19 Октомври, 2021 12:28 1 679 34

Манолова: Подкрепяме протеста на бизнеса

  • мая манолова-
  • протест-
  • скъп ток

Енергийната ламя е на път да погълне малкия бизнес и да се повиши безработицата, заяви Манолова в Дупница

Манолова: Подкрепяме протеста на бизнеса  - 1
Снимка: Изправи се.БГ

Днес ще подкрепим протеста на работодателите и синдикатите в София, който е насочен срещу спекулациите на енергийната борса и драстичното увеличаване на цените на тока. Енергийната ламя е напът да погълне малкия бизнес в България и оттам да се повиши безработицата, инфлацията, цените на основните стоки и услуги.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в Дупница, където се включи днес в празника на града.

Нито малкият бизнес, нито болниците, детските градини, училищата и социалните учреждения получават компенсации. Необходима е неотложна, спешна намеса на държавата в подкрепа на фирмите, подчерта тя и даде за пример няколко правителства на държави в Европейския съюз, които вече са подкрепили фирмите си в условията на галопиращи цени на тока.

Ще подкрепим исканията на работодателските организации и синдикатите днес. Ще се включим в протеста като гражданска платформа, защото ние подкрепяме техните искания за компенсации. Не става дума за финансова подкрепа на държавата за малкия бизнес. Тук става въпрос за връщане на това, което държавата чрез лошата организация на работата на енергийната борса отнема от фирмите. Сметките за ток на бизнеса са с 200 % по-скъпи през октомври, очакването е през ноември те да са още по-високи, допълни Манолова.

Тя подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепя искането на Община Дупница за средства за модернизация и възстановяване на ВиК-инфрастурктурата.

Против сме водната реформа, извършена от правителството на Борисов след 2015 г. Тя доведе единствено до увеличаване на цената на водата. ВиК-дружествата поискаха за следващата година с 30 % увеличение, но това беше преди скока на цената на тока. След по-високите цени на тока, ще искат поне 60 % по-скъпа вода, а хората не получават по-добра ВиК-услуга, посочи още Манолова.

Имаме план как справедливо да се разпределят 2,4 млрд. лв. от Спасителния фонд за справедлив преход. От тези средства Кюстендил, Дупница и Бобов дол трябва да получат достатъчно средства, за да се спасят всички работни места и да бъде трансформирана икономиката. Настояваме въглищните централи да продължат да работят поне до 2040 г. Ние ще сме гарант, че ще има достатъчно финансиране за привличане на инвестиции за високотехнологични паркове, стартъпи, биоземеделие, зелени топлофикации, развитие на високотехнологични производства за по-добри условия на труд и по-високо заплащане, заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРУНА ЛОМ

    26 3 Отговор
    КРЕПИШ ГО КАТО КАКВА?

    Коментиран от #12

  • 2 случаен

    33 3 Отговор
    Какво ли още ще подкрепиш,само и само да градиш дивиденти.!!!!!!!!!!!!!Трудно ще ти се удаде вече.

    Коментиран от #24

  • 3 оня с магарето

    15 3 Отговор
    Е и?
  • 4 УЖАС

    26 6 Отговор
    ЕТО Я ПОМИЯРКАТА НА МУТРАТА ДУБАЙСКА.
  • 5 Проста

    27 4 Отговор
    Както винаги... Ма подкрепи хората ма... Тези си имат бентлита и яхти за продаване... Ааа , пари се надяваш да ти бутнат...
  • 6 Но не

    20 4 Отговор
    и българските граждани !
  • 7 мачкан лак

    23 4 Отговор
    Страшна "подкрепа" ,нЕма що! Вие си отидохте по бързата процедура бе ,Мая. Всички ви разбраха колко струвате (макар ,че такава стара ,изтъркана ,много употребявана и много лакома чанта ,като теб ,отдавна трябваше да е ясна за всички). Айде ,беж и да те нЕма!
  • 8 Котарак

    20 3 Отговор
    Писна ми мая манолова да се изживява като някаква Раймонда Диен!
  • 9 МЪРЛАТА

    21 3 Отговор
    ГАЛЕВИЦАТА НАГЛА Е БЕЗ ДУБАЙСКИ ПАРИ СПРЯХА И КРАНА. ВСЕКИ ДЕН СЕШУАР ЗА ПО 40 ЛЕВА ИНАЧЕ ЗАГРИЖЕНА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ НА КОИТО ТОКА ИМ Е ПО СКЪП.
  • 10 тулупов

    15 4 Отговор
    Кой среден бизнес бе тази? Продажба на слънчоглед ли е за тебе среден бизнес защото предприятията бяха среден а сега ги няма почти.
  • 11 анонимен

    17 2 Отговор
    ФАКТИ ,напишете нещо за протеста ,бе! София е блокаж ,а вие си трайкате (Прокопи да се не скара ,а).

    Коментиран от #22

  • 12 Шо питаш

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОРУНА ЛОМ":

    Като какво се крепи това, което и без това няма да падне?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сатъра на Хана

    18 3 Отговор
    МАЙЧЕТО ДА ОТИДЕ ДА РАБОТИ 1 СЕДМИЦА НА ЧЕРВЕНИТЕ ФЕНЕРИ В АМСТЕРДАМ И
    ДА ДАРИ ИЗКАРАНИТЕ ПАРИ НА БЕДЯКА КИРИЛ ДОМУЗЧИЕВ ,. ...
  • 15 ГАДИ МИ СЕ ОТ

    19 3 Отговор
    ТОЛКОВА МАНИПОЛИРАЩО И ЛЪЖЛИВО СЪЩЕСТВО НА СВЕТА НЯМА КАТО НЕЯ.
  • 16 НЯКОЙ

    14 3 Отговор
    НЯМА СМИСЪЛ ДА КОМЕНТИРАМ БОКЛУЦИ........
  • 17 ОТ ЧУЖБИНА МАЧКАМЕ ЯКО

    13 3 Отговор
    ИБНИ Галева и 500 К ще гледат парламента по телевизията. Не останаха глупаци да гласуват за тоя катун.
  • 18 cornholio

    10 3 Отговор
    Наведи се БГ! Ние си отиваме :D
  • 19 абе знаем те

    9 1 Отговор
    Майчиту е голуема подкрепаджийка , крепи де що свари само до парламент да се дотатрузи , боса да оди по килима и после почва с бутаньето , два бутна досега.
  • 20 Българка

    13 1 Отговор
    Каква стана тя!!??? Мая подкрепя безрезервно фигуранта, протеста е срещу фатмашките подлоги, респективно срещу фатмака. Сега какво излиза, Галевица на протест срещу фатмака, кого лъжат???

    Коментиран от #25

  • 21 kaka пена

    13 1 Отговор
    Галевица все гледа да се присламчи към някой. Тая е най-големата мутра в България- смени всички партии, лиза г-вете на Галевците,на Божков на Нинова на Борисов , сега разбра,че нема да се вреди в парламента и де що има мутроподобни,гледа да се присламчи до тях. Хора, НЕ гласувайте на тези избори за това мутроподобно същество- некадърна,грозна злобна и противна.
  • 22 Няма да

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "анонимен":

    Пишат щот розави буски и Фатматка ще ги блокират и тех като Афера, Труд, Пик😉
  • 23 мая е С БОКО

    5 1 Отговор
    Инвалид живее в спирка
    Инвалид живее в спирка

    Бездомен инвалид живее на спирката пред Областна управа в Пловдив. Целият му багаж е събран в три найлонови торби. "Човекът е видимо болен и в инвалидна количка, без дом, средства и надежда. Случайни хора му купуват храна понякога.
  • 24 Дедо Киро

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "случаен":

    Ало, Манолова!! Ще крепиш дедовия!! Не те ли е срам?? Работодатели- капиталисти и " синдикати" ЗАЕДНО на протест?? И срещу кого протестирате?? Чекмеджето вече го няма!! Най много Бабикяна да ви заведе при арменския поп!! На него да се оплачете!! Ха ха ха ха!!
  • 25 Млад ездач

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Не бе " българко"!! Мая Манолова протестира срещу фатмашките зелени прашки на Невянчето Митева!! Схващаш ли бе тикво???

    Коментиран от #30

  • 26 следващата

    6 1 Отговор
    КОЙТО ИЗЛЕЗЕ НА УЛИЦАТА ВСЕ ГО ПОДКРЕПЯШ И ХОДИШ ПО ПЪТИЩАТА ПО ЦЕЛИ НОЩИ САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПАШ ДО КОКАЛА. ТИ СИ "ВИНАГИ ГОТОВА". ЕХ ...... СЛАДКА РАБОТА Е ДА СИ ДЕПУТАТ. КАКВИ ЛИ ОЩЕ ИЗЛАГАЦИИ ЩЕ НАПРАВИШ?
  • 27 44444

    3 1 Отговор
    МАЯМА КРЕПИ ДЕ ЩО ИМА НАВИРЕНО! НЕЗАВИСИМО ПРОТЕСТ ИЛИ МЪЖКИ ОРГАНИ! ТАКА КРЕПЕШЕ И ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ МАЙО! ДА НЕ МИСЛИШ, ЧЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ?!
  • 28 Щъ, щъ, ръ!

    5 1 Отговор
    Манолова е готова да подкрепи всеки протест срещу всекиго. Мая е универсалния и вечен политик разбиращ от всичко и болезнено желаещ винаги той да ни управлява. А господ Делян пак ли ще го предложиш да управлява националната сигурност на България?
  • 29 Кой луд

    1 1 Отговор
    Ще ти даде 2 милиарда ,че да ги разпределяш. Май климакса ти действа много зле.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хубава работа

    1 2 Отговор
    защо ме изтрихте,а оставяте само плюещите по Мая коментари,платени ли сте ,за да се намалят % им.Мая Манолова беше най-добрия омбудсман и когато имаше по-висок рейтинг от Толупа ,той я лиши от служ.автомобил.Тя ходеше при хората с екипа си с влак или автобус.Това е истината и Мая познава проблемите на хората и винаги общува с тях и помага.Така ,че злобната си отрова съскайте другаде тролчета към крадците .

    Коментиран от #33

  • 33 ми да беше

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хубава работа":

    си останала омбудсман, кой я караше да се отказва, ама нали кметица искаше уж да става. Тя сама се закопа със своята алчност и глупост.
  • 34 SDEЧЕВ

    0 0 Отговор
    АКО ОБИЧАТЕ МОЛЯ БЕЗ НОВИНИ ЗА ТОВА ПЛАШИЛО ММ . НЕ В ПАРЛАМЕНТА ИМА СИ АДВ. КАНТОРА НА КОЙТО МУ ТРЯБВА ЗНАЕ КЪДЕ ДА Я ПОТЪРСИ. АРЕ СТИГА ТОЛКОЗ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове