Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 05:55 6 232 19

Димитър Манолов: Разберете, без нов бюджет към 1 януари няма как да се дават новите пенсии

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • пенсии-
  • доходи-
  • цени-
  • ток

Българите са най-неподготвени да посрещнат новите цени на тока, защото са най-бедни, заяви синдикалният лидер

Димитър Манолов: Разберете, без нов бюджет към 1 януари няма как да се дават новите пенсии - 1
Снимка: БГНЕС

"Цените на тока у нас обективно са високи и ние сме най-малко готови да ги посрещнем, защото са ни много ниски доходите".

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Ако минем с 20-30% увеличение на цените на тока, както прогнозира КЕВР, сме добре, Днес гледах цените за ден напред в Европа. Да, българската не е страховито голяма и пак е една от най-ниските в ЕС, но в някои от страните тя вече удари 300 евро за MWh. Ние имаме късмет, защото населението плаща все още регулирани цени електрическата енергия, които донякъде го пазят. Добре е да се знае, че преди да почне тази лудост хората плащаха по-висока цена от бизнеса", уточни Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че след като живеем в пазарна икономика, не трябва бизнесът да разчита на помощи от държавата. Сега обаче всички чакали на държавата и искали хем тя да помага, хем те да не плащат данъци.

"Дали ще оцелеем в кризата, зависи най-вече от това как ще бъде управляван този процес. Защото повечето хора са в състояние до някаква граница да проявяват разбиране, тогава когато вярват на тези, които управляват процеса. Ние обаче си причинихме опасността държавата да почне следващата година без бюджет, от една страна. От друга - с актуализиран бюджет за тази година, който увеличи драстично харчовете за три месеца. Но ако към 1 януари държавата няма нов бюджет, това правителство, което ще управлява тогава, ще може да харчи по 1/12 от парите от миналата година. Изведнъж трябва да се върнем една година назад и този бой, който беше за пенсиите ще излезе, че е бил напразен. От 1 януари тези пенсии няма да могат да се плащат. Хубаво е тези неща да се знаят", предупреди синдикалният лидер.

Според Манолов, ако не бъде съставено редовно правителство ще станем свидетели на "поредния панаир", тъй като ще е минал и президентският вот и ще има парламент, който не може да бъде разпуснат по Конституция.

Манолов твърди, че изобщо не бива да имаме илюзии към Плана за възстановяване и развитие.

"Той не е за нас с вас. Той е за едни хора, които са поименно известни. И понеже, между двата политически режима се смениха и хората, които дърпат конците, се смениха и имената на тези, за които са предназначени тези пари. Когато и да отиде Планът в Брюксел, средствата от него ще се забавят значително", каза още той.

По отношение на управлението на Ковид кризата, Манолов смята, че българските политици са престъпници, защото са се изкушили да правят политика от страха на хората.

"Тези дни гледам един гражданин, който напоследък стана министър, а само преди няколко месеца беше активен антиваксър. Виждам го обаче на билборд да агитира за ваксините. Откакто този човек е министър, нито една от мерките не се прилага целенасочено, така че да има ефект. Това е недопустимо", завърши председателят на КТ "Подкрепа".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 1 Отговор
    ИДЕ ГЛАД ВИСОКИ НИ ДЪРЖАВАТА КАПИТАЛИСТИТЕ ОЛИГАРСИТЕ СА КОЖО ДЕРИ И НЕ ИМ ПУКА ЗА ХОРАТА

    Коментиран от #3

  • 2 Петков

    38 2 Отговор
    Така наречените профсъюзи нямат право да говорят какво ще стане с народа. Те са винаги били маша в ръцете на властта и сегашното ни положение се дължи до голяма степен на тяхното бездействие и раболепие.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мда

    22 3 Отговор
    Една от изтривалките на Боко стана този измислен синдикат през годините. Никаква дейност, никаква грижа за работещите. Само този се появява по някой път по телевизията, колкото да се покаже. М
  • 6 мухльо

    25 3 Отговор
    Големия въпрос е кога българите ще се усетят, и ще ви заритат с другия лъжец синдикалист, за това че толкова години само лъгахте и папкахте. На крадеца с менискуса, му играехте приятели докато крадеше и подготвяше идващата буря, и заедно с него папкахте. Сега се правите на учудени и пак да излъжете. Ритници трябват.
  • 7 HI ,,Дрън"...!

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън":

    Вторият ти метод наистина е -,,Дрън-Дрън"...!!!
  • 8 Най-Големият...

    15 1 Отговор
    ...Нищоправец в БГ,е именно този измислен ,,синдикалист"...!!!
  • 9 Бойко връщай се

    8 18 Отговор
    Трябвaшe дa изминaт caмo 5-6 мeceцa бeз дa гo имa Бoриcoв във влacттa и кризитe и хaoca в Бългaрия прeдизвикaни oт прoтecтнитe пaртии в cтрaнaтa зaпoчнaхa дa дaвaт рeзултaти, инфлaциятa рacтe и cътрeceниятa зa нaрoдa ceгa прeдcтoят, a тaкoвa нeзaпoмнeнo пocкъпвaнe и виcoки цeни нe e имaлo 12 гoдини oткaктo Бoриcoв упрaвлявaшe държaвaтa ...!!!

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Азим

    14 1 Отговор
    Манолов да не всява паника и страх, а да каже той за 30 г.каква я свърши, за да няма толкова много бедни хора у нас?
  • 11 джаба

    8 2 Отговор
    нагла шпинга е т0зи
  • 12 главанак

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко връщай се":

    Ти още ли не си разбрал защо цените растат? Този които приканваш да се върне, краде и лъга 12 г. и сега логично цените растат. Няма енергетика, няма промишленост, няма селско стопанство, защото 12 г. крадоха субсидии и влагаха парите в стадиони и спортни зали и крадяха от строежите. Сега цените растат и ти ще ги платиш с глад, студ и мизерия.
  • 13 Отровното трио

    15 5 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко връщай се":

    Смешник. По-добре да гладуваме и всички да ходим по дрипи, от колкото пак Тиквата да управлява. Ако сложите тоя противен тулуп на власт излизаме хиляди и блокираме отново ключови кръстовища
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ханс

    14 1 Отговор
    Докато ИТН се правеха на луди и нарочно бавеха времето в парламента цените се вдигнаха до небето, а доходите на хората намаляват и постепенно изчезват, Браво Слави постигна целта на кукловода си....

    Коментиран от #17

  • 16 Ами ти

    8 1 Отговор
    бе, какво направи за българите 25 години? Едно голямо НИЩО!!
    И да, Българите са най-неподготвени да посрещнат новите цени на тока, защото Вие двата синдиката не направихте нищо за пенсии и раб. заплати!? Вие защитавате интересите на богатите, а не на работниците!
  • 17 Папи

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ханс":

    И какво е искал "кукловода" на Слави? Да върне Тиквата на власт ли? Та в това няма никаква логика
  • 18 Димитър Манолов - ЛИНЕЙКАТА!!

    4 2 Отговор
    Казионен Профсъюз!!! 12год къде бяхте, скрихте се и си тъпкахте яко Гушите!! Скрийсе, изчезвай!!!
  • 19 125

    1 0 Отговор
    КОГО ЗАБЛУЖДАВАШ ? НОВИ ПЕНСИИ НЯМА. ИМА ЕДНА ПРЕДИЗБОРНА СОЦИАЛНА ДОБАВКА ОТ 120 ЛВ. И ТО САМО ЗА ТРИ МЕСЕЦА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ. ОТ НОВА ГОДИНА ПАНСИИТЕ ЩЕ БЪДАТ НАМАЛЕНИ, ТЪЙ КАТО Т.Н. УВЕЛИЧЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ СРЕДНО МЕЖДУ 60/70 ЛВ., ИЛИ НАПОЛОВИНА ОТ СОЦ.ДОБАВКА ОТ 120 ЛВ., КОЯТО ЩЕ БЪДЕ СПРЯНА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове