15 Октомври, 2021 18:37 1 894 23

Надежда Йорданова: ДБ не регистрира за първи път листа с електронни документи

  • демократична българия-
  • надежда йорданова

От коалицията не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис

Надежда Йорданова: ДБ не регистрира за първи път листа с електронни документи - 1
Снимка: Архив

Юристът Надежда Йорданова от "Демократична България" (ДБ) определи като атака срещу партията скандалът с регистрацията на листата им в Стара Загора.

От коалицията не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис.
""Демократична България" ясно и последователно отстоява необходимостта от бърза дигитализация. Ако не предизвикваме системата, тя няма как да се модернизира и да отиде напред", заяви тя в предаването "Лице в лице".

Надежда Йорданова припомни, че "Демократична България" не регистрира за първи път листи с електронни документи и електронни подписи.

"На изборите през април сме регистрирали така листата в Габрово, за изборите през юли сме регистрирали 8 листи – в Бургас, Велико Търново, Пловдив", уточни тя.

""Демократична България" на последните два избора излезе извън София, ние вече сме силни и по места, имаме ясна програма за развитие и много силни личности", заяви Надежда Йорданова.

"Имаме правна норма, която казва, че квалифицираният електронен подпис е равностоен на саморъчно поставения", добави тя.

"Един административен оран отказва да приеме електронни документи, подписани с квалифициран електронен подпис, десет години по-късно, след като сме започнали да въвеждаме електронното управление и сме похарчили 2 млрд. лева от управлението на ГЕРБ. Голяма част от членовете на административните органи са технологични динозаври", коментира още Надежда Йорданова.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    25 7 Отговор
    С тоя сценарий/атака срещу вас/ искате да оправдаете ниските % на изборите
  • 2 Мамашев

    25 11 Отговор
    Ей такива като тази Мамаша на снимката провалят ДБ. Случайни хора, уж учили "Право", а разбират от право колкото свиня от кладенчова вода. Сигурно се е намърдала с нахалство и провинциална хитрост. Или е нечия любовница.Затова ДБ е обречена неуспех.

    Коментиран от #18

  • 3 мдда

    17 5 Отговор
    В Стара Загора електронни документи не минават. Трябва си хартия..

    Коментиран от #15

  • 4 Фхкт

    18 5 Отговор
    ДБ са наследници на комундели, какви десни, бе бойкикев и сие
  • 5 ЧОБАН

    18 5 Отговор
    ВАЖНО Е КАКВО КАЗВА ЗАКОНА В СЛУЧАЯ А ТОВА ЧЕ ДО СЕГА НИКОЙ НЕ Е РЕАГИРАЛ НЕ Е ОПРАВДАНИЕ /ПУБЛИКУВАЙ ТЕКСТА ОТ ЗАКОНА И ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ МОЖЕ И ДА СИ ПРАВА НО ПЪРВО ТЕКСТА А АКО ИМА ПРОТИВОРЕЧИЕ НАЛИ БЯХТЕ В ПАРЛАМЕНТА КЪДЕ СПАХТЕ И ОЩЕ ИМА ЛИ ДРУГИ ЛИСТИ В СТ ЗАГОРА РЕГИСТРИРАНИ С ЕЛЕКТРОНЕН ПОДПИС ИЛИ ВИЕ СТЕ НАЙ УМНИТЕ
  • 6 Прованс

    16 6 Отговор
    Прибирай се на село, личи ти, че си от прованса. Напълнихте София, пък се представяте за десни, вместо да садите лук и пържите мекици на село.
  • 7 гадно

    12 2 Отговор
    Да погледнем от добрата му страна. Първо по този начин гласовете анти герб няма да се разсеят и второ со ро со ид те ще останат капо.

    Коментиран от #8

  • 8 баба Цона

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "гадно":

    Те са си получили пая предварително- "програми", "конференции", "семинари", "усвояване на средства", "учебни центрове", измислени институти, фондации, фондове.....Не виждате ли, че едни и същи хора са тартори в тая партия?

    Коментиран от #11

  • 9 Деймос

    16 1 Отговор
    Има нещо гнило в Дания :)) Партията която се очаква да има много прависти ?? Да походят толкова несериозно ..Предполагам че съдът ще регистрира листата , .......но остава съмнение в юридическата мисъл на ДА
  • 10 Миризлив пор

    17 1 Отговор
    Тук определено се е търсил скандала. Много добре са знаели че губят, защо да не си направят реклама? Законът е равен за всички.
  • 11 гадно

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "баба Цона":

    Не става въпрос за пая, а за властта тя им гарантира много повече от един пай.

    Коментиран от #12

  • 12 трапеза

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "гадно":

    Властта никога няма да я вземат в цялост, най-много да бъдат патерица на някой и да им подхвърлят някой кокал, артисал от господарската трапеза.

    Коментиран от #13

  • 13 гадно

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "трапеза":

    Така е, но е по-добре от нищо, а и да си златен пръст не е за изпускане.
  • 14 мдда

    11 1 Отговор
    Няма как съда да отсъди несъстояла се регистрация. Има си краен срок. Този срок е изпуснат. Документи не са приети. независимо дали правомерно или не... Крайният срок е изпуснат. Все едно да дадеш на съд Кауфланд че не си си купил от стока на промоция след 20:00. И да искаш същата стока на 3но по-ниска цена.
  • 15 Хи хи

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    Минават бе, даже и в Стара Загора минават, но не минават електронни документи на хартия.
  • 16 КОВИД ГЕНОЦИД

    6 0 Отговор
    Няма да се набодем с ЕКСПЕРИМЕНТАЛКИТЕ и то на НАША ОТГОВОРНОСТ!
  • 17 оня с коня

    7 3 Отговор
    Юристът Н.Йорданова от ДБ заявява,че Партията НЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ регистрира по тоя Начин Листа.Явно е дошло време да наливам Акъл в Юристки Тикви ,ама ще си послужа само с Перфектно подходящата за Случая Народна мъдрост,за да не си хабя Знанията за Гьотверени:"Веднъж Стомничка за вода,Втори път,Третия път се счупи..."!
  • 18 За видовете

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мамашев":

    Мамаша е от Разград била на Ицо секретар на политическия кабинет във второто правителство на Борисов.Родила 3 деца така да се каже 10 години деца гледа.Практика няма .Хората ясно и точно написаха.Електроннитее подписи не са на партията а на физическото лице което е недопустимо за това.Изпратените документи са от нейната поща която не е на партията.Разпечатани трябва да се валидират с подпис на приносителя Методи Лалов с право им иска оставките на Христо Шиши и Цонка ей тия двамата Славов и Йорданова са като тях и те заплеснаха терена. Тя много сладко говори но нищо не каза Това че носиш някакви документи които не отговарят на изискванията в последния момент и искаш да ти ги приемат не е аргумент.Дали са им срок Славов се е надул и не е подписал хартията само това е трябвало да свърши и не го е направил.През цялото време опорни динозаври и други глупости .Да ама и сега има крокодили и костенурки а други видове ги няма защото не са се приспособили. Тези се хранеха с Бойко той падна и си заминава тоест няма кво да ядат.

    Коментиран от #21

  • 19 Сатъра на Хана

    8 1 Отговор
    ЩОМ ДРАГАЛЕВСКИЯ РОМ ГАРГАМЕЛ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ДЕБИЛИотБЪЛГАРИЯ ... РАБОТАТА Е ЯСНА
  • 20 Чип и Дейл

    0 5 Отговор
    Давай троле, удри!Бойко и прасето плащат.!Ден година храни.
  • 21 правна мисъл

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "За видовете":

    Даже май не е от РЯзград, а от Кубрат. Виден "интелектуален център на мисловната дейност", "средище на българската е европейската книжнина и правна мисъл". Преди такива центрове бяха Михайловград- Монтана и с. Драгана, Угърчинско, откъдето са други видни юристки- Фидосова и баба Цеца. Ама какви хора ни управляват.....!
  • 22 АМИ ДОБРЕ

    7 0 Отговор
    Внасят се документи от хора,... а не с ел.подписи
    Или дайте да оригиналничим и после да пишем и търсим
    виновни
  • 23 Петър

    5 1 Отговор
    Демократична България показват нагледно, че изобщо си нямат идея какво правят и после седнали да искат да управляват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове