Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 14:03 2 754 30

Проф. Момеков: Месеци ни делят от лекарство срещу COVID-19

  • лекарство-
  • covid-19-
  • проф. георги момеков

Специалистът информира, че проучванията в тази насока са насочени към създаването на медикамент, който да предпазва от хоспитализация и към хора със съпътстващи заболявания

Проф. Момеков: Месеци ни делят от лекарство срещу COVID-19 - 1

Месеци ни делят от създаването на лекарство срещу COVID-19. То вероятно ще бъде за пациентите на домашно лечение и ще трябва да се взима от началото на заболяването. Такава прогноза направи проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация, в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Специалистът информира, че проучванията в тази насока са насочени към създаването на медикамент, който да предпазва от хоспитализация и към хора със съпътстващи заболявания.

Относно пандемията и ситуацията у нас проф. Момеков е убеден, че поведенческите модели са много важни. "Маската, дистанцията, ваксината са мерки, налагани с най-хуманна цел. Единствената причина да съществуват е по християнски начин да се погрижим за себе си и близките си", убеден е председателят на Българското научно дружество по фармация.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само да ви набием ваксините

    30 4 Отговор
    И започваме работа по лекарството...от което вече няма да има нужда.
  • 2 Дедо ви

    27 2 Отговор
    "Проф. Момеков: Месеци ни делят от лекарство срещу COVID-19"...Абе, то че са месеци е ясно. Ама да не са 60 месеца? Щото още има население неваксинирано и фармацевтичните компании няма да разрешат пускане на лекарството докато не им се изкупят ваксините за 3-та и 4-та игла.
  • 3 лъжец

    33 3 Отговор
    Стига сте лъгали нали лекувате болните от ковид а няма лекарство. Как така, с какво ги лекувате тогава?
  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    15 2 Отговор
    То и ПЛАНдемията ПЛАмНА преди няколко месеца ‼️
  • 5 ваксиниран

    4 29 Отговор
    Не искам да ви плаша но вируса удря неваксинираните в чypките :)

    Коментиран от #26, #30

  • 6 Ами хайде де...!

    13 0 Отговор
    Откога го чакаме тоя Марешки ,да го пусне това чудодейно хапче в аптеките си...?!?!?!
  • 7 Професор Момеков

    24 2 Отговор
    Вас ви интересува единствено колко ще спечелите от тестове, ваксини и хапчета за ковид! Вие и всички останали фармацевтични компании не се интересувате за здравето на хората!

    Коментиран от #12

  • 8 GGG

    15 0 Отговор
    Откога го чакаме това лекарство вече 30г преход !
  • 9 CoV TV

    10 3 Отговор
    С това лекарство просто ще ви вкарат умрели вируси в организмите!
  • 10 Заю Баю

    20 1 Отговор
    Правилният път беше създаване на лекарство срещу ковид, а ваксината да остане за по-нататък защото са нужни поне 10-15 години за изпитанията и. Проблема беше, че лекарството се дава само на болните, а ваксината се бие на всички наред. Затова алчните ко пилета решиха, че е по лесно и бързо да се напълнят джоба с ваксините.
  • 11 нека позная

    12 0 Отговор
    Американско е,нали?
  • 12 Тях ги интересува само...!

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Професор Момеков":

    Да си правят медицински опити върху нас-,,опитните зайчета"...!С ваксинки...,с хапченца...- все ,,безобидни" неща...🙄!
  • 13 Аха

    13 1 Отговор
    Видяха че със ваксинацията не свърши 100/ процента работа и сега ще извадят и хапчето.Ако отровата не я вкарат с игла то ще в вкарат през уста .
  • 14 Тая сага с вълшебните хапчета...

    11 0 Отговор
    ...вече сме я чували...!Уж от години бяха открили хапчето против рака...,ама нещо все не идва в аптеките...?!?!

    Коментиран от #18, #19

  • 15 мама Миа

    12 0 Отговор
    Аз като се разболях ,джипито по телефона ми назначи аспирин и чай.Ама не мисля ,че сега са ги открили.Но лекуването по телефона си е за патент.На мен лично ми помогна ината и псуването.
  • 16 Доц. Чорбанов

    3 2 Отговор
    Лекарството против Ковид е, кърма от кърмачка преболедувала Ковид. Също става и семенна течност от преболедувала заразата.
  • 17 НИЯ

    8 0 Отговор
    И ЛЕКАРСТВОТО ЛИ ЩЕ БЪДЕ КАТО ВАКСИНАТА. ПРЕДВАРИТЕЛНО ТИ БЛАГОДАРИМ. И ТИ РАБОТИШ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО. ЕКСПЕРИМЕНТА ПРОДЪЛЖАВА.
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    9 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тая сага с вълшебните хапчета...":

    Това против рака го разработи д-р Р.Р.Райф, мисля ! Ама фарМАфията го скри и разби живота на учения!
  • 19 БАЙ Х@Й‼

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тая сага с вълшебните хапчета...":

    "... Ако се знае честотата на болните клетки и след това те бъдат „облъчени” със съответната резонансна честота, микроорганизмите могат да бъдат унищожени, а организмът сам абсорбира след това нездравата тъкан. Това е и механизмът за лечение на рака. Самият Райф през 1920 г. прави опит, като изолира ракови клетки и ги инжектира в 200 плъха. Всички опитни животни са заразени и впоследствие са излекувани чрез резонансния метод. През 1934 г. прилага този метод при 16 души с онкологични заболявания в крайна фаза. Университетът на Южна Каролина назначава комисия, която след 90 дни преглежда пациентите и констатира, че 14 от тях са излекувани напълно, а след още 4 седмици това се случва и с другите двама.
    На 20 ноември 1931 г. 44-ма от най-уважаваните медици в САЩ дават банкет в негова чест, под надслова "Краят на всички болести". И с това приключва хубавата част на историята..."‼️ /използва резонансна честота както може да счупиш чаша в стая без да буташ нищо /
  • 20 7777777

    9 0 Отговор
    КАКТО ПРАВИЛНО ОТБЕЛЯЗА ПИШЕЩ ПО-ГОРЕ ОТ МЕН, КАТО НЯМА ЛЕКАРСТВО, С КАКВО ИЗЛЕКУВАХТЕ ТЕЗИ, КОИТО ВОДИТЕ КАТО "ИЗЛЕКУВАНИ"В СТАТИСТИКАТА НА МЗ?! ЛЪЖЦИ!!! ТОЙ САМ СИ МИНАВА ГРИПА, НЕ СТЕ ГО ВИЕ ИЗЛЕКУВАЛИ ЯВНО!
  • 21 Просветен илюминат

    7 0 Отговор
    А как пък има тестове и сега яко тестове две години не се ли запитахте колко лъжи прозират ежедневно от които няма как българина да не се усъмни,че искат да го минат?
    И после конспирация било,че всичко било нагласено и някой искал да слага чипове на хората.
    Като няма лекарство за Ковид какво струва толкова пари за тези Ковид пътеки по здравна каса като влизаш за лечение?

    Коментиран от #23

  • 22 ППак нищо

    3 0 Отговор
    Преводаческа работа. Ние четем западни издания - отдавна.
  • 23 БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Просветен илюминат":

    Защо с антигенен тест МОГАТ и Ви обявяват за болен , но после не Ви признават за преболедувал ❓" За пари ли а, за много ли ❓" /както беше в една реклама/
  • 24 ЕВРО НЮЗ

    3 1 Отговор
    Ако още не сте разбрали, работи се по въпроса. След като не е подновен лиценза на ИВЕРМЕКТИНА ( защото се издават за 5години) лекарството ще се казва ФАЙЗЕРМЕКТИН.
  • 25 Ал Капоне

    3 1 Отговор
    И то ще е като ваксините, понеже никой не ще да се ваксинира сега ще морят народа с уж лекарство.....от личната колекция на д-р. Менгеле. Тя боклуци не могат да разберат, че май Българина ще им го на.ука яко. Морят ни от сумати години ма нашия род не мре и няма да умре!
  • 26 В грешка си

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ваксиниран":

    Ваксината удря ваксинираните мъже в чурките, а неваксинираните жени в яйчниците. Доказано е, за това и в Столипиново не се ваксинират.
  • 27 Шоп

    0 0 Отговор
    Ако това се случи и дай Боже да стане,спасявайте хората да не се мъчат повече.Ускорете процедурата,действайте ,всички имаме нужда от лъч светлина.Само мога да ви аплодирам за това,че нещо правите в тази насока!
  • 28 miro

    0 1 Отговор
    на кой му пука,пак няма да го пием същото е като ваксината опасно за здравето.
  • 29 не им вярват

    1 0 Отговор
    Фармацевтичните компании отказват да разкрият състава на ваксините. Ще разкрият ли съставките в лекарството? Ако не го направят резултата ще е същия. Хората не им вярват.
  • 30 😷😷😷

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ваксиниран":

    А теб те е ударил в главата, понеже там вече не може да те удари.😎
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове