Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 09:11 9 643 43

Проф. Андрей Чорбанов: Преболедувалите и децата не трябва да се ваксинират

  • професор андрей чорбанов-
  • телевизия 7/8-
  • ваксини-
  • тошко йорданов-
  • коронавирус

За момента политиката е да не се коментират нежеланите странични реакции от ваксините, за да не се всява паника сред населението, заяви водачът на листите на "Има такъв народ" в Софийска област и Велико Търново

Проф. Андрей Чорбанов: Преболедувалите и децата не трябва да се ваксинират - 1
Снимка: Кадър от 7/8 ТВ

"Принципният подход при българската ваксина е различен. С много по-малко количество може да бъде създаден много по-голям имунен отговор".

Това обясни пред Тошко Йорданов проф. Андрей Чорбанов по Телевизия 7/8.

Относно нежеланите странични реакции като тромбози и белодробни емболии Чорбанов заяви:

"Ще разберем цялата информаця за това какво се случва след време. За момента политиката е да не се коментират тези неща, за да не се всява паника сред населението".

"Смятам, че задължителната ваксинация е крайна и неправилна. Има групи от населението, които в никакъв случай нямат нужда от ваксина. Децата категорично не трябва да бъдат имунизирани. Прекаралите заболяването имат имунитет за цял живот, това го твърди и списание "Нейчър", и няма да реагират на ваксината", каза професорът.

Трябва да се направи държавна програма, при която да се тестват 10 хиляди души прекарали заболяването и 10 хиляди ваксинирани. Ако имунният отговор на първата група е по-висок, то тези хора не бива да бъдат ваксинирани и третирани като рискова група. Много под 1% от преболедувалите могат да се заразят отново.

Подробности за българската ваксина и още информация за борбата с коронавируса вижте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    13 66 Отговор
    Чорба от ИТН!
  • 2 123

    9 43 Отговор
    Събрали се две стрини да си гледат на кафе.
  • 3 др Гей Билтс

    10 19 Отговор
    Ето аз вече 10м след като ме отровиха антителата ми си нарастват всеки месец с малко. Това значи, че ни тровят постоянно и непрекъснато.
  • 4 Железаров

    11 8 Отговор
    Невероятен напредък в Афганистан.Близо 52 процента от населението е напълно ваксинирано.
  • 5 Майна

    59 12 Отговор
    Никой ,който го е грижа за здравето си и животът не трябва да се инжектира с тези ОТРОВИ. 7 000 КАПАЦИТЕТИ В ТАЗИ ОБЛАСТ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ НАПРАВИХА ПОДПИСКА ЗА НЕЗАБАВНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТОВА ПРЕСТЪПНО ВКАРВАНЕ НА ТЕЗИ ПРЕПАРАТИ В ТЕЛАТА НА ХОРАТА, ЕДИН ОТ ТЯХ Е ТОЗИ ,КОЙТО Е ВОДЕЩИЯ В РАЗРАБОТКАТА ИМ!

    Коментиран от #19, #27

  • 6 Задължителна

    50 2 Отговор
    "ваксинация" за всички политици и управляващи.
  • 7 хдфх

    6 28 Отговор
    ти си вреден и скоро ще те махнат - всички да се ваксинират,аз да не съм ги правил тези ваксини да идат на вятъра
  • 8 😷😷😷

    63 6 Отговор
    Според ковидарската мафия и преболедували и деца трябва да се ваксинират, защото са предвидени да се произведат и продадат през идните гони милиарди, милиарди дози! Още ли мислите, че на ковидарскста мафия и пука за здравето на хората !?

    Коментиран от #31, #41

  • 9 Кожена

    10 22 Отговор
    Ваксина за И.Т.Н.

    Коментиран от #11

  • 10 Бай Шили

    49 10 Отговор
    Ваксинацията трябва да бъде прекратена

    Коментиран от #21

  • 11 Бай Шили

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Кожена":

    А на тебе гумена без лубрикант
  • 12 Баш софиянец

    47 4 Отговор
    Властите категорично отказват да преброят колко са преболедувалите и какво става с техния имунитет. Категорично и от личен опит мога да кажа, че една година след преболедуване антителата нарастват в пъти.

    Коментиран от #32, #35

  • 13 Активист на БКП

    56 5 Отговор
    Добре че са тоя и Мангъра да спират лъжите на ГЕРБ !!!
  • 14 Майна

    33 3 Отговор
    .излизат СМЕЛИ ХОРА И ГОВОРЯТ КАКВО СЪДЪРЖАТ ТЕЗИ ОТРОВИ ...,ЗАЩОТО НИКОЯ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛКИТЕ НА ПУБЛИКУВА ДЕЙСТВИТЕЛНОТО СЪДЪРЖАНИЕ НА БЪРКОЧА, КОЙТО ВИ ИЗНУДВАТ ДА ВКАРАТЕ В ТЕЛАТА СИ !!!!! ,,..Стриклер, която е работила в големия завод на Pfizer в Макферсън, Канзас, заяви, че е проверила „стотици хиляди единици“ ваксини в кариерата си в компанията „и никога не е виждала нещо да прави това, дори отблизо“. Обикновено течността във флаконите е бистра като вода, каза тя, но е снимала флакони, когато е забелязала синия флуоресцентен оттенък на течността и е попитала за съставките на висшестоящите.

    Луциферазата не е на етикета

    Стриклер каза, че е чула лекар да описва кодове за съставките във ваксините, включително кодовете SM102 за луцифераза, светещ в тъмнината ензим, произвеждан в светулки, растения и риби, който се използва в изследванията на биолуминесценцията. В зависимост от различните химикали, с които се смесва, луциферазата ще свети в различни цветове.

    Ярко синя луцифераза е идентифицирана например в доклад в списанието Nature Scientific Reports през 2020 г. и е видима само под UV светлини с определени дължини на вълните...,,

    Коментиран от #18

  • 15 Киро Жарта

    23 4 Отговор
    Мразя евреите! Те ни убиват!!!
  • 16 ИВАН

    42 2 Отговор
    От това което чета, наблюдавам и анализирам последните години /доколкото мога/, си правя заключението, че човечеството е загубено, ако не успее да се пребори с "големите пари" и мафии, холдинги тръстове, корпорации ... които са държави в държавата и те командват света, и не мислят доброто на хората, а гледат само собствените си интереси - шепа свръх богаташи
  • 17 Майна

    29 7 Отговор
    На какво ДОВЕРИЕ СЕ БОДЕТЕ , КАТО ТЕЗИ ,КОИТО ГИ СЪЗДАДОХА ВИ КАЗВАТ ,ЧЕ СА ОТРОВИ, КОИТО ЩЕ УНИЩОЖАТ ОРГАНИТЕ ВИ СЪС ТЕЗИ СПАЙК ПРОТЕИНИ????
  • 18 Шопо

    20 2 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Па че светим! ГЕРБ спря ,, Белене,, и че икономисваме ток🎃
  • 19 Лили

    9 33 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не протестирате ,че ви тровят с храната всеки ден по трипъти.Ядете боклуци и си траете.Но за ваксините сте на амбразурата.

    Коментиран от #26, #29, #34

  • 20 Майна

    30 6 Отговор
    Има видеа ,УЧЕНИТЕ ВИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ ДА НЕ ПРИЕМАТЕ ТЕЗИ СМЪРТОНОСНИ ИНЖЕКЦИИ-,,Последно предупреждение за човечеството от бившия главен учен на Pfizer Майкъл Йейдън,, ..НА КОГО ВЯРВАТЕ?

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Калина

    8 6 Отговор
    Така така говоренето срещу ваксините покачва електоралната подкрепа за изборите
  • 23 Анонимен

    21 2 Отговор
    В информационните листовки на българската изпълнителна агенция за лекарствата си пише, че тези препарати са за лица над 18 години! Какво още!? Затова преди месец отказаха на оня мераклия ваксататко дето беше замъкнал 12 годишното си момче за ваксинация!
  • 24 Пробит

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    Вярвам на Аспарухчо, Бай Дън и Бай Шиле(и много други, като тях).
  • 25 Никой

    7 29 Отговор
    Малоумието на една нация
    Този е за затвора
    Къв професор е тоз бе!?
  • 26 Гост

    31 3 Отговор

    До коментар #19 от "Лили":

    за храната може всеки да избира дали боклуци да купува и яде или не. има и добри храни. може и в село да си ги отглеждаш или от производителя да си ги купуваш, стига да искаш, и да ограничиш яденето на боклуци до минимум. за ваксите ни ПРИНУЖДАВАТ директно или през задната вратичка. и не ни предлагат алтернативни. разликата откриваш ли Лиле? или си облъчена от боклуци от всякакъв тип?
  • 27 Опа

    5 19 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    7000 хил. (капацитети)???? Абе да ме извиниш ама колко милиона лекари срещайки се ежедневно с вируса си скубят косите? Твойте 7хил.са капка в морето. А тези от ИТН с такива кандидати изгубиха още един глас
  • 28 Киселото грозде

    8 25 Отговор
    Един измислен български професор, дето една ваксина през живота си не е направил, през ден се хвали какви чудеса ще произведе. И плюе по вече направеното от истинската наука. Добре е, че вече само в партийната телевизия го канят.
  • 29 type

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Лили":

    Вие ако ядете боклуци, не обвинявайте и, че другите го правят... не всички са малоумни,а и въпрос на приоритети,не е само до имане и нямане на пари.
  • 30 Айсамани

    14 3 Отговор
    ...какви са страничните реакции,ще видим след време."Факсъри,точно след време ще видите Дедовия.А в Турция,мисля видяхте за кво иде реч:фъксинирани бременни жени какви ги раждат-с по 3 ръце,4 ръце,опашки,малформации и т.н.Но това никъде няма да го покажат по нашите лъжливи медии.Та,спокойно си пийте пиеньето,яжте си яденьето и се радвайте на фъксината си.Оставете другите да си живеят живота както искат.Не ги мислете.Мислете си за вас какъв... ви чака.
  • 31 И аз да кажа

    5 12 Отговор

    До коментар #8 от "😷😷😷":

    Ама разбира се- те не са хора, нямат близки и роднини- мислиш ли, че ако е конспирация от такъв мащаб, не би се издънила отвътре? Все някой, загубил близък, ще се обърне и ще изпее! Или ще се изкуши да предупреди близки и приятели, те- други на свой ред- и така би се разплело още преди година! Вместо това- образованите и богатите се ваксинираха още в края на 2020, с появата на ваксина (ама те са прости и невежи според вас, не си милеят за живота, не се информират- ей така се боцкат доверчиво) докато вие лично сте обладани от специална мъдрост и прозрение. И ромските ни квартали- също, до един!
  • 32 Айде бе

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Баш софиянец":

    Категорично не е вярно- аз го преболедувах тежко през март и точно за 6 месеца ( изследвах се през два на различни места) ми спаднаха. Инивидуално е, не се доверявайте и на 0- левата група, че пазела. Пак личен горчив опит!

    Коментиран от #40

  • 33 Луди всякакви

    5 7 Отговор
    А какво ще кажете за над 20000-те починали? Те дали не биха предпочели да се ваксинират и да преживеят ТАЗИ година, пък след 5- 10 каквото сабя покаже? Мой братовчед и връстник без никакви здравословни проблеми почина в Пирогов от Ко-вид, жена му ( тя имаше сърдечни проблеми, 60-годишна), също си отиде 10-тина дни след него. Сигурен съм, че те и децата им биха рискували...

    Коментиран от #36

  • 34 Шамандура

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Лили":

    Как може да сравнявяш двете неще?!? От тая вакса ти е заминала мисловната дейност.
  • 35 йок

    0 13 Отговор

    До коментар #12 от "Баш софиянец":

    глупости на търкалета, все повече мои познати, които са го прекарали преди година се заразяват и сега. Даже Корнелийка не я пропусна. Горе долу трае 1 одина имунитета и от преболедуване ито ваксина, затова трябва да се преваксинират хората след 1 година, особено ако има нов вариант.

    Коментиран от #37, #39

  • 36 Тра ла ла

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Луди всякакви":

    Бе ти изгледа ли изцяло видеото или трябва да се умува на всяка цена. Може да си отидеш от "лечението".На базата на измисления тес ПСР се поставя диагноза за ковид, който е вече изцяло отречен от агенцията по храните и лекарствата в САЩ. Тука, специялно в България лечението е под всякаква критика. Така "излекуваха" майка ми и дедото преди време. Няма да влизам в подробности, но го "оперираха" със захар 19, като го накараха преди това да подпише, без да ни информират. У нас като че ли нарочно уморяват възрастните. Над 55г. ли си, трябва много, много да внимаваш с "доктори" и "лечебни заведения".
  • 37 5ко

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "йок":

    Това означава, че са изкарали сезонния грип. Едва ли ковидът е толкова умен и можещ, че да елиминира "колегите" си? А поставянето на вярна диагноза в България е добре известно на хората.
  • 38 Васил

    1 2 Отговор
    Чорбанов друга песен запя като видя на къде отиват нещата.
  • 39 Баш софиянец

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "йок":

    Ами при различните хора е различно. Затова не може да те принуждават да се ваксинираш, без да са проверили имаш ли нужда.

    Коментиран от #42

  • 40 Баш софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Айде бе":

    Не казвай, че категорично не е вярно. При тебе е така, при другите хора е друго. Да се ваксинира, който има нужда. Не може здравето да е средство за изнудване и репресии.
  • 41 В Куба ваксинират деца над 2 годишна

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "😷😷😷":

    възраст с техни ваксини. За да могат да отворят пак училищата. Не са нито РНК, нито векторни, но явно има ефект ваксинацията. А на този Чорбанов докога ще му чакаме "безвредната" ваксина? Докато се стопим наполовина или докато ковид изчезне? Което се случи първо.
  • 42 И как да те проверят дали имаш нужда?

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Баш софиянец":

    Ами ако живееш в бункер под земята, в който сам отглеждаш всичко, което ядеш и нямаш никакви социални контакти със сигурност нямаш нужда. Или ако си на малък остров, на който външен човек не припарва. Тогава ще можеш да пипнеш някой коронавирусче само ако си похапнеш заразено прилепче. Ваксината, затова е ваксина, за да те предпази. Тя няма да ти помогне ако се заразиш. Тогава ще се нуждаеш от други лекарства и голям късмет.
  • 43 Filo

    0 0 Отговор
    Някои болести имат клетъчен имунитет до гроб, но за Ковид не е ясно, защото просто болестта е нова. При други вируси, се прави ваксинация всяка година.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове