12 Октомври, 2021 14:04 10 184 80

Баневи осъдиха България в Страсбург

  • баневи-
  • дело-
  • страсбург

Държавата им дължи 13 800 евро обезщетение за неимуществени вреди

Баневи осъдиха България в Страсбург - 1
Снимка: БГНЕС

Николай и Евгения Баневи осъдиха България в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Той постанови да им бъде платено обезщетение от близо 20 000 евро.

Съдът в Страсбург прие, че при задържането им е нарушен чл. 5, §3 от ЕКПЧ, а освен това е нарушена и презумпцията за невиновност с коментари на Иван Гешев (тогава шеф на спецпрокуратурата) и наблюдаващия прокурор по делото Мария Дойчева. ЕСПЧ установи и прекрачване на границата на подозрението в престъпление при едно от произнасянията на Специализирания наказателен съд (СНС) по задържането им.

Продължителният арест

Николай и Евгения Баневи бяха арестувани в Ница на 26 октомври 2018 г., преди да се качат на самолета за България. Те са били там с трите си малолетни деца и имали резервиран полет към София от предния месец, но междувременно прокуратурата им повдигна обвинения и издаде Европейска заповед за арест (ЕЗА), с която те бяха обявени за издирване и задържане, разкри lex.bg.

От жалбата им до съда в Страсбург става ясно, че ЕЗА е издадена на 23 октомври 2018 г., три дни преди да се приберат, а още на следващия ден полицай се е свързал с Банев по телефона, който го информирал, че е в чужбина и със съпругата си ще се върнат в България на 26 октомври. След това Банев говорил с адвоката си, който се обадил на следовател, с когото уточнили, че на 29 октомври в 11 ч. двамата съпрузи ще се явят на разпит в Специализираната прокуратура. След завръщането си в София пък планирали празнуване на рождения ден на Евгения Банева на 28 октомври, за който предварително били поканили десетки гости и дори в багажа им на самолета имало много празнични предмети. Защитата на Баневи определя като „логически и правен абсурд“ становището на правителството пред ЕСПЧ, че издирването е било наложително, „тъй като от два месеца жалбоподателите били в чужбина“. Полицаят, който е изготвил докладната записка след разговора си с Банев, е информирал прокуратурата, че както „и в предишни случаи“ Баневи са призовани по телефона за разпита им на 29 октомври и са потвърдили явяването си.

Те обаче са били арестувани от френските власти пред трите им малолетни деца, които останали да плачат на летището, се казва в жалбата им.

Според защитата издаването на ЕЗА е било злоумишлено след излишно повдигнато задочно обвинение и постановление за задържане за 72 часа, а по този начин е бил постигнат публичен арест, който е станал водеща новина в България. Банев остана в ареста две години и седем месеца (повече виж тук), а съпругата му беше освободена през 2019 г. заради наложително оперативно лечение.

Съдът в Страсбург отбелязва, че Банев е под домашен арест от 19 май 2021 г. и тази мярка продължава и до днес. Следователно задържането му продължава почти 2 години и 9 месеца.

„Тази продължителност на задържането е тревожна“, заявява ЕСПЧ и подчертава, че българските власти е трябвало да дадат особено силни аргументи, за да задържат Банев за толкова дълъг период.

Освен това съдът в Страсбург заявява, че след 2 декември 2020 г. националните съдилища не са стъпили на достатъчни относими основания за продължаването на задържането на Банев. И пише в решението си: „Дори и да има достатъчно елементи, за да се обоснове разумно подозрение, че жалбоподателят е извършил престъпленията, в които той е обвинен, Съдът счита, че мотивите, дадени от съдилищата за вземане на решение за задържане на жалбоподателя след 2 декември 2020 г., не са „уместни и достатъчни“ по отношение на член 5, параграф 3. Съответно е налице нарушение на тази разпоредба на Конвенцията“.

Коментарите на прокуратурата и съда и презумпцията за невиновност

В жалбата на Банев е обърнато особено внимание на кадрите, заснети и излъчени от МВР при претърсването и изземването от дома му, както и коментарът за тях, направен от тогавашния зам.-главен прокурор и шеф на Специализираната прокуратура (СП) Иван Гешев. На 28 октомври 2018 г. МВР разпространи снимки на луксозния интериор от дома на Баневи, множество лични вещи и бижута, а зам.-главният прокурор каза тогава, че „тези неща са парите на работниците“ от предприятията, които Баневи са приватизирали и „обезкостили“.

Защитата твърди пред ЕСПЧ, че сами по себе си кадрите не са позорящи, а злепоставящ е коментарът на Гешев.

„Очевидно единствената нелегитимна и леко перверзна цел на репортажа е да бъде показан луксозният бит на жалбоподателите. Макар че заснетите от МВР кадри от дома на жалбоподателите са незаконни и нарушават неприкосновеността на жилището им, решаващ за тежестта на нарушението на чл. 8 в случая е коментарът на прокурор Иван Гешев. Именно той внушава престъпния произход на заснетия лукс, руинирайки личното достойнство и публичния образ на жалбоподателите“, се посочва в жалбата до съда.

Съдът в Страсбург коментира изказване на Гешев и на наблюдаващия прокурор по делото Мария Дойчева на пресконференция на 28 октомври 2018 г. И заявява: „Вярно е, че двамата прокурори са говорили за въпросното разследване и са дали подробности за предприетите мерки, обвиненията срещу жалбоподателите и въздействието на тяхната дейност върху дружеството. Съдът счита обаче, че думите на двамата прокурори надхвърлят простото предаване на информация за наказателното разследване. По-специално, много леко нюансираният начин, по който те описват версиите, по които са работили следователите, използването на изрази като „престъпна приватизация“, „източване“ или „обезкостяване“ за описване на събитията, довели до прекратяването на дейностите на въпросните предприятия и техните много категорични изводи относно фактите, които са предмет на въпросното разследване, предават идеята, че двамата жалбоподатели са извършители на престъпленията, в които са обвинени от прокуратурата. Тези коментари, взети като цяло, следователно подкопават презумпцията на невинността на жалбоподателите“.

Освен това ЕСПЧ установява нарушение на презумпцията за невиновност и в мотивите в определението на Специализирания наказателен съд, с което той се произнася по мярката им за неотклонение на 7 декември 2018 г. В решението на съда в Страсбург се цитира част от определението: „… От съвкупната преценка на показанията на сочените свидетели и протоколите от извършените други действия по разследване, макар и по косвен път, по несъмнен и безпротиворечив начин се установява, от една страна съпричастността на всяко едно от обвиняемите лица към осъществяването на възведените по-горе деяния и по членуването им в престъпната група, а от друга конкретна съпричастност на обв. Николай Банев към инкриминираното деяние по ръководството на същата. Безспорно освен обв. Николай Банев, в общата дейност по осъществяване на деянията с посочените действия, неименуемо е бил подпомаган от обв. Евгения Банева и…“.

След това СНС заключава, че съществува реална опасност от извършване на друго престъпление и излага следните мотиви: „Същото се извежда от обстоятелството, че извършеното от обвиняемите лица деяние при условията на взаимодействие и усложнена престъпна дейност, съчетано с установяването на съответна и конкретна съпричастност на всяко лице във възведеното деяние, води до недвусмислен извод, че инкриминираните действия се отличават със завишена степен на обществена опасност, както на деянието, така и на дейците и със същото се засягат значими обществени отношения“.

Съдът в Страсбург заявява, че тези мотиви „надхвърлят простото описание на състояние на подозрение“. „Те представляват декларация за тяхната виновност преди каквото и да е решение по същество по наказателния процес срещу тях“, пише ЕСПЧ в решението си. И напомня, че има фундаментална разлика между подозрението в извършване на престъпление и изявление, че съответното лице е извършило престъпление при липса на окончателна присъда.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да се удържат от заплатите

    190 11 Отговор
    На Гешев и Цацаров. Ако нямат, тогава да започне конфискация на имуществото им.

    Коментиран от #54

  • 2 Последния Софиянец

    160 11 Отговор
    Гешо Келешо да плати!
  • 3 Загрижен

    147 8 Отговор
    Каскета и престъпникът от банкя да поделят сумата. Те ще се изкарат социално слаби... По 500 тояги на голо и 100 камшика. Защо бг данъкоплатеца да им плаща престъпленията???
  • 4 гадно

    121 5 Отговор
    Поредния шамар за каскета, но ефекта ще е нула зер не плаща той.
  • 5 Мутренския отпадък

    132 9 Отговор
    Сега да ги платят Тиквата и Каскета.Най големите боклуци в държавата.

    Коментиран от #10

  • 6 Деца

    97 24 Отговор
    Трите му деца били разплакани!!! А този мошеник разплака хиляди деца като просто ги остави гладни. Ама това на ЕСПЧ сигурно не
    им е известно.

    Коментиран от #9, #14

  • 7 ДА ПЛАЩА

    65 7 Отговор
    ЧЕКМЕДЖАН БИБИТКОВ ТУЛУПОВ.
    ТОЙ Е СЪЗДАЛ ПОРОЧЕН КРЪГ.
  • 8 4454

    39 1 Отговор
    Смешници..
  • 9 Радко пиратко

    38 7 Отговор

    До коментар #6 от "Деца":

    Взе торбите с парите Нс и дб смениха закона и всички олигарси вън от затвора.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Айде

    61 4 Отговор
    Закон - Цацаров и Гешев да плащат! И спец прокуратурата!
  • 12 Това прокуратура ли е или Инквизиция

    46 5 Отговор
    Мутри на Борисов режат ръце и хвърлят хора от скалите в Перник, но Прокуратурата пише в постановлението, че няма престъпление!
  • 13 Сега

    45 3 Отговор
    да плати Гешев, а не отново ние! А той да си ги търси от Доган ако ще! Народа не им е длъжен на золумите!
  • 14 гадно

    43 4 Отговор

    До коментар #6 от "Деца":

    Сигурно има милион причини да го гръмнат дори, но след като каскетите не могат или не искат да формулират едно обвинение което да издържи в съдът резултата винаги е такъв.
  • 15 Чудо голямо !

    45 2 Отговор
    Каскета му дреме на шлифера.Важното е ,че по нареждане Кратун,мачка конкуренцията на СИКаджийте.
  • 16 НИЯ

    53 7 Отговор
    ЩОМ И БАНЕВИ ОСЪДИХА ДЪРЖАВАТА. ЯСНО Е КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ. ЦАЦАРОВ ДА ИМ ПЛАЩА ТЕЗИ ПАРИ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ. ДЕЦАТА ИМ БИЛИ ПЛАКАЛИ, А ТЕ КОЛКО ХОРА РАЗПЛАКАХА. БОКЛУЦИ НЕЩАСТНИ. ДАНО ИМА ГОСПОД.
  • 17 какскет

    38 2 Отговор
    Каскета сега от своя джоб да плати глобата, а не от моите данъци. Ние българите да стоим в мизерия, защото каскетурата е пълна с некадърници. От вашите заплати да се вземат парите, не уважаеми прокурори.
  • 18 Хайдутин

    25 17 Отговор
    Какво голямо писание за милите Баневи,те просто бяха токова непорочни как ще ги съдят ,добре че Радев вдигна въстание ,че да ги освободят

    Коментиран от #26

  • 19 Гъди Гъдев

    48 4 Отговор
    Баневи, Божков, Бобокови, Стайков, Лилана и още много незнайни хора за широката общественост ще осъдят България за много пари. Заради НАП, Прокуратурата и интересите на спихнатото Шиши ще плащаме ние от данъците си и ще си носим всички последици заради кликата. С тези неадакватници се обричаме на вечните последни в ЕС.
  • 20 Активист на БКП

    42 3 Отговор
    Пак народа ще плати,нали??? Гешев ще продължи да се прави на прокурор!!!!
  • 21 Фарс

    27 1 Отговор
    Всички хора с много пари използват парите си за упражняване на власт. Влизат във властта, карат се с другите подобни на тях, сърдят си се едни на други като деца и като не мине тяхната си правят мръсно. После съдят държавата, чийто ресурс идва от и са хората. Сочат се с пръст, че при този и онзи държавата е осъдена и т.н., редуват се. Така стоят нещата и на международно ниво. После "конфликти" аКа войни. Та чудя се кои хора носят повече разруха и печал на света, добре образованите и заможни или необразованите и бедни?
  • 22 Жан Клод ( с двата ножа)

    29 3 Отговор
    Каскета да даде парите.

    Коментиран от #27

  • 23 5995

    18 3 Отговор
    В Бг няма презумпция за невиновност. Навсякъде прокуратурата разпространява каквото си иска, насъсква и манипулира обществеността, упражнява тормоз и репресии над нарочения съвместно с охранителни фирми, които са недосегаеми, отнема правото на медицинско лечение, разпространява здравния статус на хората, върши какви ли не издевателства. В Бг прокуратурата и охранителните фирми правораздават от години. Радев и Рашков нищо не промениха.
  • 24 Варненец

    20 2 Отговор
    Баневи са бая виновни, ама не си платиха и сега ще плащаме ние, не Гешефтурата.
  • 25 Последния Софиянец

    9 17 Отговор
    Баневи са чисти като Радомирска девица и това бе ясно. Те са мъченици на Тиквата и Гешеф. Няма по-честни бизнесмени от Баневи

    Коментиран от #56

  • 26 Дядя

    33 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хайдутин":

    Къде ти е бръкнал Радев, че само той ти е на устата? Решението е на съда в Срасбург! Гешев, като не може да направи един арест, като хората да се маха от гладен прокурор и да ходи да разнася призовки! А че Баневи са за....за там са, че и отвъд! Но некадърници им образуват делата!

    Коментиран от #43

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Емо

    18 3 Отговор
    Гешев и поръчителят му Борисов да плащат.
  • 29 Цола Драгойчева

    23 1 Отговор
    Алоу, цоциалистите, я избройте колко предприятия приватизира, разкости, фалира, колко деца на уволнени работници разплака и остави гладни достойния комунист и син на активни борци против фашизма и капитализма, другарят Банев???
  • 30 666

    17 0 Отговор
    България е богата държава ! Може да си позволи лукса да плаща масрафите на НЕКАДЪРНИТЕ ПРОСТАЦИ !
  • 31 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    21 1 Отговор
    Кога ще има персонална отговорност в съдебната система, включително и за парите, които плащаме Ние? Кога ще си плащат Те за Тяхните грешки, действия, или бездействия. Ето това е конкретното нещо, което трябва да се промени, а не нещо абстрактно.

    Коментиран от #34

  • 32 сега

    17 1 Отговор
    Гешев да продава мултитемператулрния и ако не стигат , да досъбира капачки и да плаща.
  • 33 Голям Слон

    23 1 Отговор
    Ето за това приказвам от сума време: да се въведе материална отговорност на всички лица, които взимат някакви решения в съдебната система. Не може всеки да прави онова, което някой му нареди. Или онова, което си реши и да плаща после държавата в наше лице. Хайде сега да видим кой какво е извал като заповеди и да му се потърси отговорност. Материална, морална, професионална. Да, 20.000 евро не са много пари. Вероятно това е заплата за половин година на някой мастит съдия. Откъде да знам. Я му ги вземи обаче и гледай дали другия път ще има някакви решения, които да бъдат после атакувани в европейския съд...
  • 34 прост народ

    16 0 Отговор

    До коментар #31 от "ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ":

    Когато се заведем колективно дело за престъпното изразходване на събираните от нас данъци , или нещо още по-хард , ама трябва много колективност , а тук баш сме зле.
  • 35 шишеджам

    4 1 Отговор
    Пари при пари ходят!
  • 36 незнайко

    17 1 Отговор
    С една дума се е извършил РЕКЕТ срещу Баниви ! Сега да видим как ще процедира ГЕШЕВ !
  • 37 Бъдеще

    22 1 Отговор
    Далече съм от мисълта, че Баневи са вода ненапита, но пък съм абсолютно сигурен, че "държавата", във всичките и съставни структури, е пълна с НЕКАДЪРНИЦИ. Който не е съдил в Страсбург, той не е печелил дело

    Щели да променят закона, вместо от държавния бюджет, парите за обезщетения щели да идват от бюджета на виновните ведомства... Смехория е това. Трябва да се носи ПЕРСОНАЛНА ОТГОВОРНОСТ!!!

    Коментиран от #39

  • 38 Свръх Скандално

    15 2 Отговор
    Служители на Спец. Прокуратурата псуват граждани защото пускат жалби срещу Пернишки главорези на Бойко Борисов!
  • 39 ами

    12 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бъдеще":

    Нарича се регресен иск , но по им е угодно да плащат от общият кюп събиран от балъците , защото всуе са некадърници и крадци и днес един , а утре друг , не се знае кога ще доде личния ред.
  • 40 САЩ

    8 4 Отговор
    Баневите колко хора без работа оставиха, колко деца плачеха и заспиваха гладни. ХХI век България.

    Коментиран от #44, #46

  • 41 Мноо малко пари са осъдили клоаката

    10 0 Отговор
    Да плаща
  • 42 XXL

    15 2 Отговор
    А да им е честито! И нали ние плащаме масрафа, да не си помислите, че някой гешевтарор ще се сети да повдигне регрерсивен иск към виновникът и поръчител на тоя цирк с Баневи, дето се крие в един зайчарник в Банки...
  • 43 Хайдутин

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дядя":

    Дядя на мен Радев не мой ми бърка никаде ама на теб скоро ще ти бръкне
  • 44 дообре прост

    4 2 Отговор

    До коментар #40 от "САЩ":

    Е плащай им сега 20 000 ерва , щом ти не аресват баш те , а ония , гешевите ти аресват .
  • 45 Минувач

    14 3 Отговор
    Виновниците за тази присъда Гешев и Цацаров трябва да платят обезщетението иначе плащат всички българи които хабер си нямат!
    В противен случай двамата наглеци ще продължат с безобразията си! Те разбират само от затвор , такива глоби и освобождаване от заеманите им длъжности - незабавно!
  • 46 Само Банев ли?

    5 4 Отговор

    До коментар #40 от "САЩ":

    Цялата ни икономика се срина, защото бе създадена за други икономически условия и друг политически ред! Отпадна варшавският договор и СИВ, ако знаеш какво значат съкращенията…

    Коментиран от #49

  • 47 Made in Bg

    7 1 Отговор
    НЕ СТИГА ЧЕ Я ОКРАДОХА ИМИ Я И ОСЪДИХА ,А И КОЛКО ЗАЩИТНИЦИ ИМА В КОМЕНТАРИТЕ
  • 48 Комунист

    11 1 Отговор
    Че Баневи са престъпници ,няма съмнение.Друг е въпроса ,че имаме калпаво правосъдие.Което и предприятие и дружество приватизирано от Банев в момента е ограбено и съсипано.И работниците съкратени и изхвърлени на улицата. Но 80 процентовите не могат да схванат това.

    Коментиран от #52

  • 49 А Ми

    2 1 Отговор

    До коментар #46 от "Само Банев ли?":

    Даа КК Русалка много се влияеше от СИВ и В Д
  • 50 Цялата отговорност,

    8 1 Отговор
    За случаят “ Баневи”, е на БМБ и съучастници! Защо Банев стана лошият, а бе добър като се “ отчиташе”, даже Царят, БМБ, го включваше в делегации… Борисов да плаща и съдружници…
  • 51 Боювщина

    10 1 Отговор
    Държавата кога ще осъди некадърниците, заради които е осъдена? До кога един ще поръчва, а друг ще плаща?
  • 52 Престъпник,

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Комунист":

    Е човек, с влязла в сила Присъда! Иначе и ти си престъпник! Факт!

    Коментиран от #57

  • 53 тиквата

    6 1 Отговор
    гешев да ги плаща той

    Коментиран от #67

  • 54 Бочко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Да се удържат от заплатите":

    Много важно, ще им вземат джобните пари...
  • 55 Алфа Вълкът

    0 3 Отговор
    Осъдели държавата, че са виновни, ако не сте разбрали професорите.
  • 56 Здрав разум

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Последния Софиянец":

    В цял свят мафиоти те и олигарси те са трудни за осъждане. Адвокатите им си заработват хонорара. Това им е работата. Ама защо среден Софийски цървул като тебе им симпатизира не ми е ясно.

    Коментиран от #62

  • 57 де юре

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Престъпник,":

    Ако той е престъпник вие сте 2 пъти . И те крадоха ама вашите се самозабравиха и освен кражбата и голямо рязане падна на скраб с което потърпевш остана масовия трудяга . Когато и една гайка не си завил през живота си в ползу роду лесно се реже .........
  • 58 Пешо

    6 3 Отговор
    Това са комунистическите отрепки. Вместо да гният в затвора те съдят България. Нечувана наглост на крадците.
  • 59 микимаус

    6 1 Отговор
    То май по-добре да не се пипат такива с парите . то по-добре да няма и полиция и нищо ,само лапат едни пари за празни приказки ,и да мачкат народа колко могат дори с точките от наказателния кодекс .
  • 60 Реалист

    3 2 Отговор
    Не е проблема в тези 20к евра, държавата име конфискувала много повече! И още може! Проблемът е в корумпираната ни съдебна система, там се мъти водата и се взимат големите подкупи...ама на РД не му пука за това, на Кьовеши и на който и да е друг. Ние да си се оправяме! Е да, ама народа е прост и гласува за Червената олигархия, която го е яхнала безмилостно. Сами никога няма да се оправим...ама явно и Европа не желае да се занимава с нас. Айде пак гласувайте сега за Фатмака и неговите партии, които са създали мафията в България и които в обслужват до ден днешен!
  • 61 Господ ще ги съди тия двамцата😉

    4 1 Отговор
    Тоя Банев и след това заедно с Банева колко предприятия съсипа и на колко хора дължи пари, и пак е лаком да съди България, е тва вече е наглост и безочливост🤔
  • 62 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Здрав разум":

    Тоз Софиянеца е трол бе, всеки го знае! Не си губи времето с него...има още поне 10 Ника и спами тук. Град Козлодуй му е една моя, други няма да изброявам... червената олигархия си плаща дебело за тролове!
  • 63 1234

    2 2 Отговор
    Как ликвидираха заводи и оставиха хиляди работници без заплати и впоследствие без работа, тая гмеж да гние
  • 64 1234

    2 2 Отговор
    Приватизираха криминално за жълти стотинки Елпром-Троян. Завлякоха хиляди хора с неизплатени заплати и обезщетения, а съдят държавата, нагъл добитък
  • 65 Мнение

    6 1 Отговор
    Няма съмнение че са за затвора, но отново прокуратурата набляга на пиар акциите, вместо да събере читави доказателства и да ги тикнат там където им е мястото. Сега кой ще плаща сметката? Ако си бяха разчистили сметките по мафиотски, поне нямаше да бъркат в нашия джоб.
  • 66 2222

    4 1 Отговор
    Те съсипаха много предприятия,ограбиха труда на хората и ги разболяха!Живеят в охолство,златен разкош с крадени пари и те нарушават нашите права!Съдът е само за тях и конфискация!
  • 67 Психиатър

    0 6 Отговор

    До коментар #53 от "тиквата":

    Какво ти е виновен Гешев??? Да не мислиш че малко са цакали на онези в Страсбург за да се вземе такова решение.
  • 68 възпитаник

    4 0 Отговор
    ГЕШЕВ и БОРИСОВ да плащат,а не народа на БЪЛГАРИЯ
  • 69 XxxL

    0 1 Отговор
    Европо тези изроди оставиха стотици хиляди българи без препитание но за вас това е без значение защото сте гадове.
  • 70 Елпром троян

    3 1 Отговор
    Фалира, защото не издържа на китайската конкуренция, по цени и асортимент! Факт!
  • 71 ЕВАЛА БАЦО

    0 3 Отговор
    ТИ ГО ЗАКОВА ЗА МИЛИАРДИ...ТИЯ ТИ ИСКАТ 14 000 ЕВРАЦИ...ЕВАЛА БАЦО
  • 72 ГЕШЕВ ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ НА БСП

    0 3 Отговор
    БАНЕВ, КОЛКО ТИ ЗАПОРИРАХА КАТО СУМА И ИМУЩЕСТВО....ЧЕ ТО ТИЯ 14000 ЕВРА ДА НИЩО....
  • 73 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 0 Отговор
    ТОЯ ГЕШЕВ НИ РАЗКАТА......
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Адв. Ивайло Юруков

    2 0 Отговор
    Браво на адв. Екимджиев и неговата кантора! Време е да заживеем в правова държава, а не в територия, където Гл. прокурор е подчинен на бившия премиер, който пък е най-големият престъпник в историята на БГ. Стъпка по стъпка вярвам, че ще постигнем о това!
  • 76 БАЦЕ ГРЕШКА

    1 2 Отговор
    ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ НО ГЕШЕВ Е ОГРОМНА ГРЕШКА НА БОРИСОВ ЧЕ НЕ СЕ НАМЕСИ И НЕ ЗАЩОТО Е НЕГОВ ЧОВЕК /ГЕШЕВ НЕ Е ЧОВЕК НА НИКОГО ЗАШОТО АКО БЕШЕ НА БОРИСОВ ЩЕШЕ ДА ЮРКА СПЕЦОВ И РАШКОВ /ТОЙ ИГРАЕ САМ ЗА СЕБЕ СИ/ НО ПРОБЛЕМА Е ЧЕ Е НЕКОМПЕТЕНТЕН И НЕ ОСОБЕННО УМЕН ОЩЕ ОТ ДЕЛОТО С ИВАНЧЕВА СЪЩАТА РАБОТА И С ЦАЧЕВА УЖ ДА МОЖЕ И БСП ДА УЧАСТВА ВЪВ ВЛАСТТА / ВЗЕМИ СИ ПОУКА И ФАНДЪК НИКОМУ
  • 77 КЬОРАВ ЛИ СИ

    7 0 Отговор
    ГЕШЕВ АКО НЕ МОЖЕШДА ОСЪДИШ БАНЕВИ ДЕТО ВСИЧКО Е НА АЧИКА НЕ ЗНАМ КОГО МОЖЕШ ДА ОСЪДИШ ДОРИ ЧЕРЕПА НАПРАВИ САМОПРИЗНАНИЕ ЧЕ Е ДАВАЛ РУШВЕТ КОЕТО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ А ТИ СЕ ЧУДИШ КАК ДА ГО ОБВИНЯВАШ ЗА НЕЩА КОЙТО ТРУДНО ЩЕ ДОКАЖЕШ
  • 78 КРАДЦИ

    0 0 Отговор
    СЕГА НИЕ ЩЕ ПЛАТИМЕ КАКТО ПЛАТИХМЕ И ЗА ГРАНАТОМЕТА !
  • 79 Професор

    0 0 Отговор
    Ами ето защо сега ще ви дойде Киро Секирата за министър-председател. Защото имате прокурори, които в едни неразгледани от съд случаи се държат и приказват като тъпи милиционери, каквито и са си, завършвайки Школата в Симеоново, а в други случаи остават явни закононарушители да си развяват байрака без никакви последствия.
  • 80 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ...КАПИТАЛИСТИ

    0 0 Отговор
    ЧЕ НА ТОЯ ГЕШЕВ МУ ЗАПОРИРА МИЛИАРДИ......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове