Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 20:40 2 238 37

Васил Велев: Незабавно да бъдат компенсирани потребителите на електроенергия

  • васил велев-
  • аец козлодуй-
  • аикб

По думите му предприетата от правителството мярка АЕЦ "Козлодуй" да извади на борсата по-малки пакети ток, които да бъдат продадени на повече фирми, за да да се ограничи спекулата на пазара, е в основата на повишението на цените

Васил Велев: Незабавно да бъдат компенсирани потребителите на електроенергия - 1
Кадър БНТ

Призоваваме пътностроителните фирми и правителството да проведат по-задълбочен диалог. Браншът се представлява от браншовата си организация и всички опити да се водят преговори не чрез легитимно излъчената структура, а чрез отделни компании, всъщност е подриване на социалното партньорство, социалния диалог у нас. Така коментира в "Още от деня" по БНТ протеста на пътностроителните фирми председателят на АИКБ Васил Велев.

"Трябва най-напред принципно да се поставя въпросът, да се определят правилата кога и как държавата ще се разплати за извършена работа и чак след това, ако е необходимо нещо да се предоговори, това да се направи персонално, уточни Велев и допълни, че отказът от разговор с легитимната национално представена браншова структура, за АИКБ е напълно недопустим", заяви той.

Велев коментира и цената на тока, като отбеляза, че в днешния ден сме рекордьори.

По думите му предприетата от правителството мярка АЕЦ "Козлодуй" да извади на борсата по-малки пакети ток, които да бъдат продадени на повече фирми, за да да се ограничи спекулата на пазара, е в основата на повишението на цените.

"Ние предупредихме, че точно така ще се случи. Около 30 търговци и 7 предприятия купиха количества на борсата. 7 предприятия купиха около 1/5 от потреблението си. Другите 4/5 ги купуват отново на пазара ден напред, но вече на много по-високи цени. А повече от половината от общото количество беше изнесено в чужбина и няколко души спечелиха няколко десетки милиона за един ден за сметка на АЕЦ "Козлодуй", подчерта той.

Велев призова за незабавни мерки в подкрепа на потребителите. Механизъм може и трябва да се намери, категоричен е той. "Днес решихме, че Асоциацията ще участва в общонационален протест на социалните партньори срещу екстремните цени на електроенергията. Протестът ще бъде на 19 октомври пред Министерски съвет", съобщи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    29 9 Отговор
    Трябва да омаскарим този Кирил. Парите, медиите, съдеебна система всичко е под мой контрол. Иначе тоя ще ме вкара при Ставри, ох.

    Коментиран от #7, #18

  • 2 МИ-ШКА

    31 5 Отговор
    ... А ПРИ БОИКО СИ МЪЛЧЕШЕ И ПРИПЯВАШЕ... СМЕНИК...!!!
  • 3 ТаУмВзе

    7 4 Отговор
    Изборчета идат, трябва да се разкеши за цветните и олигарсите! И цак, Ново заемче от Половин милиард лева, което ще стигне за месец макс.
  • 4 asd

    25 2 Отговор
    Я си знай мястото бе слабоумен, одрищян тиквопитек!
  • 5 Майна

    20 1 Отговор
    Нали сме в ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ , КОЕТО ПРИЕХА ЗА ДА НАЛАГАТ ГЛОБАЛИСТИЧНИТЕ МЕРКИ НА ,,ПЛАНДЕМИЯТА,,....СЕГА ДА СПРАТ ИЗНОСА, ИМАТ ПРАВО В ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!
  • 6 селтак

    19 0 Отговор
    ПАК СВАЛИХТЕ НАРОДА НА КОЛЕНЕ БОKLUCI !!!!
  • 7 Гербаджия

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    Добре че го има Борисов, че да изкарваш някой лев пишман трол.

    Коментиран от #12

  • 8 Майна

    15 1 Отговор
    Навсякъде спекулират с тока...В ГЕРМАНИЯ СЪЩО...СПРЯХА ,,ПЕРКИТЕ,,...ТОВА Е ГЛОБАЛИСТИЧНИЯ ПЛАН...ЧАКАЙТЕ СЕГА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ..
  • 9 Българин

    5 18 Отговор
    Точно така! Десовия трябва да компенсира потребителите на електроенергия от джоба си!!!
  • 10 един от многото

    22 0 Отговор
    Незабавно трябва да се върне както беше преди , употребяваш ел енергия и накрая на месеца си плащаш! Електроенергията струва ЕДНА ЦЕНА и не трябва едни да плащат повече а други по малко. Не може разни мошеници които хал хабер си нямат от енерго разпространяване (но имат протекции) да печелят на гърба на хората.
  • 11 Не се

    12 2 Отговор
    напъвай повече с пароли и клишета от миналото хилядолетие , че вече съвсем се ос... ! И разсмърдя зловонно !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПТРГ

    20 0 Отговор
    заради този от снимката сме работещи бедни, заедно с Горанов, Домусчиев и сие държаха заплатите позорно ниски даже искаха МРЗ да е равна на социалния минимум
    сега изнудва служ. кабинет и Радев за пари
    заедно с него са и продажните синдикати
  • 14 И тоя е толуп

    18 0 Отговор
    На страната нагерберската шайка е.
  • 15 нашия

    16 2 Отговор
    Василев а нещо да кажеш за вложенията на твйте хора в Майбаси вместо в енергийно ефективни технологии...???!!!!! ама да искаме компенсацийки е по-лесно и доходно ...нали
  • 16 Hoho Boho

    6 1 Отговор
    Буци, голяма каша си надробил.
    Пътищарите скоро ще те асфалтират... както е тръгнало
  • 17 АБЕ АРЕ СТИГА

    6 0 Отговор
    НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО АЕЦ НЕ ПРОДАВА НА МАКСИМАЛНИТЕ ПАЗАРНИ ЦЕНИ НАЛИ Е ФИРМА КОЯТО ТЪРСИ ПЕЧАЛБА КАКВИ ГЛУПОСТИ МИ ГОВОРИШ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО И Е ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ЦЕНА ЗАЩО НЕ ПРОДАВА СКЪПО ЗА ДА ПЕЧЕЛИ И ЗАЩО НЯМА СОБСТВЕН ТЪРГОВЕЦ ПРОДАВА МНОГО
  • 18 НИ РАЗБРАХ

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    КОЙ КИРИЛ БЕ КИРИЛЧО МОШЕНИКА И НИЕ КВО ДА ПРАЙМ БЕ ТОЙ САМ СЕ СПРАВЯ ЧУДЕСНО
  • 19 защо

    7 2 Отговор
    тока от аец-а е 6 стотинки - изнасят го - а на нас от фотоволтаиците на тиквите и тецовете на хубавите олигарси - за разстрел са вс и гроб го направи това да е така
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Реалист 11

    0 0 Отговор
    Заради кои хора никъде не ме искат ?!
  • 22 Такива като в Велев са на Хранилки

    8 1 Отговор
    Енергийна Мафия, Пътно строителна, паразитни структори Посредници!! Добре живеят и Получават много за това! За това така яростно защитават Крадците!! Всеки иска да Преразпределя парите на държавата и народа, докато стигне до работника, Комисионери, посредници, няма нужда от такива!!!
  • 23 кютук

    2 2 Отговор
    За майбаси, поршенца и яхтичли пари има.
    За ток няма.

    Как така.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 селтак

    2 1 Отговор
    Факти,що изтрихте коментар №24? Червени мишки!
  • 26 Светлин

    3 0 Отговор
    Напълно е прав, трябва да се предприемат адекватни мерки, а не да се подаряват на свои хора пари, уж законно.
  • 27 Хаджи Генчо

    2 0 Отговор
    От къдя на къдя бря? От дек на дек, ва?
  • 28 ганев

    3 0 Отговор
    1 тотална забрана на тази далавераджииска борса която беше създаденна именно с тази цел да могат големи недояли се ПРЕСТЪПНИЦИ да оплюскат набързо 5 8 милиарда докато нее още забранена 2 ДО 3 МЕСЕЦА ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКИ ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ ТОК ГОРИВО ВОДА МОЖЕ ГОСПОДА ДА ВИ МИРИШЕ НА СОЦ НООО САМО ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ЗА НАШАТА НАИ БЕДНА СТРАНА В ЕВРОПА ЗАЩОТО ВАШАТА А Л Ч Н О С Т ЩЕ НАПРАВИ ТАКА ЧЕ ЩЕ ОТВОРЯТ ОТНОВО БЕЛЕНЕ НО НЕ АТОМНА ЦЕНТРАЛА ТОЧНО ТАКА СА ДОШЛИ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ ЗАЩОТО НА 87 ПРОЦЕНТА ОТ БЪЛГАРИТЕ СА МИЗЕРСВАЛИ И ИМ Е ПИСНАЛО
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Шкумбата

    2 1 Отговор
    Нoвa гoдинa.
    Борисов oбикaля зaтвoритe нa Бългaрия и пoздрaвявa зaтвoрницитe:
    – Зa мнoгo гoдини, зa мнoгo гoдини!
    Вие бяхте по-прости от мен.
    Вас хванаха, а мене не!
  • 31 Зелен

    2 1 Отговор
    Трябва да спрем копаенето на биткойни и ток ще има за всички.Куцо и сакато копае а ние мълчим.
  • 32 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Що за страна е България?!
    Да получа кредит, заплатата ми не позволява!
    А да получа детски не може, защото дохода ми е голям.
  • 33 ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Раковски":

    Не си ме разбрал правилно не защитавам КОМУНИЗМА казвам че големите супер А Л Ч Н И Ц И са го докарали А за мен вярвах в нова ПРОСПЕРИРАЩА БЪЛГАРИЯ ЗАПАДНО ОРИЕНТИРАНА ПАЗАРНО ПРОСПЕРИРАЩА А БЯХ НА 29 Г 10 Г ГЛАСУВАХ ЗА С Д С СЛЕД ТОВА ЦАРЯ СЛЕД ТОВА БОИКО ВСЕ ДЯСНО ОРИЕНТИРАН РАБОТИХ МНОГО И ВЯРВАХ В АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА ЧЕ КОИТО РАБОТИ МНОГО ЩЕ ПРОГРЕСИРА Н Я К О Г А НО НЕ КРАДЯХ ЗАЩОТО СЪМ ЗАВЪРШИЛ ВОЕННО МОРСКОТО ВЪВ ВАРНА И БЕШЕ ПОД НИВОТО МИ ДА КРАДА А МОЖЕХ ЗАТОВА СЕГА СЪМ Ц Ъ Р В УЛ А СЪМ ОБИКОЛИЛ СВЕТА С Б Ъ Л Г А Р С К И М ОР С КИ Ф ЛО Т А СЕГА НЯМАМЕ ДАЖЕ И ФЛОТ
  • 34 Тарикати

    2 0 Отговор
    Конфискуват се имуществото, парите и вещите на всички лобирали за либерализация на пазара и се обезщетяват потърпевшите! В тази страна вземащите решения трябва да започнат да носят отговорност!
  • 35 Тоя

    1 2 Отговор
    Работодател за какъв взима. Да обвинява служебното правителство и Радко. Ма ще пратим Спецофф да му продаде фирмата за 500лв. на някой .
  • 36 ами кажи

    1 0 Отговор
    го механизма за намаление на цените,като казваш,че има механизъм.
  • 37 да си искат

    1 0 Отговор
    парите отБОРИСОВ най-мутренския крадец ,който раздаде милиарди.Гешев къде си бе ,отивай при шефа си да търсиш парите авансово раздадени.Това е най-големия грабеж след КТБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове