Last news in Fakti

10 Октомври, 2021 09:00 2 977 121

Доц. Кунчев: Ще ни третират като държава, в която не е желателно да се ходи

  • доц. ангел кунчев-
  • четвърта вълна-
  • ваксини

Според него към момента нов локдаун не се налага

Доц. Кунчев: Ще ни третират като държава, в която не е желателно да се ходи - 1
Кадър Нова тв

„Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна. Ако не увеличим процента на ваксинираните, ще имаме много други проблеми, не само ходенето по заведения. Ще имаме проблеми и с туристическия сезон, и с организирането на каквито и да е мероприятия. Все по-често ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи”, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на „Събуди се”.

За състоянието на болниците

„Винаги, когато има извънредна заболеваемост, на каквато сме свидетели, е притеснително състоянието им. Нашата основна цел е никой да не остане без необходимата медицинска помощ. До момента това не се е случило и не вярвам да се случи. Следим натовареността на болниците, миналата седмица беше между 70% и 90%. Това значи, че все още има някакъв резерв”, посочи Кунчев.

Той подчерта, че все пак броят на новите случаи е висок – почти всеки ден се регистрират над 2000 случая. Забелязвало се и задържане на настанените в болници, което е сравнително добър показател. Близо 5500 са всички настанени в лечебни заведения в страната, около 400 са тези в интензивни отделения.

„Това е много динамичен показател, зависещ и в кой стадий се намира района. 5 области са в тъмночервена зона, там е най-напрегнато. Не е нещо, с което вече не сме се сблъсквали. Това е четвърта вълна, продължава лимитиращ фактор да са хората, не сградите и леглата. С персонала наистина е трудно”, подчерта Кунчев.

Най-натоварено според него е в столичните болници, както и в Габрово, Видин, Монтана, Кюстендил, Перник.

За новите мерки за заведенията

„Това е общият ни стремеж – да могат хората с COVID сертификат, в 90% от случаите става въпрос за хора, които са се имунизирали, да имат пълна свобода на предишния си живот. Да могат да посещават културни и спортни събития, да ходят на заведения, театър. Тази практика не е измислена от нас, ясно е, че това е пътят, по който ще вървим. Лошото е, че в западните страни при 80-90% имунизирани, това важи за цялото общество. При нас ще важи за един ограничен брой хора около 20%. В крайна сметка това е начинът да покажем как можем да излезем от тази криза”, обясни здравният инспектор.

Според него основната цел на тази мярка е да не пречи на нормалния живот и на икономиката. Мярката не е задължителна и ще важи за заведения, в които персоналът също е напълно ваксиниран. А организацията трябва да бъде задължение на собствениците.

„Виждали сме как става, с мобилен телефон на входа много бързо може да се провери QR кодът. Сертификатът може да се носи и на хартия. Чрез QR кода не може да се достигне до лични данни. Единственото потвърждение е, че собственикът е ваксиниран”, обясни Кунчев. И подчерта, че ще има и засилени проверки.

„Ако ние не увеличим процента на ваксинираните, ще имаме много други проблеми, не само ходенето по заведения. Ще имаме проблеми и с туристическия сезон, и с организирането на каквито и да е мероприятия. Все по-често ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи”, добави той.

Кунчев очаква тестовете да станат много по-достъпни, лесни за употреба и по-евтини. Предстои мярката да бъде обсъдена с културния и спортния сектор. Очаква се тя да влезе в сила от началото на ноември.

За четвъртата вълна

"Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна. Не мога да кажа кога ще достигнем пика. Ако сравняваме с първите три вълни, според мен сравнително бързо се достига до максимума. 3-4 седмици има покачване, след това плато и спад. Надявам се това да е в рамките на октомври. Дали ще е така, няма как да знаем", подчерта той.

Доц. Кунчев подчерта, че не само в България цифрите са високи. По негови думи цяла Източна Европа е в пика на четвъртата вълна.

За фалшивите сертификати здравният инспектор обясни, че може да бъде разкрит, ако е подправен. Ако обаче двете страни - лекар и пациент, се договорят и ваксина не е поставена, но сертификатът е издаден и разпространен във всички журнали, то тогава издаденият сертификат на практика е верен, но не е вярно, че лицето е ваксинирано.

"Изпращали сме сигнали и до прокуратурите. Проверяват се няколко имунизационни пункта в Пловдивско. Аз лично получих няколко сигнала за Ловеч, София. Не е лесен процесът, но тези, които го правят, трябва да знаят, че наказания ще има и те ще бъдат високи. Моята идея е да прегледаме още веднъж броя на лабораториите, които работят, защото той е твърде голям. Ако имаме съмнение, ще отнемем акредитацията на някои от тях, за да сме сигурни, че тези, които работят, го правят както трябва", каза още той.

Според него към момента нов локдаун не се налага.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    40 28 Отговор
    Кой ще дойде при 99% население, което не си знае имената и ден ли е, нощ ли е?
  • 2 1369

    76 7 Отговор
    Това е за добро.

    Коментиран от #108

  • 3 Верно ли

    145 5 Отговор
    Чудесно! Няма да има английски отрепки по курортите да скачат от балконите.

    Коментиран от #62, #79

  • 4 Абе

    72 1 Отговор
    то няма разлика вече 30г е така хехе
  • 5 Заради

    117 3 Отговор
    такива готованци и мазни и на всяка власт , нагаждачо ! Че и сина си с пълзене уреди на шефско място във ВМА , а и не само него , а и снахата ти там на хранилка !
  • 6 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    141 5 Отговор
    Пак питам - защо, като са оваксани със "супер безопасните ваксини", да не искат да дойдат? За какво си бият тези ваксини? Нали ги пазят? Или се бодат за спорта?
  • 7 Фатих

    127 3 Отговор
    Коронавирусът е една световна истерия, която е създадена, за да пренареди света и икономическия ред. Ще фалират хиляди фирми - богатите ще станат по-богати, а бедните по-бедни. Това е целта на занятието, а резулатите вече са видими.
  • 8 ТО БИБИТКО

    35 0 Отговор
    СПРЯ ПО ТОКА ОТ ДАВНА. КАТ СА
    СЕ ЮРНАЛИ ПА ГЛЕДАЙ.

    Коментиран от #31

  • 9 Христо Христов

    76 1 Отговор
    Айде стига вече с маркетинга,Уроди Мръсни
  • 10 БАЙ Х@Й‼️

    2 16 Отговор
    ДА на ваксините ли ❓
  • 11 Пучо Капучо

    51 2 Отговор
    А тоз Кунчо, ваксинирал ли се е? Чета да видя, ама никъде не пише.
  • 12 Нищо не разбиращ

    51 14 Отговор
    Ами кой ще иска да дойде в тази помия,те българите в чужбина не искат да си дойдат (за което ги подкрепям) на някои друг ще иска.
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    62 2 Отговор
    Като се ваксинирам мога ли да заразя близките си - ДА‼️

    Коментиран от #83

  • 14 Абе...Не четете ли,

    19 30 Отговор
    какво пише Тишо във Факти: "Италия, Австрия и Франция НИ ЦАКАТ със зимния сезон". Цакат ни, прецакват ни, а ние "ни лук яли, ни лук мирисали". Пък нищо, че Италия, Австрия и Франция бяха един цял сезон в пълен локдаун, та България имаше възможност да "се докаже" като туристическа дестинация за зимния сезон. Ама не, не е в нас проблемът, другите са ни виновни. Има един лаф: "Живея на място, на което хората идват да си изкарат почивката". В случая с България обаче е по-различно: "Живея на място, на което никой не иска да изкара дори 5 дни от почивката си". Жалко, много жалко за страната и народа ни!
  • 15 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    49 1 Отговор
    Къде да намеря статистика за починалите с ковид по възрастови групи? Тази информация все едно се крие.

    Коментиран от #22, #34, #68

  • 16 питам

    44 1 Отговор
    И за какво да идват ,като вси4ко е пълен леш!!
  • 17 БАЙ Х@Й‼

    62 1 Отговор
    Като се ваксинирам мога ли да боледувам от ковид - ДА‼️ Мога ли да почина при това -ДА‼️
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    47 1 Отговор
    Като се ваксинирам мога ли да почина от усложнения - ДА‼️
  • 19 Miro

    72 12 Отговор
    Напротив ще станем най - желаната страна Много разумни хора ще се върнат в България и много хора ще дойдат да живеят тук
  • 20 Данчо

    35 3 Отговор
    Кунчев кое е хубавото на таз държава даи обяснение б.......лук
  • 21 Фалшив

    63 3 Отговор
    двуличник си ти , от соца до ден днешен ! А пациент не си виждал от следването ти , вечно зад бюро на държавна хранилка , селяндур вреден паразитиращ !
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    48 1 Отговор

    До коментар #15 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД":

    Където и статистика колко от починалите от инфаркт, инсулт и тромбози са били ваксинирани наскоро ‼️ - НИКЪДЕ ‼️
  • 23 Неделна

    46 2 Отговор
    Реклама на зелена книжка-някой го е страх да не станем привлекателна страна точно заради малката ковидиотия като Танзания и Мексико ли.Санитаря стана специалист по туризъм и икономика.Полека лека се пробва налагането на ограничения въпреки неодобрението на гражданите
  • 24 нннн

    58 1 Отговор
    Не преча на никого да се ваксинират, да носи маска, каска, три чифта ръкавици... Моля, никой да не ми пречи да НЕ се ваксинирам.
  • 25 Qwert

    56 3 Отговор
    Селяндури лятото имахме рекорден брой туристи и пак не бяме ваксани. Ясно ли е селяндури?

    Коментиран от #29, #49

  • 26 парцал

    35 4 Отговор
    боклук тиква прибирай си оруспията стига се е показвал в тв
  • 27 1234

    40 3 Отговор
    ваксинирани сеещи зараза може , здрави не може , ако ще никой да не стъпи пак няма да се набода с нещо което още е във фаза изпитване
  • 28 Активист на БКП

    38 3 Отговор
    Кунчо,важното е че уреди сина и снахата у ВМА !!!
  • 29 Е, добре де

    18 7 Отговор

    До коментар #25 от "Qwert":

    Кой ще дойде да си кара почивката в България, ако първите 10 дни трябва да изкара в карантина? Какво - плащаш 10 дни за хотел, в който да си карантиниран, и, тъкмо ти е изтекла карантината, и тя "почивката" свършила.

    Коментиран от #35, #36, #61

  • 30 JEFF

    16 8 Отговор
    Наистина е нежелателно да се ходи в България. Не само заради Ковид .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 среднощен

    18 0 Отговор
    "...Тази практика не е измислена от нас, ясно е, че това е пътят, по който ще вървим..."; "Времето ще покаже - дали така ще бъде"...: Мастер ЙОДА...
  • 33 Психo от Курило

    49 0 Отговор
    Имам питане към Кунчев и другите професори. Преболедувах го миналата година. Направих си тест за антитела тази седмица. Резултат 200 единици, като за добър имунен отговор се считат 130 единици. Мога ли да получа сертификат на база теста????? За сега не, но защо?

    Коментиран от #37, #39, #40, #58

  • 34 Avangard

    7 43 Отговор

    До коментар #15 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД":

    До сега бях чувал за чипиране,сега и за стерилизация. Най-умния народ срещу 6 милиарда ваксинирани. Заслужаваме да ни управлява Царо, падаро и сега гласувахме за шуто. Човек сам каквото си причини никой друг не може. Въпрос на умствен потенциал и интелект. А живеем в света на информацията и математиката.
    СЕГА ВСИЧКИ АНТИВАКСЪРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЛУНА или КОСТА КОПЕЙКИН ! ША СА ОПРАВИМ !

    Коментиран от #48, #90, #107

  • 35 234

    16 4 Отговор

    До коментар #29 от "Е, добре де":

    Лятото беше пълно по морето, кое не разбра точно?

    Коментиран от #41

  • 36 Е, добре де

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Е, добре де":

    А, да, да не забравяме, че те правилата за пътуване постоянно се менят, та може даже да е необходима карантина и след връщането от България. 🤔
  • 37 среднощен

    39 2 Отговор

    До коментар #33 от "Психo от Курило":

    Въпросът Ви е логичен... Липсата на адекватен отговор говори само едно - "целта не е здравето на хората, а тяхната зависимост"... "Зависимост" от нещо, което предстои в бъдеще...
  • 38 📌🇧🇬

    1 32 Отговор
    В момента България губи човешки съдби като през Първата Световна, войници - 85 000 на Фронта и цивилни - 100 000, тогава поради глад и болести, храна и продоволствия са изнасяни за гладните немци в кофчези. Защо в Кофчези, защото е имало закон който е забранявал експортна храна, над определено количество и определял колко пакета/пакет могат да изнасят гладните Немски Офицери, Немция от своя страна е обикаляла по Българските Села и събирали са храна и продоволствия в Кофчези изпратени в Германия под условието че изпращат умрели Германци. Днес любимеца на ЕНП, Буци, и антиваксарите ГЕРБ, ИТН, Мангъров, и т.н.

    Коментиран от #53

  • 39 БАЙ Х@Й‼

    34 3 Отговор

    До коментар #33 от "Психo от Курило":

    НЕ можеш , аз също съм преболедувал, моят тест показа 1 800, нооо ТЕ искат да се боцнем ‼️ НЕ им дреме за хората ‼️ Както казват по филмите : " Нищо лично, просто бизнес!"
  • 40 Miro

    28 2 Отговор

    До коментар #33 от "Психo от Курило":

    И аз съм така !!!! Ама от нас няма файда не сме се боцка ли !!!!!! Не сме влезли в схемата за страх и измама!!!!!
  • 41 Лятото имаше

    13 4 Отговор

    До коментар #35 от "234":

    ли карантина при влизане в страната? Миналата зима случаите на новозаразени бяха повече от лятото. Тази зима се очертава същото. А това предполага затягане на мерките, не само от страна на България, но и от страна на другите държави. Ти кое не разбра? Да не говорим, че положението със здравната система е трагично, особено ако е пренатоварена. За качество и сигурност в страни като Австрия, Франция и Италия да не говорим. Ще спомена само, че само Австрия разполага с над 30 хеликоптера за спасителни операции. Все неща, заради които другите държави са за предпочитане.

    Коментиран от #47, #50, #99

  • 42 Активист на БКП

    16 1 Отговор
    Фашисти и варвари в България са само членовете на ГЕРБ !/Георги Димитров/
  • 43 БОРУНА ЛОМ

    21 2 Отговор
    КУНЧЕВ ПИЩИ НА УМРЯЛО, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ВРЪЩА ПАРИ НА ВАКСЪРИТЕ! МИСИЯТА МУ Е ПРОВАЛЕНА!
  • 44 Бай Ганьо

    6 4 Отговор
    Българите ги е гнус от родината си и бягат от нея а после да кажем че е заради вирус
  • 45 Муньчо,

    9 2 Отговор
    Що не фалшифицирате общата картина, както фалшифицирате единичните случаи? Тогаз ще мирясате!
  • 46 Месалина от ГЕРБ

    6 2 Отговор
    Хайде да започне следващия парламент,че да ме подхванат шофьорчетата от НСО! Че ги изпапкам!
  • 47 234

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Лятото имаше":

    Главния ни приход е от летния туризъм не зимния. Кви хеликоптери кви пет лева ми говориш.

    Коментиран от #55, #60

  • 48 Miro

    15 1 Отговор

    До коментар #34 от "Avangard":

    ало нещо ти куца сметалото светът е 7 милиарда замисли се какви глупости пишеш
  • 49 Ами защото беше така сега сме зле?

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "Qwert":

    Това не ти ли е ясно, пишман гражданино. В края на сезона беше пълно вече с болен персонал по хотелите и маса народ се прибра изпозаразен от почивка в черноморските ни курорти. Какво не ти е ясно?
  • 50 Вввс

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "Лятото имаше":

    А кой ти каза, че в другите държави няма да има карантина при влизане?

    Коментиран от #57, #86

  • 51 Анти експериментална вакса

    0 11 Отговор
    Ще гласувам за Сорос и сатанистите,те,поне се съобразяват със свободната воля,за разлика от ваксазомбираните!
  • 52 абг

    8 1 Отговор
    А тебе как, ще те третират в затвора, ако знаеш...
  • 53 Стига с тази "Немция"! За много

    2 1 Отговор

    До коментар #38 от "📌🇧🇬":

    оригинален ли се смяташ?
  • 54 Калинка

    14 1 Отговор
    Много умно - показваш QR кода на входа на заведението, където някой от персонала ти го сканира. Така нямало било лични данни - ми че то сертификатът може и на някой от другия пол да е, щом няма да гледат дори името. Мисли, Кунчев, мисли, че то и в медицинските коментари бая бяга логиката, ама там уж по- разбираш от мен!
  • 55 Ами,какъв

    5 1 Отговор

    До коментар #47 от "234":

    е проблемът тогава. Защо въобще предлагаме зимен туризъм, щом приходите от него са излишни?
  • 56 Иван

    20 2 Отговор
    Пак плашат с висока смъртност, с високи цени, с "Луканова" зима, с диктатура на Радев. От глутницата разчитат на страхливите за да спечелят пак изборите!!!
  • 57 Може и там

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Вввс":

    да има. Но е по-вероятно да наслагат в карантина идващите от държави с нисък брой ваксинирани. Франция, Австрия и Италия май не са в същото положение като България в това отношение.
  • 58 Защото са взели такова международно

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Психo от Курило":

    решение. България е предлагала да ги зачитат, но е надделяло друго мнение и само доказана с PCR тест инфекция се приема за доказана. Много малко неща зависят от местни решения. И да се сърдите и цупите тези неща не ги решава Кунчев, нито Кацаров, нито който и да е у нас.
  • 59 Скакауец

    9 3 Отговор
    Онези от вън отдавна ни третират като страна където не е желателно да се ходи! По-лошото е, че местните аборигени оценяват страната си като такава, в която не е желателно да се живее...И за това над 2 милиона си биха камшика и хукнаха по света да търсят по-добър живот...
  • 60 При положение, че 2/3 от летуващите

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "234":

    бяха българи ми е интересно за какви точно приходи говорим? Това не са приходи, а преразпределяне на средства. Приходи е, когато има валутни постъпления от чуждестранни летовници.Не може да се разчита на българи да спасяват зимния туризъм, защото далеч не всеки е скиор, а и зимният туризъм е по-скъп, заради лифтове, екипировка и т. н.
  • 61 Ами ако си мислиш, че като държава

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Е, добре де":

    в червена зона нас ни третират по различен начин грешиш. Дори румънците ни поставят под карантина, въпреки че имат повече заразени на милион души в момента, и сходен брой починали през последната седмица(пак на милион население естествено).

    Коментиран от #69

  • 62 Английски нямаше и това лято

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Верно ли":

    Или и това не си забелязал даже?
  • 63 Копипасте

    8 2 Отговор
    Д-р Стойчо Кацаров: Има нещо гнило в тази пандемия
    Експертът с данни от световната статистика
    от 02.04.2020г.
    Данните за разпространението на инфекцията никак, ама никак не кореспондират с мерките, приложени от Правителството. Към днешна дата, ние имаме потвърдени малко над 400 случая на коронавирус. Починали са 8 души, като поне при двама от тях инфекцията по-скоро не е истинската причина за смъртта. Това написа д-р Стойчо Кацаров в сайта на неправителствената организация Право и здраве.

    Този брой на инфектирани хора не е достатъчен дори за вестникарска публикация, камо ли за обявяване на епидемия. Според медицинската наука за епидемия може да се говори, ако броят на заразените надхвърля 200 души на 10 000 население. Нашите случаи са 700 пъти под прага.

    Защо тогава се прилагат такива драстични мерки и оправдани ли са от медицинска гледна точка? Та ние почти затворихме държавата и спряхме стопанската дейност, заради нещо, което дори не може да се дефинира като епидемия?

    Противоречието между степента на заплаха и предприетите мерки се наблюдава в целия свят, не само в България. Повечето Европейски страни, в това число Италия, Испания, Франция приложиха също строги мерки за социална изолация.

    Да приемем, че Правителствата са решили да приложат мерките профилактично, за да ограничат разпространението на коронавирусавируса. Това би било оправдано, ако ставаше дума за особено опасна инфекция, която много лесно може да се разпространи и би довел

    Коментиран от #73, #74

  • 64 📌🇧🇬

    2 11 Отговор
    Това което Кунчев, свежда до непробиваемите български чутори е следното. 📌1. Ще се мре яко. 📌2. Пилците се броят На Пролет.
  • 65 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    4 2 Отговор
    ЕВРОПА ДА СПРЕ ПАРИТЕ ДА СПРЕ И КОВИДА
  • 66 Копипасте

    6 2 Отговор
    Да довърша : Да приемем, че Правителствата са решили да приложат мерките профилактично, за да ограничат разпространението на коронавирусавируса.

    ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА
    Христо Смирненски
    Посветено на всички, които ще кажат:
    "Това не се отнася до мене!"
  • 67 Миро

    7 4 Отговор
    Ходих два пъти за да сложа ваксина. 30 човека опашка. Бях втори сутринта. Отвориха и се оказа че има някакви списъци и станах последен. Личния ми лекар не слага ваксини и нищо не знае. На информация нищо не знаят. И им теглих една . Пълен хаос. И се отказах. Това че ще затворят кръчмите за мен може само да ме радва. Цените са отврат. Да правят каквото искат. Не ме интересува изобщо. Едни умират,други ходят като болни маймуни а трети нищо от ковид. Никой няма и да направи статистика и да каже кое какво и как. Простотия голяма. Ще си караме така и това е. Бъдете живи и здрави и късмет.
  • 68 В коя държава има подобна информация

    2 11 Отговор

    До коментар #15 от "ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД":

    Тук доста често публикуват списък на починалите за 24 часа. Броят на жертвите на ковид под 60,че и под 50 и дори под 40 годишна възраст постоянно расте за съжаление. А този на 80+ постоянно намалява. Заради ковид доста падна средната продължителност на живота. Не само в България естествено, но при нас и бездруго е една от най-ниските в Европа.

    Коментиран от #71, #109

  • 69 О, не,

    4 4 Отговор

    До коментар #61 от "Ами ако си мислиш, че като държава":

    въобще не си мисля, че ни третират по-различно. Червената зона си е червена зона. Въпросът е кои държави ще са в червената зона този "сезон". България май няма да изпусне да се разпише като "страна в червената зона".
  • 70 Анонимен

    18 2 Отговор
    И сега да си припомним отново началото на представлението.
    Месец март 2020г., пред камерите се нареждат ветеринар, шефът на пожарната, полицай, математик и коремен хирург за да ни спасяват от "вирус".
    В държавата няма регистриран "случай", но градовете са затворени с КПП-та, а външните граници - отворени.
    Сценария ли ви се струва калпав или актьорите са некадърни?

    Коментиран от #75

  • 71 В Австрия

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "В коя държава има подобна информация":

    се публикува такава информация. Всъщност публикуват информация, при която са взети предвид различни критерии в различни комбинации. Влез в ORF Corona Zahlen. Ще се чудиш и маеш, колко графики можеш да откриеш по въпроса.
  • 72 винету

    2 4 Отговор
    Тоя па , те като държава не ни третират и то основателно . Племето на Вожда нема държава има територия , дето може и да му бъде отнета , а то натирено в резерват. Съюзниците имат познания и практика в тази област.

    Коментиран от #92

  • 73 Благодарение на тогавашните свръхмерки

    2 9 Отговор

    До коментар #63 от "Копипасте":

    нямаше първа вълна у нас. Тогава, когато в Италия, Англия, Белгия, Франция, Испания мряха ужасно много хора, нямаше маски, нямаше предпазни костюми за медиците, тестовете бяха кът и въобще... Какви са тези цитати отпреди година и половина и защо са? Какво доказват и показват? Че когато има суперстроги мерки няма висока смъртност ли? Ами нормално е да няма... А когато няма почти никакви мерки виждаме какво се случва... Съботните 30 починали не са всичките починали вчера. Поне още 30-40 души от умрелите вчера ще влязат в статистиката за понеделник, която излиза в малките часове на вторник. Тогава пак ще има най-малко 180 починали.

    Коментиран от #76

  • 74 Миро

    5 8 Отговор

    До коментар #63 от "Копипасте":

    Не ми е ясно какво точно искате да кажете. Факт е че ковид е силно заразен. Факт е че човек ако не обърне внимание умира. От заразата до гробищата са около 2 седмици. Има ли и други заболявания чао. Правиш си пневмония с лека температура,няма кашлица няма нищо. И белите дробове заминават. Коварното е че някои изобщо не ги хваща или го карат леко и хората се заблуждават че и те могат да минат метър. Не трябва да се подценява тази гадост. Мой приятел ,майка му и баща му умряха в рамките на една седмица. Няма майтап изобщо.

    Коментиран от #100

  • 75 Стига си я писал тази простотия вече

    3 11 Отговор

    До коментар #70 от "Анонимен":

    година и половина. Имаше презастраховане, което не беше ненормално в тогавашната ситуация. Неприятно беше, но не и ненормално да има свръхмерки, когато в много западноевропейски държави първата вълна беше много страшна и измря много народ. Октомври 2021 година сме, а не март 2020.И имаме средно по над 90 умрели за всеки ден от седмицата. Събота и неделя по-малко, но в първия работен ден скачат двойно, защото се отчитат и неотразени смъртни случаи от почивните дни. Стига си припомнял решенията на НОЩ. Презастраховането със строги мерки не е толкова неоправдано, отчитайки случващото се тогава в Ухан, Бергамо и т. н. В Китай построиха 2 болници за 10 дни малко преди това. Сигурно защото е бил много безобиден коронавирусът, нали? Хайде стига с опорките на онзи мазния Балабанов от И ТН...Гледай какво се случва сега! Стига с тозо копи пейст на едно и също месеци наред. Супер неадекватно се държиш, не мислиш ли? А Кунчев прави това, което всеки трезвомислещ на неговата позиция би правил. Ясно???

    Коментиран от #84, #106

  • 76 Миро

    3 5 Отговор

    До коментар #73 от "Благодарение на тогавашните свръхмерки":

    Съгласен съм до някъде с вас. Не съм експерт. Но прочетох за ковид вирусите. Те имат точно 2 вълни на разпространение. Минават тези две вълни и вирус има но доста по слаб. В началото тезата на доц Мангъров ми звучеше абсурдно но вече не. Отваряне,затваряне,отваряне,затваряне. Това има резултат но привиден. Няма отървахме от тази гадост. И тезата че каквото и да се прави това ще продължава е факт . Може и 10 вълни да има. Ако приемем че около 10 процента ще се заразят и от тях 5 процента ще починат то това е което ще трябва да се случи. Сега сме на половината път от тази прогноза и ще ги достигнем в средата на следващата година.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 2747

    14 1 Отговор
    БОли ме дръжката, че никой няма да идва в България. Аз хотели по морето или бардаци в Банско нямам.
  • 79 хахахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Верно ли":

    Няма да има и бг отрепки,защото всичко ще бъде затворено.
  • 80 12345

    12 2 Отговор
    Много хора викат че нее желателно да си главен санитарен инспектор но ти най нахал стоиш и пълниш джобовете с пари изкарани с лъжи които стресират хората
  • 81 Алчен

    10 2 Отговор
    Тоя па като цветарка като катрана обикалят телевизиите и лапат хонорари за да дрънкат глупости! Ай чиба бе
  • 82 Живко

    2 3 Отговор
    Извинете , защо някои хора искат аз да нямам приятелка и официална социална среда, както и успехи в живота, даже и реално и хубаво бъдеще ?! Защо ?
  • 83 миризлив пръч

    1 11 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    Може,но и ако и те са ваксинирани ще го изкарат по-леко,и няма да се налага хоспитализация и няма да умрат.

    Коментиран от #102, #103

  • 84 Миро

    1 4 Отговор

    До коментар #75 от "Стига си я писал тази простотия вече":

    Кунчев е капка в морето. Това което мен ме смущава е че Европа не направи нищо смислено да спре тази гадост. САЩ също а и Русия. Великите сили нищо не направиха. Само Китай взе сериозни мерки. Всичко това поражда въпроса защо. Няма логично обяснение освен икономическата криза която чукаше на врата в света. И тя е като вируса и не се лекува с парчета и билки и печатане на пари. 40 процента от напечатаните долари в обръщение в момента саа печатани през последната година и половина! С печатане на евро и долари не се стига до никъде и всякакви оправдания с вируса е абсурдно. Икономическата криза предстои. Според някои това ще е първата половина на 2023 г. Някои държави взимат мерки от сега за това което се задава. Това което стана през 2008 ще е шегичка . И това не са някакви конспиративни теории за съжаление.
  • 85 Тоя защо

    6 3 Отговор
    не се скрие при тиквата?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Ихи ихи

    8 3 Отговор
    Защо говориш глупости господин главен санитар лятото да не би да бяха повече ваксинирани но морето беше препълнено Много се съмнявам дали изобщо си поставил ваксина Тия които най много агитират за ваксините 90 процента не са ваксинирани асъм и турени някой витамин и така лъжете хората че сте ваксинирани. Призовавам такива като теб да им бъдст взета кръв и от чужди независими лаборанти на живо да кажат за ВАШИТЕ фалшиви сертификати
  • 88 не ми пука

    3 3 Отговор
    Тези, които няма да се съобразят с препоръката, ще докажат, че не сме по-опасна държава от другите.
  • 89 Прабтългарин

    3 2 Отговор
    Извинете, защо някои хора искат аз да нямам приятелка и официална социална среда, както и успехи в живота, даже и реално и хубаво бъдеще ?! Защо ?

    Коментиран от #94

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Сейменджи

    7 3 Отговор
    Топзи да не си е купил хотелче на морето с еврейските пари, че е толкова загрижен, кой щял да дойде и кой няма?
  • 92 asd

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "винету":

    Казах ти да си пиеш антидепресантите, недокетен!
  • 93 нннн

    2 2 Отговор
    Спомни си за тоалетната на Чешкия художник бе ТУЛУП..тогава като какви ни третиража ...?!!!!!!

    Коментиран от #96

  • 94 ПИСНА МИ ОТ ТЕБ

    5 1 Отговор

    До коментар #89 от "Прабтългарин":

    Отговорът е прост! Трябва ти да ги натикаш на място, където няма да имат социална среда, а единственият им приятел ще е някой татуиран и беззъб ромлянин!
  • 95 иво

    1 6 Отговор
    радефф Е РЕШИЛ ДА УМОРИ НАСЕЛЕНИЕТО ! Н И Т О ДУМА ЗА В А К С И Н И Т Е ! ГОЛЕМО ШУБЕ !

    Коментиран от #97

  • 96 отмъщение

    2 1 Отговор

    До коментар #93 от "нннн":

    Ковид изравни резултата! Сега и те са в тоалетната. 😆😆😆
  • 97 напротив

    6 2 Отговор

    До коментар #95 от "иво":

    Радев прави точно каквото трябва. Ако се съмняваш, ослушай се за рев на 🎃🎃🎃🎃 в "хаоса"!
  • 98 некой си

    4 1 Отговор
    ТО И АЗ ТЕ ТРЕТИРАМ КАТО ЛЪЖЕЦ И ОРАКУЛ АМА ТИ СИ ЛАЕШ .ОБЯСНИ НА ХОРАТА КАК ДА СЕ ПОДПИШАТ ЧЕ НЕ НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА КОМПОТА КОЙТО ГИ ЗАДЪЛЖАВАТЕ ДА СИ БИЯТ.ЗА ПРЕБИВАНЕ СИ
  • 99 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Лятото имаше":

    къде турна и Италия тука? самите италиански лекари се вайкаха, че здравната им система е кръгла нула...:)))

    Коментиран от #104

  • 100 хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Миро":

    ма вярно ли, че всеки ЗАРАЗЕН умира? А тия заразени, дето не са умрели, а те са над 98% от всички заразени, какво ли са?
  • 101 tato

    4 1 Отговор
    Наблюдавам много внимателно кой се ваксинира. Поне от тези които аз познвам заключениет ми е следното:
    ВАКСИНИРАТ СЕ:
    - Възрастни хора, който мног се влияят от медийте и по цял ден гледат сериали
    - Богатите които ги е страх че няма да могат отнесат мръсните си пари в гроба.
    - Средно богатите който с по слаби като хора, просто слаба и елементарна душа с висока заплата
    - Странните, особняците, демократите (около 20% от населението в БГ)
  • 102 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "миризлив пръч":

    Я пак . На въпроса отговорът ДА ли е, ДА ‼️ Това с, НО , АКО и т.н. е пожелателно вероятностно събитие‼️
  • 103 БАЙ Х@Й‼️

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "миризлив пръч":

    Тези ваксинирани които са хоспитализирани и починали явно не са знаели това което пишеш ‼️
  • 104 И да, и не

    5 1 Отговор

    До коментар #99 от "хахаха":

    Хем си прав, хем не. Гледам, че в Италия в момента няма региони в жълт, оранжев или червен код. Което предполага, че поне болниците им не са пренатоварени. Не зная, дали здравната им система по начало е по-добра или по-лоши от нашата, но нашата, като че ли почва да се пренатоварва. Наличието на медицински хеликоптери не е за пренебрегване - в случай на нужда, пациент може да бъде транспортиран до болница в Австрия или в съседна държава например. А в България не могат да спасят с хеликоптер дори турист или скиор, претърпял инцидент в планината. В България изчезват през зимата и ги намират чак през пролетта/лятото, за съжаление.
  • 105 Най добре

    1 1 Отговор
    Всички чужденци да не идват В България.. При Бай Тошо си бяхме добре без тях
  • 106 Анонимен

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Стига си я писал тази простотия вече":

    Простотия, но факт! Когато фактите говорят и ........рите мълчат! Имa пoгoвoркa : Нa cтрaхa oчитe и ушитe ca гoлeми!
    Имa и oщe eднa : Кaтo пръднe пoпa в чeркoвa - нaрoднoтo нaпъвa дo пocирaнe!
    CЗO, Cвeтoвнaтa бaнкa и Eврoпa кaзaхa и нaшитe ce нaпънaхa!
    Зaтoвa cтaнa зaтвaрянeтo мaрт мeceц!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 AAA

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "1369":

    Най-после ще ни третират с нещо полезно.
  • 109 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН | КОВИД ГЕНОЦИД

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "В коя държава има подобна информация":

    В Швеция, например, която не приложи геноцид... мерки на населението си, 89% от починалите с положителен тест са на възраст 70+ години. САЩ също имат подобна статистика, но там възрастта е малко по-ниска - 65+ години.
  • 110 Конаре

    1 1 Отговор
    "Ох какво ще каже чуждестранния чорбаджия, няма да ни увАжи, бърже бърже да изпълним предписанието да бъдем и ний като белите ора."

    Ад.
  • 111 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    АМИ ХЪРБАЛЕТИТЕ ОТ ЕВРОПА И СВЕТА ДА НЕ ХОДЯТ В БЪЛГАРИЯ ---ДА СИ ТИЧАТ И НЪВЪТРЕ И НАВЪН И ТО ВАКСИСИРАНИ !!!!!!!!!!!
  • 112 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    И ТИ НАРЕШЕН - САМОУКРАСИЛ СЕ С КОСМЕТА ТЪПОРУНГЕЛ СИ КУПЕН АТ АМЕРИКАНСКИТЕ ФАРМАЦЕВТИКИ !!!! ЗАЩО НЯМАМЕ ДОСТЪП ДО -"СПУТНИК-В " ПРОДАЖНИКО --ЗАЩО УНГАРЦИ И СЪРБИ ИМАТ ?????
  • 113 Просветен илюминат

    0 1 Отговор
    Гарантирам,че ваксинираните ще осъзнаят късно,че тези ваксини не ги пазят,а и като имат друг проблем и не им се обърне нужното внимание и лечение тогава ще разберат какво са имали предвид антиваксърите с коментарите си.
    Ако смятате,че хората умират от вирус и с ваксини ще сте здраве бройте си дните.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #114 от "Avangard":

    Майка му от какво е умряла?
    Нали забраняват аутопсии,а това,че влизаш с друг проблем и не те лекуват и си почват с Ковид как се нарича?
    За мен не е лечение.
    Хората само от един вирус ли умират всеки ден?
    Като в другите държави е така както пишеш какво правиш тук?
    Там не ги ли управляват или са кой каквото иска това прави?
    Дай да те направим министър председател и да налееш на стадото малко мозък току виж си го събудил и убедил да се ваксинира.
    Като си толкова отворен ти предлагам да поискаш документ от МЗ от който да се види нагледно,че има лабораторно изследване и доказателство за наличието на Корона вируса и след това се замисли в какъв филм си и на базата на какво доказателство.
    Нека да тръгнем по отзад напред.
    Тепърва ще се разбира това ваксини ли са или нещо друго и дало е добре там или тук.
    Ние не знаем цялата история.

    Коментиран от #116

  • 116 Avangard

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "Просветен илюминат":

    Майка му почина в ковид-отделение на 12 ден без никакви други заболявания. А сега и един колега, младо момче на 37г. А относно наливането на мозък, трябва да има къде да го налееш. На такива като теб няма нужда. Теорията на конспирация е заела цялото място. Аз пак питам ние ли сме най-умната нация и ако е така защо ни е на този хал държавата?

    Коментиран от #117

  • 117 Просветен илюминат

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Avangard":

    А кой си да решаваш кой има нужда от наливане и на какво?
    От 25г като не ползвам здравната система и не ходя по доктори Дали е защото нямам мозък или имам и съм намерил начин как да се справям сам?
    Ще си заминат много хора поради факта,че са безотговорни и не обичат себе си.
    Медицината не лекува причината за болестта,а симптома и.
    Проблема след като е в мен,значи и решението също.
    Ако здравето е в аптеката защо майка ми и баща ми пият шепи лекарства и не са излекувани?
    Нали слушат докторите какво им казват?
    Е и ще умрат няма да живеят вечно,всеки умира когато му е времето.
    Обществото е болно защото системата която следва и правилата не е здравословна и ти ако си решил да спасиш света с тоя гняв в теб сравнявайки как живеят и какво правят другите скоро ще си заминеш.
    Живота си е твой живей както искаш,така правят и другите и приеми техният избор или продължавай да искаш да раздаваш мозък.
    Скоро ще видим каква е истината.
    Ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш.

    Коментиран от #120

  • 118 Предлагам

    0 1 Отговор
    светилото с южняшки акцент да си вземе хонорарите и да бега да ги харчи на спокойствие. След големо подфърчане из телевизиите да не се наложи внезапно кацане. Таз временна слава е тежичка. Да си поотпочине, па да почете малко повече книжки. Писмените заповеди не са литература.
  • 119 Avangard

    1 0 Отговор
    А ти кой си? Човек който не помни и чете какво е писал в предишния си коментар. Визирам наливането на стадото малко мозък. Твои думи. Усеща се че си уязвен и затова не отговаряш на въпроса за умната нация. Никой не ти дава тон в живота. Твоя си работа. Ако искаш още 25 години не ползвай здравната система и не ходи на доктор. Относно гнева виждам че си доста по разгневен но както се казва: Само Всевишния определя кой колко ще живее. И аз не съм решил да спасявам света както си писал но никой не може да ми попречи да имам собственно мнение. Може да се има в предвид че професионално съм обиколил половината цивилизован свят и ми се налага да контактувам с доста хора. В крайна сметка има статистика за ползата и вредата от лекарствата и ваксините.
    Но въпроса ми остава: Ние ли сме най-умната нация и защо сме натоя хал?
  • 120 Avangard

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Просветен илюминат":

    Отговора е в коментар 119
  • 121 09809кзтдвн

    1 0 Отговор
    Ми тая година хотелиерите понапериха гребени, и пак почнаха със селяндурските мизерии, дано догодина всичко е празно, един турист да нема !
    В най-толемия хотел в Севлиево, неква камериерка ми обясняваше, че собствениците така им било по-добре и повече пари взимали - без да бачкат, с помощите от държавата....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове