13 Октомври, 2021 21:07 2 894 22

Водолаз за „Вера Су“: Корабът е стабилен на дъното, няма опасност от разливи

  • водолаз-
  • вера су-
  • кораб-
  • стабилен-
  • дъното-
  • няма опасност-
  • разливи

Работата на водолазните екипи в момента е да установят откъде се отварят капаците на товарните отсеци

Водолаз за „Вера Су“: Корабът е стабилен на дъното, няма опасност от разливи - 1
Снимка: btvnovinite.bg

Корабът „Вера Су“ е стабилен на дъното и няма опасност от разливи на гориво или товар. Това каза пред bTV водолаз, който е извършил пореден оглед на заседналия плавателен съд.

Работата на водолазните екипи в момента е да установят откъде се отварят капаците на товарните отсеци и да се провери какво е състоянието на самия товар. „Корабът е наводнен. Всички машини, които управляват капаците на хамбарите са под вода и трябва да се намери начин как да се отворят и да се изпразни товара на кораба“, коментират водолазите.

Към момента няма установено изтичане нито на товар, нито на гориво. Според експертите оттук нататък няма как да се влоши повече ситуацията с кораба, тъй като той е стабилен на дъното и е хванат с четири котви.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА

    24 8 Отговор
    ТО И...БЪЛГАРИЯ....ТАКА,....НА ДЪНОТО,...СТАБИЛНО✊😂🇻🇳🇸🇮

    Коментиран от #4

  • 2 гаргамел

    11 1 Отговор
    Да видим дали трите милиона заделени от българския данъкоплатец ще потънат някъде като кораба
  • 3 отегчен

    23 2 Отговор
    Нищо и никаква си 3к тонна гемия, направи държавата за смях.

    Коментиран от #11

  • 4 Тиквоний Iви

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВАЛАТА НА ФАТМАКА":

    Какъв фатмак те гони бе абори.ген? Всички институции(извън МС) дето се занимават със случея са назначени от Тиквоний и са пълни с герберски калинки, които са готови на всичко с цел саботаж. Единствения влекач дето можеше да направи нещо в тая ситуация още в началото, беше нарязан от Тиквоний и незаменен с по-добър или подобен преди години. Също така знам, че всички гъ.золизци на тоталитарния лидер от Банкя си мислите, че една държава функционира от джипката с ръкомахане, закани и разпореждания от шофьора ѝ, но всъщност не е така в правовите държави.
  • 5 ТаУмВзе

    10 2 Отговор
    Сега ще правим и в морето Кочина! Пак ви пиша, уж собственика, взима застраховката, плаща на нашичките. После от еко катастрофата, се просят кинти, които Пак се крадът. Всичко е точно!
  • 6 Centyrion

    8 0 Отговор
    И той като България,стабилно на дъното!
  • 7 Лудница

    10 1 Отговор
    Уникално 21 век България или отново това е някаква провокация създадена от БАЦЕ и неговия приятел ЕРДОГАН, или опадъка на държавата часове да не се реагира и да се свържеш с кораб да му кажеш че не върви в правилна посока, или да изпратиш катер който да коригира грешките на екипажа и още по лошото един месец заседнал на скалите кораб не може да се разтовари и извади от плиткото, смятате с какъв капацитет и техника разполагаме, за една седмица цветнокожите братя щяха на ръка да го разтварят. А И ДА НЕ СА ТЕ ИМА ТОЛКОВА АДМИНИСТРАЦИЯ МОБИЛИЗИРАТ СЕ ГРАБВАТ ПО ЕДНА ЛОПАТА И ДЕЙСТВАТ НЕ САМО ДА КЛАТЯТ КРАКАТА ЗАД БЮРОТО.

    Коментиран от #14

  • 8 хмм

    7 0 Отговор
    И Титаник е стабилен на дъното.
  • 9 Абе

    1 0 Отговор
    Аман от тоя кораб на песен го изпяхте
  • 10 5861

    5 0 Отговор
    Водолазче,всичко е стабилно...така ти казват и за това ти плащат! Като стане еко катастрофа и замърсяване-пак всичко ще е стабилно! СТАБИЛНА държава сме-Браво!
  • 11 Тука е така

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "отегчен":

    Границата на ЕС и НАТО ще издаде догодина акт 16 на надводната част и ще разширим територията с няколко кв.м. СУША!
  • 12 Факт

    3 0 Отговор
    Сега некоя варненска мутра ще вдигне там една кръчма и подпорна стена с асансьор до кораба. А в петък и събота вечер ще пеят пайнерките за радост на гостите.
  • 13 Сатана

    4 0 Отговор
    България е като кораба Вера Сю- стабилна на дъното.
  • 14 Шебек

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Лудница":

    Какъв Баце,какъв Ердоган бе?Радев е на власт.
  • 15 Pietro

    3 0 Отговор
    Не съм водолаз, нито пък екпсерт по мосрките въпроси. НО, като гледам снимката и видеото, този кораб е почти потънал. Може би важи макисмата: корабът потъва по план.

    Коментиран от #17

  • 16 ВАНГА ГУЩЕРОВА

    3 0 Отговор
    КОРАБА ЩЕ СТАВА ВСЕ ПО СТАБИЛЕН С ПОТЪВАНЕТО СИ , ТОВА Е РЕЗУЛТАТ ОТ НЕГОВАТА НЕПОТРЕБНОСТ КАКТО И ТОВАРЪТ МУ ! НАЛИ ЗАТОВА НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ И НИЕ ТОРОВЕ И НЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ И КОРАБИ ! САМОЛЕТИТЕ СЪЩО ВЕЧЕ НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ . ПОЛИТИЦИТЕ НАПЪВАТ ДА КРАДАТ КАТО ЛУДИ ЧЕ ИДВАТ СТРАШНИ ВРЕМЕНА ! ЩЕ СЕ ГОНИМЕ ПО ЗЕМЯТА КОЙ КОГО ДА ИЗЯДЕ ПРЕДИ ДА БЪДЕМЕ ИЗЯДЕНИ ОТ ДРУГ ...... СВЪРШИ СЕ С ИЛЮЗИИТЕ КРАДЕТЕ И ВИЕ , ВЪПРЕКИ ЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА - БЕНЗИНА ТЕЗИ ДНИ ЩЕ СТАНЕ ТРИ ЛЕВА , АСЛЕДНЯКОЙ ДЕН И 4 ПОСЛЕ 5 И ТН ............ А БОЙКО ЩЕ СЕ КРИЕ КАТО САДАМ ХЮСЕИН В ДУПКИ БРАДЯСАЛ И ВЪШЛЯСАЛ !
  • 17 Пръц

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Pietro":

    Смешно е,че в началото Янев се изтъпани по ТВ и каза,че кораба и товара ще бъдат като залог за средствата по спасяването ,които държавата ще предяви към собственика. Радефчетата един кораб не могат да спасят, а искат държава да управляват.

    Коментиран от #22

  • 18 КЪРЛЕЖИ

    1 0 Отговор
    АЗИС И СОФКА СЕ ПОДГОТВЯТ ДА КВИЧАТ ОТ КОРАБА С НОВИ ПРОЕКТИ - БОЙКО И МИСИРКИТЕ СЪЩО ПОДГОТВЯТ ТАМ КЛИПОВЕ СРЕЩУ РАДЕВ ДИКТАТОРА . ТАКА ЧЕ СЪНИЩАТА НА ЧАЛГАРИТЕ ОТПАДАТ ЗА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ............
  • 19 ПКП

    1 0 Отговор
    ВЕРА СЮ Е СТАБИЛЕН КАТО БОЙКО НА ДЪНОТО
  • 20 ВИВА БОКО

    2 1 Отговор
    БОЙКО ИМА ИДЕЯ ДА ИЗДЪРПАТ КОРАБА ВЕРА СЮ С НАРЯЗАНИЯ ВЛЕКАЧ ПЕРУН , НАЕЛ Е ЕКСПЕРТИТЕ В КОРАБОКРУШЕНИЯТА ПЕТКАН И РОБИНЗОН КРУЗО ЗА ДА ПОКАЖАТ НА РАДЕВ КАК СЕ УПРАВЛЯВА С ЖЕЛЯЗНА РЪКА ! ТАКА СЕ НАДЯВА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ И ПАК ДА НИ КРАДЕ !
  • 21 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Според мен коръбът съвсем умишлено е ударен в нашия бряг , никой не е заспивал на вахта...!
  • 22 Кой е собственика??

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пръц":

    Някой наш турчеещ се може би? Затова не се споменава името?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове