19 Октомври, 2021 12:10 2 982 21

Починалата в Сливен родилка забременяла след дълги инвитро процедури

  • covid-19-
  • бременна-
  • жена-
  • близнаци

В момента бащата на бебетата и дядо им са карантинирани

Починалата в Сливен родилка забременяла след дълги инвитро процедури - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

28-годишната родилка от сливенското село Градец, която почина от Covid-19 в МБАЛ "Д-р Иван Селимински", а изродените ѝ в шестия месец близначета живяха само няколко часа, е забременяла след дълги ин витро процедури. Трагедията в семейството ѝ е още по-голяма, тъй като болестта отнема живота и на свекърва ѝ. Това разказа пред bTV кметът на Градец Веселин Урумов.

По думите му, първо се разболяла свекървата. След това симптоми проявила и бременната. На 7 октомври младата жена била транспортирана до сливенската болница, но отказала хоспитализация и се прибрала вкъщи. Същата вечер обаче състоянието ѝ рязко се влошило и тя отново била откарана до МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Хоспитализирана е в тежко състояние, интубирана е и е настанена в реанимацията. След няколко дни лекарите решават да изродят бебетата в опит да спасят майката. Жената обаче губи битката за живот. Децата ѝ, които са родени с тегло от по 500 грама, живеят само няколко часа.

В момента бащата на бебетата и дядо им са карантинирани. Болните в Градец се увеличават, но от над 4000 жители на селото само кметът е ваксиниран.

Ситуацията в Градец е много сериозна. Има недоверие в хората, те не вярват в болестта. Аз за тяхно добро съм направил зелен коридор за ваксинация, но от всички жители само аз съм ваксиниран", обясни Веселин Урумов.

По думите му ситуацията в селото е сложна - увеличават се болните и смъртните случаи. Урумов каза, че всеки, който иска да се ваксинира, да отиде в кметството и ще бъде организиран зелен коридор.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огромна

    22 1 Отговор
    трагедия у това семейство , дано са на по - добро място .
  • 2 Дааа

    14 26 Отговор
    Тъжно е, че в 21 век хората умират от вирус, защото не искат да се ваксинират! Жалко! Като в каменната ера! Спрете да си пиете и хапчетата, защото и те са измислени от медици! Жалко, но така е с антиваксърската кампания!

    Коментиран от #3, #4, #5, #7, #8

  • 3 kvy

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Абе не е точно така. Аз като не пия хапчета и не вярвам на лекари, какво? С камъни лои да ме убият? Защото ако ти разправя, каков съм преживял покрай баща ми и големият ми син по болници и лекари ще ти побелее главата.

    Коментиран от #18

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Митко

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Човече, няма смисъл. Аз се отказах да се занимавам с такива хора. Те прости и с чук да им набиваш в главата, пак си рупат ли рупат.
    Трагедията е голяма, спор няма. Ама тоя скапан вирус се развив за часове и дни. Ден-два понякога са границата между жив и умрял.
  • 6 8234

    10 1 Отговор
    Към 2008 г. нaд 80% oт житeлитe нa Грaдeц ca рoми.
    нa избoритe прeз 2019 пeчeли oтнoвo кaндидaт нa ГEРБ - Вeceлин Урумoв - Уикипeдия
    Рoмкa или нe oт лeкaритe вeчe никoй нe нocи oтгoвoрнocт.
  • 7 ваксърка

    5 16 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Аз бих задала въпроса: "Колко още трябва да умрат, за да ви влезе в канчетата, че трябва да се престрашите да се ваксинирате, вместо да си играете на руска рулетка с вируса?"
  • 8 Хаджи Генчо

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Само няколко трола сте! Антиваксър е съвсем друго понятие. Хората не са антиваксъри, а не вярват точно на този препарат. Препарат за който никой не носи отговорност.

    Коментиран от #9, #12

  • 9 Този

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хаджи Генчо":

    препарат се нарича ваксина от всички производители.
    Да си чувал някой да носи отговорност за другите ваксини и лекарства?

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Дааа

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Този":

    И за кой препарат, някой носи отговорност? Я виж страничните ефекти на аспирина? Или аналгин? Или на което и да е лекарство, да видиш колко странични ефекти може да има?
  • 11 Хаджи Генчо

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Този":

    Да, производителите носят отговорност за безопастност на продуктите си. Иначе има колективни дела и милиони обезщетения. Лекарите носят отговорност за терапията си и правилата на ваксинация. Носи се отговорност дори и за странични реакции, но е възможно да няма обещетения.
  • 12 азис

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хаджи Генчо":

    Какво се пенявиш? Нали ти ще си последния оцелял на планетата като почнат да умират всички ваксинирани до 2025-та или там когато беше срока на активиране на нанороботите. Хем ще си ходиш спокойно до Гърция на моренце, никой няма да ти се пречка по улиците - кеф!

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "азис":

    Те много така мислеха, ама не изкараха тази година! Бог да прости!
  • 14 нбвцжз

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "азис":

    И ако ние не започнем да измираме, а вие, дето не вярвате, какво?
    Ще си чукате канчетата, но ще е късно...

    Коментиран от #15

  • 15 азис

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "нбвцжз":

    Коментарът ми беше с явна ирония.
  • 16 В това село българи няма,

    3 1 Отговор
    интересно от къде пари за инвитро процедури при това 3 броя, които не са безплатни, а и не са евтини.
  • 17 Гост

    0 2 Отговор
    Има нещо гнило в тоя случай. Навързани ужасяващи послания в една статия, но като се замисли човек много от тях не се връзват. Зле скопосана пропаганда.
  • 18 3434

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "kvy":

    Не е точно така защото не ти се е наложило, аз като съм на инсулин да го спирам ли? защото е измислен от медицината.
  • 19 Gen Gurko

    2 0 Отговор
    В Градец живеят 100% цигани. Щом и циганите, освен че се въдят като хл......ки ползват и безплатните ин витро процедури платени от работещия народ, това означава, че наистина на българите, които и доколкото са останали, им е спукана работата.
  • 20 БПФ

    1 0 Отговор
    Интересно как някакви гнъсни примитиви, които надали могат да си напишат името, си мислят, че знаят повече от учените и лекарите?

    Въобще не си правете усилията да ги убеждавате да се ваксинират, щом искат да мрaт, нека да мрaт, няма да плачем за тях !!! Доколкото знам, хъхреците не са в червената книга на изчезващите видове и няма нужда да ги пазим !!!
  • 21 Гришата

    0 0 Отговор
    е до сега никой със сигурност не писа за историята на възникването на този вирус ,от къде дойде кой е първоизточника каква е причината? даа клони към лабораторен първоизточник създал го е не ГОСПОД а човек милярдер,човекомразец, масов убиец който се смята за господ и е решил да регулира населението на планетата ,но и той ще умре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове