Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 06:36 3 553 54

Даниел Лорер: Спрем ли корупцията и си събираме данъците резултатите ще са неузнаваеми

  • даниел лорер-
  • продължаваме промяната-
  • парламентарни избори-
  • корупция-
  • данъци-
  • мита

Българският избирател много добре разбира кое е опаковка и кое е съдържание, заяви представителят на "Продължаваме промяната"

Даниел Лорер: Спрем ли корупцията и си събираме данъците резултатите ще са неузнаваеми - 1

"Ние инициирахме споразумение между партиите, защото ни се струва, че е важно да се разберем с партньорите, с които мислим, че най-лесно можем да постигнем съгласие относно основни принципи, по които ще редим коалицията след изборите. Дали ще се стигне до това или не, предстои да се види. Ние сме на масата. Ние като формация на вече няколко седмици, но доста нови в това поприще, вършим страшно много неща едновременно и това изисква от нас 24-часово усилие", заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Той загатна, че съвсем скоро ще стигнат до покани към ИБГНИ и "Демократична България".

Според него на първо място трябва да се спре корупцията.

"Няма друга спирачка пред България да се развива стремително напред по-голяма от корупционния капан, в който сме изпаднали. От България е откраднато толкова много през последните години, така че първата и най-важна крачка за нас е да спрем кражбите, да затворим кранчетата", обясни Лорер.

По думите му втората и най-важна крачка, която трябва да се направи, е да се повиши събираемостта на данъците и митата. И смята, че ще се генерира невероятен растеж у нас, ако тези две опори на икономиката да не изтичат и да влизат.

"Дори това да е единственото нещо, което постигнем, резултатите след четири години ще бъдат неузнаваеми. Тук ще бъде едно друго място. Не пипаме данъците. За нас данъците в България са достатъчни и повишавайки събираемостта няма да имаме никакъв проблем с изпълнение на социалните ни ангажименти", каза още Даниел Лорел в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че българският избирател много добре разбира кое е опаковка и кое е съдържание.

"Господин Василев и господин Петков, и екипите, които ръководиха, показаха в последните четири месеца какво могат да постигнат. Опаковката тепърва я градим в момента. Може би сме единствената партия, която показа първо съдържание и след това някаква опаковка, която се гради в момента", заяви той.

"Ние искаме 121 почтени депутата, за да можем да осъществим тази промяна. Това няма нужда да са наши депутати, това може да бъдат депутати от различни партии, които изповядват нашите ценности. А именно почтеност, разбиране за това, че в България кражби не трябва да се случват. Ние сме готови да взаимодействаме с всички тях", обърна внимание Лорер.

От "Продължаваме промяната" имат категорични критерии, които трябва да бъдат изпълнени, за да се коалират с тях - формации, които са участвали в корупция, не могат да бъдат част от преговорите, докато те самите не вземат мерки вътрешно да се изчистят от това.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАКА ДЕ

    31 21 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН НАИВНИК НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ

    Коментиран от #49

  • 2 Продължаваме Промяната ✊🏻

    34 11 Отговор
    Не само съд за Бойко и ШИШИ да връщат откраднотото.
  • 3 Ай стресна ме

    34 8 Отговор
    Вай, ми това значи да възкресите Тодор Живков, не думай.
    Кражбите се спират с авторитарни режими исилни държави, на площада в Китай
    В България от продавача в зеленчуковия магазин и таксито до Премиер краде,а общото са офшорките.
  • 4 ТАКА ДЕ

    21 7 Отговор
    ВЕРВАЙТЕ МИ
  • 5 Сатъра на Хана

    43 11 Отговор
    ДАНИЕЛ ЛОРЕР
    ......
    ЩЕ Е ПЪРВИЯ ЧЕСТЕН ЕВРЕИН ...
    ....
    СЛЕД ХРИСТОС И НЕГОВИТЕ АПОСТОЛИ
    .......
    МЕРСИ , ВЕЧЕ ГО ЯДОХМЕ НА СЮЛЕЙМАН ПАСИ

    Коментиран от #27

  • 6 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    33 7 Отговор
    ТОЯ ИСКА ДА СПРЕ КОРУПЦИЯТА.......НЕ ЗНАЕМ ПО СВЕТА НЯКОЙ ДА Е УСПЯЛ.....А В БЪЛГАРИЯ КОРУПЦИЯТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ

    Коментиран от #9, #30

  • 7 Ме ти вярвам бре човек

    24 7 Отговор
    Този не младеж , а оплешивяващ чичко първо да оправи себе си и корупциониъе си практики !!!! Не е почтено заедно съ жена му да са в вс и ведомство и то на най- висши ръковод и постове
  • 8 Шарлатани

    25 6 Отговор
    Къде сте крили досега не Даниелчо :))) ????! И ти и Кирчо и Асеня . Такива скрити таланти сте били , а ние да не ви оценяваме . Ти например с колко милиона държавен ресурс разполагаше досега в последния мандат на Баце ????
  • 9 Изцяло

    18 6 Отговор

    До коментар #6 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    никой не може да спре корупцията , но в България тя е навсякъде и по всички нива, страната е първа по корупция в ЕС , а милиардите отпускани за нея и гражданите ѝ , както каза уважаван политик от ЕП отиват в ръцете на мафията ! Така , че все някой и от някъде трябва да започне борба срещу нея ! Успех !

    Коментиран от #12

  • 10 Търновец

    32 4 Отговор
    В Либия България имаше лиценз за нефтено поле – даде ни го Полковник Кадафи! 25000 кв. километра – нефт и газ за милиарди – какво стана??? Кобурга – Станишев – Паси да кажат.

    Коментиран от #14, #24

  • 11 mi6osp

    19 4 Отговор
    Пак ни обещават предизборно да ни оправят, този път след двойно по-дълъг от предния период.
  • 12 ТАКА ДЕ

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Изцяло":

    КАТО НЯМА УПРАВЛЯВАЩИ, МИЛИАРДИТЕ ОТ ЕС ШЕ ОТИВАТ В МАФИЯТА.......
  • 13 Osman

    11 6 Отговор
    Прав е чичкото!Само да се спрат течовете нещата ще са по различни....

    Коментиран от #15

  • 14 КВО ДА СТАНЕ

    16 9 Отговор

    До коментар #10 от "Търновец":

    КАДАФИТО ГО ГРЪМНАХА ЩОТО МНОГО ГО ОБИЧАХА В ЛИБИЯ...И ЛИЦЕНЗ НЕМА.....
  • 15 АЙДЕ ДЕ

    15 10 Отговор

    До коментар #13 от "Osman":

    АМИ ФАТМАШКОТО УПРАВЛЕНИЕ ЗА КАКВО Е......НЕ САМО ТЕЧОВЕ, ЦЕЛИ РЕКИ С ПАРИ ИЗТИЧАТ
  • 16 отегчен

    22 7 Отговор
    Кражби и следтова бягство в Израел. От далече, си ни ясен.
  • 17 5577

    24 9 Отговор
    Хайде сега еврейско надцакване. Аз пък съм Хитър Петър. Трябва да си ги казваме нещата. Кой ще я спре тая корупция. Като те слуша човек да погледне към облаците погледа да му потъне в тях, ма за секунди. И като се наведе да се труди пак се връща в реалността. Корупция е имало и ще има. Не само в България и на всякъде я има. Въпроса е колко е голяма. Ако погледнем историята, винаги когато власта се засъсредоточва в шепа хора, тогава има строителство и се вижда свършена работа (справка: тошово време, Борисово време) Проблема че характера ни е злобен и по аналогичен начин проявяваме нетърпимост и завист към резиденции джипки и т.н. Тоя евреин как ще убеди Хитър Петър че ще стане по малко корупцията при коалиция. Смях. Проблеми ще има. Виновни не. Както е в момента. Окрадоха се финансирани обекти и се спореха. И следа няма от тия пари.
  • 18 Българин

    21 6 Отговор
    Продължавайте си промените в Канада с чичо ви Сорос и незабавно ни освободете от зависимостите си и присъствието си.
  • 19 121212

    24 5 Отговор
    И тоя минзухар почна да повтаря едни и същи лъжи.
  • 20 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    17 5 Отговор
    МЛАДО, КВА КОРУПЦИЯ КВИ ПЕТ ЛЕВА..


    НИЕ НАПРАВО СИ ГРАБИМ ЯКО...ОТ ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ТА ДО ДНЕС
  • 21 ИНПЕКСА

    14 1 Отговор
    Сега ни е добре......приватизирахме държавата, и сега караме на политически игрички....народа да го ду....
  • 22 Я па тоА

    12 5 Отговор
    чист индиец
  • 23 ген Столти

    18 2 Отговор
    Един Измамник на средна възраст.Не е наивен, само се прави на такъв.
  • 24 Ами

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Търновец":

    тъгувай си за Либия и миналото хилядолетие, бе другарьо !
  • 25 Радко Пръдлето

    15 2 Отговор
    Че...почвайте да събирате данъците първо от.."Почтените" ,...тва....СПЕЦов-ДДСето, АСАНЧО КРАДЕЦА, КИКИ ЛЪЖЕЦА, 12-те КЕНЕФА, БОБОКОВИ,СВИНАРЯ , ГЕЛА,500 К,..И...ТЕ ТАКА.....
  • 26 Нищо ново

    16 9 Отговор
    Същите приказки като на Бойко Борисов от преди 12 години- да се пребори корупцията, да се спре контрабандата, да се събират данъците и да се спрат кражбите, пък сега всичките "протестъри" от "ПРОМЯНАТА" искащи да се докопат до властта, го обвиняват без доказателства, че Борисов бил най големия крадец в държавата и милиардер от крадене и корупция и вече не знаел какво да прави с "пачките и кюлчетата" , затова ги държал в чекмеджето на спалното шкафче...!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Търновец

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сатъра на Хана":

    Двамата Братовчеди – Йоан Предтеча и Исус Христос – са били Арамейци и са говорели Староарменски, проповядвали Любов към Ближния – тяхното учение е обърнато много повече към хората отколкото към “Господ”, и е много повече философско учение отколкото вероизповедание. Йоан Предтеча и Исус Христос – Учители Философи Хуманисти. Тяхнотo филоcoфсkо учение обаче е било Юдеизирано.
  • 28 Лудница

    7 4 Отговор
    Всички говорят за тая пуста корупция, ама този човек и той не каза как ще я спре? А всичко им е пред очите, нарича се премахване на кеш парата и всичко онлайн транзакции и премахване на закона за копуване на фирми с огромни дългове от цветнокожи за 300 400 лева, също така и пак такива кошари бедняци, цветнокожи баби дядовци, братовчеди лели чичовци да са собственици на хотели земи магазини ресторанти и каквото се сетите за милиони левове, а те цял живот са бачка ли на минималната или нямат един ден трудов стаж. Най големите престъпници адвокати съдии и нотариуси да им се променят законите.
  • 29 После Софиянец

    11 2 Отговор
    Чета заглавието и си мисля, тоя за коя държава говори, а той българин бил. Тоя народ хептен пощуря с тия турски сериали, как ли не си кръщават децата.

    Коментиран от #32

  • 30 Морски

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "БСП МИЛИАРДЕРИТЕ":

    Не,но при добро желание и последователност в действията могат да я ограничат до минимум,така че да не оказва съществено влияние върху икономиката на страната
  • 31 Морски

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Нищо ново":

    Шшшшт тихо🤫
  • 32 Бат Сали

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "После Софиянец":

    Тоз момченцето има боя като нашите. Дава ром ша са окажи
  • 33 48499

    4 4 Отговор
    Е как ще спрете корупцията без да накажете корумпираните? Как ще върнете откраднатото? Интересува ме примерно как ще вземете кюлчетата и ще ги вкарате в резерва, а спящият до тях ще вкарате в затвора? Как?
  • 34 Вчера

    9 3 Отговор
    Вчера се появи информация ,че Кирил Петков е излъгал и за ББР ---тя имала капитал от 400 мил.лева, от които трябвало да останат и за ликвидност,но той казал,че спрели да се раздават 800 мил.Ама този човек ,вече,като ти каже добър ден,трябва да погледнеш къде е слънцето.Сега и този-‐говори ТОЧНО това,което ще се ХАРЕСА на хората.Мотото им явно е,"Обещай и излъжи"
  • 35 КИРИЛ

    11 0 Отговор
    Още един разбирач от нашите. ВЕрвайте му.
  • 36 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    5 2 Отговор
    ТОЯ ЛИ ЩЕ НИ ОБЯВИ ЗА КОРУМПИРАНИ....СМЕШНИК
  • 37 оправячи

    10 1 Отговор
    Събраха се един куп политически мошеници и измамници пак да лъжат народа. Те още не са във властта, единият с няколко престъпления по българското законодателство, другият определян като измамник в Европа - с офшорка, третият същият и т.н. И тези щели да ни оправят. Ще ин оправят както юпитата на Симеон. Отнесоха милиардите, а царя завзе половин България. Така ще ни оправят. Вече ни оправят, откакто Радев ги назначи преди шест месеца - цени три пъти по-високи от април. Ток до 300% увеличение. Горивото до 1-2 години го дават официално - три пъти увеличение.Вода - също.Храна също. Отопление - невъзможно. За август - най-голямата инфлация през последните 10 години. До пролетта на всяко домакинство ще са му нужни само 1000-1500 лв. за най-елементарните сметки. И още толкова за оцеляване с храна. Нали се сещате че 80% от българите отиват под чертата. Даже Виденовата зима ще ни се стори като лято. Но хората са го казала - прост народ-слаба държава. Търчете гласувайте за новите "оправячи". При старите поне 10 години цените не трепнаха, а заплатите ги вдигаха два пъти в годината. Сто пъти по-добре си беше при тях.
  • 38 зелен юмрук

    0 2 Отговор
    Обединени срещу корупционния модел станал норма на съществуване и подражание в почти всички политически партии и държавни институции.
  • 39 аз съм Веска

    5 1 Отговор
    НЯМАТЕ СИ НАПРЕДСТАВА КАКЪВ ФУРОР ЩЕ Е , АКО СПРЕМ ДА СЪБИРАМЕ ДАНЪЦИ,И НАУЧИМ ПАРАЗИТИТЕ НА САМОИЗДРЪЖКА .

    Коментиран от #42

  • 40 българка

    4 5 Отговор
    "Промяната" ще спечели много гласове за подкрепа, защото хората искат промяна!
    Който пък си иска крадците и биячите на Борисов - да си гласува за тях!
    Или пък ако иска Доган, Пеевски, Карадайъ и Цонев - за тях!
    Има свобода - просто гласувайте, няма нужда от обиди !
    Това е!
  • 41 тия са

    6 0 Отговор
    Продавачи на надежда .
  • 42 наистина ли

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "аз съм Веска":

    В Турция така ли правите?
  • 43 Павел пенев

    6 0 Отговор
    Ти като евреин трябва да знаеш че корупцията идва точно от такива като вас. Нетаняху още го влачат по съдилищата,а така беше и при много бивши ваши премиери.
  • 44 Аватар

    5 1 Отговор
    В истинският капитализъм свободните пазари на труда и технологичните постижения бяха предпоставка за нарастването на жизнения стандарт,а свободните хора защитаваха своята независимост като държаха държавата отговорна.Тази система беше разбита от банките и глобалните корпорации.Непродуктивният вече капитализъм се превърна в грабеж.Методът е приватизацията.Традиционните държавни функции се прехвърлиха върху частни компании,които нямат други клиенти освен правителството и чиито единствени приходи идват от бюджета на държавата.Така започна преходът в България.Има само реклама на демокрация ,докато правителствата изпълняват програми,които хората не подкрепят.Не виждам политици,които биха могли да променят това не само в България.
  • 45 Горски

    4 1 Отговор
    Не знам защо нещо ме притеснява в тоя евреин... - Хубави приказки, ма що не му вярвам?
  • 46 Ния

    5 2 Отговор
    Точно това направиха в Румъния, спряха корупцията и ни задминаха с 200. Да не говорим за другите бели държави. Някои ще каже, корупция има навсякъде, обаче при нас нещата са страшни и резултатите са налице- стоим стабилно на дъното, докато другите вървят напред.
  • 47 Бел

    3 0 Отговор
    Тези две партии на каквито и преговори да ги поканят само ще си изгубят времето. При тях претенциите и егоцентризма са толкова високо ниво, че не са способни да мелят брашно с никого.
  • 48 Олигаврх

    2 1 Отговор
    Бе ка ше ме спираш на бизнесо бе!
  • 49 Край

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТАКА ДЕ":

    Тоя ... наивник?!? Ти нещо не си в час.
  • 50 666

    2 1 Отговор
    Даниелчо ,вервам ти ама ша почакаш малко що съм слушал такива приказки ... ще пребориме корупцията ,ше вдигнем заплати и пенсии и други такава .Вервай ми ,че не ти вервам пък и няма да избирам никой .Последвайте примера ... не гласувайте .Държавата е затънала отдавна в калта и от там няма излизане без да се впрегнат милицията и прокуратурата да бачкат нон стоп .Никой няма сметка тия да работят а да симулират някаква работа докато едни други крадат и не се спират пред нищо .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    "...напред към светлото бъдеще!!!"
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С НАРОДА, ...!
  • 53 Ти от къде се пръкна,

    3 0 Отговор
    и се готвиш да събираш данъци. Какво е това множествено число , ти къде си плащал данъци досега? Хора, които са загубили лицата си - далече от властта в България !
  • 54 Мерзо

    0 0 Отговор
    КАК ДА СПРЕТЕ КОРУПЦИЯТА,КАТО СТЕ НЕРАЗДЕЛНА ЧАСТ ОТ САМАТА КОРУПЦИЯ!КРАДЦИ НА ДНЕШНА
    МИЗЕРНА БЪЛГАРИЯ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове