18 Октомври, 2021 10:11 1 963 46

Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници, без да бъде прегледан

  • covid-19-
  • болен-
  • болници-
  • места

Линейки с инфектирани обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите

Мъж с COVID-19 обиколи няколко болници, без да бъде прегледан - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Натискът върху болниците в пика на четвъртата вълна от COVID-19 расте. Линейки с инфектирани обикалят с часове болници в София, докато намерят свободни легла за пациентите, посочва проверка нa Нова ТВ.

Синът на Мая Любенова се лекува в домашни условия. Състоянието му се влошава и е посъветван да си направи снимка на белите дробове, за да се отхвърли пневмония.

„Първо личният ни лекар ни изпрати към "Пирогов". Казаха му, че там приемат само тежко болни. Посъветваха ни да отидем в 12-то ДКЦ, където няма рентген. Обадихме се отново на личния лекар и този път той ни изпрати към ВМА. Там чакахме около 4-5 часа, защото имало един дежурен лекар, който бил на домашни посещения. В крайна сметка прегледът ще бъде извършен чак днес. Снимката вероятно ще бъде направена утре”, разказва майката Мая Любенова.

„Свързахме се с РЗИ относно въпросния зелен коридор, за да не сме нарушител. Болният, обаче, сам трябва да си намери къде да бъде прегледан. Тогава трябва да се обади на РЗИ и полицията за часа и мястото на прегледа. Целия този процес обаче не работи”, добавя Мая.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И това

    30 0 Отговор
    при сегашните комуникации да джиткат с него из цяла София ?

    Коментиран от #15

  • 2 Онзи

    22 17 Отговор
    Пропаганда и всяване на страх. Фалшива новина.

    Коментиран от #30

  • 3 Иван

    25 12 Отговор
    Всички КОВИД отделения в областните болници са препълнени! Няма място и за допълнителни легла! Пациенти биват връщани и с други заболявания! Стоят на стълбите пред спешните отделения с надежда да им бъде оказана адекватна лекарска помощ! Ако не се вземат мерки срещу разпространението на вируса убиец България ще пламе , ще гори и смъртността ще бъде ужасяваща! Не само от КОВИД защото заради препълнените болници не се приемат и други пациенти! Бог да ни пази!!!

    Коментиран от #11, #12, #19, #22, #26

  • 4 др Гей Билтс

    19 6 Отговор
    Холивудски машинации. Дори и нов сигнал на сирената са им дали от ЕС, да всява смут на подсъзнателно ниво, докато въртят километраж празни из улиците.
  • 5 хмм

    19 9 Отговор
    Колкото и да плашите няма да се набоцкам.
  • 6 😷😷😷

    22 7 Отговор
    Аве не разбрахте ли сега най-важното е да въведат "зеления сертификат", за да може глупаците да си живеят в розовозеления облак и да си мислят, че всичко е точно !!!
  • 7 тргр

    19 2 Отговор
    Защо болниците нямат готовност за поредната вълна?
    При първата вълна беше разбираемо да не са подготвени, но при 4. вълна вече е недопустимо да нямат готовност.

    Коментиран от #36

  • 8 русенец

    10 1 Отговор
    Каквато държавата, такова и здравеопазването. Всъщност всяка дейност се ръководи от някакви калинки, които и представа си нямат от света. Хубавото е, че сме само 5,5 милиона повечето от които не знаят български.
  • 9 никой

    6 2 Отговор
    Пак някой им е виновен, че не стават за нищо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Reichstagsbrand

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Всичко се решава за един следобед време..
  • 12 ГЕРБ-ПОБЕДА-ВИНАГИ

    7 25 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ КОЛКО Е БИЛ ПРАВ БОРИСОВ С ДУМИТЕ -" За 5 дни живота си загубиха 500 Българи. Скоро няма да има спасение без адекватни мерки. ЩЕ умираме като прокълнати"
  • 13 слава на ГЕРБ

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Раданч Татлъту":

    Браво, ти си идеален пример !
  • 14 тргр

    13 2 Отговор
    И вчера болен човек обикаля по болниците за лечение, а днес някой от височайшите се изказа, че нямало такова нещо. Докога "горе" ще се преструват, че всичко е наред?
  • 15 ДОЛУ

    9 18 Отговор

    До коментар #1 от "И това":

    ДОЛУ РАДЕВ ГЛОБАЛИСТА СЕРТИФИКАТАДЖИЯТА.
  • 16 Селяк

    7 3 Отговор
    Глупости! Министъра съобщи, че легла има във всяка болница! Капацитета не е запълнен, да медиците са натоварени Но не пренатоварени! На кой да вярваме сега?! На министъра или на болниците?! Май ще се окаже, че министъра е визирал VIP етажите на ковид!

    Коментиран от #20, #23, #39

  • 17 Извинете сър, мадам

    13 0 Отговор
    Телефони нямате ли? Защо не се обаждате, а обикаляте? Обадете се попитайте да го караме ли и ако има свободно място тръгвате. Кат мхи без глави какво обикалят по 5-6 болници?
  • 18 гербаджия

    4 2 Отговор
    Стойчо Кацаров за шеф на СЗО. Той е доктор на докторите. Най-големия специалист. Истинско светило в медицината.
  • 19 Така е

    11 17 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Сънародници! Според медицинските експерти, до няколко седмици в страната идва епидимиологичен взрив ! Ще бъдат препълнени всички КОВИД отделения, няма да могат да бъдат лекувани и пациенти с други заболявания! Всеки заболял ще бъде оставен в ръцете на съдбата! Това е вследствие масовото неспазване на мерките и училищата! Бог да ни пази!

    Коментиран от #38

  • 20 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Селяк":

    Бойковци същото плямпаха пък кво се оказа хора умираха по стълбите на болниците ! И на те и на ония не им дреме за хората с как да им се харесат само! Но за тях ще има място дали в правителствена дали във ВМА !
  • 21 омега вариант

    24 1 Отговор
    Значи човекът се е влошил, започва да не му стига въздухът, а трябвало да уведомява полиция и РЗИ, че ще търси помощ? Вие шегувате ли се? А че има джипита, които изобщо не си вдигат телефона, оправдавайки се че все са заети? В същото време в 21 век тук нямало рентген, там нямало незнам какво... верно нЕма такава държава!
  • 22 Ужас без край

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Математикът Томов: Иде пълен локдаун! К-19 ще убие още 90 хил. българи, ако не направим като Борисов СНИМКА

    Болниците ще бъдат препълнени, хората ще умират по стълбите, а линейките няма да смогват, предупреди експертът
    "
    Никои не иска тотален локдаун у нас, но това автоматично ще се наложи. Болниците ще бъдат препълнени, хората ще умират по стълбите, а линейките няма да смогват“, предупреди математикът."
  • 23 По принцип

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Селяк":

    Министър си сменя ммението всеки ден, нищо против, разбирам, че е объркан. Отговорността е голяма.!
  • 24 Азазел

    10 1 Отговор
    В подзаглавието пише, че няма места, тоест болниците са препълнени.
    А от новината се разбира, че причините са бюрократични - приемат само конкретни болни, лекаря не е в болницата (не казвам, че ни си върши работата в момента) и някакъв коридор не работи...
  • 25 УжАсен

    7 11 Отговор
    Българи! Братя и сестри! Слушах изявлението на Главния здравен инспектор на Република България и плаках! Доцент д-р Кунчев , който досега няма грешна прогноза! Сънародници! Подготвяйте се да имате винаги налични пари за нужди от първа необходимост. Теглете спестяванията си от банките , погасете заемите си към бързите кредити и ипотечните си кредити! Защото идва отново кризата от 2008-9 година и имотите ще поевтинеят с 2/3 както тогава след като населението няма да може да обслужва кредитите си:- Доц. Кунчев смрази България: Скоро ще умират по 200 на ден, а икономиката ни ще е съсипана!
  • 26 Абе

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Иване хич не ти сече акъла.Всичко е театро.Нарочно тръбят,че болниците са пълни Нарочно връщат хора.Нали трябва да се хванат за нещо да приложат зеления сертификат.Те така стават нещата.Пропагандата е на Фул обороти.
  • 27 ПСР

    5 1 Отговор
    Представям си,какво се случва на спешно болни-инфаркт,инсулт и пр.
    Системата работи,като"добре смазана машина"....според Каруцаров.
  • 28 Хахаха...

    7 2 Отговор
    Този сценарий го гледах вече Гърците започнаха тъй.Как болниците били пълни.Нямало места затова видиш ли трябва да се въведе зеления сертификат и да се ваксинират всички.
  • 29 Нека да е лято

    2 0 Отговор
    Нека да е лято, само да е лято, топло и зелено като горски мъх. Да струи тревата - силна, некосена - искам да е лято до последен дъх.
  • 30 Механик

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Онзи":

    Абсолютно вярно.
    Новината е фалшива.
    Никой не може ме убеди, че линейки обикалят по болниците, вместо да позвънят и да попитат къде има свободно място.
    Абслолютен фалшификат с цел да се насажда паника.

    Коментиран от #40

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хдфх

    5 1 Отговор
    защо никъде не показвате какво става в италия в момента?
  • 33 Jacques Yves Moineau

    5 1 Отговор
    Натиска върху здравната система не е заради ковид , а заради лошата организация. В 21 век , 5г мрежи и т.н. линейки да обикалят из града и да си търсят легла???? Не може ли легловата база да се управлява централно, и през централата на спршна помощ да се насочват линейките.

    Коментиран от #37

  • 34 1234

    5 0 Отговор
    МИлярди се хвърлиха за тестове, маски и какво ли не, ама по един ренге или скенер не можаха да купят. Иначе много ги е грижа за нас!
  • 35 АМИ ПЪРВО ДА ГО БЯХТЕ ЗАКАРАЛИ ПРИ

    1 0 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТА И ПОСЛЕ ПРИ МИНИСТЪР МНЗ 💡НАРОДА ГО Е КАЗАЛ:ТЕ С БЛАГА ДУМА ЩЕ ГО ИЗЛЕКУВАТ👋
  • 36 Първа вълна у нас нямаше почти.

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "тргр":

    Защото имаше локдаун. Почти пълен за месец и половина. А сега има ваксини и в много държави четвъртата вълна е вълничка, благодарение на тях. А при нас се разраства. Няма от къде да дойдат нови кадри допълнително, за да се направят още интензивни отделения. Иначе до много болнични легла вече има система за подаване на кислород в ковид отделенията. Така, че в някои отношения системата е по-подготвена, но откъм кадри нещата са зле. А интензивните отделения са нужни не само за тежко болни ковид пациети. След преболедуване и много уж оздравели получават инфаркти и инсулти и се нуждаят от интензивни грижи и реанимация. При пик в заразените знаехме много добре какво се случва. И през есента на миналата и през февруари март 2021 г си беше доста зле положението. Миналата година затвориха училищата при много по-малко заболели, отколкото има в момента. Детски градини, молове, заведения всичко беше затворено. А сега е пълна анархия и не се предприема нищо съществено, защото има масов отпор срещу ваксини и мерки във фейсбук, по разни форуми и т. н. Не може само по болниците, лекарите и здравната система да се плюе. А собствената си отговорност да отричаме и да се държим д е б и л н о.
  • 37 Леглата в интензивните отделения

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Jacques Yves Moineau":

    са запълнени на 99%.Ако през нощта има умрели се освобождава някое и друго място, което се заема почти веднага от влошили се пациенти от същата болница и няма места за нови тежки случаи. Не трябваше въобще да се допуска такъв ръст на заболели да има. Но предизборно не искат да разгневяват противниците на мерки, сертификати и ваксини и затова отлагаха докато не опря ножа в кокала. Ще видим какви мерки ще измъдрят и кога ще дадат резултат евентуално. Нали уж днес Кацаров трябва да ги обяви официално новите мерки.

    Коментиран от #45

  • 38 Неееееееее ЗАРАДИ 15 БОЛНИ

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Така е":

    В ЕДНО ОТДЕЛЕНИЕ НЕ РАБОТИ НИ ХИРУРГИЯ НИ ОРТОПЕДИЯ НИ ВЪТРЕШНО НИИИЩО НЕ РАБОТИ НАРОЧНО СЕ БЛОКИРАТ СИЧКО ДА МОЖЕ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ПРИНУДИТЕЛНО УМОРЕНИ ДАЖЕ ОТ АПАНДЕСИТ...
  • 39 Легла има само в обикновени отделения.

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Селяк":

    Не и в тези за тежкоболни пациенти. Там всичко е пълно на макс. Постоянно преобразуват други отделения в ковид, но леглата не лекуват сами ако няма нужните специалисти, пулмолози, кардиолози, реаниматори, а те не са станали повече от преди.

    Коментиран от #42

  • 40 Звънят от 3 места и им казват, че има

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    място в интензивно отделение. Докато дойдат мястото е заето от влошил се пациент в същата болница.Не е толкова лесно да се координират нещата, когато ситуацията е динамична. Или според теб във всяка болница трябва да има на щат координатор, който във всяка една секунда да знае кого са довели в болницата директно без позвъняване, кого са привели от обикновено ковид отделение в интензивно и т. н. Иначе по телефон поне може да разбереш в коя болница има рентген със сигурност. Или от интернет. Ако говорим за този конкретен случай. Но дали е редно пациент с ковид(или със сериозни съмнения за такъв) да ходи на снимки в същото място, където се правят рентгени на хора с фрактури или други проблеми, нямащи нищо общо с ковид. Дали след подобен пациент всичко се дезинфекцира по надлежния ред? Много се съмнявам. Въобще е пълна каша навсякъде.
  • 41 Кински

    1 3 Отговор
    Ще става още по зле .ние българите сме тарикати бабаити,един ковид ли ще ни уплаши . Само дето работите вървят към прогнозата на Един ,яко ще се мре .
  • 42 Селяк

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "Легла има само в обикновени отделения.":

    Ама това всичко го знаем, но защо правителството се опитва да изкара положението, че не е толкова тежко?! Линейки обикалят с часове по-болниците да търсят легла - това не ми звучи като, че има легла!

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Защото не искат да се знае, че не се

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "Селяк":

    справят, за да не подлеят вода на Радев. Все пак са служебен кабинет, назначен от него.
  • 44 Идват избори, затова.

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "Селяк":

    Мъчат се да убеждават гласоподавателите, че всичко е ОК и няма криза в болниците. Но уви, не е така и проблеми има и ще се задълбочават ако не вземат спешни мерки.
  • 45 Jacques Yves Moineau

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Леглата в интензивните отделения":

    А частните болници кога ще почнат да приемат заразени? За един приятел питам.
  • 46 Димитров

    0 0 Отговор
    Организация никаква!
    Учили хората много години,но хич не се получава,хората са безсилни,просто безобразие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове