Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 20:08 5 611 60

Шефката на Спецпрокуратурата: Да, може да има правни последици за Кирил Петков

  • шефка-
  • спецпрокуратура-
  • правни последици-
  • кирил петков

Институционалните войни не водят до нищо добро. Това се отразява най-вече на българските граждани, казва Валентина Маджарова 

Шефката на Спецпрокуратурата: Да, може да има правни последици за Кирил Петков - 1
Снимка: БНТ

"Срокът на проверката по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков е стандартен. Тази проверка с нищо не се отличава от десетките проверки, които се образуват ежедневно в Специализираната прокуратура и в прокуратурите в цялата страна. По темата може да говори най-подробно наблюдаващият прокурор. Аз не мога да вляза в конкретика. Проверката е извънпроцесуален способ и няма правна тежест. Тази проверка е по-скоро да може наблюдаващият прокурор да прецени дали сигнала е истински. Срокът на проверката е двумесечен и после има един месец, в който прокурорът да реши преписката. Това реално означава, че тя може да приключи след изборите на 14 ноември. Да, може да има правни последици за Кирил Петков, но Спецпрокуратурата спазва всички закони и няма да коментираме политически изказвания от страна на "Продължаваме промяната". Това каза в "Още от деня" ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Тя коментира днешната новина, че срещу съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков е образувана преписка заради казуса с двойното му гражданство.

"Институционалните войни не водят до нищо добро. Това се отразява най-вече на българските граждани. Аз наблюдавам ръст на престъпления, с които мислихме, че сме справили. Говоря за телефонните измами, защото те основно се извършват от организирани престъпни групи. Има ръст и при трафика на хора, който се свързва с бежанската криза. Непрекъснатите приказки за закриване на Спецпрокуратурата се отразяват на работата ни и аз забелязвам една демотивация. Правото и политиката са много тясно свързани, но винаги политиката трябва да служи на правото, а не обратното. От 20 години се говори за съдебна реформа и аз знам, че такава трябва да има. Ясно е, че дължим на обществото още в борбата с корупцията по високите етажи на властта, но ние се занимаваме с тази борба от 2017 година и това е кратък срок за такива дела и разследвания. Имаме нужда от още малко време, за да покажем резултатите, към които се стремим. За първото деветмесечие на тази година сме приключили и сме предали на съд 44 лица за корупционни практики", разкри Маджарова.
"Делото срещу укриващия се в Дубай бизнесмен (Васил Божков - бел.ред.) си тече. За последно разпитахме един от неговите съдружници (Борис Бекяров - бел.ред.) и мисля, че утре също ще дава показания в качеството си на обвиняем. Относно досиетата "Пандора" мога да кажа, че не можем да разследваме само по журналистически статии. В България Наказателният кодекс е много стар. Според мен, за да имаме една качествена съдебна реформа първо трябва да се започне от закона", завърши Валентина Маджарова.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНЦИОНЕР

    88 10 Отговор
    ..... ЕИ ТАКВАС НЕГРАМОТНА И МЪНКШТА ПРОКРКА НЕ БЯХ СРЕШТАЛ, НИТО ВИЖДАЛ И ЧУВАЛ...ХЕПТЕН ОТ ШУМИНСКИТЕ СЕЛА..... ЯЗЪК ЗА НАС...!!!!

    Коментиран от #13, #27

  • 2 фактически успех

    64 8 Отговор
    тия хванаха престъпник най-после
    поне видяхме че няма да се свените да вземете страна при нужда което ви направи всички бъдещи безработни..
  • 3 Активист на БКП

    98 15 Отговор
    Голям страх ги тресе от Киро! Венсеремос,Киро!!!

    Коментиран от #5, #9, #12

  • 4 Мнение

    80 7 Отговор
    Каква шефка си като говориш с вероятности ма. Вземи се скрий някъде!
  • 5 Потурите са напълнени

    43 3 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    Кючеците в застой..
  • 6 81730

    88 10 Отговор
    Вие сте излишни не го ли разбирате, кредита ви на доверие е с отрицателни стойности, вие сте назначени от Боко Тиквата и Пеевски и си отивате с тях! Да те няма проста и купена "калинко" отврат сте и да те слушаме и да те гледаме, човек изпитва отвращение от вас! Лъжите и поръчковите дела са ваше ежедневно задължение и изпълнение и няма как някой да ви вярва освен мисирките от медиите на ГЕРБ и назначилите ви от ГЕРБ и ДПС!
  • 7 име

    69 6 Отговор
    Целта на плювните и атаките по БСП, Радев, ПП, ДБ, ИБГНИ, Възраждане, е да се свали избирателната активност и ОПГ ГЕРБ-ДПС да имат по-голям процент. Не че доста от политиците няма за какво да бъдат критикувани, но критика е едно, а предизборни плювни друго. Залога са 20 и кусур милиарда евро по плана за възстановяване! Плюс запазване на статуквото в правосъдието и прокуратурата, щото иначе ще влизат в затвора.
  • 8 Лаура Кьовеши

    69 3 Отговор
    Съдебната реформа при Вас ще започне, когато назначите първия магистрат без връзки.
  • 9 Друг активист на Бкп

    24 9 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    ... Венсеремос,... Но.. Тези хора са опасни, не бият на ено място, нагли са, искат власт и пари ((ПП, изправо се..)
  • 10 Румен

    24 3 Отговор
    Шефка с пу———тка
  • 11 гарга

    70 4 Отговор
    И тази калинка, получава от данъците на българите заплата около 3-5 хиляди лева на месец. Вместо да ловят тези които окрадоха българите и си напълниха чекмеджетата, тая и специалните, се захванали с политически поръчки и кокошкари. Задължително, трябва да бъдат изгонени всички "специални" и да се започне с нов конкурс и на чисто.

    Коментиран от #28, #30

  • 12 мнение

    9 23 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    Запомни си коментара и като се усетиш излъган си го припомни
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пич

    74 10 Отговор
    Ама разбира се, разкатайте го тоя Петков, че си е хвърлил канадския паспорт да се захване с нашата мизерия. Само не барайте на Буци чекмеджето, там всичко блести от чистота, 24 карата и половин кило каймета.
  • 15 Съдебната реформа госпожо

    63 7 Отговор
    Ще започне с вашето уволнение..защото закона си е читав, просто вие не го спазвате!
  • 16 ОФФЧАР

    13 54 Отговор
    В България има закони, които трябва да се спазват. Съд и присъда за лъжеца Киро!

    Коментиран от #22

  • 17 Тази

    44 4 Отговор
    другарка Валентина , стъкмена в розАво , чие протеже е ? Не че не се знае , но лаф да става !
  • 18 jeevs

    37 3 Отговор
    А бе,.......каква институция сте точно вие????
    Долнопробен БЪРДАК!!!!
  • 19 2022

    6 28 Отговор
    Шекерчо върви по пътя на петърчо илиев
    Отлита от политическото пространство
  • 20 Глупаци

    4 24 Отговор
    Няма ли да направим протест за да защитим тоя мошеник.

    Коментиран от #45

  • 21 фбр

    47 4 Отговор
    Маджарова, докъде я докарахте с чекмеджетата с кюлчета злато и пачките с евро? А какво става с "осемте джуджета ? Нищо от сърце , нали ? По-важно е да се занимавате с Кирил Петков , защото пречи на ГЕРБ и ДПС да крадат !!! Затова трябва да Ви закрият незабавно , а умният каскет да си плаща простотиите!

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ФАКТ Е ,ЧЕ КИКИ ЛЪЖЕЦА И МУНЧО

    4 34 Отговор
    ПРЕСТЪПНИКА ЩЕ ОСТАНАТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО...ЛЪЖЦИ И ПРЕСТЪ:ПНИЦИ!
    НЕМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ЩЕ РЕШИ...МУСТАФАТА!!!✊😂
    УМРЕМ ОТ КЕФ.....✊😂🇻🇳🇸🇮

    Коментиран от #31

  • 24 Сатъра на Хана

    31 1 Отговор
    ГЕШО КЕЛЕШИ СЕ Е СПОТАИЛ В ЗАСАДА , КАТО ПРЪДНЯ В ГЪНКИТЕ НА ШАЛВАРИТЕ НА ТАТКО СИ АХМЕД БОРИСОВ
  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 32 Отговор
    КИРЧО лъжеа
  • 26 Не питай

    18 1 Отговор

    До коментар #21 от "фбр":

    щерката на другаря Иванчо , другарката Иванчова и не чакай отговор от такива , с тапия от........СУ Бургас !
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕНЦИОНЕР":

    ДРАВЕЙ ДРУГАРЮ

    Коментиран от #42

  • 28 Да,бе

    33 1 Отговор

    До коментар #11 от "гарга":

    Тая за тия пари няма да си обръсне краката,за гърба да не говорим.Взима три пъти повече,минимум.И не говорим за рушветите.Те са в другия гардероб.

    Коментиран от #41, #50

  • 29 ФЕДЯ

    26 1 Отговор
    Поредното тъпо недоразумение-маша на Каскета!Незабавно закриване на тази фашистка прокуратура , всеки осъдил тези продажници да заплаща лично обезщетенията.Стига ние бедните хора сме плащали за техните грехове, преследващи неудобните и укриващи БОКО И ПРЕСТЪПНИТЕ МУТРИ!!!!!
  • 30 Запознат

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "гарга":

    4500 лв. месечно плюс допълнителни най-вече за извънреден труд.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    30 3 Отговор
    Тъмни и зловещи облаци надвисват над празната кратуна на тиквата! Радев е сигурния нов -стар президент на Р.България! На парламентарните избори хунтата Герб ще има по малко проценти! На миналите избори имаха 23,6% а сега всички социологически агенции им дават между 21 и 22%. Като се вземе предвид че има нова политическа формация ( ПП) която ще е парламентарно представена Герб ще имат по малко депутати от миналия парламент, дори да бъдат първа политическа формация. Единствено евентуален коалиционен партньор им е ДПС които ще са с около 25 депутати. Общо двете клики ще имат около 85 депутата. И президентска и изпълнителна власт няма да е при тях. Пътя към отстраняването на Гешев ще бъде открит. И след това както казаха и Радев и Рашков -" Единствените думи на Борисов които ще имат значение ще бъдат пред новия главен прокурор"

    Коментиран от #33

  • 33 Мачкай генерал Радев

    19 2 Отговор

    До коментар #32 от "Стойко🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Боряна Димитрова отчете като стабилна подкрепата, която се очаква да получи настоящият държавен глава Румен Радев на предстоящите избори
  • 34 НЕЕЛИ ЯСНО

    16 2 Отговор
    ЗАЩИТАВАТ СЕ ЗАЩОТО ......СПЕЦПРОКУРАТУРАТА Е ЗА .....ЗПЕЦПОРЪЧКИ НА ОПГЕРБ.........!!!!
  • 35 Да,бе

    23 0 Отговор

    До коментар #30 от "Запознат":

    Човека пита за месечна заплата,а не за седмична или за аванса.Прокурор в областна прокуратура взима поне двойно на тия 4500.Запознай се и с някой над чистачката.
  • 36 коментатор

    28 3 Отговор
    Маджарова, как 4 години са ви кратък срок за разследване. Колко ви трябват 40 години ли? Гражданин им подал сигнал за гражданството на Кирил Петков? Гражданина да не се казва БМБорисов или ДП? И ,,Спеца" веднага се задействаха. Доколкото си спомням до преди няколко месеца хиляди граждани сезираха ,,прокуратурата" за едно шкафче с хиляди евро и кюлчета злато, но същата тази ,,прокуратура" не се само сезира. Докога двойни стандарти. Но всички проверки към ДПеевски са приключили без проблеми. ха ха Май той и БМБ са най-чистите и хрисими люде. Да си умреш от смях.
  • 37 Фен

    23 2 Отговор
    Много удобни въпроси. Имам чувството, че сама ги е писала. Нито дума за това, че България пак е осъдена заради “добро правосъдие” от съда в Страсбург .
  • 38 човек от народа

    21 3 Отговор
    ало како...гледай какви последици те чакат тебе като закрият работата ти

    Коментиран от #43

  • 39 Мутри вън

    22 2 Отговор
    Да запитам,наблюдаващия прокурор прецени ли че пищова на банкярската мутра е истински,и пачките евра и златните кюлчета в чекмеджето на нощното му шкавче също?!
  • 40 007

    4 3 Отговор
    Тия са като Микре. Хем ги затвориха ама викат че са цска
  • 41 pbdan

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да,бе":

    Не я мисли. Тя където трябва се е обръснала.
  • 42 ПЕНЦИОНЕР

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ..... ДОБА ВЕЧЕР... ПРИЯТЕЛЮ МОИ... ДОБАР ВЕЕЧЕР.. ДРУГАРЮ... РАПОРТ ДАДЕН.. ДРУГАРЮ КОЗЛОДУИ.. ...!!!
  • 43 На някоя

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "човек от народа":

    нива в най - добрия случай !
  • 44 Продай България

    3 13 Отговор
    Кирчо язовира бога на боговете Серос плаща пропагандата с парите на бг населението
  • 45 recovery

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Глупаци":

    Ще правим протест,но за едни кюлчета в шкафа на тиквеника!
  • 46 мдаа

    15 3 Отговор
    Що за държава сме, що за българско правосъдие имаме, щом най-големия престъпник в държавата изкараха Кирил Петков, който НЕ е излъгал, че е само български гражданин, след като преди декларацията си се е ОТКАЗАЛ нотариялно заверено от канадското си гражданство. Всичко е просто една нелепа ФОРМАЛНОСТ⚠️ Престъпление щеше да бъде, ако не беше се отказал от канадсото си гражсанство ноталиално и просто си беше с двойно гражданство - тогава щеше да е престъпление. За чекмеджето на Боко с пачките евро и кюлчетата злато няма престъпление за прокуратурата, за държавните поръчки раздадени без конкурси и облажили се едни и същи фирми няма престъпление...
  • 47 В името на БГ

    10 1 Отговор
    Е излъчване на справедлиост, глей глей дева Мария. Мошеници продажни.
  • 48 Глупи

    1 7 Отговор
    Казусът не е сложен. Всеки български гражданин е длъжен да познава закона. Българският закон, не канадският или този в Македония. Аз например не зная дали пък не съм гражданин на Македония. Ако например баща ми е бил роден в Струмица, или пък ако аз съм бил роден в Струмица, в автобуса на път за Петрич? Е, мога ли, или не мога да подам декларация и да искам да ме изберат в Парламента
  • 49 big

    0 1 Отговор
    Щом като казват "ще има", практиката казва: осъждане от ЕСПЧ или прекратяване от съда!
  • 50 Някой си

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да,бе":

    Ами да, нали са колеги на Пепо Еврото. И знаят как да окрадат всеки попаднал в полезрението им. Поврага. Тази и всичките и колеги са директно за при бай Ставри...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Последицата

    1 0 Отговор
    Той каза, че около 30% ша са последиците.
  • 53 Филип Георгиев

    3 0 Отговор
    ТОВА ТПЗ ОТ ОТ ГРУДОВО ИЛИ СРЕДЕЦ ЛИ ГО ДОКАРАХА ВИЖТЕ, АЙДЕ ДА СИ КАЖЕМ ИСТИНАТА. НЕ КАЗВАМ, ЧЕ МЯСТОТО НА ЖЕНАТА Е ДО ПЕЧКАТА. КАЗВАМ, ЧЕ ГРЕШКАТА Е ЧЕ СЕ ОПИТАХА ДА ВКАРАТ ЖЕНАТА И МАЙКАТА В ПАНТАЛОН. И ЧЕ МЯСТОТО НА ЖЕНАТА КАТО ТАКАВА НЕ Е ТАМ. АКО МЕ РАЗБИРАТЕ. МЯСТОТО НА ЖЕНАТА НЕ Е В ТАКИВА СТРУКТУРИ. МЯСТОТО НА ЖЕНАТА И МАЙКАТА Е НА МНОГО ПО ВИСОКО НИВО В ЖИВОТА И СВЕТА. НО ЯВНО В БОКОЛАНДИЯ Е ТАКА . 14-ТИ ДА СРИНЕМ OCТAТЪЦИТЕ ОТ КОЧИНАТА!!! ДA ЖИВEE БЪЛГAРИЯ !
  • 54 JEFF

    9 1 Отговор
    Каквото и да правите няма да се откажа да гласувам за Продължаваме Промяната и ген. Радев .
  • 55 VVVVVVVVV

    5 0 Отговор
    Неграмотна, но послушна кавалджийка. Малко и остава.
  • 56 Тази

    7 0 Отговор
    заучила фразата на Гешев за грижата за гражданите.Затова ли ги рекетирате и им вземате от сейфовете златото и еврата.В този съд ви сте за специализирано разследване.Погледни филмите на Антикорупционния фонд и се само сезирайте срещу ВАС-какъв позор ипадение сте.Дано скоро новото НС ви измете.Защо третирате Петков да го пречупите ли ,да не се бори срещу корупцията?Откъде накъде в спец.съда ще го привикваш Гешева слугиньо.Палачинката скоро ще се обърне нещастнице.
  • 57 Хаах

    6 0 Отговор
    Пълно разследване на Спец прокуратурата след 14-ти и закриване.Приемане на закон за отнемане на лицензи и право да упражняват юридическа дейност онези прокурори, които системно в последните 10 години с бездействие или със действие са причинили вреда на български граждани.Отнемане на годините за стаж за времето през което са работили, като в Щатите.Пълна проверка на банкови сметки, имоти и офшорки.
  • 58 йокин

    0 1 Отговор
    Стига,сте се правили,ДРЪЖ,ми КАПАТА,НИЩО НЕ ЩЕ ИМА.Кирето,подставено лице,защитен,от,дърпащият конците.Работата-МИЖИ,ДА ТЕ ЛАЖЕМ.
  • 59 От кАдя на кАдя?

    1 0 Отговор
    Ецаща и мецаща тъпа селска пръчка🥳🤭
  • 60 AntiГЕШЕВ

    0 0 Отговор
    С този ход на СП се разбира, че Гешев нарочно скача срещу ПП и с/у Кирил Петков! Това означава само едно: РАЗ - БРА - ЛИ - СА - СЕ! Имитират и се шуми за проверка, а хората симпатизиращи на ПП и Кирил Петков ще се консолидират и мобилизират да получат по-висок процент на изборите, за да могат да улеснят създаването на коалиция с ГЕРП!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол