Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 06:45 2 305 34

Даниел Смилов: ГЕРБ и ДПС ще останат в изолация

  • даниел смилов-
  • избори-
  • анализ

Недоумявам как бе допуснато да се случи това с листите на ДБ, заяви политологът

Даниел Смилов: ГЕРБ и ДПС ще останат в изолация - 1
Снимка: БГНЕС

След изборите 1/3 от местата в парламента ще бъдат заети от либерално-демократични партии. Това е голяма промяна в българската политика и си заслужава да бъде осмислено. Съдържателно това е голямото, което се променя”.

Това заяви политологът доц. Даниел Смилов пред БНР.

"Пак ще бъдем в ситуация, която ще е близка до тази в предишните парламенти. ГЕРБ и ДПС до голяма степен ще са в изолация. Основният въпрос е как останалите партии ще успеят да се споразумеят помежду си и какво ще бъде съотношението между тях".

Според него целта на либерално-демократичните партии е да увеличат общия брой на депутати в 47 парламент, а не да отнемат една от друга гласове.

По думите на Даниел Смилов проблемите с регистрациите на листи на ДБ е трябвало да бъдат избегнати предварително и изказа недоумение защо се е стигнало до тях. Според него решаването на проблема ще е по съдебен път:

"Все пак трябва да кажем, че правото да гласуваш и да бъдеш избиран е фундаментално и срещу него не могат да бъдат противопоставяни правила, които са мотивирани от интересите на администрацията. Дали даден подпис е на хартиен носител, или е електронен - това е въпрос на удобство на администрацията, но това удобство не може да бъде противопоставяно на едно фундаментално право".

Казусът с гражданството на Кирил Петков доц. Смилов коментира като подчерта, че Конституционният съд ще реши, но подчерта, че не е застрашено правото на Петков да бъде избиран на вота за парламент.

"Лозан Панов не допусна грешка като критикува Румен Радев, но допусна грешка за това за какво го критикува. Влезе в леко конспиративни сценарии, което не е добра линия, която той да преследва. Има други точки, по които да го критикува и той ги напипва", каза още Смилов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направо

    15 0 Отговор
    в канализация !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Краят

    5 2 Отговор
    Целият Парламент е нео "либерален"ГЕРБ, СДС, ДПС, ДБ, ИТН, БСП, Изправи се..
    България със Зелена Сделка, План Възстановяване, Евро-върви към пълна загуба на суверенитет и срив в икономика, земеделие, енергетика, здравеопазване, образование.
    90% от зеленчуците са внос-съсипано земеделие, защото ЕС финансира само репица и слънчоглед.
    Това е краят на България и българите, които ще бягат в други държави.
  • 4 гадно

    10 0 Отговор
    Не знам кое по-голямото зло гербавите, фе со ве те или либераsтите видяхме ги колко струват в европарламента.
  • 5 Зрасти МОЧА

    13 5 Отговор
    Гнусен соросоиден содомит- Смилоф! Преди да си смени пола е бил мъж.
  • 6 Ами,да....

    13 6 Отговор
    Сега не е добре Баце въобще да се мъчи да прави правителство, трябва да ги остави още едно завъртане да направят и в края на Радевата зима , ще остане само перушина.Сега е златно време да си опозиция и то със солидна подкрепа, която ще расте .
  • 7 гербаджия

    14 5 Отговор
    Държиш в изолация български граждани. Така само вдигате рейтинга на ГЕРБ. Продължавайте в същия дух.
  • 8 Избирател

    6 2 Отговор
    А да изчакаме изборите преди бля,бля.
  • 9 xo xo xo

    18 2 Отговор
    Много забавни избори ще са :)) Бившия министър на правосъдието не знае как да си подаде документи за регистрация на листите, настоящият министър на МВР си подава сигнали и си ги проверява. Спряган за премиер е подал декларация с невярно съдържание, ама КС се мота с решението. Оставиха гемията да потъне, даже кръчма не може да стане вече ... и зимата ни изненада
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Менискус

    6 13 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора. Чекмеджета, кюлчета, злато, ПКП, мисирки, толупи, мошенгии, страшавели,
  • 12 щаб за честни избори в България

    3 3 Отговор
    В основата на всичките ни беди е липсата на правосъдна система у нас, Не напразно професионалният доносник Доган е сложил ръка на цялото правосъдие чрез поставяне под зависимост така наречените ни висши магистрати. Без правосъдие,държавата е в застой-държавни поръчки и еврофондове се крадат наполовина, ,а народа е обезверен-не гласува ,което точно иска престъпната власт!Номер 30 за да си върнем България
  • 13 И да останат в изолация

    11 2 Отговор
    влизането на определен брой депутати от ГЕРБ и от ДПС в парламента е сигурно. И не съм много сигурен дали няма да им е по-добре да са в опозиция, отколкото на власт в сегашната ситуация на кризи:здравна, енергийна, икономическа.За ДПС си гласуват константен брой хора почти винаги. ГЕРБ си има също твърд електорат. Така че радостта от изолацията им е силно прибързана. Дано поне останалите, които влязат този път в парламента съумеят да сформират нещо като правителство. Защото 2 поредни пъти се провалиха. То да управляваш не е като да ревеш"Долу Гешев" и "Долу ГЕРБ" по площадите.Искат се качества, каквито доста от новоизлюпените политици нямат. ИТН го доказаха. Дано няма и други провалили се с гръм и трясък.
  • 14 !!!

    10 2 Отговор
    Първата партия на изборите трябва да преговаря и съставя правителство .Eкспериментите приключиха , ще има тояга вече .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Това е самата истина

    6 7 Отговор
    Гепи и дъ пъ съ в изолация, те ОГРАБИХА Държавата и ще си понесат последствията.
  • 17 БСП за България и Радев

    3 7 Отговор
    Реално нашата партия ще спечели изборите за президент и съответно това ни дава моралното право да съставим правителство с останалите партии на промяната. А промяната е факт, ГЕРБ и ДПС няма повече да крадат, ние идваме!

    Коментиран от #29

  • 18 оня с коня

    7 2 Отговор
    Ратайчето на Дойче веле Смилов пророкува,че ГЕРБ и ДПС ще са в Изолация от другите 4 Партии/"Изправи се" вече я няма/.А не му ли идва на Ум,че всъщност Въпросните 4 Партии пък са в Изолация от ГЕРБ и ДПС?А на вече 2/ДВА/ поредни Парламента ВСИЧКИ ПАРТИИ на практика бяха в Изолация една от друга?И разсъждава по-нататък Смилов как е възможно ДБ да бъдат отрязани от определени РИК щото нямали заверени по установения ред Документи,след като Правото на Глас е Фундаментално право...Ами то е все едно да искаш да постъпиш на Работа някъде което си е Фундаментално право,ама да си подал Грешни документи в Канцеларията за назначаване!Не ги мисли тия Работи Смилов,не му е за Пръв път,затова и хич да не ми се мярка повече пред очите.

    Коментиран от #21, #30

  • 19 МнениЕ

    5 1 Отговор
    В ДЪПъСъ освен кючекчий, банкетаджий, селфаджий и агент-доносници...Свестни хора няма! Голяма част(да не казвам, вече почти всички) от електората им са се отказали от твх. Надяват се на гласовете от Турция и в момента всичките им общински “лидери” са в Турция да се молят на изселническите организации. Относно Герб и Тквите...коментара е излишен - Чегърт.!
  • 20 Профайлър

    4 0 Отговор
    Забележете каква кръшна поза е заел Смилов на снимката. Такива откачалки защо им се дава думата да коментират каквото и да било?
  • 21 Не кон, а Катър

    3 2 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Иди си у махалето и гласувай за “Продай България”.(Герб,Дпс).
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тиква ама пълна

    5 5 Отговор
    Тъпия народ просто не вдява че без ГЕРБ и ДПС правителство няма да има! Ако ще и още 10 "избора" да направите, изборът е само един: коалиция от професионални партии ГЕРБ, ДПС, БСП. Останалите "партийки на протеста" - на боклука. Колко пъти да ги виждаме че се провалят, за да вденете? Внетен ли съм?

    Коментиран от #24, #25, #32

  • 24 Видяхме ви професионализма

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тиква ама пълна":

    В грабенето на държавността и парите на хората! Некачествения материал е точно в тези 3 горепосочени от ТЕБ партии..
  • 25 LOSHIA

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тиква ама пълна":

    Не си внетен И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕШ!!!!!!!!
  • 26 миризлив пръч

    1 0 Отговор
    Основният въпрос е как останалите партии ще успеят да се споразумеят помежду си-ето това е основното за партиите на подмяната,как да си разделят баницата,а не че им пука за хората.Вдигнат малко пушилка,и накрая пак само те с нови заплати.
  • 27 зъл пес

    0 0 Отговор
    Абе с една дума,България е разграден двор,и борбата е кой да грабне повече,както винаги е било.
  • 28 как

    0 0 Отговор
    Към изолацията на ГЕРБ-СДС, ДПС и последващото ѝм изхвърляне от парламента трябва да се добави и БСП. И малките сателитни партии. Всички групировки и партии на статуквото, и да ѝм се направи пълна ревизия на законопроектите и решенията взимани след 89-та година.
  • 29 кьорфишек

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "БСП за България и Радев":

    Абе ти да не си пиинал рано,рано?Сегашните в президентството краднат и с дирника си бе.
  • 30 първия софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Ристо не може една регистрация да направи,а иска да управлява.Ойде коня у ряката,хахаха
  • 31 тоя пък

    1 2 Отговор
    Смислов,ГЕРБ ще победи за да се завърне нормалността в държавата.Кьорав ли си,не виждаш ли какво се случва с измислените партии,или ти трябват още един чифт очила за да прогледнеш?
  • 32 фбр

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тиква ама пълна":

    Не ! Ти си просто една герберска тиква , като председателят Ви !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Астролог

    1 0 Отговор
    ГЕРБ и ДПС ще съставят правителство и тогава разните ИТН-та, ДБ-та, ПП-та и так далее ще видят кон боб яде ли.
    Не съм от ГЕРБ или ДПС, но това вещаят звездите ;)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове