Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 13:07 4 567 40

Кремен Георгиев: Ако ви се струва скъпо парното, има и по-скъпи начини на отопление

  • кремен георгиев-
  • парно-
  • отопление

Георгиев посочи, че дългосрочната прогноза за времето се изготвя от БАН и ако има необходимите метеорологични условия, "Топлофикация" е длъжна да пусне парното

Кремен Георгиев: Ако ви се струва скъпо парното, има и по-скъпи начини на отопление - 1
Снимка: БГНЕС

Ако на някой му се струва скъпо парното, има и доста по-скъпи начини на отопление. Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените. Това каза пред БНР Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества.

Поскъпването на парното може да се случи от 1 януари, дотогава ще действат сегашните цени, подчерта той.

Георгиев посочи, че дългосрочната прогноза за времето се изготвя от БАН и ако има необходимите метеорологични условия, "Топлофикация" е длъжна да пусне парното. Той припомни, че три дни температурите не трябва да надвишават 12 градуса.

"Най-важно е през лятото да са направени ремонтите на топлофикационните съоръжения и тези пари са признати от КЕВР в ценовите заявления. Топлофикационните дружества извършиха ремонтите. ... Инвестиции се правят, когато е намерено финансиране и когато е сигурно, че тези инвестиции ще се върнат", обясни експертът и подчерта, че ако се спестят пари от ремонти, при авария през зимата може да бъдат загубени милиони.

По думите на Кремен Георгиев "комплектът от плащане на равни годишни вноски и ежемесечно дистанционно отчитане е разковничето, което рано или късно ще се случи".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Григор

    40 4 Отговор
    Платено от Топлофикация софия, заглавиет имам предвид!
  • 2 Петър

    45 3 Отговор
    Това изсказване ми бие на: Дреме ми на (еди какво си) че ви е скъпо парното.

    Коментиран от #14

  • 3 Тоя

    39 3 Отговор
    Кармен се е опитал да оргиналничи и е изтърсил нещо много смрадливо !
  • 4 Съдията Дред

    26 5 Отговор
    Всъщност, решението се казва "хоризонтален вход на щранговете в апартамента" , а не, както сега - вертикален.

    Коментиран от #29

  • 5 ТаУмВзе

    23 3 Отговор
    Геноцида си върви по План! Само територията е важна, без матряла. Да ни изтребят, от глад, мизерия, студ и главанащина е норма. Докато се Краде, като Награда за Национална измяна и Предателство. Прави още разходки, наречени уж протести и се дави в страх за къшей Хляб! Народ, който мисли за хлебчето Днес, няма Утре!
  • 6 на оръжие

    17 2 Отговор
    даааа,казва се ескалация на държавната деградация!
  • 7 Например

    31 2 Отговор
    Ако на някои тояга в гърба им се струва жестоко , то да знаят , че има и други по-груби начини , за предизвикване на незабавен мисловен процес , като паве в главата .
  • 8 Пучо Капучо

    14 4 Отговор
    На този нито името му е име, нито е човек като човек. Затва пък у нагъл до спукване. На тези, които все още ползват услугите на мародерската Топлофикация, най-чисносърдечно им препоръчвам спешно посещение при чичко доктор.

    Коментиран от #33

  • 9 АСА

    27 2 Отговор
    "Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените".


    Ами пък това не е вярно! Парното също затопля въздуха, а въздухът затопля цялото помещение и стените. А относно цената - аз съм с четири хиперинвертора и бойлер на ток. От 2009-та година насам всичките ми сметки за електроенергия са под 200 лева. Поддържам 22 градуса в стаите. На последен етаж съм, докато бях с парно само в една стая вдигаше 20 градуса в другите 17. В едни 40 литрови бидони за зеле източвах гореща вода от радиаторите, да помогне за затопляне на помещенията. От Топлофикация ми казваха, че системата на сградата била лоша и трябвало да я направим отново. Майсторите на системата пък казваха, че Топлофикация прехвърляла проблема от болната глава на здравата. Слава Богу, Николай Банев ни купи ТЕЦ-а и го фалира. Да е жив и здрав, това е една от най-големите услуги, която някой ми е направил в живота!
  • 10 благодаря

    23 5 Отговор
    Бях на парно .Отказах се ,и сега съм на климатици ,а за същите пари които плащах ,сега си правя и 200 литра вино за зимата !
  • 11 гадно

    23 2 Отговор
    Алсолютен лъжец, парното какво затопля бе шнорхел да не би до всеки предмет да има тръба .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Експерт по цинизъм

    22 1 Отговор
    Тоя ни се подиграва. Като сме спрели парното от години и стоим на студено за какво плащаме? По целия щранг сме се отказали, а плащаме за какво?
  • 14 Вярно така излиза

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Има и по скъпи начини за отопление, включително и да горите банкноти да се греете ако ви е скъпо парното. Наглец ама не е луд този който яде баницата.
  • 15 Филм - "Топло"

    33 1 Отговор
    "Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените."
    Голяма глупост е изречена и то от "председател на Асоциацията на топлофикационните дружества".
  • 16 нннн

    18 0 Отговор
    Платена реклама.
  • 17 Рашавия

    30 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Климатикът затопля въздуха, а парното затопля цялото помещение и стените.
    Пропуснал е тавана и мазето на комшиите, мозъчният вакум.
    Абе не ви ли прави впечетление какви идиоти растът в управлението на тази територия.
    Сякаш са специално избрани.

    Коментиран от #19, #34

  • 18 мафия

    28 0 Отговор
    Това изказване ми прилича на "Ако не ти харесва в България, може да напуснеш". Един от основните постулати на цялото задкулисие и мафия, прогонили милиони български граждани.
  • 19 ттт

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рашавия":

    Не е сякаш. Нарочно са избрани. Разбитата държава е лесна плячка за всеки.
  • 20 АМИ ПРАВ Е ОГНЯРА

    5 0 Отговор
    АКО ИДЕМ НА МАЛДИВИТЕ ХЕМ ЩЕ НИ Е ТОПЛО ХЕМ И ЩЕ ИЗПРАЩАМЕ СНИМКИ ПО СВЕТА НА ГОЛИТЕ СИ ГЪ.ЗО.BE👌

    Коментиран от #21

  • 21 дсса

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "АМИ ПРАВ Е ОГНЯРА":

    Горе-долу ще ни излезе еднакво скъпо. Апропо, помните ли, когато не можехте да си платите сметките за отопление, за да може шефът на столичната топлофикация да отиде с конкорд до Ню Йорк?
  • 22 Българка

    12 11 Отговор
    Камене, една кралска особа е казала нещо подобно на теб. "Като нямате хляб, яжте пасти" сещаш ли се какво и се случи? Взимайте се в ръце и натискайте фатмаците, да започнат работа в посока вдигане на ембаргото на Русия. Знаем защо се вдига цената на газа и вие знаете. Тъпия фатмак с това "Триморие", само влошава нещата. Как Борисов можеше да лавира умело между ЕС и Русия, а тоя уж човек на Решетников , а прави глупост след глупост.

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Павел пенев

    16 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Определено ти си всичко друго но не и българка. Излишно е такива като тебе да се вживяват в ролята на адвокати на този измамник Кременчо. Каквато и да е цената на парното, топлофикация София винаги ще е на загуба точно заради такива като този високо платен експерт Кремен,който всъщност е обикновен крадец.
  • 25 Отново приза е при теб

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българка":

    Най-ПКП
  • 26 Ползвател на климатик

    4 0 Отговор
    Отоплението на къщата ми с дърва излизаше 110 лв на месец. Купих си хипер инверторен климатик и плащам 80-90 лв над това което съм плащал без климатик.
  • 27 този ПРЕДсеДАТЕЛ

    2 1 Отговор
    В 90те ли живее, не е ли чувал за енергоспестяващи климатици?
  • 28 Смех

    4 0 Отговор
    Ей тоя да го пребие някой... успокоението някъде са по зле нали примерно в някоя африканска държава парно нямат... бъдете благодарни бе балъци...
  • 29 отговор

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Съдията Дред":

    Съдия, и това не помага. С хоризонтална инсталация на входа, пак плащаш сградна инсталация. Возих дело за това и го загубих. Не признават, че за да плашащ, трябва да получаваш услуга. Въпреки, че инсталацията е хоризонтална ипарното е спряно, твърдят, че сградата, видиш ли е отоплана и толкова.

    Коментиран от #37

  • 30 КОМУНДЕТАТА

    2 0 Отговор
    ДА НЕ СА НАЗНАЧИЛИ ВЛЬО ТОПЛОТО, ЗАТОВА ВДИГАТ ЦЕНИТЕ.
  • 31 Нали помните?

    10 0 Отговор
    Оня ,наш футбалер- търчи топка,със знаменитата фраза: Духайте супата!" И този н,а,,глец ни го демонстрира същото.Нагло и брутално.Но ние- народа сме си овчедушни по ген.И страшно разделени.Пловдивчани срещу столичани,а те- срещу варналии.И така,в отделните топлофикации им одират кожите до кръв.Поединично.Над 1 милион домакинства в държавата са на парно.Но всеки сам,за себе си! И е готова плячка за Топлото,а ако се дърпа попада в ръцете на чситата.Който навсякъде са си изградили непробиваема система.Докато милиони не залеят градовете и столицата,за промяна на закона за Топлофикация и нейната негласна комбина с чситата,докато не притиснем заедно НС и МС,за промяна закона за чситата,ще ни цедят до последно.На съседи от блока за спряно парно,заради " сгр.инсталация" им тръснаха сметка за три години 1290 лева!!! Със чсито им нарасна на 2850 лев.Блокираха им заплати,пенсия,и самото жилище.
  • 32 Реалиста

    8 1 Отговор
    Голям наглец.Уж Председател на Асоциацията на топлофикационните дружества, а здраво реве са кирка в главата.
  • 33 дааа

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пучо Капучо":

    А бл. 6 в ж.к. "Толстой" - ново строителство, пълно с пълно с приходящи, се натискат за парно. Тъп пейзански народ.
  • 34 дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рашавия":

    най-видните представители на 80-те%, визирани от проф. Иво Христов са инсталирани на всички места, където може да се краде, лъже и "усвояват средства", те като тоя олигофрен дето ще изнамери нови закони на термодинамиката и ще сложи топлотехниката на нови, революционни основи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Стига ва

    3 0 Отговор
    Пук модерите са на хранилка и те на компирката
  • 37 Жгмъц

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "отговор":

    И със платена сградна с добри климатици и бойлер е доста по евтино от тия обирджии Топлофикация
  • 38 Кьосев

    6 0 Отговор
    В Бг през последните години става така.... Появява се някакъв капут по ТВ и казва след 2 месеца нафтата и бензина ще станат 4 лева за литър.... И стават-въпроса е, кога ще станем да ги утрепем???
  • 39 TROY

    0 2 Отговор
    Де да знам аз, пред тоя рекетьор на софийските селяни от София, но двата ми климатика са Митсубиши. Три пъти по евтино е. По евтино е и от дърва. Ходи се застреляй глупак.
  • 40 4647

    0 0 Отговор
    Кремен Георгиев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружеств
    ================================
    Какъв е тоя?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове