14 Октомври, 2021 09:57 8 518 59

Поискаха оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на ДСБ

  • ген. атанас атанасов-
  • дсб-
  • оставка-
  • цецка бачкова-
  • виктория десова-
  • калоян луканов

Причината за исканата оставка е едноличен акт на въпросния

Поискаха оставката на ген. Атанас Атанасов като председател на ДСБ - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България" в 24 МИР в София поиска оставката на лидера на партията Атанас Атанасов. Това става ясно от декларация, разпространена до членовете на ДСБ. Поводът е, че Атанасов еднолично е сменил водача на листата Цецка Бачкова. Бачкова бе народен представител в 45-то и 46-то Народно събрание от ПГ на Демократична България и е заместник-председател на ДСБ. Въпреки че тя е издигната за водач на листата от районното събрание на ДСБ, Атанас Атанасов я сменил в последния момент с друг кандидат, който дори не е член на партията.

„Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова. В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание", се казва в декларацията на областното ръководство на ДСБ.

Според източници, Атанас Атанасов се опитвал от доста време да се отърве от Бачкова, защото го засенчвала, съобщава „Гласове.бг“. Запознати разказват, че параноята на бившия генерал от разузнаването е и основната причина листата на "Демократична България" в Стара Загора да не бъде регистрирана от РИК.

Атанасов подозирал конспирации срещу себе си и накарал да отлагат до последната минута на крайния срок внасянето на документите. Това провалило възможността за поправяне на пропуските в тях и РИК съвсем основателно отказала да регистрира листата на ДБ в един от най-големите избирателни райони в България.

Според юристи, ако няма политически натиск, няма законово основание листата да бъде регистрирана и след обжалването, което тече. А ето и пълния текст на декларацията (без редакторска намеса), с която областното ръководство на ДСБ поиска оставката на лидера Атанас Атанасов:

Уважаеми съмишленици, На проведеното вчера (12.10.2021 г.) събрание на изборния щаб на 24 МИР, в качеството си на председател на областната организация и на изборния щаб, бях натоварен да сведа до Вашето внимание следната декларация:

ДО АТАНАС АТАНАСОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми г-н председател,

Ние, Ръководството на областната организация на „Демократи за силна България” в 24 МИР, от името на всички членове и симпатизанти, заявяваме категоричното си несъгласие с подмяната на водещия кандидат на партията – госпожа Цецка Бачкова в листата за предстоящите предсрочни парламентарни избори, в последния момент и по еднолично решение на председателя на партията, без каквото и да е съгласуване със структурите и ръководните органи. Настояваме, че при избора на водещ кандидат трябва да се има предвид:

1. Номинациите на районните организации;

2. Досегашният опит, полаганите дългогодишни усилия за развитието на партията и положените в предходните две кампании основи за популяризирането и утвърждаването на г-жа Бачкова като водещ кандидат на ДСБ в района;

3. Партийната принадлежност.

При така регистрирана листа, уважаеми господин председател, оставихте по свое еднолично решение Демократи за силна България без водещ кандидат в ключов софийски многомандатен избирателен район.

Това Ваше решение води след себе си до тежки последствия и до тревожна демотивация на членовете и симпатизантите на ДСБ. Областната организация и предизборният щаб на 24 МИР декларират категоричния си отказ да участват в кампания с натрапен кандидат, без каквито и да е съгласувателни процедури, още повече, когато този кандидат дори не е член на „Демократи за силна България”.

Считаме, че този едноличен акт е изключително неморален и е в разрез с основополагащите принципи на партията. Освен това, начинът на взимане и прилагане на това решение е обиден за всички членове и симпатизанти на районните организации, които в условия на извънредна епидемична обстановка, са поели риск с присъствието си на районно събрание, за да подкрепят своя кандидат – г-жа Бачкова.

В тази връзка, ние настояваме за Вашата незабавна оставка и свикване на Национално събрание.

Ръководство на областната организация: Емил Димитров – Председател на 24 МИР, Калоян Луканов – Заместник председател на 24 МИР, Виктория Десова – Номиниран заместник председател на 24 МИР


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SDEЧЕВ

    59 2 Отговор
    НАСТАВА БОЙ НА НЕГРИ В ТЪМНА НОЩ

    Коментиран от #29, #36, #38, #43, #59

  • 2 БРаво

    63 1 Отговор
    този трябва да е аут, вълк в овча кожа

    Коментиран от #13, #27

  • 3 Фин

    60 3 Отговор
    Край нямат агентите на ДС!
  • 4 Милиционер

    44 2 Отговор
    Милиционер
  • 5 Зоо

    39 3 Отговор
    Богомолката нема я барате.
  • 6 Баш психиатър

    77 2 Отговор
    Браво!Време беше да махнете гнома.
  • 7 Българка

    48 8 Отговор
    Цецка Бачкова е острие на ДБ. В НС показа решителност, експертиза и последователност! Аз съм в потрес!
  • 8 Това е лъжа, няма такова нещо.

    4 18 Отговор
    Лъжа
  • 9 ГЕРБ

    14 27 Отговор
    Да си върнем държавата и да продължим да градим!

    Коментиран от #18

  • 10 Черен Петър

    52 4 Отговор
    Ама що така бе? Защо го изхвърляте на улицата тоз хубав човек, Наско гномчето? Ся кой ще ви пази от комунистите? Кой ще ги громи с всяка своя изява по медиите?
  • 11 3333

    43 2 Отговор
    Танасе върви си с мир. Видяхме те какво можеш.
  • 12 помнещ

    51 2 Отговор
    От това човешко недоразумение нищо добро не може да се очаква. Едно време унищожи СДС (истинското) ,сега ще унищожи и ДБ.
  • 13 Бай Вълчан

    42 1 Отговор

    До коментар #2 от "БРаво":

    Една шушумига може ли да бъде вълк?

    Коментиран от #31

  • 14 ХАН КРУМ

    26 0 Отговор
    във всички партии едно и също.демокрация , ама друг път.навсякъде е като казарма.командира единоначалник взима решения,които не подлежат на коментар. и колкото е по–прост началника,толкова са по–нещастни подчинените, но на кой му пука.кервана си върви ,воден от най–простото магаре начело..
  • 15 ГЕРБ

    20 27 Отговор
    Бойко е велик политик! Той знае как да управлява и има доверието на всички българи.
  • 16 Сърп и чук

    18 8 Отговор
    Името на Цецка е съвсем гербераско! Друга причина няма.
  • 17 мислете бе

    43 1 Отговор
    Какъв демократ е Атанасов ,бе хора?! Комунистически милиционер ,станал в последствие комунистически прокурор ,станал в последствие голЕЕЕЕм демократ (нищо ,че е кинта и четиресе). И има хора дето му вЕрват?! Странно.

    Коментиран от #30

  • 18 ХАН КРУМ

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГЕРБ":

    шегаджии!
  • 19 СменилЯ

    14 2 Отговор
    С Иван Костовски
  • 20 срам

    36 2 Отговор
    И едно време този боклук беше произведен в чин генерал. Резил пълен и срам за пагона.

    Коментиран от #28

  • 21 нннн

    36 2 Отговор
    ДБ може да са психодесни, ама този е направо психясъл. Вредно човече.
  • 22 Чума

    9 3 Отговор
    Герб-Тръмбеш също сме в потрес, че нашата състезателка не е номинирана за президент, а доставиха някаква, която не си отваря зъбите като мърмори, но не издаваме такива декларации! Ред и дисциплина!
  • 23 дедо Герчо

    20 8 Отговор
    РЪКОВОДСТВО ГЕРБ-25 МИР ПОИСКА ОСТАВКАТА НА Б.БОРИСОВ,КАТО ПРЕДС3ДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ.ЧЕСТИТО...ХЪХЪХЪ...

    Коментиран от #49

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ЕДГАР КЕЙСИ

    17 1 Отговор
    ГНОМЧО, НЕ НИ ГЛЕДАЙ ТАКА СТРАШНО ПРЕЗ ОЧИЛАТА , ПЛАШИШ САМО ГАРГИТЕ .......

    Коментиран от #39

  • 26 Почна се...

    16 1 Отговор
    ...- ерозията на ДБ отвътре...!
  • 27 Мечо Пух

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "БРаво":

    Бъркаш, колега! Танас е овца във вълча кожа! По-голям подлец от тоя в българската политика едва ли има! А и хора, работили под негово ръководство, казват същото, като добавят и думичката "интригант"...
  • 28 срам+

    16 4 Отговор

    До коментар #20 от "срам":

    Както и Борисов навремето стана генерал за една нощ,така и този ококорения...
  • 29 Херо мусттаффа

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "SDEЧЕВ":

    И този залезе.
  • 30 Скакауец

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "мислете бе":

    ...(нищо ,че е кинта и четиресе)...Да добавя малко - с вдигнати ръце, в поза "предавам се"...
  • 31 Абе шушумига

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Вълчан":

    ама не го ли гледаш че все се намърдва и е във властта от нам колко време5947
  • 32 Хрътката

    5 7 Отговор
    Ще гласувам за възраждане
  • 33 Это жизнь

    4 2 Отговор
    Днес на космодрума край село Замфирово монтанско ще бъде изстреляна космическата совалка ВОЛ с четирима астронавти на борда на ИТН и ГЕП
  • 34 Ганю

    4 5 Отговор
    България ще закупи двадесет и девет вертолета Boeing co ah 64e Apache на стойност три и половина милиарда долара до 2024 година .
  • 35 наско

    16 1 Отговор
    Това противно недоразумение трябва да бъде изолирано от обществото
  • 36 Jacques Yves Moineau

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "SDEЧЕВ":

    Ако мога да префразирам: с такива приятели, врагове не ти трябват.
  • 37 Право

    13 2 Отговор
    Закъсняло искане на оставката на никаквица
  • 38 Финансова криза

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "SDEЧЕВ":

    Швейцарската електронна фирма лонжин и електролукс са проявили интерес да патентова чушкопек с двоен отвор като цената на инвестициите ще достигне към сто милиона долара а самият завод ще бъде построен в град люцерн.
  • 39 Остарелия

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Страшно ме болят краката и ми се спи.
  • 40 НИЯ

    10 1 Отговор
    МНОГО ЗАКЪСНЯХМЕ. ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ТАЗИ ФИЗИОНОМИЯ ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА.
  • 41 real избирател

    3 12 Отговор
    Браво на генерала! Всеки нормален избирател би предпочел познато лице, отразявало почти всеки ден протестите, водело битки в общинския съвет и с над 100 000 последователи в социалните мрежи пред случайна партийна кандидатура, непозната за хората извън партията и събрала най-малко преференции от топ 5 в листата на предните избори.
  • 42 Перо

    10 2 Отговор
    Какъв “генерал от разузнаването” е гнома,завършил полувисшето ПЖИ? Кога е работил там на редовна офицерска длъжност? Какъв “демократ”,е един от създателите и ръководителите на костовисткия модел и на статуквото, което пак той ще демократизира,вече повече от 30 г. Една посредствена и нищожна личност от дълбоката провинция!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 petar svilenov

    5 1 Отговор
    Kakъв генерал.Чингиз,клел се на БКП още по Тошово време.Жена му била много алчна и бутала този с жабешките очи.
  • 45 бай спиро

    2 5 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА - ЗА ДА МОГАТ МУШМОРОЦИТЕ НАЙ НАКРАЯ ОТ СТАМБОЛОВО ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ ТОВА Е НАЙ ДОБРИЯ ВАРИАНТ ЗА БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ ОЩЕ ДВЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ ЩЕ СИ ЛИЖАТ М........ И П...... НО ТОВА Е КЪРМА ЯВНО
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дудю

    6 1 Отговор
    Цигания,водена от баш циганина Иванов.
  • 48 Браво ,бе!

    3 2 Отговор
    Сега решихте да си делите баницата! Така провалихте СДС, така се разцепи и Реформаторският блок, така се появиха и някакви съмнителни отломки на някогашното СДС в ГЕРБ, които нямат никакъв електорат, а вървят като прилепнало на ГЕРБ.
  • 49 Тредстоун

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "дедо Герчо":

    Атанасов ... , пак лъжеш ... ,тихо тихо , че пак ни подслушват , хахахахаха
  • 50 4о4о

    7 1 Отговор
    ЕЙЙЙ! Ей тва ако стане, ще черпя!
  • 51 Бай Шиле

    4 1 Отговор
    Атанасов е интригант.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Бай Шили

    1 2 Отговор
    Тоя да се маха и да се връща Костов. И ДСБ да се явят самостоятелно на изборите. Щото иначе ще гласувам за ИТН
  • 54 Бай Шили

    3 1 Отговор
    Ако ДСБ се явят самостоятелно на изборите начело с Костов, Ристе Иванов приключва с политиката.
  • 55 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ... " КОЙ НЕ ЗНАЕ ТАНАСКО --- КОЙ НЕ Е СЛУШАЛ ЗА НЕГО ---ДИМО КРАТИ В ГРАДОВЕТЕ ИЛИ ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ХРАНАТА " !?!?!?!?
  • 56 Петър

    2 0 Отговор
    Кога и да я даде тоз пишман политик и генерал, все ще е късно.
  • 57 Тишо

    1 0 Отговор
    Тия яко се самоизяждат отвътре…Наследството на Ицака…
  • 58 Нане

    2 1 Отговор
    кадрите на Костоф
  • 59 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "SDEЧЕВ":

    Кои е атанасов каквото каже радев а тои слуша доган Я кротуваи те че следващи я ви председател ще другаиката Нинова /Корнелия /Всички уж Десн при нея
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове