Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 14:29 1 838 6

Боян Томов: С “Кмет на годината” се виждат добрите идеи, проекти и инициативи в общините

  • кмет на годината-
  • общини-
  • боян томов-
  • конкурс

За 9-а поредна година конкурсът дава възможност на хиляди граждани да направят своя избор на платформата „kmetnagodinata.bg“

Боян Томов: С “Кмет на годината” се виждат добрите идеи, проекти и инициативи в общините - 1
Снимка: kmeta.bg

“Конкурсът “Кмет на годината” дава възможност на българския кмет да се изяви чрез идеи, проекти и инициативи, които е правил през годината. Идеята е повече да се говори за българските градове и какво се случва в тях.

Целим чрез платформата „kmetnagodinata.bg“ да се показват добрите практики на кметовете.”

Това коментира пред програма “Христо Ботев” организаторът на конкурса “Кмет на годината” и собственик на сайта Kmeta.bg и вестник КMETA.bg Боян Томов – медии, които достигат и отразяват работата на всички общини в страната.

За 9-а поредна година конкурсът дава възможност на хиляди граждани да направят своя избор на платформата „kmetnagodinata.bg“ в 7 категории. Стари и нови кметове отново ще премерят сили и ще сверят часовниците си с приоритетите на гражданите.

13 октомври е последният ден за гласуване в националния конкурс „Кмет на годината“. Всеки, който не е дал вота си, може да го направи до края на днешния ден на платформата kmetnagodinata.bg.

“В надпреварата може да се гласува за 261 общини, тъй като в 4 общини тази година имаше извънредни избори. Хората може да гласуват, както за техния град, така и за друго населено място, което са посетили и ги е впечатлило”, обясни Боян Томов.

“Всеки успех е продиктуван от начина, по който работиш – дали го правиш със сърце и с душа, или заради друго. Много е важно всеки градоначалник да бъде близо до жителите на населеното място, което управлява”, смята организаторът на конкурса.

“Първият “Кмет на годината” беше част от едно общо събрание на Националното сдружение на общините. Тогава наградихме няколко общини и малките общини ни обвиниха, че ги забравяме. Поучихме се от тази грешка и сега даваме възможност да се гласува за малка, средна и голяма община.

От две години за съжаление нямаме присъствена церемония, а само телевизионна продукция, но се надявам, че през 2022 г., когато е 10-ата церемония на конкурса, да можем да споделим емоциите на живо с много хора”, коментира Боян Томов.

Според него конкурсът провокира градоначалниците да бъдат по-активни, а ако в дадена категория, нямаш нито една номиация, значи имаш някакъв проблем.

Боян Томов смята, че кметското кресло се печели от човек, който работи ръка за ръка със съгражданите си и има енергия и хъс за развитие и промяна. “Тези, които в един момент вече не са кметове, остават да живеят в населеното място, което са управлявали, и трябва да са се постарали да направият добри неща. Това трябва да го наблюдаваме и в политиката на национално ниво”, допълни той.

“Местната власт работи трудно, защото от 20-30 години се говори за децентрализация и по-малка намеса, но имаме доказателства за общини – и в малка, средна и голяма община, че ако имаш желание, добър екип и идеи, можеш да реализираш проекти, с които гражданите да се доволни. Един човек, който може да спечели, печели благодарение на съгражданите си и гостите на града”, посочи още организаторът на конкурса.

“Аз и моят екип се гордеем с това, че доста кметове в различни мероприятия изтъкват, че са получавали награда “Кмет на годината”. Винаги съм искал на национално ниво общините да бъда по-активни, те са активни на регионално ниво. Трябва да говорим на национално ниво за развитието на градовете, за проблемите им, за децентрализацията. Има много важни проблеми, които не могат да се коментират на регионално ниво, те трябва да излязат на национално”, каза още Боян Томов, като отвори и тема за размисъл.

Източник: kmeta.bg


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бушприт

    2 1 Отговор
    В магазина:
    - Госпожо защо тези банкноти са мокри?
    - Ми мъжът ми много плака, като ми ги даваше.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бойко Разбойко

    1 1 Отговор
    Кметът на Симитли е номер едно в леглото.
  • 4 5454

    2 0 Отговор
    Бутафорни звания от времето, когато конкурсите бяха много на мода. Кметовете потънали в корупция и зависимости от олигарси и партии, пък номинации и награди ще им дават.
    За Златен скункс са те, не са за медали.
  • 5 костов

    1 0 Отговор
    тьрговище кмета е само поставено лицце ДЕЛИБЕИ на дпс 30 години командва всички служби в града ГОРСКОТО Е НЕГОВО ,ДАНАЧНОТО ,ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ,ДАИ ,ПОЛИЦИАТА СЕ НАЗНАЧАВА ОТ ХАМДИ ИЛИЯЗОВ до кога ????????????????????????
  • 6 Питащ

    0 0 Отговор
    Конкурс за какво- далавери, кражби, беззаконие?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове