15 Октомври, 2021 09:08 1 995 33

Ива Митева изчисли възможността за коалиция на протестните партии на 80%

  • ива митева-
  • коалиция-
  • протестни партии

Ще има ли този път редовно правителство след вота?

Ива Митева изчисли възможността за коалиция на протестните партии на 80% - 1
Снимка: БГНЕС

„Програмите ни с другите протестни партии са много близки. Вероятността да има коалиция с тях е голяма - 80%”. Това заяви в ефира на Нова тв бившият председател на Народното събрание Ива Митева от „Има такъв народ”. Според нея Кирил Петков не би бил много подходящ за поста на обединяващ министър-председател.

„Няма да има значение коя ще е първата политическа сила, ако тя няма достатъчен брой депутати, за да управлява. Ние 12 години сме спъвани, а сега искаме да започнем да тичаме. Първо трябва да се научим да ходим бавно, защото тичайки ще се спъваме и падаме. Нека започнем стъпка по стъпка”, каза още Митева.

За Слави Трифонов

„Слави Трифонов го няма в листите и той много ясно заяви причините за това. Нека не забравяме, че партията не е Слави Трифонов. В „Има такъв народ” има експерти, а не едно лице, което дърпа конците”, категорична бе експредседателят на НС.

„Да стоиш в периферията е най-безобидно. Не вярвам на социологията, защото обстановката е много динамична. Нека видим резултатите. Смятам, че няма да имаме право да стоим в периферията и ще трябва да управляваме”, каза още Митева относно изгледите за бъдещето на следващия парламент.

Каква е правната рамка в спора межди ДБ и ЦИК в Стара Загора?

„В Изборния кодекс е записано, че листата може да бъде подписана от лице, което представлява партията или коалицията. Там няма значение подписът, за разлика от други места. Решението на ЦИК е, че предложението е внесено с преносител. Дадени са указания на преносителя да ги представи и по електронен път. Те са подадени от лична електронна поща, а не от официалния имейл на партията. Проблем е, че това хартиено предложение не е придружено от флаш паметта, за да може да се сравни. Не допускам, че е възможно цялото нещо да е политическа атака”, коментира Митева.

За казуса „Кирил Петков”

„Ясно се вижда, че към дата 21 април Кирил Петков абсолютно е осъзнавал, че е с канадско гражданство. Много е важно решението на Конституционния съд. Има опасност правната сигурност да бъде застрашена. Всички заинтересовани лица биха могли да заявят своите претенции. Петков има много различни актове и ще бъде много интересно да видим какво ще се случи. Практиката на Европейския съд по правата на човека се развива много. Кодексът по изборните въпроси категорично поставя изискване двойното гражданство да не бъде третирано по-зле от другите. Въпрос на време е да бъде внесено дело там, за да бъде осъдена и България”, коментира Митева.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    11 4 Отговор
    Ива аз няма да те заплашвам … Рррразбра ли
  • 2 БОРУНА ЛОМ

    15 6 Отговор
    ЧАООО, ЧАОИИИ!
  • 3 Абе

    10 3 Отговор
    на политици предизборни обещания- може и 99% да кажеш!
  • 4 абе Иве

    14 8 Отговор
    ...,вероятността орела ,рака и щуката да подкарат каруцата ,не е 80% ,ами е 0% .
  • 5 българин

    20 3 Отговор
    Хващайте се да работите ,защото на народа му писна ,и ако не направите правителство ще ядете голям бой вси4ките !!
  • 6 Дядо курти от село Пиперково

    17 9 Отговор
    Важното е толупЪ и ортаците му от ДПС да са далеч от властта и близо до бай Ставри..
  • 7 честен ционист

    10 8 Отговор
    И като се коалирате, ко, ще имате 22% общо. Баце се връща на бял кон и ви почва с ваксинацията, че изостанахте фатално.
  • 8 некадърници

    10 7 Отговор
    И с кой ще се коалираш, ако не е тайна. С комунистите и ченгетата от БСП ли и техните нови проекти. Хората живота и здравето си дадоха, за да има демокрация, такива като тебе връщат комунизма на власт. Народът ще ви презира завинаги. Вече го закопавате яко от шест месеца с цените и инфлацията. Няма нито едно полезно нещо, което да сте свършили за половин година. Мизерия, некадърност и празни приказки. Само това можете.
  • 9 джедай

    7 8 Отговор
    Много красива и нежна жена е Ивчето Митева!

    Коментиран от #25, #27

  • 10 Перо

    13 7 Отговор
    Булонката взе да се взема много на сериозно.
  • 11 кеф

    9 6 Отговор
    Ама да бе ,разбира се! Просто си представям как БСП ,ДБ ,ИТН и ПП се хващат за ръце и се прегръщат. Кирчо канадеца - Премиер ,Тошко африкански и Пиникио - Вицета ,Гноми - министър на вътрешните работи ,а па скъсаните джинси - външен министър - изобщо КЕФ.
  • 12 Пич

    9 2 Отговор
    Пак ще е същото... Защото , Крадеца и Лъжеца ще отхапят от електората на т. нар. протестни партии... Ако ви харесват джендърите малоумници в Европарламента , гласувайте за такива...
  • 13 Важното

    5 7 Отговор
    Е бацо с шутове към затвора и всички гербави калинки вън
  • 14 гербаджия

    14 4 Отговор
    Вие сте изпята чалга песен.
  • 15 Адвокат

    8 5 Отговор
    Ох тая колежка е страшно красива, ама как да се вредя....
  • 16 Българите от БГ

    12 3 Отговор
    Махнете тая психично неуравновесена и болна жуна от тук!Стига сте ни я завирали в очите тук!
    Българите вече им казахме "АУТ"!
  • 17 ТАКА ДЕ

    9 2 Отговор
    ГОЛА ВОДА СТЕ....ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ
  • 18 dron

    9 2 Отговор
    Чалга-партията обслужи герп-дпс и сега хрисимо чака
    част от гласувалите за тях преди отново да натиснат
    грешния бутон и тошко пак да се прави на политик.
    Личното ми мнение е ,че ако новите партии +БСП не
    направят мнозинство и им потрябват гласове от итн ,
    правителство няма да има, щото гл.чалгар пак ще
    постави неизпълними условия. Та мислете за кого гласувате.
  • 19 8777

    14 1 Отговор
    Слави потъна, значи македонците няма да имат космонавт, е това е много лошо.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селска

    9 2 Отговор
    интригантка ! Нищо повече !
  • 22 гост

    3 1 Отговор
    Секретарката "изчисли" ? - браво!
  • 23 Komapak

    2 0 Отговор
    Надеждата умира последна... 80% а? 😄😄😄
  • 24 Последния Софиянец

    3 2 Отговор
    И тая булонка стана някаква математичка. Слави ще е на дъното. Много вероятно пред Мая Манолова. Всичко вече ще зависи от Кирчо и Асен
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Киро Питоня

    3 0 Отговор
    Яаааа..ма то и пуделчето са излюпи бе!!!
  • 27 нане Вуте

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "джедай":

    Ти па в това нещо ли си се огледал бе. Много и редка оградата нещо. Ма има време . Кат дупетатка ша са назоби и ше ги опраи...
  • 28 ГОСТ 1

    1 1 Отговор
    Щом тази пишман юристка го е казала, значи е така!
  • 29 Жоро

    2 2 Отговор
    Да изчисли шанса да спре да фъфли и да започне да и се разбира. Иначе нищо лошо срещу нея от партията на Слави трябва да са горди че се я привлекли.
  • 30 ГОСТ

    4 0 Отговор
    МИТЕВА НА КАКЪВ ЧАТАЛ СЕ НАДЯНА... СЛАВИ И ТОШКО СИ ИГРАЯТ ИГРИЧКИТЕ, А ТАКИВА НАИВНИ КАТО ТЕБЕ ДАЛ ГОСПОД... ЩЕ ИМА И ЧЕТВЪРТИ ИЗБОРИ... НЕ ИМ ЛИ РАЗБРА СХЕМИТЕ... НЕ ИСКАТ КИРИЛ ПЕТКОВ - ИЗБОРИ ДО ДУПКА... А НАИВНИЯТ НАРОД И БАЛЪЦИТЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАТ... КАКЪВ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ - ИЗБОРИТЕ ДА ЗАВИСЯТ ОТ ЕДИН ЧАЛГАР НЕДОРАСЪЛ... СТАР ЕРГЕН НЕ СЪЗДАЛ СЕМЕЙСТВО ЗА КОЕТО ДА СЕ ГРИЖИ, КАК ОЧАКВАТЕ ДА МИСЛИ ЗА ОБЕДНЕЛИЯ НАРОД, КОИТО СЕ ЧУДИ КАК ДА ПРЕЖИВЕЕ ЗИМАТА ПРИ ТОЯ ХАОС ОТ ВИСОКИ ЦЕНИ... ТОШКО ЗАБРАВИ ЛЮБИМИЯ СИ ИЗРАЗ КОЙТО БЕШЕ - ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ ПАЛАЧИНКАТА-- СЕГА ГО ЗАБРАВИ,ЗАЩОТО ПАЛАЧИНКАТА ИЗГОРЯ И ОТИДЕ В КОФАТА ЗА БОКЛУК... И СЛАВИ, ТОЙ БИЛ ЕДИН ОТ НАС, НО НЕ БРОИ СТОТИНКИ, ЗАЩОТО СИ ИМА СМЕТКИ В САЩ И ПАНАМА... А ТИ - ТИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛЮ КЪДЕ СИ В ЦЯЛАТА ТАЗИ СХЕМА...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕКРАСНО Е ДА СИ МАЛ О УМЕ Н ---НЕ СТРАДАШ !!!!!!!!!!!!!!
  • 33 Пловдив

    0 1 Отговор
    Ива Митева е много секси!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове