Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 21:15 6 991 33

15-годишният Ники, трогнал цяла България, изгуби битката с рака

  • ники-
  • рак-
  • починал

Родителите благодарят на всички дарители, които са дали шанс на момчето да се лекува

15-годишният Ники, трогнал цяла България, изгуби битката с рака - 1
Снимка: БГНЕС

15-годишният Николай Витанов, който бе диагностициран с остеосарком (рак на костите) и хиляди българи даряваха за лечението му, е издъхнал в турска клиника. Тъжната вест съобщиха близките му в специалната група във Фейсбук, чрез която се набираха дарения за лечението му.

"Въпреки всички усилия на лекарите, приложеното лечение, организмът му не издържа на атаките на болестта и той загуби битката...Много ни е тежко, но трябва да го пуснем да полети към звездите...", написаха от семейството.

Родителите благодарят на всички дарители, които са дали шанс на момчето да се лекува.

Тежката диагноза на Ники бе поставена в края на миналата година, когато след футболен мач, той споделя пред родителите си, че изпитва болки в коляното. След серия изследвания лекарите поставят диагнозата остеосарком или туморно образувание в костите. В продължение на 3 месеца българските лекари опитват да повлияят на агресивния рак чрез химиотерапия, но състоянието на момчето се влошава и родителите решават да потърсят помощ в чужбина.

Само за няколко месеца хиляди българи от страната и в чужбина се обединиха в десетки благотворителни кампании за събиране на средства за лечение. Ники бе опериран в турска клиника, но въпреки усилията на лекарите там, болестта го победи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙ

    14 26 Отговор
    Така е в турските клиники всички издъхват.

    Коментиран от #19

  • 2 гост

    55 1 Отговор
    Бог да го прости ! Дано е на по-хубаво място .Съболезнования на родителите и близките му !
  • 3 Джамбаза

    43 1 Отговор
    Всички тежко болни ходят за лечение в Турция.
    Защо?
    Тук свестните лекари не могат да стигнат до пациенти заради крадците на пътеки.

    Коментиран от #11

  • 4 Раданч Татлъту

    6 14 Отговор
    Офффф,помислих,че е математика ковидианец Витанов!!🙉🙉🙉
  • 5 Почивай

    47 2 Отговор
    в мир детенце!
  • 6 Да почива

    33 1 Отговор
    в мир !
  • 7 Съболезнования

    29 2 Отговор
    Загубихме вяра в лекарите,във поповете, във съдебната система,и още и аще, добе ще е да вярваме сомо в БОГ.Той е нашия доктор и спъсител никой друг.До там ни докараха.

    Коментиран от #8

  • 8 Раданч Татлъту

    1 18 Отговор

    До коментар #7 от "Съболезнования":

    А тоя Богъ....,ваксиниран ле е?🙉🙉🙉
  • 9 Няма

    22 1 Отговор
    Свестни лекари в бг унищожават те.ако имаш камара пари си чук ако не умираш това е откакто дойде ,"демокрацията" в бг.Гладни и алчни за пари.В ГРОБИЩАТА НИКОЙ НЕ Е ЗАНЕСЪЛ НИЩО.
  • 10 Никой не е победил рака

    8 1 Отговор
    Но с вашия велик Ковид е друга песен..
  • 11 Бг Турчин

    32 3 Отговор

    До коментар #3 от "Джамбаза":

    Там има добри болници и лекари. Лекарите са завършили в САЩ. Но за съжаление лекарите не са вълшебници. В България можеш да умреш и от апендисит. Не защото българите не стават а защото всичко читаво напуска страната. Колко известни турци, богати с много пари си заминаха от рак въпреки парите и добрите болници. Имаше един певец забравих му името - турски певец който си отиде от рак на простатата. Уж го излекуваха. Живя около 5 години и накрая си отиде. Преди да почине беше публикувал видео в Twitter от болницата. Каза че се страхувал затова решил да отиде в болницата отново но всичко щяло да се оправи..Лека му пръст на момчето а на родителите Sabır - или на български - търпение. Ще се срещнат с детето си един ден. Бог-Аллах да пази нашите деца повече от нас. Амин!

    Коментиран от #13

  • 12 Лекар

    23 0 Отговор
    В Турция получавате усмивка и фалшива надежда че ще се излекувате.
    Иначе химиотерапите навсякаде са същите, схемите и новите лекарства се актуализират периодично. Така че в Турция не правят нищо повече.
    Тук в България това което ги убива пациентите е липсата на качествена храна, чистотата, и лошите неусмихнати сестри които работят за 100 лева над минималната.

    Коментиран от #15

  • 13 Студопор

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бг Турчин":

    Хайде само да не си говорим глупости, защото гърчетата и турчетата масово учат медицина в България, че им е хем близо, хем по-евтино.

    Коментиран от #16

  • 14 Антон

    10 0 Отговор
    Да почива в мир!
  • 15 Бг Турчин

    28 0 Отговор

    До коментар #12 от "Лекар":

    В България две филийки хляб с кренвирш и намръщен сестра с мустаци която иска да пуши а не да се занимава с вас. В три през нощта може да натиснете звънеца и някой да дойде след половин час. Лекар дежурен на няколко водки. Жетони за телевизия, близките трябва да носят чаршафи, минерална вода и прочие. В Турция усмихнати млади сестри. Добра храна. Хигиена. Телевизия безплатна. Чаршафи, вода, всичко е от болницата. Добри лекари. Лекарствата са същите. Да. Но няма нищо човешко в БГ.

    Коментиран от #27, #30

  • 16 Бг Турчин

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Студопор":

    Абсолютна Лъжа! Какво ще научат тук? Може би е било преди години но вече не. Могат да научат как да тичат здравната каса. Друго не.

    Коментиран от #20

  • 17 Бг Турчин

    19 0 Отговор
    Дъщеря ми като бебе имаше синехия. Слепване на малките срамни устни. Ходихме на лекари в БГ. Не може да пишка и се появиха бактерии. Всички лекари в БГ са касапи говорят за операция. Отварям You tube там слушам турски лекари, педиатри. Те казват че това травмира детето и трябва да се ползва крем. Както и да е намерихме крема от Турция и детето се оправи. За бактериите в БГ изписват антибиотици в Турция пък някакъв сироп. Този сироп се продава само там и в Русия. Благодарение на роднини в Анкара се снабдихме и със сироп. И всичко се оправи. Сиропа струва 6 лева.
  • 18 Сърп и чук

    13 0 Отговор
    Какви са причините за такива заболявания и то при деца, в случая, момче, което води съвсем приличен режим - спортува. Храните ли, препарати ли, лъчения ли?

    Коментиран от #21, #22

  • 19 Онколог

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОЙ":

    Лечение на остеосарком с химиотерапия?? Срам!! Ако бяха ампутирали крака над коляното, макар и с протеза,Ники щеше да живее!!!

    Коментиран от #23, #31

  • 20 Чук и Гек

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бг Турчин":

    Аз ли да ти казвам какво ще научат тук, след като знаеш по добре от мен! Няма да научат кой знае какво, но ще получат диплома и все по често жена.
  • 21 Бг Турчин

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Сърп и чук":

    Когато възрастен човек си пореже ръката му минава след две седмици. Може и повече. При млад човек раната заздравява бързо. При младите клетките се делят по бързо. И се случват грешки. Една клетка прави грешка /мутация и след това се получават такива проблеми. При възрастните е по рядко защото по малко клетки се раждат и умират. И вероятността за "грешки" намалява. Това е генетично заболяване. Разбира се и Чернобил има ефект. Както и да е. Спирам да спамя по темата. Да почива в мир момчето.

    Коментиран от #24

  • 22 Д-р Хаус

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "Сърп и чук":

    Досега медицинската наука не е открила етиологията / причината за злокачествените заболявания,едно от които е остеосаркомът!! Ясно??

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Бг Турчин

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Онколог":

    Ами ако има разсейки в белия дроб? Как ще стане? Ако имаш разсейки от рак на гърдата в белия дроб имаш тъкан на гърдата в белия дроб. А рак на костите в този случай? Растат ти "кости" в белия дроб. Като отрежеш крака ще се оправи така ли?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сърп и чук

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Д-р Хаус":

    Не!😒
  • 26 Д-р Хаус до#23

    5 0 Отговор
    В медицината понятие "ако"- НЯМА!! И ако не разбираш от нещо,поне не дрънкай нищо
  • 27 Лекар

    9 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бг Турчин":

    Само че тук се лекуват по здравна каса. А усмивките на сестрите в Турция са калкулирани в фактурата на края от 50000 до 100000 евро.
    Мен ме смущава че знам има болни неизлечими, и човешко ли е да им се обещава на всички че ще оздравеят, не стига че няма да им помогнат на голяма част от болните, а ще ги оставят и в дългове към банки и роднини.

    Коментиран от #29

  • 28 Д- Куин лечителката

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Д-р Хаус":

    Д- р Хаус е прав!! Във всички медицински учебници като причина за злокачествените заболявания пише: ЕТИОЛОГИЯТА - НЕИЗВЕСТНА!!!
  • 29 Добре

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Лекар":

    Да не говорим за рака, а за зачеването, също масов проблем, в бг докторите от известни частни клиники ходят да зачеват в Турция ако имат проблеми, там се обръща много повече детайли и внимание не се предозира женското тяло със стимулиращи препарати и тн , знам от приятели и ако и аз имам подобни проблеми даже няма и да пробвам в бг а лекарствата пак са същите там и тук
  • 30 само питам

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бг Турчин":

    Е как всичко е от болницата?Тогава защо трябва да се събират помощи за болните?Това са хиляди левове!!!!!!!!!
  • 31 Ампутацията ,

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Онколог":

    Не помага! Само повече мъки! Имам един личен пример и на едно комшийче! Как казвате: силно малигнена, или нещо подобно, и саркомата и боледуват деца… Нелечима е саркомата, към момента! Само взимате парите на хората!
  • 32 Въпрос

    3 1 Отговор
    Жалко за детето ! Защо не можем да имаме адекватно лечение в Българшя , а се ходи до Турция и се наливат милиони в техните клиники ? Там свръхдоктори ли има ? По-висша класа ли са ?
  • 33 Жаба Кикерица

    4 0 Отговор
    Колко ли клиники и апаратура има скрити по чекмеджета , шкафчета , скринове , гардероби и къщи в Барселона ? Питайте ГЛАВНИЯТ , ама няма да ви каже !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове