Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 06:51 4 624 26

Преместиха в травматологията момичето с ампутирания крак

  • стара загора-
  • катастрофа-
  • болница-
  • травматология-
  • ампутация-
  • пострадала

23-годишната Диана пострада при катастрофата на 1 октомври в Стара Загора

Преместиха в травматологията момичето с ампутирания крак - 1
Снимка: БГНЕС

23-годишното момиче, което пострада тежко при катастрофата на 1 октомври в Стара Загора, е в стабилно състояние, предаде Bulgaria On Air.

"Диана е настанена в Клиниката по ортопедия и травматология за продължително лечение, където условията за човек в съзнание са значително по-добри от Интензивното отделение. Стабилизирана е, възстановява се психически предвид преживяното", каза за Радио Стара Загора доц. Георги Арабаджиев - началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович".

Другите две млади жени, които също бяха пометени от ученика на кръговото кръстовище, са в добро състояние.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура-Стара Загора е предложила на главния прокурор да възложи в друг съдебен район разследването на делото за катастрофата.

В съобщението, разпространено от Апелативната прокуратура в Пловдив не се споменават мотивите за искането.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А този

    83 0 Отговор
    причинил и това огромно нещастие за цял живот, болки и мъка за цял живот , също и на нейните близки си е волен и свободен в къщи........ "Отличникът" , син на милионер от обществени поръчки и врътки , както и приятел на гербавия им кмет !
  • 2 гадно

    66 1 Отговор
    А момченцето на тати си е в къщи на топло и си го мести от едния в другия.

    Коментиран от #3

  • 3 Раданч Татлъту

    43 2 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    Не така,момчето е от бъдещият(боже опази) елит на България!🙉👍
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 fsdg

    42 0 Отговор
    Някой роднина да се намеси и да ги литне крадлив татко със малоумното му синче "отличника" !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дрифтър

    2 26 Отговор

    До коментар #6 от "родител":

    Ти не можеш и кашкавал да си нарежеш бе..

    Коментиран от #14

  • 8 Раданч Татлъту

    1 14 Отговор

    До коментар #6 от "родител":

    Само да му го пипнеш?🙉🥳👍
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 СвръхАз

    8 0 Отговор
    Горките см0таняци
  • 11 Жоро

    35 0 Отговор
    Тука бащата ако е мъж трябва да се погрижи не за инвалидизираната му дъщеря а за причинилия това защото съд няма в България. Ако сам не се погрижиш нямакои да ти оспокои съвеста.

    Коментиран от #23

  • 12 Винкело

    46 5 Отговор
    Решили да прехвърлят разследването в друг съдебен район? Показателно. Ако бащата е виден строителен шеф, няма начин да не е мазна ГЕРБава крадлива подлога.
    А психически момичето никога няма да се възстанови, не както твърдят светилата.
  • 13 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 1 Отговор
    а дрифтаджията чудовище го пуснаха щото тати мама са си платили но тоя дрифтар чудовище ще си получи заслуженото свише има карма съдба БОГ бавя но никога не залрая
    ЖАЛКО за ДИЯНА
    един
    погубен
    ЧОВЕШКИ
    ЖИВОТ
  • 14 АУДИ А6

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дрифтър":

    ВНИМАВАЙ с ДРИФТА малкия
  • 15 Всеки от нас

    31 0 Отговор
    Можеше да бъде на мястото на това момиче!

    Инвалид за цял живот на 23години!!!

    Вместо да се радва на живота това момиче ще страда докато е жива...
  • 16 Мъка

    24 1 Отговор
    Това коп....це да изгние бок.ук мръ.. сен
  • 17 трябва да играе

    16 0 Отговор
    NFS на големият телевизор на тати и съда за това го пусна..Другият път пак ще дрифтира защото знае, че след ден пак е на свобода.

    Коментиран от #19

  • 18 Васил

    13 0 Отговор
    Още един показателен случай че правосъдие във България няма при нас има поговорка за милиони няма закони за кокошка няма прошка.
  • 19 Дрифтър

    0 25 Отговор

    До коментар #17 от "трябва да играе":

    Ми кат няма писти къде да караме бе умен..

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Морски

    12 1 Отговор
    Трябваа само едно такова мамино момченце да го вкарат за поне 20 години в затвора и веднъж седмично да дават по телевизията в най гледано то време какво се случва с него там,какви дрифтове прави около другите затворници,и катастрофите ще намалеят с 80%
  • 22 Гришата

    6 0 Отговор
    е за този случай и други подобни съм напълно съгласен със законите на ШАРИЯТА
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Жоро":

    Камъка казал на змията:Остави аз ще го ухапя по лошо.....Малко от вас ще разберат притчата!До 33та година на човек ,ГОспод прощава!
  • 24 коцев

    2 0 Отговор
    Ами кой прокурор,съдия или полицай в Стара Загора смее да си разваля спокойствието и да иска мярка за неотклонение, да вземе такава мярка да разглежда дело срещу това момче чиито баща е виден, нагъл старозагорски “бизнесмен“.Сега се вижда дали има ръководители на съответните компетентни прокуратура , съд и полиция да покажат смелост и достойнство, а не да се крият като мишки. Показателен е факта , че извършителя на деянието не е задържан с полицейска заповед за задържане за 24 часа , а полицаите които са посетили и охранявали местопроизшествието, не са посмели да предприемат никакви действия без да имат разпореждания от своите началници,които след като са получили информация са започнали да търсят начини да замажат положението пред “татко".Чак след обществения отзвук 4 часа след произшествието са се задействали да търсят момчето ,което дори не е изчакало започването на огледа . Пряка отговорност за това носят Началника на гр.“Пътен контрол“-Д.Манев ,Началника на “Охранителна полиция“-И.Илиев и на разследването В.Георгиев.За абсолютното безхаберие на Пътен контрол е факта ,че на другия ден Началника е бил на ловен излет за диви прасета когато става и другото тежко произшествие.Това безотговорно поведение на ръководни служители от ОД МВР Стара Загора заслужава вниманието на министъра и на главния секретар на МВР. В старозагорската полиция цари бездушност и сервилност пред всички "видни старозагорски бизнесмени" за който обществена тайна е ,че са в "топл
  • 25 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дрифтър":

    Ми няма да карате, като не можете , бе още по-умен.
  • 26 мъро

    0 0 Отговор
    Може ли извършител на тежко ПТП с трима пострадали ,за двама от които има данни за тежка и средна телесна повреда ч при наличие на олкова полицаи на произшествието да бъде пуснат още преди започването на огледа на местопроизшествието от разследващ полицай?Тези полицаи знаят ли си задълженията по ЗМВР или ходят на произшествията само като "журналисти" отразяващи поредното събитие.Къде са началниците им, след като подчинените им не знаят какво да правят рда ги научат. Къде са Началника на "Пътен контрол" за да обучи състава каксезапазва местопроизшествие и да бъде първия ръководител посетил мястотоо за да организира охраната и осигуряването на свидетели -очевидци и всички други действия указани от разследващия полицай за да се подпомогне разследването.От десет години не съм видял непосредствен ръководител-Началник на група да посети местопроизшествие независимо какво извън работно време или в празнични и почивни дни.Едно телефонно обаждане на бащата на извършителя до ръководител от полицията и момчето му е пуснато по живо по здраво
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове