговор
    Прав е Гамизов. Този проруски форум потвърждава това.
  • 45 Ми щото

    3 0 Отговор

    До коментар #43 от "Vorik":

    Някий ид И от и забраняват въглищата
  • 46 ДОСТОЕН ЧОВЕК

    10 9 Отговор
    Б Р А В О ! Стефан Гамизов - МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ! ! !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Георги

    12 0 Отговор
    Всичко е така .Но тази Европа също е смърдяща и потопена от корупция и подкрепяща всичко това.Тия заставаха и подкрепяха Боко след като излизаха чекмеджета и джуджета и пътни фирми и ловни стопанства и манекенки и сметки при арабите и турците.Нема оправия
  • 49 НОМЕР2

    8 7 Отговор
    Абсолютно е прав! Просто съм учуден на дeбилHитe коментари!
  • 50 Газов

    12 6 Отговор
    Нищо не се разбира от думите на този цереушки "капацитет" в енергетиката, който дали е сменял сам и крушка. Просто са видни спуснатите му опорни точки и дежурното "Русия е виновна". Иначе храчи от години против АЕЦ Козлодуй, АЕЦ Белене, Южен поток, които ни гарантираха да останем енергиен център не само на Балканите, а и в цяла Югоизточна ЕВропа. В същото време на мълчи като пън за "зелените" извращения на слънчевите панели и вятърни "мелници", както и за любимите му американски Марици, които помпят цената на енергията. И за разлика от ниската цена от Козлодуй, която се изнася, техните "зелени" не се търгуват на борсата /що ли?/, а директно се налучкват в сметките на бизнеса и битовите абонати. Ей такива като този, Костов, Ковачки, Кунева, герберо-депесарската пасмина и конкурентните им зелени прокопиеви талибани, опитващи за пореден път да яхнат властта, водят българската енергетика до дъно, от което няма да има измъкване. Цяла Европа ще реве и ще моли Русия да я спасява енергийно, бенефициенти ще бъдат тези, които са си вързали гащите с изгодни дългосрочни договори с Газпром, другите ще чакат демократски щатски втечнен газ на десеторни цени.
  • 51 Фактиии

    8 0 Отговор
    Гамизов каза преди няколко дни
    Кой е човека на Дпс. Да му каже името официално
  • 52 войводата

    8 1 Отговор
    ЗАТВОР ЗА ШАЙКАТА НА СУДЖУЦИТЕ ДО ЕДИН
  • 53 Соросоид

    13 6 Отговор
    Хайде поредния соросоид писал се "енергиен експерт" и ръсещ лъжи.

    "Европа е в енергийна криза, основно предизвикана от диктатурата в Москва"
    Че кой пречеше на Европата да си осигури газ от където си иска - е да ама този не казва че е 3 пъти по-скъп. Кой пречеше на Европата да си построи ядрени централи - да не би Путин да спря строителството на АЕЦ Белене. Май бяха краварите а не Москва.

    "забраниха достъпа до централата на построилите ПАВЕЦ “Чаира” японци"

    Пак соросоидни лъжи - ПАВЕЦ "Чиара" е построен от българи в България по японски проект по времето на "лошия социализъм" - даже и свръх модерните турбини са произведени в България. Та соросоидчетата и господарите им отвъд океана какво построиха в България последните 32 години - всичко е построено при "лошия социализъм".

    "Имаме си работа с много зла руска диктатура"

    Не соросоидче имаме си работа с много зла краварска диктатура - не са руснаците тези които диктуват на Европа какво да прави и да налагат санкции - твоите господари да изградят тръбопровод от Америка и да предлагат техния газ по-евтино от руския и ти гарантирам че никой няма и да погледне "Газпром". Ама те само лаят и нищо не правят. Твоите господари да предложат изграждане на реактори на по-ниска цена от руснаците и никой няма да погледне "Росатом" но те искат 7 милиарда за един реактор срещу 1.2 милиарда за два от руснаците.

    Опорките не вървят
  • 54 Старото Куче

    7 9 Отговор
    Газиза ви е изкъртил зъбите! Такова виене на умряло не съм виждал отдавна. Иначе на някакъв тук да му обясня, че газа в Европа сега е 6 пъти по-скъп от този в САЩ. Борсовата търговия в САЩ и в Европа няма нищо общо. На Хенри Хъб миналата седмица втечнената газ беше 160 долара за 1000 кубически метра, а в Европа 1000 долара за 1000 кубически метра. Газпром предизвика кризата в Европа като монополист и затова Гамизов е прав ня 100%. Не ви знам какви теолове сте, но сте много заблудени.

    Коментиран от #56

  • 55 не може да бъде

    6 6 Отговор
    За съжаление преобладаваща част от "енергийните експерти" в България са от същата категория като Гамизов и затова всичко в енергийния сектор е загубено!Става дума за това ,че тези хора просто извращават и променят съдържанието и смисъла на енергийните проблеми!?
  • 56 Антитрол

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "Старото Куче":

    Малко и ти послъгваш като всички соросоидчета относно цената на газа. На Хенри хъб няма втечнена газ а е все още в газообразно състояние на 160$.
    Цената на която продават от Газпром по СП2 е 130$ - послъгваш за 1000-та долара (за крайни потребители е около 500-600лв в България).
    Ти си направи сметката колко ще стане от сега по-скъпия газ в САЩ да го втечнят и докарат с танкери.

    Та само с лъжи и соросоидна пропаганда не става - можем и сами да проверим цените.
  • 57 Точен

    5 5 Отговор
    Германците, не са прости като нас, имат два руски газопровода, а ние нито един. И Гамизов е един от най-виновните за това, нека да има Нов Народен съд, иначе загиваме като нация.
  • 58 техник

    10 2 Отговор
    Казаното от Гамизов за ПАВЕЦ "Чаира" е на 100% вярно. Европейският банков чиновник се казва Валентин Шайдер и е етнически руснак, който забогатя в България от Фонд "Козлодуй". Този фонд не отговаря пред никой, няма обществени поръчки и никакъв съдебен контрол над процедурите му, нито в България, нито в чужбина. Парите се раздават, както се разбере Шайдер с който ги получава. Японската компания за която говори, но не споменава Гамизов е Тошиба и я махнаха, защото не можеха да вземат рушвет от нея. После и откраднаха техническата документация, което е нарушение на техен договор и я дадоха на немската фирма Фойт, която е свързана с Бойко Борисов през тези дето му направиха партията в Мюнхен. Фойт нямат никакъв опит с толкова големи помпено-акумулиращи централи и за тях тов беше подарък от небето да откраднат хоу-хау. Отделно докараха от Топлофикация една жена работила години с Шайдер, която е свързана с руснаците и дадоха с Шайдер в Топлофикация договор на руска фирма под американски санкции. Идея нямате за каква далавера става дума и за какво крадене и разсипия. Маркова, тази същата е напълно нагло същество, което е също и неграмотно. Ползва се с пълна закрила от шефа на НЕК Йончев, който пък е човек на ДПС. Гамизов е казал истината, но понеже не е идвал на Чаира не знае, че нещата са много по-зле. Сега не могат да монтират елементи от генераторите, защото са ги произвели с грешни размери. Това е още дадени пари на Фойт. 3 машини са разхвърляни в машинна зал
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 вуй4о

    2 4 Отговор
    Гамизов само петоль4ки ти са в главата.
  • 61 Човек с памет

    3 3 Отговор
    Интервюираният е леко заблуден. Европейска армия въобще не пречи на Русия. Явно човекът не спи и сънува руски танкове.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    АКО ТЕ ПОДПИРАТ С ОРЪЖИЕ В РЕБРАТА , ТИ БИ ЛИ МОГЪЛ ДА ЗАКРЕПИШ НЕЩО ДРУГО ... ПО- ТАКА ....
    ГОВОРКО !
  • 65 Йоко - понко

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гамизов":

    Енергиен гигант, който продаваше евтин ток на целият балкански полуостров, но народът беше на режим на тока. Е-е-е ,,голяма работа" сме били?
  • 66 болна соросня

    3 1 Отговор
    Абе, соросня, докарайте американски газ на о-евтина цена и няма да све зависими! Няма как, нали, не може да продаваш и доставяш нещо, което го нямаш!
  • 67 Гамизов, Гамизов..

    4 4 Отговор
    .... явно костюмчето и бялата ризка не са допринесли за израстването ти като "експерт". Отговори си на въпроса защо в Турция и в Унгария нямат подобна енергетична "криза"? А ако не можеш, както е и очевидно от отговорите които ръсиш значи не си експерт, а поредното про-западно мекере което се опитва да ни облъчва с небивалици. Нека ти помогна... Защото те сключват дългосрочни контракти (над 15 годишни) с Газпром за доставки на цени в района на $250 куб.м. За останалите "хитреци" цените са такива каквито са в момента (над $1100 куб.м.). Да им честито на цялата про-западна паплач, която така ненавиждат Русия но затова пък обичат, да са на топло ,когато е студено! Сега зъбите им ще тракат, както виждам и твоите са започнали...! Успех!
  • 68 Политиците

    5 0 Отговор
    заслужават никой да не отиде да гласува ни за президент,ни за парламент.Няма да вкарваме едни и същи идиоти като ДАНЧО-МЕНТАТА от ДПС,който е солоташа-а на Пеевски,Лъчо/МОЗЪКА/,Теменужка -енергийната крушка,която трябва с Толупа да са в затвора за злоупотреби с влияние и нанесени щети за безхаберие.Трябва народът този път на ДПС И ОПГ ГЕРБ наистина да им покаже ЧЕРВЕН КАРТОН.