Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 07:50 3 488 99

Д-р Аспарух Илиев: Обществената безотговорност е самоубийствена

  • д-р аспарух илиев-
  • covid-19-
  • пациенти-
  • болници

Говорим за особено претоварване най-вече на интензивните легла, които са  високо специализирани, болните са мониторирани денонощно, често интубирани и обдишвани

Д-р Аспарух Илиев: Обществената безотговорност е самоубийствена - 1

Безотговорното поведение в условията на коронавирусната пандемия е самоубийствено, не само заради преките последици, но и заради умората сред медиците, предупреди д-р Аспарух Илиев, който завежда лаборатория в университета в Берн.

"Според информацията ми ситуацията в големите болници в София по отношение на броя пациенти с COVID-19, починалите и натоварването на екипите е ужасяваща (не преувеличавам, думите на медиците са "Ужасно е!"), меко казано, из цяла България ситуацията не е по-добра. Тук не говорим за изчерпване на резервите на болниците и колегите, системата е отдавна отвъд всеки разумен лимит. В такава система няма шанс за адекватно лечение на каквото и да е, въпреки (меко казано) героичните усилия на медиците. Всеки извън системата трябва да е наясно как безотговорното поведение на обществото е самоубийствено, не само заради непосредствените последици, а заради непрекъснато изтъняващите сили на медиците." - коментира д-р Илиев в профила си във Фейсбук.

Във връзка със случая на пациентката с тежка форма на COVID-19, която няколко столични болници отказаха да приемат, ако 6 болници са я върнали, това "означава, че 6 болници са препълнени и нямат свободно легло".

"Тук говорим за особено претоварване най-вече на интензивните легла, които са високо специализирани, болните са мониторирани денонощно, често интубирани и обдишвани. Именно тези легла са важни и нужни не само за COVID-пациенти, но за такива с инфаркти, инсулти, с тежки заболявания. Много болници (като Инфекциозна болница в София, където работи Атанас Мангъров) нямат подобни легла и изпращат тежките си пациенти при влошаване по околните болници." - допълва българският учен.

Според него, леглата за интензивни пациенти в София не са малко, но в момента броят на пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение е несъразмерно голям.

"София има около 150 интензивни легла. В западноевропейските държави броят на интензивните легла е между 50 и 330 на милион. Не сме на първо място, но имаме достатъчно за нуждите на столицата, проблем са болните." - отбелязва д.-р Илиев.

Припомняме, по-рано той коментира, че дори да се разкрият нови легла за интензивно лечение, това няма да реши проблема, защото без необходимия брой медици тези легла няма да са истински интензивни легла, а просто "хотел с кислород".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак ти

    120 24 Отговор
    ли , бе лаборанте ?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    71 14 Отговор
    ГРИПЪТ не е КОВИД

    Коментиран от #28, #43

  • 3 БАЙ Х@Й‼

    84 7 Отговор
    Така е ‼️ Бъдете отговорни ‼️ Ама кое му е отговорност 130% в рейса , 30% в театъра , 0% на стадиона ❓❓❓❓❓❓❓❓❓

    Коментиран от #77

  • 4 БАЙ Х@Й‼

    57 7 Отговор
    Колко точно е отговорно : "Аз съм ваксиниран!" , когато лицето е с под минимума антитела ‼️

    Коментиран от #38

  • 5 Асан

    53 10 Отговор
    прекарах ковид и делта и не съм се "самоубил" бе !!
  • 6 провинциалист

    99 20 Отговор
    Усложненията след ваксиниране могат да ви превърнат в бреме за близките ви. Бъдете отговорни и пазете здравето си!
  • 7 плюс минус

    94 12 Отговор
    Това, с което предлагат хората да се ваксинират, ваксина ли е или някаква субстанция с неизвестни последици. Затова ли хората, които се ваксинират, задължително подписват информирано съгласие? Информирано, но за какво?

    Коментиран от #82

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    63 8 Отговор
    Относно върнатата от ШЕСТ болници пациента, това означава , че здравните капацитети са в XIX век‼️ Не могат да проверят по съвременни средства за комуникация къде има свободни места , а като Ръсилен Байчо ще обикалят от врата на врата ‼️
  • 9 ха ха ха

    90 10 Отговор
    А опита за прокарване на задължителна ваксинация е фашистки!
  • 10 Копипасте

    80 9 Отговор
    Доктор ли е Аспарух Илиев?! Тoзи cубeкт е ФАКЕ : ФAКE прoфил във ФEЙCA, ФAКE лeкaр, ФAКE oтвcякъдe! Нямa и нe cъщecтвувa в рeaлнocттa тaкъв Acпaрух Илиeв! Нямa EГН, няма диплома от Медицински университет/институт... , нищo нямa! Нe ce e cрeщaл c рoднини и приятeли oт Бългaрия щoтo и тaкивa нямa! Вce някoй щeшe дa ce пoяви някaк в oбщecтвoтo или НEТ-a! Прeди врeмe и eднa лeкaркa - д-р Юлия Никoлoвa oт Плoвдив cпиcвaшe във ФEЙCA oт cтaрчecкия дoм в eднo зaдръcтeнo фрeнcкo ceлцe, но нe cпиcвa вeчe! Време му е за пенсия и на ФАКЕ-то Аспарух!

    Коментиран от #54

  • 11 хаберих

    52 10 Отговор
    Алооу,д-р Аспарух Илиев, който завеждаш лаборатория в университета в Берн,не се обаждай,като не те питат. Гледай си живота и кинтите дебели и си трай!
  • 12 един

    72 11 Отговор
    Кое не разбрахте бе, че с този недодялан вирус не успяхте да ме убедите в моята "застрашеност" до такава степен, че да приема някакъв бълвоч да ми се инжектира "задължително" и то на "МОЯ" отговорност???
  • 13 Нане

    10 54 Отговор
    либерастията, докторе е виновна! Я кой няма ваксина и кат легне да мре си плаща! Нема управия на туй шантаво племе! Само чатала! Робския!
  • 14 😁😁😁

    56 7 Отговор
    Една и съща тъпня навсякъде... нищо ново под слънцето!

    Поредният опит за прокарване на задължителна ваксинация - НЕУСПЕШЕН!
  • 15 Истина

    49 5 Отговор
    Не обществената а медицинската безотговорност убива хората Още преди уж ковида бяхтр безотговорни и гледахте на нас като подвижни касички То незначи че с нещо сте се променили Изобщо нямате нищо с световната медицина Нямате никакъв морал В вас има само агресия алчност и всякакви други не хумани дейностои
  • 16 Лост

    10 17 Отговор
    Поздрав на доктора от Германия. Бъдете позитивен!!!
  • 17 😁😁😁

    19 7 Отговор
    Да видим как е в Русия

    ... "няма да лекуваме неваксинираните" - познато ли ви е?
  • 18 ????

    38 4 Отговор
    Досега тази дума "монитотирани" не знаех, че съществува в българския език. Сигурно с нея показва какъв капацитет е и като такъв не е необходимо да заявява позиция чаак от Берн!

    Коментиран от #41

  • 19 Мислещ

    45 4 Отговор
    От кога на някакви продажни плъхове им пука кой ще се "самоубива"? Те нали са маркирани и безсмъртни, и оборотът върви.
  • 20 😁😁😁

    1 1 Отговор
    Инатиш се за клипа, ама нейсе 😁

  • 21 007

    57 6 Отговор
    Поне да се беше снимал по бяла престилка за да запролича на лекар! Това е несериозно. От 2000 км разтояние , той имал информация! Колото аз имам имформация какво става в Швейцария. Някакъв чиновник-пропагандист и лобист!
  • 22 Хората сега са настръхнали

    32 4 Отговор
    Хирата не са виновни че болниците са под всякаква критика
  • 23 Кажи

    40 7 Отговор
    Как ги лекувате? Никак!чакате да умрат и после имало опасен вирус! Никой не ви търси отговорност, ама парите са по-важни!

    Коментиран от #25

  • 24 ха ха ха

    57 5 Отговор
    Истината - ЕС има разрешение да поставя ваксините само до края на годината, за следващата година ще трябва да поискат ново разрешение с куп доказателства, че ваксината работи, а тя не работи - затова бързат да набоцкат максимално много хора!

    Реално опитват да прокарат задължително ваксиниране за всичко, но и да ви отнемат правото да търсите обезщетение!
  • 25 Хаха

    6 17 Отговор

    До коментар #23 от "Кажи":

    Ти си хейтър без един работен ден.

    Коментиран от #33

  • 26 1111

    28 6 Отговор
    това не е ваксина, това е доза графен която се вкарва в човека.“
  • 27 Некой си

    38 3 Отговор
    Докторе, защо не се обърнеш към личните лекари и не ги призовеш да започнат да лекуват пациентите си с ковид?
    Вместо това те спират дори да си вдигат телефоните!
    Личните лекари масово отказват лечение на пациентите си, докато накрая пациентите се влошат толкова, че се налага да влязат в болница и там други лекари да носят отговорността за безотговорните лични лекари!

    Коментиран от #69

  • 28 куку руку ку

    38 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Лекарската алчност е убийствена. За едни 1300 лв. клинична пътека, на една измислена болест, са готови да уморят цяла България.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Като

    7 18 Отговор
    Влезеш в болница ще разбереш ! :))))))
  • 31 Абе

    38 5 Отговор
    Ти г-н “еничар” как разбра от Берн какво е положението в София ?
    А събирай си грошове там и не ни се бъркай?
    Кво си се облещил съвети да даваш ?
    На Меркел ги давай ...
  • 32 Не насаждай

    23 3 Отговор
    чувство за вина у хората ! Има много с лабилна психика и те могат да получат големи проблеми при заболяване на близките им , без да имат причина за това !

    Коментиран от #35

  • 33 А ти си

    9 3 Отговор

    До коментар #25 от "Хаха":

    Невеж цървул без шанс за развитие поне в този живот! :))
  • 34 ТаУмВзе

    19 3 Отговор
    Докторчето ваксано ли като лае с пеня?
  • 35 глупости

    20 5 Отговор

    До коментар #32 от "Не насаждай":

    Ако бяхме с лабилна психика, нямаше да сме набодени на 10% + 10% фалшиво набодени... много сме си екстра ние!
  • 36 Протест срещу безобразията в България

    37 6 Отговор
    Отдавна вече оваладяването на разпространението няма никакво значение и го доказват с предложенията си за "мерки". Огромно количетво хора го изкараха без тест, вкъщи или на крак, някои без да разберат дори. Те са тези, които не могат да разпространяват. Техния имунитет е много по-мощен и дълготраен и въпреки това, стремежът към ваксинация е насочен и към тях. Явно отдавна човешкото здраве не е от никакво значение. Целта вече е само да бъдат всички набоцкани... засега по два пъти, а в Израел - по три пъти. Никой да не си прави илюзии, че става въпрос за оваладяване на някаква здравна криза.
  • 37 Мафиот в престилка

    24 4 Отговор
    Така като го гледам добре го стимулират от сзо.
  • 38 А колко от лицата ще искат според

    9 25 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    теб да ги бодат всеки месец допълнително, за да им изследват антителата. Същото се отнася не само за ваксинираните, но и за преболедувалите. И кой ще плаща за това дори да приемем, че преболедували и ваксинирани са съгласни. И има ли достатъчно лаборатории, за да се справят с такъв брой тестове за антитела? За антигенни тестове и PCR се харчат луди пари ежедневно. Ваксинация на 80%от населението дори с 3та доза на всеки 7,8 месеца би излязла много по-евтино и би била по-ефективна определено. Но заради огромния отпор тук нещата не се случват и ще сме в първата петица по смъртност в света още месеци наред и четвъртата вълна, въобще няма да ни е последната. Който си мисли, че като е преболедувал преди година е напълно защитен и вече ковид ще го прескача, ако е в компания на заразени е напълно заблуден. Или ще се ваксинира или е почти сигурно, че при сегашното безхаберие и липса на адекватни мерки ще се зарази отново. Не че и ваксинирани не се заразяват, но е по-рядко и преболедуват по-леко.Не говоря за хора на 85+ естествено.Въпреки че и сред тази възрастова категория има хора, които успяват да прескочат трапа при заразяване, а млади и здрави(поне на външен вид) понякога стават жертви на ковид 19.

    Коментиран от #68, #73

  • 39 Аспарух Илиев!! Имаме си достатъчно

    18 4 Отговор
    Врачки тука, зада даваш съвети от някъде си!!Върви на ма....... та си!!
  • 40 Хан Аспарух

    15 4 Отговор
    Адаш ти какъв българин си?
  • 41 Светнат

    10 1 Отговор

    До коментар #18 от "????":

    Много точна чуждица, нямаме аналог в българския език.
    Изразява наблюдение на монитор.
  • 42 Механик

    20 4 Отговор
    Абе, няма ли някой, който да публикува адресите, телефоните, имейлите на тия паникьори?

    Коментиран от #46, #56

  • 43 5554

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Пожелавам ти лично да се убедиш!

    Коментиран от #51

  • 44 СЕРТИФИКАТ

    3 26 Отговор
    ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ В УЧИЛИЩАТА В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ! ДА ПРЕДПАЗИМ ДЕЦАТА ОТ КОВИД!
  • 45 Гост

    2 22 Отговор
    Чета коментарите и разбирам, че си заслужаваме съдбата, най-бедни (ама най-много), най-болни (ама пак най-умни), с най-тъпите управници.....
    И така над 30 години.... Тука некъф пише че ваксините съдържали незнамси квоси ( аз пък мислех че е чипа на Б.Гейтс) ма нещото било модерно, гафен ли, графен ли, що ли? Пък аз си мислех че тия неща ги ям само с кренвиршите, пък то ми ги слагали с ваксините! И са кво? Тамън отказах хот-доците, дюнерите (заради пилешкото, дето го блъскат с хормони и други гадории) отказах и свинското филе от 5,89 лв. кг (испанско и немско) щото растели някак си бързо и ядели някаква специална течна или гранулирана храна. Мислех да стана веган, ама с тия домати от Турция с нитрати, лимони от Уругвай (?), картофи от Белгия или Египет, не знам какъв да стана? А? ..Дайте съвет ?.....А?

    Коментиран от #48, #62

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Сивата котка

    11 2 Отговор
    Кунчев дъл ли се е изказал по швейцарска национална медия за състоянието на заразените там, че на та тоя все му давате трибуна за лакардии по нашите?
  • 48 Домакин

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Стой си гладен.
  • 49 тргр

    18 1 Отговор
    А за лекарската безотговорност нещо ще каже ли лекарят? Никой не им търси отговорност за неадекватно лечение или изобщо нелечение. Отгледахте едно безотговорно съсловие, което е недосегаемо даже когато убие човек. Недосегаемостта води до безотговорност.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "5554":

    да ти се връща
    МИЗЕРНИКО
  • 52 Световна война

    23 2 Отговор
    От 20 минути време на централните емисии новини-16 мин. за за ковид и ваксини. В предаванията, където канят гости, виждам само някакви мазници, които нескопосано се опитват да ни убедят, че за да сме живи, трябва да ни дупчат. Сергии за ваксинация са отворили навсякъде. Това са милиарди, които се наливат в този процес. Единствените случаи, когато се харчат безконтролно такива огромни суми са по време на война и за закупуване на оръжия за масово унищожение. Никога не са за доброто на хората. А този къдравелко е много малка прашинка от цялата схема.

    Коментиран от #89

  • 53 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    То Фандъкова и съпругът и уж били ваксинирани,а дали положителни ПСР тестове и се лекували сега.

    Коментиран от #60, #91

  • 54 КОВИД ГЕНОЦИД

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Копипасте":

    Принципно има свободно достъпен софтуер, който генерира снимки на лица, които не съществуват реално. Така че и този може да е такъв. Да се ползват генерирани снимки. Интересното е откъде имат база данни с ВСИЧКИ лица на планетата. Кой има такава база данни и защо?

    Коментиран от #88

  • 55 Доктор Менгеле

    8 1 Отговор
    Да вземем да те изкъпеме в езерото наТун или Интерлакен поне са наблизо.
  • 56 МОНТЬОР

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Механик":

    ти си МЕХАНИК колкото аз съм КОСМОНАФТ
  • 57 уфф

    1 19 Отговор
    Жалко е как звучат повечето пишещите тук, абсолютно неадекватни, човекът обяснява да не се сърдите, ако не може да ви лекуват, защото здравната система е вече извън пределите си, те му говорят за задължителни ваксини. Никой не ви кара насила бе, ама ако се разболеете, приемете мъжки последствията за вас и близките си. Това е капацитетът на здравната система, няма повече. А не да се държите като деца, на които родителите казват, че не могат да им осигурят нещо, защото толкова са им възможностите, а те да се тръшкат и да ги обвиняват. като не сте доволни, отидете вие и децата ви и завършете някакво медицинско образование и лекувайте.

    Коментиран от #63, #65

  • 58 поаро

    9 2 Отговор
    Този е някакъв самозванец. Може и името да не е истинско.Много е съмнителен профила му.
  • 59 Бау бау

    11 1 Отговор
    Швейцарско пуделче къдравко, ти като си забегнал рано, кой ти иска "компетентното" изказване за ситуацията в България? Много ти е крив Мангъров, а?!
  • 60 айде

    3 6 Отговор

    До коментар #53 от "Последния Софиянец":

    Мъжът й е лекар и непрекъснато общува с болни, гаранция, че няма да се разболееш не ти дава ваксината, особено като има толкова много вирус вече около нас, но поне да не се наложи лекуване в болница, че не се знае дали ще има и място.
  • 61 Българин в българия

    13 1 Отговор
    Ела да живееш и да лекуваш в България, бивш българино! Моля, Факти да спре да ни облъчват с вижданията на този субект!
  • 62 Земи

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Се гръмни да не се мъчиш!
  • 63 Некой си

    8 0 Отговор

    До коментар #57 от "уфф":

    Драги, от личен опит ти казвам, че проблемът на болниците е в отказа на личните лекари да носят каквато и да е отговорност за пациентите им с ковид.
    Отказват направления за рентген и за кръвни изследвания. Много от тях изобщо не си вдигат телефоните. Оставят пациентите си да се лекуват сами вкъщи.
    И така, докато пациентите се влошат и се наложи да влязат в болница.

    Коментиран от #74

  • 64 7555

    13 2 Отговор
    Ваксинирайте се!
    Ваксините са безвредни!
    Безвредни са даже за вируса!
  • 65 Офф

    3 0 Отговор

    До коментар #57 от "уфф":

    Това ли ти казаха по телевизора? :)))
  • 66 Щом Хипократова клетва не са положили

    2 1 Отговор
    Медицинските сестри както докторите при дипломирането си Сметайте за какво става на въпрос
  • 67 ЕВРО НЮЗ

    3 1 Отговор
    😁😁😁😁 Завеждащ лаборатория на университета в Берн търси
    безплатни лабораторни мишки в България..
  • 68 БАЙ Х@Й‼

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "А колко от лицата ще искат според":

    Колко точно по-рядко боцканите се заразяват ❓❓❓❓ Днес процента на ваксинирини в обществото и процента ваксиниранк сред положителните проби е ЕДНАКЪВ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #72

  • 69 Обясни как точно искал да те лекува

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Некой си":

    личният ти лекар? Нали уж направиха ковид зони. Да дойде у вас ли? Или ти със симптоматика да отидеш и да чакаш в коридора, заедно с хора с други болежки. Рецепта ли ти отказва или безплатно направление за тест?То не зная въобще колко от лабораториите въобще признават направления за PCR, издадени от личен лекар. Какво да направи личният ти лекар? Да дойде да ти мери температурата и сатурацията на кислород в кръвта у вас ли? Или да ти свари чай? Или да ти донесе безплатни лекарства?
  • 70 Крият се

    1 1 Отговор
    Това има еврейска мутра, защо се казва Аспарух, а не Барух?
  • 71 Конспиративен Теоретик

    4 0 Отговор
    Според мен доктора завижда на проф. Витанов че има повече хрйтъри от него и за това напоследък е много активен.
  • 72 А колко от тези "ваксинирани" са

    3 3 Отговор

    До коментар #68 от "БАЙ Х@Й‼":

    наистина ваксинирани и колко са с купени сертификати за ваксинация ти наемаш ли се да ми отговориш.Нямаш си напредстава колко народ бачкаше лятото по морето с фалшиви сертификати за ваксинация. По-точно не с фалшиви, а с абсолютно оригинални, но без въобще да са били "боцнати". Ако заразените в болница ваксинирани не са на 60+вероятността да са от "ненабодените" ваксинирани е огромна. Лошото е, че е трудно(да не казвам) почти недоказуемо освен ако не ги изловят с подставени лица измекярите, които хвърлят ваксини, вместо да ги бият и издават истински документи на неваксинирани. Мошеническа държава, в която всеки гледа да прекара системата по някакъв начин. Затова "цъфтим и процъфтяваме". И сме на 4-то място по смъртност от/с ковид на милион души население в света след Перу, Босна и Херцеговина и Северна Македония. След 10 дни най-вероятно ще сме на "почетното" трето място. Защото и здравната система е скапана, и народът е болнав и безотговорен и не спазва вече елементарни мерки, а е пълно и с многознайковци, които лаят в хор срещу ваксините. Затова ще сме сред първенците в най-черните статистики.

    Коментиран от #75

  • 73 БАЙ Х@Й‼

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "А колко от лицата ще искат според":

    Нима като ги боцкат с първа игла , след месец втора игла , после бустера, после може МИКСЕРНА ( за всички бъдещи щамове) не е същото ❓ Между другото за антитела не е нужно всеки месец ❗
  • 74 Ами не са виновни личните лекари, че

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Некой си":

    системата е тъпа и има ограничения в броя на направленията за рентген и в тези за безплатни тестове. Иначе обикновени кръвни изследвания няма никой да ти откаже да ти направи. Но с тях ковид не се открива. И далеч не винаги ковид пневмонията се вижда на рентген. Трябва да са много загрубели нещата, за да се види на обикновен рентен. Който между другото, не е чак толкова скъп и работещ човек би могъл да си го позволи. Много ми е интересно по колко направления за безплатен PCR тест може да издава един личен лекар месечно и колко ще го глобят ако издаде при нужда повече? Защото за издадени в повече над лимита направления за специалисти бяха глобявани личните лекари до скоро.

    Коментиран от #76

  • 75 БАЙ Х@Й‼

    6 1 Отговор

    До коментар #72 от "А колко от тези "ваксинирани" са":

    И пак идваме до въпроса : Защо да имат предимство , което създава някаква фалшива сигурност, тези със сертификатите ❓ МОГАТ ДА ЗАРАЗЯВАТ, МОГАТ ДА СЕ ЗАРАЗЯЯАТ, МОГАТ ДА ПОЧИНАТ, МОГАТ ДА СА С С ФАЛШИВ СЕРТИФИКАТ ‼️

    Коментиран от #79

  • 76 тргр

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Ами не са виновни личните лекари, че":

    Колко е лимитът за направления?

    Коментиран от #80

  • 77 Чак 130%в рейса?

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Аз на автобус от март 2020 не съм се качвал. Майка ми и тъща ми също. Сигурно не сме единствените в България. Е, с многото сини и зелени зони стана сложно в големите градове. Явно е време пак да отпаднат поне за месец - два в разгара на ковид вълната. Но тогава пък въздухът става кофти, а пък и горивата поскъпват. А и времето скоро няма съвсем да става за "приятни" разходки пеш из градския смог.
  • 78 Гост

    3 1 Отговор
    Oooo на Пухи тая седмица още в понеделник са му връчили пропагандния високоговорител.
  • 79 Няма да имат предимство ако всички са

    3 2 Отговор

    До коментар #75 от "БАЙ Х@Й‼":

    ваксинирани наистина. Всички ще са с еднакви права тогава. Ясно е, че където са много неваксинираните е по-зле. Е, то и от манталитета зависи, и от хигиенни навици, и от състояние на здравна система. Не можем да се мерим със скандинавските държави. Там живеят по-здравословно, ваксинират се, а отчисленията им за здравеопазване са огромни в сравнение с нашите.А тук хем са недостатъчно, хем се краде безогледно и се точи здравната каса на поразия. С фалшиви телкове, с фалшиви хоспитализации(не говоря за ковид в момента). Фалшиви хоспитализации продължава да има от години. Или поне в епикризата ти пише, че са ти правени цял куп изследвания, а истината обикновено е коренно различна. А в частните болници пък как доят пациентите и допълнително си вземат пая и от здравна каса не е за разправяне. У нас всичко е изродено и опорочено, 2/3 от лекарите поне гледат на пациента като на касичка с пари. Ортопеди оперират фрактури, които допреди 30 години се лекуваха само с гипс за месец. А сега щом си здравно осигурен веднага предлагат операция и следва да си платиш и за имплантите, защото касата не ги покрива. Безотговорността сред населението у нас е продукт на сблъсъка с "прекрасната" ни здравна система. Доверието между лекар и пациент отдавна не съществува(с малки изключения). Затова на хората им е по-лесно да повярват на други неща, колкото и да са нелепи.
  • 80 Само личен лекар би могъл да ти каже

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "тргр":

    Би трябвало да е според броя на пациентите му, но не съм сигурен. Според мен трябва да зависи и от възрастта им. Защото тези на 60+обичайно са с повече болести, но едва ли системата отчита този фактор. Да не говорим, че в малки населени места липсват лекари или отиват за по няколко часа веднъж или два пъти седмично, за да приемат пациенти.
  • 81 Тоя па тоя

    2 1 Отговор
    Като сме безотговорни защо ни карате да се ваксинираме на наша отговорност.Дайте ни по един апартамент от 50квм да си оставиме на децата и тогава ще се боцнем.Тогава ще знам че вие сте много отговорни.
  • 82 И аз да кажа

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "плюс минус":

    Откъде ви изравят такива неадекватни бе? Не сте ли опирали до здравно заведение досега? Два пъти ми се налага "инцизио" (цепване) на абсцес и двата пъти подписвам декларация по две страници и не пискам. То да не е да дадеш царевица на кокошките- при медицинска процедура винаги има риск от атипична реакция, придружаващи заболявания, алергия .Вземи прочети на всяко лекарство колко предупреждения има в листовката! Простотия с претенции
  • 83 доктор

    1 1 Отговор
    Трай бе. Стига рева. Кат ти е толкоз страшно стой си у вас и не се обаждай.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 00014

    3 1 Отговор
    Тази минетчийска мутра докога ще я показвате?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Копипасте

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "КОВИД ГЕНОЦИД":

    Всичко минаващо през фейсбук, инстаграм .... изобщо т.нар. НЕТ минава през някакви електронни устройства и може да се вкара и пази в "картотека" с база данни собственост на "някой/някои" хора/организация/компания.....! Възможности за създаване на виртуални личности колкото щеш! Аспарух може да се казва Джошуа Алмалек и реално да си живее примерно в Южна Африка и да си няма и представа за какво безплатно използват лицето му тук в България!
  • 89 КОВИД ГЕНОЦИД

    4 0 Отговор

    До коментар #52 от "Световна война":

    Когато някой те кара насила да правиш нещо, то обикновено НЕ е в твоя полза.
  • 90 За да те

    1 0 Отговор
    Регистрират с кв веднага те набират от рзи.Една кучка от там сега ми затваря тел.Изках да я питам защо лъжат хората които са пребуледували че им дават сертификат.Пожелавам им да изкарат и те коронката.
  • 91 Првилно

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Последния Софиянец":

    казваш УЖ...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 пльх с очила

    3 0 Отговор
    мльквай бе евтеин гнусен продажен!
  • 94 И НЕ МЛъКВАШ

    2 0 Отговор
    ИЗЛЕЗ НА УЛИЦТЕ В БЕРН ДА ГИ РАПРААШ ТЕЯ ЛъКАРДИИ С ЕДИН МЕГАФОН, ПъК ДА ВИДИМ КъДЕ ЩЕ ТИ ГО НАВРАТ МЕГАФОНЯ ХОРАТА - НАЛИ ГЛЕДАМ ПРОТЕСТИТЕ ИМЕННО ОТ БЕРН ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ СЕДМИЦИ - НАЛИ СИ МНОГО ХРАБъР И НЕ МЛъКВАШ, аспарухчо? ИЗЛЕЗ В БЕРН ГИ ГОВОРИ ТЕЗИ НЕЩА, А НЕ ТУК!
  • 95 ха ха

    0 0 Отговор
    Знае ги момчето нещата, чак от Берн го вижда.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 манипулации

    0 0 Отговор
    До кога ще ни показвате този платен либерален джендър!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Аспарух Илиев?? Нахален си като Конска

    1 0 Отговор
    Муха! Цял ден те, "благославят" той пак излиза да лобира и агитира!! Марш!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове